Author |
Topic |
ninja
Member
2476 Posts |
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2007/05/04 : 21:44:33
|
Weber Silver inköpt i år. Nån ganska stor modell men inte den största. Funkar bra tycker jag men vanan att grilla under lock har inte kommit riktigt än. Blir mycket fläskfilét i olika varianter här. Entrecote med klyftpotatis och ananassalsa igår!
Kom just hem från grillandets hemland USA och där kollade jag som hastigast på grillar på ett vanligt Wal-Mart (en stormarknad). Det fanns riktigt fina gasolgrillar till bra priser. 2-3 STORA och fina gasolgrillar i klassen kring tusenlappen! Motsvarande hemma hade gått på flera lappar. Förvånandsvärt få i tråden som kör gasol. Det är väl inte ÄKTA grillning förstår jag?
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/05/04 : 21:56:44
|
Gasol är som MP3...
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
ninja
Member
2476 Posts |
Posted - 2007/05/04 : 22:27:27
|
Gasol är som "Berta"
|
Made in SFRJ! First they came; HD 60 fps |
Edited by - ninja on 2007/05/04 22:33:46 |
|
|
Burmäster
Fd. Dan
2853 Posts |
Posted - 2007/05/04 : 22:34:50
|
Har en stor amerikansk gasolgrill och det är praktiskt och får plats med hur mycket som helst samtidigt, men i ärlighetens namn så är det inte i närheten av kolgrill. Det bara är så.... |
Artphotography |
|
|
Melker
Member
448 Posts |
Posted - 2007/05/04 : 23:43:39
|
Prova att grila fläskfile hel efter att ha marinerat den i cider med pressad lime och vitlök. Super gott och man behöver inte marinera mer än max en timme. Sedan kan man koka upp den överblivna cidermarinaden och reducera den (dödar bakterierna från det råa köttet) och använda den för att smaksätta tex turkisk yougurt att ha till.
Olja i marinaden droppar mest ner och gör att det osar och att det slår upp lågor som bränner köttet. Ska man tvunget ha olja i marinaden så torka av den noga innan grillningen och pensla köttet med det överblivna.
M |
Halmstad |
|
|
huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben
10180 Posts |
Posted - 2007/05/05 : 00:04:17
|
Jag börjar bli hungrig...
Mitt tips som inte är för grillen men ändå;
Skrubba potatisen, skär den i klyftor, lägg dem i långpannan, pressa vitlök över och ha på lite olja, 45 min i ca 200-225 grader - klart! Perfekt tillbehör!! |
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2007/05/05 : 00:56:47
|
EA, det såg ju ut att klassas som smarrigt .
Det krävs lite vana att få ribsen saftiga och inte brända, dina ex. ser ju exemplariska ut .
Hoppas att du och sambon blev nöjda......
|
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
Karnaa
Member
614 Posts |
Posted - 2007/05/20 : 23:26:10
|
Har nu köpt mig en Weber one touch platinum så nu är sommaren räddad! |
Nybliven husägare :O)
Integra Research RDC-7,AAD Q-40,Q-20C,Q-10,Q-1000 samt SUBMASTER 11,Vincent SAV-P200 och SP-997 och Marantz DV-9500,Marantz TT-15S1,Electrocompaniet ECP-1 riaa,LG 42PX5R,Audioquest Vulcano,Caldera,Anaconda,King Cobra,Eagle Eye,HDMI-3,Supra m.m. http://www.minhembio.com/Karnaa http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40942&SearchTerms=karnaa |
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/05/21 : 09:12:55
|
OJ plautinum minsann!
Igår grillades kyckling men även karreskivor. Igår blev det entrecote...
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
nahoj
Member
1542 Posts |
|
Pettersson
Member
441 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 12:58:44
|
Detta fick jag skickat till mig från en kollega som i sin tur fått den av sin fru som hävdade att hon kände igen sig. Inte stämmer väl detta................
Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
När en man erbjuder sej att grilla händer följande:
Rutin: 1. Kvinnan handlar all mat 2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten. 3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN. Mera rutiner: 5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare... 6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN. Ännu mera rutiner: 8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk. 9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
Och viktigast av allt: 10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter . 11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin mat lediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd |
Marten svansen....mina åsikter är mina egna Det är resan som är målet....... Mina Spotify favoriter..pettersson Gondul M + Audio Space KT-88 + keram-stativare |
|
|
guy gadbois
Member
2415 Posts |
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 13:29:15
|
Nahoj: fattade först inte vad du menade, läste mitt inlägg, fattade inte. NU när jag läser det en 3'e gång ser jag min felskrivning!
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
UrSv
Member
2786 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 14:41:31
|
Jag kör Campinggaz lilla grill. Komplett för SEK 450 och fungerar rätt bra faktiskt. enda modellen jag hittade som rymdes på balkongen...
Nyårsafton grillades jätteräkor på spett med ingefärsglaze. |
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 15:09:00
|
"ingefärsglaze"
Spännande!
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Revoxarn
Klubbmästare, Nerikes Audiofiler
806 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 17:20:35
|
Elgrill till balkongerna och husvagnen. Liten klotgrill till husvagnen, funkar bra! MVH Revoxarn. |
Revoxarn Klubbmästare för N.A - skicka PM för mer info/medlemskap.
|
|
|
Blue
Member
2120 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 18:39:22
|
Grill?
Lantisar!
; ) |
Ett kungarike för en vevgrammofon. |
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/05/30 : 19:12:23
|
Blue! Ser inte detta gott ut? Tar du hellre storstad?
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Gaffa
fd. Mabuse
1455 Posts |
|
Jorma
Member
3316 Posts |
Posted - 2007/06/01 : 19:30:42
|
Weber emaljerad klotgrill som inköptes 1994 samtidigt som jag köpte huset. Den har fått ny propeller (spjället) och ett nytt handtag och funkar fint ännu. Idag blir det en av favoriterna, grillat isterband med färskpotatis och stuvad vitkål Det går fint att grilla isterband om man lägger locket på, annars brinner dom upp. Fettet rinner ned i glöden och ger en fin röksmak.
|
Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg. http://www.jormadesign.com/ |
|
|
Mickeman
Member
688 Posts |
Posted - 2007/06/02 : 14:37:47
|
Med risk för trådkaping och OT dristar jag mig ändå till följande fråga. Till Midsommar får jag mig ett 18-kilos vildsvin (urtagen och med svålen borttagen) som skall helgrillas. Har fått hyggliga instruktioner och läst tips och lite marinadrecept etc runt om på nätet men det hade varit roligt att höra om någon har erfarenhet av helgrillat svin.
Goda tips resulterar givetvis att man blir inbjuden att provsmaka!
Min grill är förövrigt ett höj-och-sänkbart galler, lagom att grilla till 10 pers om man tänder hela, men en weber skall absolut inhandlas så man kan få till helgrilad kyckling och hickoryrökt kotlettrad! Dock kommer svinet grillas på spett över en glödhög, som sig bör.
Mvh Mikael |
Think what's inside the box!
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/06/02 : 15:01:44
|
Jag har ingen koll på helgrillat svin mer än att jag ätit det vid några festliga tillfällen och det smakar MUMS! Hoppas du får med dig några bilder från grillningen och att det lyckas.
Jag misstänker att det är otroligt viktigt med konstant rotation av svinet (!) i lagom hastighet
Hickoryrökning står på min grill-lista för sommaren. Kotlettrad är kanske vägen dit?
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Mickeman
Member
688 Posts |
Posted - 2007/06/02 : 15:10:18
|
Jag har planerat att bygga ett motorroterat spett, har några gamla motorer liggande så med lite lämplig remdrift skall det nog gå att få till på lagom hastighet. En del säger att man skall ha olja i marinaden, en del inte, persoligen lutar jag åt inte.
Hickory är favoriten till det mesta kött, kotlettrad med mycket fett kvar på blir mums med väl blötta hickoryspån i glöden! Karréskivor är inte dumt det heller! |
Think what's inside the box!
|
|
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2007/06/02 : 15:12:57
|
Ang olja är det ju troligt att grisen i sig har tillräckligt med fett...
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Topic |
|