HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hemelektronik kontra professionell utrustning
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/08/12 :  19:06:06  Show Profile Send mayro a Private Message


förstår inte riktigt goldfinger.. vad är det vi upplever lite olika mer exakt..

Och hur kopplar du an detta med vad jag skrev om? menar att det är en skröna att folk handlar för att impa på grannen osv osv...

Hänger faktiskt inte alls med i vart du vill komma,, eller egentligen vad du ens komenterar. mer än det är mig du komenterar på nåt sätt. Det ser jag ju..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Marc
Member

759 Posts

Posted - 2007/08/12 :  19:36:20  Show Profile Send Marc a Private Message
Jag tror det handlar om informationsassymetri. De som har erfarenhet från professionell ljudteknik har med sig massa kundskaper om hur olika produkter från den sfären fungerar och hur de bäst ska användas. En "vanlig" hifi-entusiast har inte den kunskapen och erfarenheten i bagaget och måste, för att kunna göra en egen bedömning, i så fall först inhämta detta. Vilket i praktiken är både svårt och tidsödande. Lättare då att gå till en vanlig hifi-butik och gå igenom deras redan stora sortiment (tillräckligt mycket för att det ändå ska finnas hundratals kombinationer) och samtidigt tänka att 95% av alla har ju ändå hemma-hifi så det kan ju inte vara helt fel.

Det är dessutom ett etablerat faktum att folk sneglar på vad andra har när de letar grejer, eftersom det innebär en mindre upplevd risk att köpa något som många redan har (och förmodligen redan har provat med positivt resultat jämfört med annat) än att vara den första som satsar på något okänt. Dessutom sparar det tid eftersom urvalet därmed begränsar sig redan från början från den enorma mängd produkter som finns på marknaden. Detta är ju en av poängerna med varumärken, att begränsa konsumentens upplevda risk.

Även om studio/pro-utrustningen är lika bra som hemma-hifi krävs det en viss kritisk massa av användare innan det slår igenom ordentligt, och de som förmodligen kan få det dit är just de som redan har erfarenheter av denna typ av utrustning från jobb eller liknande. That's my two cents.

Tranquil PC T2e -> HagUSB -> i2Digital X-60 -> Audio Aero Prima DAC 24/192 -> Acoustic Zen Absolute -> Berning ZH270 / Gryphon Callisto 2100 -> Acoustic Zen Satori -> Focal-JMlab Micro Utopia Be
Go to Top of Page

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2007/08/12 :  19:45:24  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
Alldeles riktigt Marc! Och dessutom utförligt beskrivet. Mayro, det enda jag menar är att folk i regel blir väldigt påverkade av marknadsföring och vinnande tester samt vilka produkter som andra använder (som Marc också nämner), och små mera okända märken som man aldrig eller sällan hör talas om är folk i allmänhet mera skeptiska till, i alla fall till en början... PS: Jag har aldrig kommenterat huruvida folk "prestigehandlar" eller ej, men jag är rätt övertygad om att somliga gör det.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..

Edited by - Goldfinger on 2007/08/12 20:46:23
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2007/08/12 :  22:28:06  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
quote:
Även om studio/pro-utrustningen är lika bra som hemma-hifi krävs det en viss kritisk massa av användare innan det slår igenom ordentligt


- Jobbar på det :)

Jag tror att det skulle gagna hifi konsumenterna om tillverkarna tittade lite mer på vad pro sidan håller på med, där finns många fiffiga lösningar som bidrar till det bättre enligt mig, ta aktiv delning som ett gammalt exempel.

Vissa nyfikna och hungriga hifi tillverkare undantagna givetvis, men se på hur det ser ut i det stora hela.

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/

Edited by - martinsson on 2007/08/14 23:38:54
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000