HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Material i kablar
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/02/28 :  11:19:49  Show Profile Send marens a Private Message
Det är väl en bedömningsfråga egentligen. Bevisat kanske det inte är i strikt mening (vad är?) men det är ett bevis i den meningen att man minimerat alternativa förklaringar som tex suggestion och slump.

edit: Men skit i det nu! Min viktiga poäng försvann någonstans innan det onödiga stångandet mot mayro.

Strävar man efter att uppleva så mycket skillnad som möjligt så kommer man att göra det. Det är fullständigt logiskt med tanke på allt vi vet om hur vi fungerar som människor.

Edited by - marens on 2007/02/28 11:28:14
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  11:23:48  Show Profile Send mayro a Private Message


Marens. Du kan som sagt läsa. Kan du även förstå läst text så står förklaringar redan i mina texter...

Och skriva mer för skrivandets skull anser jag onödigt. Läs o förstå eller så går du vidare med exakt den stil jag hävdar du aggerar med här.. Och vilken jag anser är rent oseriöst respektlös mot oss andra hifi intreserade som du samtalar med..

Annars min vän är ditt mål endast att bevisa DU har rätt oavsett vad man säger om DIN metod samt den slutledning du anser den bevisar...Oavsett info man ger dig. ja oavsett vad..... och då kan du gärna få fortsätta tro och tycka så..

Mig kvittar det faktiskt marens.. tro det eller ej. Men så är det.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

kaffekoppen
Semesterfirare

1415 Posts

Posted - 2007/02/28 :  11:42:07  Show Profile Send kaffekoppen a Private Message
Mayro,

Är du verkligen inte långt ifrån fråganb som är ställd nu :)

Ordförande LTS- bättre och informativare hemsida utlovas!
Jämför alltid själv - ingen annan har dina öron!
Go to Top of Page

ulfsan
Member

921 Posts

Posted - 2007/02/28 :  11:47:53  Show Profile Send ulfsan a Private Message
quote:
Mayro,

Är du verkligen inte långt ifrån fråganb som är ställd nu :)

Gäller väl i så fall även dig, kaffekoppen...! ...eller ?

(ursäkta, kunde inte låta bli....)

Lyra Argo i -> Continuo/Cantus -> EAR834P -> Lavardin IT <- Auralic Vega <- SqueezeBox Touch <- Mac med Roon/Tidal
JMLab MiniUtopior/2 st Rel Storm III
Ihopkablat med Nordost Valhalla/Thor
Integrerat med Denon AVR-X4100W/JMLab Electra hemmabiosystem
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2007/02/28 :  11:50:56  Show Profile Send CC a Private Message
"It's all in your head, not in the cables."

- Jaså? Ja de föklarar ju en del...

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  12:01:02  Show Profile Send mayro a Private Message


Jag är möjligen en bit från frågan. men jag är exakt på argumenten som inkommer kaffekoppen..

Men anser det är meningslöst att skriva mer då det ändå anses som att "stångas" för man blir besvarad med saker som torde tas in och värderas mot ens fastlagda "sanning" bt...

där kan det stanna... Som sagt. MIG kvittar det vad olika anser om man inte har förmågan att ta in infon av andra..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/02/28 :  12:07:27  Show Profile Send marens a Private Message
Vilken info? Att blindtest är felaktig, oanvändbar? Är det den infon man ska ta in? Med argumentet att en moppe åker baklänges in i en bergvägg?

Att jag inte besvarar dessa argument beror på att jag inte tycker att de är i närheten av relevanta.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  12:29:26  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
härligt paketerat marens. Föst säger du vi inbillar oss. och sedan tar du en metod att tex testa kablar som nästan varenda en som tweekar med kablar och hör skillnader anser är fel. DVS denna a-B metod med en längd kabel du hänvisar till i dessa BT tester osv..Som dessutom sker ofta med liknande konstruerade kablar där ingen jäkel KAN höra skillnader..Desutom ofta i anlägg där folk säger det ALDRIG hörs skillnader alls..där säger testoffren dom ev hör hit o dit fast man säger "NÅGOT" för att uppfylla själva testen.Där förekommer inbillning.. JA!!!!!! stämmer.. Vilket också är bevisat sker vid BT test. och som är ett argument MOT testmetoden även vetenskapligt sett Detta lika välkänt som att man använder metoden som EN del av flera utvärderingar oftast.. Inom hifin väljer man endast denna och anser den 100%ig inom en del läger....Jag orkar inte leta fram sådana texter men har läst dom vid flera tillfällen eftersom detta inte är första gången detta är uppe...

Och sedan tas DENNA "test" som BEVIS för att den som hör skillnader under långa utvärderingar hemma i SINA grejor skillnader nu har inbillat sig..Och detta för dom "helt jonnade omkull" i en felaktig testmetod...som INTE kan användas mer än vid grova skillnader och inte nyanser o små detaljer hörda Kända o registrerade över tid med ev hundratalet olika plattor spelade..

Asså marens.. Du är aningen "för mycket" nu här bara för att ta på alvar...

Använd GÄRNA tester som ditt utgångsläge. Men försök i alla fall LYSSNA på oss andra som hävdar "er" metod ÄR felaktig och respektera detta.. men att skita i detta och sedan säga den bevisar saker är rent dålig respekt för andra hifi intreserade samt deras berättade upplevelser..

Edit. rättat o la till ord så texten blev mer "rätt".



detta står INNAn moppeliknelsen marens..

quote:
Men gör i alla fall RÄTT metod så den LIKNAR den metod som används OFTAST vid seriösa kabelutvärderingar.. Din metod LIKNAR endast på en enda punkt hur man gör med kablar. Det är att man kopplar in dom.. sedan är den nybörjarna som sitter med A_B metoder som din BT metod utgår ifrån marens...

Lyssna o lär NÅGON gång och sitt inte o mata in gång på gång med samma argument HUR mycket man än söker ge mer RÄTT bild över hanterandefelet er metod har...

Er metod är som att undersöka en frontalkrock medelst att styra en moppe i en bergvägg baklänges.. DVS säger inte ett skit om hur bilen man tänkt få värden om skulle reagera..


Marens. Även OM du så här nu försöker formulera dig såsom jag INGET skrivit som ger info om hur er BT test är felaktig så borde du ju i alla fall inse det ÄR lätt att kopiera in att jag gjort så..

Och Marens. Ta nu in detta så det KAN ens likna att du läser denna gång eftersom du selektivt tydligen som många i dina tankebanor läser text av andra som INTE delar er åsikt eller försöker bredda ert synfält. Som jag försöker här..

För jag håller ju med dig om att BT kan utvärdera grova skillnader om dom föreligger eller ej..

men sedan att utvärdera på detta A-B sätt som inte har en enda likhtet med HUR man faktiskt hanterar kablar vid seriösare utvärderingar..det är totalt fel och ej användbar metod..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  12:37:06  Show Profile Send mayro a Private Message

men marens... Med risken att INTE visa dig respekt nu så skriver jag detta här. Du får inga mer svar eller inlägg nu.. Jag har inget mer att tillföra här eftersom du tydligt inte kan tilgodogöra dig texten i alla fall.. Vilket är ett typiskt drag i dessa återkommande diskutioner..

Jag skrev här för jag anser ert sätt att tala om oss andra är respektlöst..
jag gillar inte att här bli omnämnd med andra medlemmar såsom inbilska.. Så är det.. Vill ni förmedla era avarter om oss andra så gör det privat via skrattkalas med likasinnade..

Nu har jag sagt mitt. Och lämnar detta..

Och med en ursäkt för jag blev OT. fast tråden kantrade dithän redan att vi "är inbilska" ...

nu lämnar jag denna tråd i alla fall..

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2007/02/28 12:37:54
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/02/28 :  12:57:54  Show Profile Send marens a Private Message
Jag har last det du skrev och jag hittar inte minsta tillstymmelse till hållbart argument som är lönt att besvara. Men jag kan försöka.

Du skriver att de som upplever skillnader mellan kablar inte gillar blindtester. Jaha, vad är det för konstigt med det? Det motsäger ju inte det jag argumenterar för det minsta lilla.

Du nämner A-B-metoden. Jag antar att du menar ABX-metoden? Ja, det är en metod bland många som man kan använda som är bra för att underlätta urskiljandet av skillnader. Du lyssnar på A och B hur många gånger du vill. Sedan lyssnar du på X och avgör med endast hörseln om det är A eller B du hör.

Du nämner att folk som förespråkar bt inte brukar uppleva skillander mellan kablar. Jaha? Vad betyder det? Det säger inte heller emot något av det jag argumenterar för.

Du säger att det förekommer inbillning även vid BT. Javisst gör det det. Det är ett starkt argument för att använda BT då man får ett svar på vilket som var verkliga hörbara skillnader. Det andra kan man misstänka var inbillning. Jättebra, då har vi storterat ut det för att gå vidare och lyssna djupare och detektera mindre skillnader.

Du menar att de som förespråkar blindtester menar att man endast skall använda blindtester och aldrig öppna tester, det är fel. Man använder oftast blindtester efter öppna lyssningar som kan vara särkillt intressanta för att kontrollera att det man upplevde stämmer överens med det man faktiskt hör.

Du menar att nollresultat används som bevis. Det är också fel. Nollresultat kan inte användas som bevis eftersom de inte har något vetenskapligt värde. De är på sin höjd en indikation på att skillnader inte föreligger och kan vara en anledning att undersöka saken vidare med modifierade testutföranden om det finns andra skäl att tro att skillnader föreligger.

Du skriver också om öppna A-B-metoden. Att det är nybörjare som använder den. Det motsäger heller inte det jag argumenterar för att strävan efter att höra större skillnader gör att metoderna anpassas till detta. Lyssning på "en" apparat under lång tid är ett bra sätt att maximera suggestionen. Då ger man utrymme för så många andra intryck som möjligt under så lång tid som möjligt att påverka hur vi upplever apparatens ljud. Det går även att kombinera sådan lyssning med blindtester. Först lyssnar man under lång tid. Sedan kollar man med ett blindtest och jämför med något annat för att se vilka skillnader som man faktiskt hörde.

edit: Du hävdar också att blindtester bara kan detetkera stora skillnader. Det tycker jag är ett totalt irrelevant påstående. Hur vet du att det finns mindre skillnader än de blindtest som metod ultimat kan detektera?

Edited by - marens on 2007/02/28 13:04:30
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:03:23  Show Profile Send ztenlund a Private Message
Vad har detta med:
quote:
Hittade en tillverkare som använder en silverledare till + och guldpläterad kopparkabel till -.

Någon här på forumet som förstår vad han försöker åstadkomma med detta?

att göra

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:05:19  Show Profile Send marens a Private Message
Jag vet inte. Nu har mayro tjatat på mig att jag ska besvara hans invändingar och då blev det så till slut.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:14:01  Show Profile Send mayro a Private Message
snack marens. Jag har bett dig ta in info samt inte påstå vi är inbilska...

Ztenlund.

Det har med saken att göra såtillvida att vi som denna typ av forumdeltagare marens osv tillhör inte skall sitta o kalla oss andra för saker som görs hela tiden.. Om det är ljud så används ord som "ni som gillar färgat" emot oss.. gällande Kablar så används inbillning o ofta det är placebo PGA prisfixeringar osv..MM o MM..

och detta får fortgå tråd upp o ner utan ingripande sker.. Därför anser jag att det är exakt lika ok att faktiskt belysa dom har fel bedömmningar av oss som dom "talar om" samt "för"... Samt att man högst ogillar detta sätt att bli omtalad på..

Rätt självklara saker med andra ord..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:21:38  Show Profile Send marens a Private Message
Jag tror iofs att tar man sig själv och sin förmåga att höra på för stort allvar så är risken rätt överhängande att man är ute och cyklar, i all välmening.

Jag har inget emot om någon misstänker att något av mina subjektiva lyssningsintryck kan vara inbillning. Jag är tom glad om så är fallet om jag får bra argument varför. Det leder ju framåt. Om jag skulle bli putt varje gång någon misstänker att jag inbillar mig så tror jag att jag har hamnat för långt ner i hifiträsket och tar mig själv och mina öron på på tok för stort allvar.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:22:07  Show Profile Send mayro a Private Message


men för att komma tillbaks då till topic.. Tillverkaren hade omfrågats om detta.. Och vad blev förklaringen?? Kom det ens någon förklaring?

Så kanske "diskutionen" som pågått senaste sidorna där flera deltagit i otandet avslutas o topic blir tillbaks..


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/02/28 :  13:59:57  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message

Skitbra Mayro, nu går vi tillbaks till Topic.

Nu är det slut på OT. Vill Ni fortsätta skriva på HiFiForum så håller Ni er till topic

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

ljud
Member

687 Posts

Posted - 2007/02/28 :  14:08:18  Show Profile Send ljud a Private Message
Det är ju klart som fan att jag inbillar mig en massa när det kommer til hifi. Jag satt och kalibrearde subwoofern häromkvällen, och när jag närmade mig nåt som lät bra, i inställningväg, stängde jag av och på den, för att få höra vad den egentligen bidrog med. Upplevelsen blev att utan baslådan blev ljudbilden lite tunn. Sen kopplade jag ut huvudhögtalarna och konstaterade att subben var knäpptyst i påslaget läge, men det lät tunnt utan den, det är jag säker på att jag upplevde. Detta kanske säger mer om min hörsel, än ett argument för det ena eller det andra. Denna upplevelse störde mig en aning, men som Marens var inne på så lärde jag mig något, även om det gjorde lite ont.

Men jag tror säkerilgen man kan höra skillnade på olika kablar, inbillat eller verkligt, är det upp till var och en att ta ställning till. Jag tycker nog att världen skulle bli otroligt tråkig utan lite "flum". Om man ska vara helt vetenskaplig kan man ju också be kocken på restaturangen att mixa oxfilen och potatisen i en mixer, man ändå får i sig samma sak.

Sorry om jag fortsatte OT

Edit:Hoppsan såg Pacs inlägg försent.

Edited by - ljud on 2007/02/28 14:09:20
Go to Top of Page

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2007/02/28 :  14:14:57  Show Profile Send poppen a Private Message
Låter den bättre än sina konkurrenter i samma prisklass så är den bättre. Låter den sämre köp den inte.
General Electric 4-flätade telefon ledningarna redan på 1920-talet för att det skulle låta bättre.
Denna teknik används idag av Kimber.
Så att använda olika material till + och - kanske är bra.
Att diskutra det som placebo utan at lyssna bör man nog undvika om man vill framstå som seriös.
Go to Top of Page

kaffekoppen
Semesterfirare

1415 Posts

Posted - 2007/02/28 :  14:31:41  Show Profile Send kaffekoppen a Private Message
Ja, är det inte så att de får använda vilket material som helst som tillverkare. Det är ju iallafall vi som köper som bedömmer om de är korkade, har vettig prissättning eller har en underbar produkt.

Det är synd bara att så många kablar säljs med så idiotiska argument att man kanske sorterar bort dem bara för att marknadsavdelningen fått hybris..
Nej KK Nu räcker det. Du går Off Topic igen.

En sådan här tråd som handlar om materialet i en kabel behöver inte argumentation, argumentationsteknik och aggitation. Det är känsligt som det är utan att vi skall sitta och försöka driva det off topic.

Marknadsavdelningar alternativt om någon är korkad eller inte har inte med frågan att göra. Att prissättning inte hör hit konstaterade du och jag redan på sidan 2.

Nåväl, din användare är stängd för en semestermånad. Vill du ha din användare öppnad igen efter månaden gått så maila./Pac



Skall ialafall bli kul att höra om hur de resonerat och vilken anledning de har. Det är jag nyfiken på.

Ordförande LTS- bättre och informativare hemsida utlovas!
Jämför alltid själv - ingen annan har dina öron!
Go to Top of Page

Sanny_X
Member

181 Posts

Posted - 2007/02/28 :  22:17:13  Show Profile Send Sanny_X a Private Message
http://www.faktiskt.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16324

Kaffekoppen har tydligen svårt att få tag i Pac.

Jag svarar direkt i det här inlägget så slipper vi fler OT-inlägg:
Pac's adress står att finna på ett flertal ställen, bl a i hans signatur, så ser jag inte hur det kan vara svårt att få tag i honom. (Edit: smileys tillagda)
/ztenlund
Go to Top of Page

Ryssen
100.000-klubben

8488 Posts

Posted - 2007/02/28 :  22:43:43  Show Profile  Visit Ryssen's Homepage Send Ryssen a Private Message
Apropå ingenting,så fanns på Clas Ohlsson en högtalarkabel för några år sedan med ena ledaren silver färgad och den andra kopparfärgad.Säkert inte lika fin som den tråden hanldlar om,men..

Learning by burning..
You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
Go to Top of Page

T.A. Edison
Member

559 Posts

Posted - 2007/02/28 :  22:45:46  Show Profile Send T.A. Edison a Private Message
Den viktiga är ju att den lägsta resistansen skall vara i -/skärm (signalkabel).

Edited by - T.A. Edison on 2007/02/28 22:49:38
Go to Top of Page

Fisksmisk ola
Member

1763 Posts

Posted - 2007/02/28 :  23:04:48  Show Profile  Visit Fisksmisk ola's Homepage Send Fisksmisk ola a Private Message
Tycker faktiskt att Kaffekoppens inlägg höll sig hyffsat(för att inte säga helt, tolkningsfråga) on topic, och jag tycker att det belyser en viktig sak som även anknyter till mitt tidigare inlägg.
Dvs att vissa motiveringar av materialval kanske inte är helt 100procentiga, detta behöver inte betyda att materialvalet är fel eller olämpligt på något sätt. Det som skulle kunna tänkas vara fel är väl som sagt de tekniska förklaringarna som ganska ofta känns som att de komponerats i efterhand(kanske av marknadsavdelningen, det är det här jag tror kaffekoppen stör sig lite på) när de egentligen borde ha skrivit att de plockat ihop en så ljudmässigt bra kabel som möjligt!

Och materialval har alldeles säkert att göra med vilket pris man tänkt sig för kabeln, vissa material blir ju trots allt för dyra i vissa kablar.

Ska bli intressant att höra tillverkarens svar!

Mvh Olof

Euroline - T-Amp - DIY
Go to Top of Page

levande
200.000-klubben

2054 Posts

Posted - 2007/02/28 :  23:22:24  Show Profile  Visit levande's Homepage Send levande a Private Message
Vaaa har ni inte fått något svar ännu på frågan som berör denna topic???
Då tvivlar jag att ni kommer få något svar från kabeltillverkaren eller försäljaren.
Som tipps håll era kablar så korta som möjligt så slipper ni de olika bieffekterna mer eller mindre

Min anläggning
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41668
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2007/03/01 :  01:31:36  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Jag undrar över en sak.
Det snackas om "tillverkaren", men jag hittar inget namn på honom eller fabrikatet någonstans i tråden?
??
Eller har jag missat något?

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.72 sekunder. Snitz Forums 2000