Claes_Ireland
Member
2146 Posts |
Posted - 2007/10/30 : 13:17:30
|
Ok, efter runt 10 koppar provat, en gång glömt att hälla i vatten, så har jag nu fått till något som är en god cap.
Lilla snabbplattan, på 4/6, en gammal burk som haft inlagd gurka i sig. Så, lite mjölk i gurkburken, kör runt en minut i mikron, gissar att den är 800 watt, medans moccabryggaren ställs på en varm platta, med kaffet "tillplattat" ytterst lite.
På med locket på gurkburken när den är klar, skaka, låt stå lite, kanske försöka sig på en barrista smäll med burken.
Blir en cappucini i nivå med "Waynes" eller liknade massproducerande "ok kaffe" ställen, inte i nivå med riktigt bra ställen. Tror jag behöver andra bönor för det, de jag har var inte så goda som jag hoppats.
Skälet till att köra på 4 är att det rinner igenom lite långsamare, och när då den börjar "hosta" så sprätter den inte kaffe över hela spisen, eftersom locket ska vara öppet. :) Smakar bra"ish" nu.
Tack för alla tips, jag jobbar vidare, en yirgacheff, staving nog fel, får det kanske bli. |
Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back
|
|
|