HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Varför är det svårt att sälja beg BRA!!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/05/29 :  06:33:49  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Jawen:
Det du förmodligen tänker på i din jämförelse är amerikanska apparater. Priset i USA är direkt ifrån fabrik till butik och med kanske 5-6%moms. I Sverige säljs denna apparat till en Europa/Skandinavien/Sverige distributör via kanske en europaagentknuten till fabriken. Lägg på en massa frakt till Europa och till butik och på med lite tull och och handlarmarginal och 25% moms och sen jämför med ett amerikanskt butikspris, då blir det inte roligt. Eftersom alla kan söka på beg priser via nätet ifrån när och fjärran så är det enkelt att räkna vad man kan köpa apparaten för på andra vägar. Beg kablar är väl ett utmärkt exempel på att inget 22o volts problem behöver finnas och fungerar inte kabel så är det väl bara att kontaktera om den. Så ja, svaret är nog så illa att vi svenskar är inte favoriserade. Sen så är inte marknaden perfekt fungerande heller då det ibland är lite kompisgäng som plötsligt köper nån apparat det gått mode i oc så hittar någon något bättre och plötsligt skall flera sälja samma sak samtidigt. Då blir nya köpare tveksamma och priset rasar vilket någon kanske inte bryr sig så mycket om och apparaten har plötsligt fått en beg pris som den borde kosta eftersom det låga priset sprider sig. Har inte köpt något nytt inom HIFI i Sverige på väldigt många år men har heller inte tagit upp svenska handlares tid och köpt av någon annan.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/05/29 :  22:33:19  Show Profile Send mayro a Private Message
JAWEN
Ett i mina ögon mycket bra inlägg som klart belyser ett problem som begmarknaden har... För den skadar inte enbart den som säljer sina grejor. Den skadar även nyförsäljningen ifrån våra svenska butiker o handlare i gemen samtidigt.

Det främjar absolut ingen att denna spiral ökar och ökar. Tvärt om. ALLA drabbas i den lite längre tidsaspekten. För då butikerna sänker garden så sänker man även den stora massans kunskaper om bättre hifi.. Vilket leder till mer o mer sibaköp.. Vilket leder till urvattnande av vår totala hobby då till o med kvaliteten på våra skivor blir ointresant...

Så att dessa alla saker har samband är utan tvekan så enligt vad jag anser..Detta bidrar även till att dom som kämpar på har mindre utbud.. samt smalare utbud.. Och även där pågår spiralen dagligen neråt..

Och jag skulle gissa att detta har nog varenda en som handlar eller har lust att se bättre hifi i bredare utbud upptäckt..För att inte tala om utbudet hos handlarna totalt sett i generella perspektiv då sagt.... Eller alla butiker som helt slutat med sk Hifi av nivå... Eller som helt slutat till o med att driva butik.. Senast nu var det väl ystad som blev en hifihandlare fattigare....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2006/05/30 :  02:02:40  Show Profile Send JAWEN a Private Message
Harry-upp

Självklart tycker jag både dollar'n och pundet och yen, ska sättas i en bättre kurs av HiFi-säljarna, men precis som du säger så drar transporter, tull samt e.v lagerhållning upp priset, men dom måste bli mer korrekt satta från början av Handlarna.

Sen skriver du :
"Eftersom alla kan söka på beg priser via nätet ifrån när och fjärran så är det enkelt att räkna vad man kan köpa apparaten för på andra vägar."

Jag självklart tittar många på utlänska sidor, men bara för att man ser "en för exempel" Krell 400cx till salu för 6.200$, så kan man ju inte räkna 6.200 X dollar'n = 45.200 sek !!!.
80 kilo ska hem till Sverige också, den ska försäkras på vägen, och när den kommer fram ska den skattas och tullas på 27% av totalkostnaden inkl frakt och försäkring.

Så den Krellen kostar nog ca 66.000 kr hemma, men där är det inte klart...., sen ska Audionord voltkonvertera den för ca 5.000 kr & vips så hamnade vi på 71.000 kr, inte riktigt samma summa som den som satt och tänkte " fan 45.000 kr, är det runt det den ska kosta".

Och även om en del skriver ner värdet, så handlar det bara om någon tusenlapp, så det blir inte direkt avgörande det heller.

Sen sitter någon krake i Sverige och försöker sälja en likadan för 68.000 kr, man han får endast skambud i mailen.
Med skambud menar jag "klart under verkligt värde", 52.000 kr är i mina ögon ett skambud för den produkten, och det inte bara för att Reference Audio i Sthlm säljer den för 140.000 kr.

Fördelarna i att köpa i Sverige är många, ni pratar samma språk, du kan åka och ta på den och se exakt vilket skick den är, och som extra bonus kan du ta med den hem om du väljer att köpa den.

Men lik förbannat sitter folk och räknar om dollar, pund och yen, och jämnför vad som är dyrt eller billigt.

Och snälla.....nämn inte kablar som om det vore samma sak som stora tunga paket/hifi, kablar kan postas direkt hem till brevlådan i ett vadderat kuvet, och går inte ofta genom moms eller tull, eller för den delen dyra transporter.

Jag är helt säker, detta problem kommer att göra så att det inom snar framtid inte kommer att finnas många gobitar till försäljning på beg-sidorna i sverige, och i ett längre perspektiv inte heller i Världen, Men Harman International överlever nog med sina massproduserade plastprodukter, liksom Pioneer och dom andra i Siba-träsket .

MvH John
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2006/05/30 :  10:13:38  Show Profile Send JonasY a Private Message
Men jag tror det är lite naivt att dumförklara folk som köper esoteriska stärkare och påstå att de kör en pris * aktuell dollarkurs när de jämför priser mot utlandet. Att man får många "skambud" tror jag snarare beror på att marknaden för en stärkare för 62 lök är milt uttryckt begränsat i vårat avlånga land. Vad skall vi göra åt saken, ängna oss av massimport av ekonomiskt stabila audiofiler?

Sen har vi det här uttrycket "klart under verkligt värde", men vad definierar verkligt värde? Är inte det per definition - just vad marknaden är beredd att betala?

Jag tror det är så enkelt så köper man riktigt dyra prylar, som så pass få köper i Sverige, ja då får man också räkna med att det kan vara svårt att få tillbaks pengarna när man säljer prylen igen. Detta är heller knappast nått explicit hifi-relaterat. Hur tråkigt detta än må vara dvs.

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/05/30 :  10:30:36  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Japp Jonas,
håller med. Sverige är för litet för att kunna sälja väldigt mycket grejor för olika priser. Säljer någon en exklusiv apparat beg i Malmö så sprids priset och då blir det ett riktmärke.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2006/05/30 :  12:34:25  Show Profile Send JAWEN a Private Message
JonasY

Jag håller med dig att det självklart är begränsat med köpare i den prisklassen, men ca 2000 personer i Sverige sitter ändå på dessa pjäser, och fler blir det.

Hela marknaden är begränsad om man ser det på det sättet, inte många % av Svenskarna som ens kan tänka sig att lägga 5-6.ooo kr på en stereo, så uttrycket begränsat har också en begränsad mening i detta.

"klart under verkligt värde", är för mig ett värde som inte i närheten speglar pruduktens värde, då jag jämnför den med priserna i Europa, Amerika och asien och sedan lägger till kostnader för att den ska transporteras till mig och slutligen hamna i mitt vardagsrum.

En produkt som inte får bra kritik från många håll, går självklart ner fortare i värde, då den uppenbarligen inte var rätt prissatt från början.
Men en produkt som idel får lovord, ska inte få värdet halverat på 3-12 månader.
Och i detta fall, pratar jag inte om att man kan hitta någon enstaka bra reciension, det kan man på nästan samtliga produkter, utan jag pratar om när det knappt går att hitta ett negativt ord i reciesioner världen över.

MvH John
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/05/30 :  16:16:34  Show Profile Send mayro a Private Message


Sedan det berömda att man läser priser i usa.. och helt glömmer att det sälj utan skatt i USA.. Sedan tillkommer PÅ priserna som visar eller annonseras skatt... Så det är även det viktigt att ta med. Som snudd ingen gör...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2006/05/31 :  20:13:11  Show Profile Send whiskyman a Private Message
Att det är svårt att sälja begagnat torde berot på att vi lever i en marknadsekonomi där många tror att deras hifi är mer värd än den
de facto är? Mvh Kristofer

Edited by - whiskyman on 2006/05/31 20:14:01
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.67 sekunder. Snitz Forums 2000