HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Begagnad dator
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2006/05/31 :  20:19:42  Show Profile
Bärbara har betydligt bättre andrahandsvärde än stationära, så har det alltid varit.

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert
Go to Top of Page

kaffekoppen
Semesterfirare

1415 Posts

Posted - 2006/05/31 :  22:29:33  Show Profile Send kaffekoppen a Private Message
whiskyman,

Det är aldrig fel med skotsk whisky!

Jag har faktiskt inte antytt att jag skulle sälja något på blocket, ej heller till någon som inte vet något om datorers låga andrahandsvärde. Var fick du det ifrån?

Jag har bara konstaterat att mellan 5-7000 är ett pris som är helt i sin ordning, varken för mycket eller för lite. Jag konstaterar vidare att jag troligen skulle kunna sälja JUST DEN MODELLEN vidare för mer än 7000 till personer som kommer anse att de gjort ett bra köp. Personer som kan produktserierna.

I vilket fall som helst är det intressant att du anser att jag inte kan värdet på produkterna när jag under tio års tid arbetat med att förse industriföretag med datorutrustning och ofta köpt in stora partier med utrustning till produktionsmiljöer som varit använda i andra sammanhang. Skulle istället vilja påstå att jag har relativt god marknadskännedom.

Precis som Bubben säger så handlar det ju främst om att hitta ett skäligt pris till svärisarna och jag måste tillstå att nånstans mellan 5-7 papp är helt fair!

Enda anledningen att jag ville köpa dator av dig är just att du inte förstår marknadsvärdet på datorutrustning utan är den perfekta försäljaren för mig som köpare. Låter lite lustigt om du inte ville sälja till mig för att jag tycker jag skulle göra en bra affär ;-) Jag lovar att inte sälja vidare det jag skulle köpa av dig. Det blir så billigt så jag kan ge det till syrrans ungar...

Ps Bubben,

Konstigt nog är efterfrågan på begagnade bärbara datorer riktigt högt. Det kunde man förstå tidigare när skärmarna* (det var de som främst gjorde bärbara datorer dyra) blivit så rasande mycket billigare. Se på stationära datorskärmar/LCD-TV. Numeratycker man att prisfallet bordde efterlikna stationära datorer men det gör inte det. Prisfallet på bärbara är mycket flackare. Den diskussionen man kan ha vad gäller bärbara datorer är just batteriproblematiken. Det är inte ovanligt att batterierna tagit stryk. På äldre maskiner är det inte ens säkert att det går att få tag på ersättningsbatterier eftersom de ändrat form på dem. Dell har modeller som batterier är svårt att få tag på redan efter tre år. Det gäller således att kolla upp noga vilken modell man tittar efter och vilka erfarenheter/problem modellen/tillverkaren haft.

*Det fanns en tid när 30-0% av de tillverkade skärmarna kasserades pga pixelproblem. Det har nya och bättre fungerande produktionsmetoder kraftigt förbättrat vilket gjort mycket på prisbilden. Dessutom har det varit överproduktion på LCD skärmar vilket haft positiv inverkan på priset (många nya fabriker).

Ordförande LTS- bättre och informativare hemsida utlovas!
Jämför alltid själv - ingen annan har dina öron!
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2006/06/01 :  01:08:07  Show Profile Send whiskyman a Private Message
Jag vet mycket väl att det var det du var ute efter med ditt förra inlägg.Om du läser vad du själv skriver om batterier så torde det ju kunna klarna lite mer även för dig.Sedan att du sålt och handlat med datorer till kund under en stor del år får väl stå för dig.Men om det nu är så som du säger att prisfallet hos laptop är så mycket flackare så har du väl förmodligen rätt här, och jag avslutar härmed diskussionen. Mvh Kristofer
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000