HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Sommartid är grilltid! Vad har ni för grill?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2007/08/03 :  18:47:36  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Går det bra att värma fötterna mot grillen? Eller är det en del av aromen som skall dit

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2007/08/03 :  23:11:06  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
EngelholmAudio: Svensk oxfilé håller verkligen måttet -- du gillar verkligen grillad majskolv -- är det så gott som det ser ut

Har tänkt att jag skulle köpa och pröva flera gånger men det har aldrig blivit av. Jag misstänker en stor tumme upp, men är det konserverade kolvar eller är det frusna?

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/08/03 :  23:26:42  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Absolut! Detta är nog en lyx jag får kosta på mig oftare...

Angående majsen så: Säsångsberoende, Euphonic!
Nu kostar färskmajsen bara en 5'a styck. Annars kör vi på frysta som brukar ligga runt 15 pix för två styck (Findus tror jag). Vi brukar förkoka dom i ca 5 minuter, sen på grillen enligt 4*2 minuter med lite olje-pensling vid varje kvarts-snurr.

Är jag fin i kanten - och det är jag oftast - börjar jag med majsen så att den är klar när det är dags för köttbitarna. Då förpassas majsen ut på grillgallret där inget kol finns direkt under och hålls på så sätt bara varma.

Det är ruggigt gott och fläskar man på brer man smält smör på och några saltkorn extra - mums. Men ha tandpetarna redo!




Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!

Edited by - EngelholmAudio on 2007/08/03 23:28:26
Go to Top of Page

Gordi
fd. Mikael_1979

1922 Posts

Posted - 2007/08/05 :  21:58:07  Show Profile  Visit Gordi's Homepage Send Gordi a Private Message
Jag kör med elgrill hehe en riktigt rostig grej
men jag tycker det funkar bra (även oxfile ibland)

wHy r u here? ask yourself


Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/08/14 :  14:30:47  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Dags igen...


Det var dags för helgrillad fransyska! :mm:


Tidigare har jag testat grilla skivor av fransyska, men med dåligt resultat. Segt och torrt. Därför var förväntningarna tvedelade när det kom till helgrillat - bör kunna bli sagtigare, men kan lika gärna bli en "större skosula"!

Fast detta blev lyckat...


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

snakeman666
Member

454 Posts

Posted - 2007/08/15 :  16:20:11  Show Profile Send snakeman666 a Private Message
Ser ut att va riktigt gott
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/04 :  13:00:30  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Oj jag missade ditt inlägg Snakeman!

Jovars - det blev mumsigt. Det blir troligen ett nytt fransyska-försök till helgen.

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2007/09/04 :  15:54:30  Show Profile Send poppen a Private Message
En Klotgrill från COOP. Blir rökig god smak när man lägger locket på.
Go to Top of Page

Karnaa
Member

614 Posts

Posted - 2007/09/04 :  22:52:24  Show Profile  Visit Karnaa's Homepage Send Karnaa a Private Message
Hmm
Då var det väl dags att ställa in grillen för året,det lär la inte komma nåt gött väder mer i år

Nybliven husägare :O)

Integra Research RDC-7,AAD Q-40,Q-20C,Q-10,Q-1000 samt SUBMASTER 11,Vincent SAV-P200 och SP-997 och Marantz DV-9500,Marantz TT-15S1,Electrocompaniet ECP-1 riaa,LG 42PX5R,Audioquest Vulcano,Caldera,Anaconda,King Cobra,Eagle Eye,HDMI-3,Supra m.m.
http://www.minhembio.com/Karnaa

http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40942&SearchTerms=karnaa
Go to Top of Page

snakeman666
Member

454 Posts

Posted - 2007/09/15 :  16:32:36  Show Profile Send snakeman666 a Private Message
Förlänger grillsäsongen ett tag till.

Ikväll blir det lövbit på grillen.Ihop med lökklyftor,bakad potatis och vitlökssås
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/15 :  17:04:32  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Låter smask, Snakeman!

Kvällen till ära blir det äntligen lammkotletter här hemma. Jag har äntligen hittat svenskt lamm, eller som jag sa till min sambo: Nu åker jag och letar lammkött!

För att överleva till kvällens grillning kan man smaska på en kladdig kaka, eller på franska "Kaka lö kladd"!





Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!

Edited by - EngelholmAudio on 2007/09/15 17:06:35
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/16 :  11:02:11  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Grillad lammkotlett med hasselbakspotatis, grillad färsk majs, vitlöksbröd, enkel sallad med vinegrett och ett kraftigt vin (tyvärr Merlot, jag tycker bättre om Chardonnay (hur nu det stavas).



Detta gick in på topp 3!


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

snakeman666
Member

454 Posts

Posted - 2007/09/16 :  13:20:29  Show Profile Send snakeman666 a Private Message
Du har ju blivit värsta grillmästaren
Vad finns mer på topp 3?
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/16 :  13:52:28  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Oxfile samt entrecote! Den senare i rödvinsmarinad grillad i 2*2.40, den första med bara salt och peppar (bild överst i denna tråd).

Men det är otroligt tuff konkurans! Kycklingfile, helgrillad fläskfile för att bara inte tala om abborre och piggvar!




Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!

Edited by - EngelholmAudio on 2007/09/16 13:54:28
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/16 :  14:00:47  Show Profile Send Jamo a Private Message
Engelholm: Vad menar du med 2*2.40?

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/16 :  14:10:47  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
2 minuter och 40 sekunder på varje sida! Jag använder mobilen som timer.

Tidsangivelser är dock svåra och kan nog sägas endast gälla en specifik grill med en specifik sorts bricketter. Jag kan inte nog rekommendera att hålla koll på tiden och lära sig vad som gäller för ens egna smak och utrustning.


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/16 :  14:50:52  Show Profile Send Jamo a Private Message
Jösses, grilla med stoppur i handen! Jag får nog tala med min charkuterist, köttskivornas varierande tjocklek är i mitt fall en mera besvärande faktor än brikettsorten.

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/16 :  15:01:22  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Det är där själva hantverket kommer in i bilden, Jamo! 2.40 gällde för de skivor vi hade då. Nästa gång är det kanske tjockare eller tunnare skivor och man får göra en ny bedömning!

Förut grillade jag köttet tills det såg färdigt ut. Det blev ett utseendemässigt bra resultat men aldrig förr har jag haft så jämt resultat som nu, aldrig så saftigt kött, som när jag kör på tid!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2007/09/16 :  15:29:55  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Jag kör inte på timer utan förlitar mig -- inte heller på utseende -- utan på känslan på köttet. Grillar man ofta samma kött så lär man sig ganska väl när det är klart

Timer ... blir lite svårt beroende på som du säger kol, briketter, märke, väder & vind osv osv.

PS, det värsta som finns är de som torrgrillar köttet.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.

Edited by - EuphoniC on 2007/09/16 15:30:56
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/09/16 :  15:50:01  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Det är ett bättre alternatvi än ockulärbesiktningen, tycker jag. Dock är det inte rekommenderat att lyfta på locket på min grill stup i kvarten för att kolla om det "känns" klart. Så det är lite "maskinberoende"...

Själv kör jag med samma bricketter hela tiden och vad gäller vinden har den rätt liten påverkan på min grill (på glöden/värmen alltså).



Kul med allas input! Jag kunde knappast tänka mig 7 sidor á 25 inlägg/sida när jag startade tråden!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2007/09/16 :  16:32:10  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Kanske bör tillägga att jag kör helt öppen grillning Värmen blir därför ganska varierande...

Varför kör jag inte stängd? Du har garanterat en bättre grill än jag har, kör med billigaste tänkbara och, ja, luftreglagen sitter sedan några år tillbaka fast som berget

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2008/04/25 :  10:35:04  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Är det inte hög tid att återuppväck denna gamla goding till tråd?

Jag är ärligt talat lite förvånad och kanske även en smula besviken på EngelholmAudio för att han inte har gjort detta och kommit igång med att inspirera oss grillare med sina läckra bilder!

För egen del så har jag tackat och bockat av min gamla billiga trotjänare som definitivt sett sina bättre dagar och har beslutat mig för att ta steget upp i klass och samtidigt övergå till gasoldriven grill istället för kol - det är faktiskt inte så tokigt ändå! Rostfritt blir det med, från chassi till "flame tamers" och galler.

Med lite tur så står den nya grillen redo att användas till Valborgsmässoafton som också i så fall blir grillpremiär för oss.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2008/04/25 :  14:08:10  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Kom ihåg att göra spett av bananbitar som skärs i samma bredd som baconskivor. Rulla baconskivorna runt bananbiten och det hela fixeras när spettet träs på, hur gott som helst!

Jättegoda bilder (!) på fransyska här ovan, ska prövas!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2008/04/25 :  14:23:46  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Så ja, ny grill beställd

krävs dock lite tur för att det ska lyckas på Valborgs eftersom den skickas först måndag

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

mace
London calling

5296 Posts

Posted - 2008/04/25 :  17:06:34  Show Profile Send mace a Private Message
Jag letar efter en sån där gjutjärnsgrill som var poppis för ett par år sedan. Kan inte hitta någon dock

M

mera quad ESL = mera välljud.

"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.

Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(

"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.


Mr 500!
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.62 sekunder. Snitz Forums 2000