HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hjälp med högtalarval.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/10/02 :  10:17:33  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Kul process att gå igenom! Att åka och provlyssna olika högtalare, att sedan bestämma sig...

Fyller på med några intryck som jag fick av ovan nämnda burkar

Jag har provlyssnat Monitor Audio RS6 och Mirage Omni 550, Canton har jag nog inte hört just 509:an . Mina intryck är att i alla fall jag känner att RS6 är en högtalare man skulle kunna leva med länge, länge. Mkt trevliga

Miragen kan jag inte ge någon rättvis bedömning av pga den korta provlyssning jag gjorde, stereobilden kändes dock en aning diffus var mitt snabba intryck, iofs var de varma och trevliga att lyssna på.

Raka motsatsen torde väl Canton vara - jag möter alltid cantonburkar med skräckblandad förtjusning, får alltid en känsla av att "men det är ju så här det ska låta". Av någon anledning fastnar jag alltid för midbasregistren där canton ofta av någon anledning lyckas få till en "darr" och en struktur på tonen som jag gillar, för att sedan ganska snart känna att det är lite jobbigt att lyssna på dem, att de ger ett "hårt" intryck, lyssningströtthetstendenser... (minns inte att detta skulle gälla cantons Ergo och RC-L dock..)

Känner du igen dig i detta? Vad fick du för intryck av de olika burkarna?

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Wing Zero
400.000-klubben

1097 Posts

Posted - 2007/10/02 :  13:23:15  Show Profile Send Wing Zero a Private Message
Ungefär detsamma som dig angående Mirage och MA. Mirage lät väldigt stort, öppet och varmt. Man märkte att dess stora plus var att det tog kontroll om rummet och bara försvann med det. Gillade det ljudet väldigt mycket. Den enda bristen var att den inte lät lika detaljerat som canton och MA. Men man får nog kompromissa när det gäller dom.
MA lät helt underbart. Det var premiär för mig för jag har alldrig lyssnat på MA förrut och bara efter en liten stund så förstod jag vad alla snackade om. Dom låter hur bra som helst och väldigt stort framförallt. Långt mycket större än vad lådstorleken skvallrar om. Och snacka om att dom kunde plocka fram detaljer i musiken. Mmmmm. Mumma för öronen :)
Canton burkarna lät extremt bra. Hade precis blivit inspelade. Det stora pluset från dom var utan tvekan mellanregistret som lät oansträngt och tydligt. Designen tilltalade mig väldigt mycket. Svarta med krom :) . Lyssnade inte jättelänge på dom men dom lät väldigt balanserade över hela registret.
Ska bli roligt att få hem dessa burkar hem till mig och få sitta och provlyssna i lung och ro med mina favoritskivor. Jag tror faktiskt att jag ska ta hem dom rätt så snart så jag kan jämföra med mina Jamo. Se (höra) vad som skiljer dom åt hemma hos mig.


Musik är livet
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/10/02 :  13:44:14  Show Profile Send marens a Private Message
Skulle vara intressat att se vad du tycker om "mitt" ljud. Jag gillar när det är rak energitonkurva (som carlsson) och "rakt" direktljud samtidigt. Bred spridning inom, samt begränsad spridning utanför lyssningsfönstret mot väggar osv. Det är nästan motsatt mirage-ljudet. Det ger idealt ett fokus i ljudbilden samtidigt som inget sticker ut eller låter obehagligt.

Ett stort problem med många högtalare som jag tycker är att trots att frekvensgången kanske är hyffsat rak så är det extra energi vid vissa frekvensområden som gör att det låter ansträngt och/eller luddigt.
Go to Top of Page

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2007/10/02 :  18:20:06  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
Marens: Intressant, låter ungefär som det jag strävar efter och som jag faktiskt är väldigt nära att uppnå efter att ha pressat prestandan på all min elektronik genom olika moddningar samt hittat rätt i kabeldjungeln. Har du lyssnat på IS högtalare någon gång? Det är det mest frekvenslinjära jag hitills upplevt och har en mycket kontrollerad spridning, fokuset i ljudbilden finns över en mycket bred lyssningssektor samtidigt som dom inte verkar generera några nämnvärda väggreflektioner.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..

Edited by - Goldfinger on 2007/10/03 20:45:27
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/10/03 :  23:01:09  Show Profile Send marens a Private Message
Jag har lyssnat en hel del på IS och på många olika modeller. Även från när de hette NKL (norskt konsertlyd). Kanske kräver en egen tråd? Annars borde mina intryck gå att hitta i någon gammal tråd om man gör en sökning.

Här fanns det något tex:
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=49478&SearchTerms=Intelligent,Sound

Såhär skrev jag på "faktiskt.se" i augusti (ett PM som svar på en fråga om IS6 jämfört med Ino Audio piP):
http://www.faktiskt.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=424571#424571

Edited by - marens on 2007/10/03 23:22:51
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000