HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Vad är egentligen era erfarenheter av nätkablar?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2006/02/27 :  13:26:06  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Hificonsult; Kan bara hålla med!!

Jeppe72; Absolut, precis vad vi kommit fram till!!

//W

++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/27 :  14:09:15  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Har inget att invända mot detta. Låt en lastbilschaufför göra en arbetsvecka med en ny och modifierad hytt/dämpning, akustikreglering/bulleråtgärd. Låt honom sedan köra den vanliga varan en annan vecka och under förutsättning att han inte vet vilken som är vilken har man ju fått bra svar. Vi talar då också om det som jag kan finna värdefullt. Långa blindtester.



jag körde scanias första lastbilar i nya serie efter 143 serien.. Där låg ett lågt muller o mullrade så man blev galen efter En vecka i hytten så var hörseln snudd skadad av detta lågfrekventa muller i hytten.. Dom gjorde om avgasrören senare..

Där kunde man blindtesta hur mycket man ville i snabba byten. INGEN skulle hört skillnad tror jag.....det var över tid som avgjorde... Inget annat..Så var det med det...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2006/02/27 :  14:49:20  Show Profile Send nin a Private Message
Jag har inga som helst erfaranheter av olika nätkablar. Finns ingen anledning. Fram med vetenskapliga bevis varför det funkar och ett kontrollerat dubbelt blindtest på detta så köper jag det.
Men över 20 år har ingen lyckats bevisa dessa saker. Ja, det säger allt för mig. Pengarna går till något vettigt som ger en skillnad istället.
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/02/27 :  14:51:51  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Fast tidsaspekten och blindtest har inget med varandra att göra. Är ju helt självvalt om man skall koppla om var 10:e sekund eller var 10:e dag. Vitsen är att man inte vet ordningen på det som kopplas in.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2006/02/27 :  15:57:38  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

harry up: både och. Det du hoppas höra på 3 sekunder eller 30 sekunder och så en mängd byten fram och tillbaka.... är en stor skillnad på hur du upplever dina skivor under 4 - 5 dagar. Efter ett tag växer det fram en bild. Att gå tillbaka visar sedan hur nära man är eller hur rätt man uppfattar sina funderingar.

Sedan finns det en praktisk omständighet när det gäller blindtest. För att gälla så behöver det ske enligt en procedur som är återupprepningsbar och att inga felkällor eller missar kan störa resultatet. Försök med det under 4- 5 dagar...

nin: du slipper. Det är ett fritt land med självständiga människor med egna tankar, erfarenheter och åsikter som kanske vill närma sig spänande för dem nya områden med nyfikenhet och entusiasm.

mvh

.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2006/02/27 :  16:26:48  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
quote:
nin: du slipper. Det är ett fritt land med självständiga människor med egna tankar, erfarenheter och åsikter som kanske vill närma sig spänande för dem nya områden med nyfikenhet och entusiasm.



Det är ju tur för hifihandlare att detta "nya" spännande område inbringar så mycket pengar.... Med mycket pengar menar jag att vinstmarginalen är extra hög för dessa kablar.
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2006/02/27 :  16:48:35  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Just för avdelningen tillbehör - som alltid inneburit högre marginaler - verkar behovet av blindtester extremt högt.

Underlig koppling som ju kunde vara intressant att fundera över en smula.

mvh

.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/27 :  16:52:37  Show Profile Send mayro a Private Message

Jag tycker det är en vansinnig tur det finns handlare som säljer dyra Volvobilar.. TÄNK om alla sålde trabant enbart.. eller nån indisk konstig bil..

För jag anser det väldigt underligt beteende att gå till attac mot sladd för hans firma marknadsför dyrare mer kompetent utrustning.. Dom har även billigare där som ni som gillar "billighetssidorna" av hifins utbud...

Ni kanske inte snappat att consulten har alternativ och att faktiskt helt sant kunden själv får avgöra vad man vill köpa i deras butik...Jag vet kunderna får det oavsett vad ni tror..

ÄVEN då det gäller kablar har consulten säkerligen standardsortimentet i butiken. Eller råd om var man finner detta då man eftersöker just det...annars vet nog alla var elfa osv finns...

men men. I andra tråden har jag inbjudet till att göra en stor bt jämshögsträff en hel helg här i vår..med alla nyfikna som välkommna självklart som alltid på jämshögsträffarna... Inte en enda har av skeptikerna nappat.inga pm om frivilliga testledare.. ingenting.. Detta tyder jag på att man verkligen inte vill få sprida sin kunskap om att kablar inget gör mer än föra ström in..

Jag VILL verkligen få ta del av att jag enbart sysslar med ren placebo.. För jag har ju dåligt med stålar och skulle bli så rasande glad om ni kan bevisa för mig jag kan glömma dessa mer kostsamma kablar....

Edit. rättat

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2006/02/27 17:43:26
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2006/02/27 :  17:12:58  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Grattis Nin. Det du inte vet har du inte ont av. Du sparar en massa pengar med din inställning. Fast är du verkligen inte det minsta lilla nyfiken på nätkablars inverkan på ljudet?
Go to Top of Page

pak
Member

1572 Posts

Posted - 2006/02/27 :  18:52:05  Show Profile Send pak a Private Message
jag menar också att det bör ges tid till att bedömma skillnader.
jag har kört min cd med en lorad bra länge och vant mig vid det.av ren nyfikenhet så tvinnade jag en tnt"snake" och testade,och hörde direkt skillnad.var nöjd med det i flera månader innan jag fick lust att testa en annan hemgjord kabel-samma ledare fast lite annorlunda gjord.där blev det inte så stor skillnad om ens nån alls.så jag använde den i stället då den var lättare att ha med att göra.men efter att ha läst och funderat lite över de lite dyrare köpkablarna så tog jag en rövare och köpte en till slut.kopplade in den i spelaren och satte mig för att njuta.
det lät helt fel tyckte jag!nåt som jag inte riktigt kunde sätta fingret på.kollade hur kontakten satt och fick se att jag vänt den fel jämfört med vad jag hade haft tidigare.vände den och nu lät det bättre igen.funderade först om det var nån som helst skillnad mot den hembyggda-i så fall väldigt lite tyckte jag så jag var nästan lite irriterad över att jag slösat bort pengarna.men efter att ha lyssnat lite mer så blev liksom upplevelsen av olika skivor annorlunda mot tidigare.sen efter ett par dar så innsåg jag att det faktiskt lät betydligt bättre på alla parametrar.diskanten blev klarare och basen mer kontrollerad-nästan som om vissa rumsproblem minskat lite (inte för att de gjort det men det känns så i alla fall).hela upplevelsen av "rum" ökade med kabeln.men det tog ett par dar att ta till sig skillnaderna.nu tycker jag definitivt att det var värt prngarna.så jag tror att man måste vara van med sitt ljud för att kunna höra på såna skillnader.hörde inte ens skillnad på en hyfsad budgetsignalkabel och en lakritskabel i ett snabbt blindtest på en hastigt uppsatt anläggning med ovana grejer i ett ovant rum.lite pinsamt egentligen för det känns direkt när man ändrat på nåt hemma där man är van-men i ett system man inte känner så är det kanonsvårt.så därför tycker jag inte att blindtest bevisar nånting egentligen.huvudsaken är att man själv blir nöjd oavsett "hur och varför" det funkar.

-----------OBS------------
Inte att förväxlas med den andra med nästan samma namn!
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/02/27 :  19:04:14  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Jag tycker också det är huvudsaken att man är nöjd själv. Absolut. Ser inte alls ner på folk som köper dyra kablar. det är deras pengar så dom gör vad dom vill med dom. Bara det att man skall inte påstå saker som inte går att bevisa! Att någon hört något i en öppen test är tyvärr inte mycket värt. Finns det en skillnad så skall den gå att upprepa. Om det inte går att upprepa den så är det ingen skillnad. Finns inget magiskt med kablar som gör just dom imuna mot nån viss typ av test.
Hade kontakt med en leverantör på 80-talet och där testades allt både öppet och blint eftersom man ville kunna verifiera att en skillnad förelåg.
Om det är så att man varken kan höra skillnad på kablar i blindtest eller mäta upp en skillnad på dom så kan någon då förklara vad som faktiskt händer i tekniska termer mellan olika kablar? Själv har jag köpt en del skärmad Lo-Rad eftersom det möjligen gör en skillnad, allt annat har jag väldigt svårt att svälja.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/02/27 :  19:08:50  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Om man däremot säger att jag tycker eller tror att det finns en skillnad så får man tycka så vare sig det är det heller inte.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

pak
Member

1572 Posts

Posted - 2006/02/27 :  19:16:47  Show Profile Send pak a Private Message
när det gäller lorad så fick jag faktiskt en försämring på min förra cd jämtemot orginal.

-----------OBS------------
Inte att förväxlas med den andra med nästan samma namn!
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2006/02/27 :  22:10:08  Show Profile Send Harry_up a Private Message
Jag hörde ingen som helst skillnad på mina Meridian apparater mellan LoRad och standard. Däremot so hörde jag skillnad när jag buntade ihop alla elkablar och la dom i 90° i förhållande till småsignal.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

levande
200.000-klubben

2054 Posts

Posted - 2006/02/27 :  22:25:21  Show Profile  Visit levande's Homepage Send levande a Private Message
Lorad skall nog stavas Lurad (skämt?)

Min anläggning
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41668
Go to Top of Page

LeoArietis
Member

1953 Posts

Posted - 2006/02/27 :  22:58:00  Show Profile  Visit LeoArietis's Homepage Send LeoArietis a Private Message
Per100 var hemma hos mig och bytte ut mina fulkablar till finnätkablar. Jag tyckte mig höra skillnad på ett kantslag.

Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30125
Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2006/02/27 :  23:21:02  Show Profile Send mats31 a Private Message
HiFiConsult skrev:

quote:
nin: du slipper. Det är ett fritt land med självständiga människor med egna tankar, erfarenheter och åsikter som kanske vill närma sig spänande för dem nya områden med nyfikenhet och entusiasm.


Jag är både nyfiken och entusiastisk inför nya områden. Har köpt gula "Aviator Mortis Plus"-piller på plattan för 10000, som gör att man kan flyga. En teknisk fysik-kompis svamlar i tekniska termer att en människa inte kan flyga av egen muskelkraft, men det är ju otroligt inskränkt att bara resonera enligt känd vetenskap.

Med det imponerande 'white paper' som beskrev principen och med det priset på mina flygkraftpiller, vad kan gå fel? Första testflygning sker snart...

Sorry för en OT-liknelse...
/M

Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2006/02/27 :  23:29:36  Show Profile Send jeppe72 a Private Message
quote:
Jag är både nyfiken och entusiastisk inför nya områden. Har köpt gula "Aviator Mortis Plus"-piller på plattan för 10000, som gör att man kan flyga. En teknisk fysik-kompis svamlar i tekniska termer att en människa inte kan flyga av egen muskelkraft, men det är ju otroligt inskränkt att bara resonera enligt känd vetenskap.

Med det imponerande 'white paper' som beskrev principen och med det priset på mina flygkraftpiller, vad kan gå fel? Första testflygning sker snart...

Sorry för en OT-liknelse...
/M

Kul

Retro låter fint.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/27 :  23:46:34  Show Profile Send mayro a Private Message


Jeppe72

va inte ledsen.. "mats13" vill ju bara vara med och diskutera..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2006/02/27 :  23:57:37  Show Profile Send jeppe72 a Private Message
Jaha! Var det, det han ville. Ok, det förstod inte jag, trots att jag tillhör den ironiska generationen eller generation X om man så vill. Spydigheter hör till vardagen och de ska bemötas med kvickhet, sarkasm och ironi. Vill man föra dialog på vuxet vis får man undersöka riskerna för att någon av oss fastnat i 1990-talets "I manegen med Glenn Killing".

Retro låter fint.

Edited by - jeppe72 on 2006/02/27 23:58:28
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/28 :  00:00:59  Show Profile Send mayro a Private Message


"Mats13" vill ju ha vår uppmärksamhet bara.. Det fick han ju också..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2006/02/28 :  00:22:50  Show Profile Send mats31 a Private Message
Trodde jag var helt OT. men tydligen inte som ni reagerar.
Skämt åsido , så blir jag ganska uppgiven på inställningen att "allt förändrar, allt spelar roll". Tänk om, hemska tanke, det finns MÄNGDER med förändringar som verkligen inte HÖRBART objektivt förändrar något (vi kan tro och uppleva förändringar förstås).

Tala om att jaga hörselspöken med plånboken...

Min naiva åsikt!!
Mats13


ER

Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/28 :  00:39:14  Show Profile Send mayro a Private Message


Mats.
ALLA kablar ÄR faktiskt INTE dyra fast dom kan förbättra.. Men även försämra...beroende på anläggningens sammansättning osv...

men men. Snart träff så kan vi garva gott åt varann efteråt allihop tror jag..för jag är övertygad ALLA parter kommer få slå i backen lite till mans efteråt..

Skall nu bara hoppas markeih åtar sig rollen som testmaster här. Så det är en erfaren uv som styr BT så det blir rätt..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2006/02/28 :  00:51:03  Show Profile Send mats31 a Private Message
Det är bra Mayro... Du börjar verkligen bli en modererande faktor på forumet (INTE ironiskt menat). Man får väl snart falla till föga och åka till metropolen Jämshög.

/M
Dipoler och billigkabel ska det va!
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/28 :  00:59:30  Show Profile Send mayro a Private Message


Tack.. snällt sagt det där Mats....

Och en tur ner hit hoppas jag du tar dig till denna bt träff.. För detta blir nog en rysare av garv.. tänk då vi avslöjar varann hejdlöst här ..ja jäklar i min låda.. bara vi får en kompetant erfaren testledare.. Så vi inte har något att skylla på alls..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.53 sekunder. Snitz Forums 2000