Author |
Topic |
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2008/04/26 : 09:45:05
|
Igår blev det grillade revben!
Tillika har en ny kabelvinda köpts in vilket underlättar jobbet - jag tänder grillen med grilltändare.
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 08:45:40
|
Vad har ni för tips på bra tillbehör som tillagas på grillen? Annat än majskolvar d.v.s. |
/Jonas
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 09:16:16
|
(Halverade små) Salladshuvud av roligare/ovanligare sorter. Annanas-ringar (gärna till efterrätt). Tomater. Zuccini. Lök. Fetaost i aluminiumfolie blandat med liiite olivolja, körsbärstomater, 2 citronskivor och skivad rödlök (minst 15 minuter i välförseglat paket). Vitlkösbröd (går jä---igt fort).
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 10:10:40
|
Det vanliga som man kan smeta på ett grönsakspett har förstås provats, zuccini, paprika, lök, champinjoner mm.
Fetaknippet låter riktigt gott!
Vitlöksbrödet, gör du det själv eller köper du bröd som du smaksätter med vitlök eller rent av färdigt vitlöksbröd?
Då och då blir det ~centimeterskivor Halloumi på grillen, det tycker jag är rätt trevligt på tallriken.
Ananasringar blev det på tok för lite av förra sommaren, måste göra mer av det i år. Synd bara man missar möjligheten att slänga ned en ring i glöden när man har gasolgrill, det doftar så gott. |
/Jonas
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 10:32:37
|
quote: Vitlöksbrödet, gör du det själv eller köper du bröd som du smaksätter med vitlök eller rent av färdigt vitlöksbröd?
Har testat båda varianterna! Enkelheten och bekvämligheten av att använda färdigt vitlöksbröd är ju härlig, men jag tror inte på halvfabrikat i nån utsträckning.
Bäst resultat blir med eget bröd och eget vitlökssmör. Med min Weberär det ju lock som gäller och detta funkar bra om man placerar brödet utanför brikett-glöden. Då ger man smöret möjlighet att smälta ner ordentligt. När allt är klart, brukar jag vända på brödbitarna så att smöret hamnar nedåt och direkt ovanför briketterna. Här gäller det att inte stå å sova för det blir snabbt bränt.
Vitlökssmör görs av äkta smör, helst hackad (inte pressad) vitlök. Till detta man man hacka/klippa ner persilja men här finns många variationsmöjligheter - paprikapulver t.ex. ger ju en kul färgklick!
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 13:22:53
|
quote: Vitlökssmör görs av äkta smör, helst hackad (inte pressad) vitlök. Till detta man man hacka/klippa ner persilja men här finns många variationsmöjligheter - paprikapulver t.ex. ger ju en kul färgklick!
Jag har en variant på vitlökssmör som kom till av en slump.
Vitlök, äkta smör, lite havssalt (fling, inte det rundkorniga!) när allt har blandats ihop lite halvdant så pressar man ner färskpressad citronjuice, lite lagom efter smak I mitt tycke så lyfter citronen vitlökssmöret ett snäpp eller två
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
|
Vox
fd. Eric V-ås
3656 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 13:36:19
|
I går gick min drygt 10 år gamla Weber klotgrill i graven. Skulle byta askskraparna/luftillförselventilarna i botten, men rosten gjorde det omöjigt att få bort de gamla trasiga så det blir till att investera i en ny Weber.
Grillen har kostat mig ~100 SEK per år. Mycket prisvärt tycker jag. Inköpspriset när det begav sig var högre än dagens pris. Sådan prisutveckling gillar jag som konsument.
|
"Om Gud ville att vi skulle lyssna på fler kanaler än 2 skulle han gett oss fler öron" |
|
|
Mattias
Member
1671 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 17:15:19
|
Majsbomb är ett tillbehör som jag brukar köra. Det bästa är att det är superenkelt och gott! Blanda nedanstående och slå in aluminium. Värm på tex i slutet av grillningen direkt på briketterna eller kolet. Man skall höra att det bubblar ordentligt från detta. Med rätt höftning av kryddorna blir det kanon!
Innehåll Majs dvs efter behov Krydda med cayennpeppar. Personligen gillar jag ganska rikligt med denna krydda. Flytande margarin Lite salt Lite vitpeppar
/Mattias |
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 17:50:49
|
Spännande Mattias!
Kanske går att kombinera ihop med nån böna för nyttighetens skull men också för kul färgkombination!
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Mattias
Member
1671 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 21:28:04
|
Där sa du nåt Engelholm. Det skall jag prova vid nästa tillfälle. Alltid kul att saker utvecklas
/Mattias |
|
|
TomasF
Medlem i AÖ
265 Posts |
Posted - 2008/04/28 : 22:27:46
|
Mina 5 cent: Ska man grilla får man inte glömma F I S K E N ! !
Tips: Rödingfileer, saltas och grillas några (5?) minuter med skinnsidan nedåt på medelhög värme - lätt och väldigt gott. Vi testade i helgen, frun lagade messmörssås och jag kokte rotsaker till. Mums.
Tips2: Tonfiskfile. Saltas lätt och grillas ca 1 min per sida på medelhög värme. Servera med ris, kokta grönsaker och teriyakisås. Lätt, gott.
Tips3: Marulk. Inga kryddor. Bitar kan vara väldigt olika tjocka - grilla tills de är genomstekta. Ris, sallad och sås på grädde och vitt vin.
Tips4: Nej nu orkar jag inte fler. Men ni förstår kanske poängen: Kan man grilla ska man grilla F I S K. |
musikälskare
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2008/04/29 : 09:53:09
|
Fisk är super!
Marulk är en riktig höjdare! Tipset från mig är att göra en blandning av mango, avocado och valnötter med limestänk som tillbehör. Mums!
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2008/05/03 : 18:17:42
|
quote: Igår blev det grillade revben!
Det blev det här också .
Tyvärr har jag nollkoll på fisk, pga fiskbensfobi .
Hälleflundra, hur funkar det? |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2008/05/05 : 10:20:23
|
Det har blivit en del grillande under den gångna helgen och det öppnas helt klart fler möjligheter nu när det går att köra med indirekt värme, samtidigt som det här alternativet gör att det smakar "mindre grillat" eftersom fettet inte droppar ned och förbränns av en underliggande brännare, vilket är lite synd. Men man kan ju alltid alternera.
Premiärkörning för mig med majs så jag köpte några kolvar färsk majs och det kommer helt klart att bli ett mer eller mindre stående tillbehör. Fantastiskt gott, enkelt och passar till allt (tycker jag som älskar majs!).
Kyckligfiléer med mozzarella-skivor på, en helstekt älgstek och en fläskfilé avklarade. Mums!
Lite omställning att köra på värme istället för "okulär besiktning" så min gamla grill krävde öppen tillagning. Nästa gång blir det att dra fram den trådlösa stektermometern så man slipper vakta de sista gradtalen på samma sätt.
Någon som har väl utprovade temperaturer för olika kött, kanske en bra webbsida? Jag tycker de flesta gradangivelser är på tok för höga och ger allt för välgrillat resultat. Visst, det är bara att prova men det tar tid med varierande resultat så det hade varit bra med väl utprovade siffror passande någon som vill ha köttet åt det saftigare hållet |
/Jonas
|
|
|
Jonasihm
Member
385 Posts |
Posted - 2008/05/05 : 11:21:32
|
Köpte ny grill i helgen, det blev en Weber one touch Gold 47cm |
NAD C315BEE - NAD C515BEE - Boston Acoustics A40 |
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2008/05/05 : 11:38:44
|
...is tha shit!
|
/Jonas
|
|
|
Jonasihm
Member
385 Posts |
Posted - 2008/05/05 : 13:06:41
|
Weber = High end |
NAD C315BEE - NAD C515BEE - Boston Acoustics A40 |
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2008/05/08 : 11:43:22
|
Igår blev det en liten spontangrillning.
Förrätt på grillen, eller snarare drinktilltugg: Tunnbröd med getost och en blandning av chili, tomat, avakado samt rödlök smaksatt med flingsalt och peppar. Ett mjukt tunnbröd (typ Njalla) med riven get- eller mozzarellaost grillas till osten smälts. Resten av blandningen som finhackats sprids på osten och en till av tunnbrödet läggs på som lock. Rubbet snos och grillas på andra sidan tills det fått fin färg och osten smält ihop rubbet. Sedan skär man små "slices" och dricker med något gott, gärna som i vårt fall med en Rosé Champagne.
Till huvudrätt blev det en klassblandning, enkelhet i form av potatissallad i kombination med rödvins- och Ardbegmarinerade 3 cm tjocka oxfiléskivor. Grillad majskolvshalvor och en krämig pepparsås, rött till detta, en Pinot Noir i vårt fall.
Ska försöka grillar mer för- och efterrätter, det är ju trevligt! |
/Jonas
|
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2008/05/08 : 19:15:12
|
Har ni några trevliga grillfisk-recept att delge? |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
Guru
Member
2775 Posts |
Posted - 2008/07/19 : 14:07:41
|
Orkar inte leta igenom hela tråden...men är det nån som har en Weber Spirit 210 ? |
|
|
ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben
8776 Posts |
Posted - 2008/07/19 : 16:09:08
|
Om du väljer Printer Friendly uppe till höger så kommer hela tråden på samma sida. Bara att söka... Nu har jag redan gjort det och det finns ingen träff på "spirit" (förutom ditt inlägg så klart). |
Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!HiFiForum.nu's Artikelregister | Regler |
|
|
Guru
Member
2775 Posts |
Posted - 2008/07/19 : 16:11:56
|
Ztenlund: TACK ! Den funktionen har jag letat efter |
|
|
Topic |
|