HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Fiffel & båg på forumen
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/10/08 :  20:08:04  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Internet har ju givit - ihop med forumverksamheten - en direktlina till konsumenten. Kalle Andersson får en möjlighet att starta en liten firma, har "agentur" för ett märke, finns med överallt på resor och bild och det främsta - för att inte säga enda - huvudskälet att handla just av honom är ett billigt pris. Samt att han såklart är en hyvens kille. Blanda detta i förekommande fall med "Serve, volley, smash" så blir man lite trött...

Popgruppen Kent blev tydligen stora på vår skattebekostnad, några av de hifi-firmor som nu syns "drivs" på samma sätt med skattemedel. Fixa nu ingen kollektiv stämning, jag menar verkligen inte att ALLA gör så, är värdelösa eller inte har existensberättigande. Men ur ett branschperspektiv förtjänar det ingen respekt alls. (om igen, skillnaden är STOR mellan olycksdrabbade förtidspensionärer och A-kassehjältarna ur ett etiskt perspektiv, de går inte att "döma" efter samma mall). I uppmärksamhet och positiva lovord görs däremot ingen skillnad i Internetvärlden, det nu kraftfullaste marknadsföringsverktyget.

Idag kan man lansera en pryl via en internetforumrecensent, moderator eller någon som kan exponera det hela på nätet. Funkar det så gör det, annars provar man med nästa märke man lagt vantarna på, går det så går det, inga större investeringar nödvändiga och ledord som "mångfald", diversifiering och konkurrens är ju bara positivt, eller?

De som driver Forumet är såklart inte fullt insatta i hur det ser ut bakom gardinerna, har inte historien över vilka som flera gånger avtjänat straff för fiffel, blåst leverantörer på pengar osv. Därför fortgår det hela, nu på ett mycket enklare sätt än förr då tidningarna ville ha någon form av bevis för att du var företagare och hade någon marknadsandel innan ett test utfördes t ex och dessutom blev det ju inte mer än en annons om pengarna för den första annonsen aldrig kom. Idag finns inte den spärren och jag pratar såklart inte om banners o dyl.

Nu är det så att säga starta-firma-fest hela tiden eftersom Internet i kombination med forumet/forumen ger denna möjlighet. Går det att stoppa eller är det önskvärt att stoppa? Nej, självklart inte. Skapar det bekymmer? Jodå, de etablerade föetagen tar stryk i olika former. Observera nu att jag inte pratar om normal konkurrens. En liten firma drivet från köksbordet av en enskild person skapar inte ett hot i mina ögon. Konkurrens visst och är det A-kassa inblandat så blir man ju smågalen ur andra aspekter men i huvudsak är nya småföretag såklart helt OK!!

När blir det då inte OK och vad menar jag med att "vi" tar stryk?

Nystartade företag A "köper" ett antal högtalare från en svensk distributör B. Fakturan betalas aldrig, det nystartade företaget A går i konkurs eller försvinner. Lagret kommer ut svinbilligt på marknaden genom bytesaffärer eller släktingar, nytt i kartong.

(Vad bra! säger säkert många närsynta konsumenter, billigast vinner!)

Den svenske distributören B tycker inte det är kul. Förlusten måste ju någonstans tas. Skall vi gissa att det läggs på priset? De andra som handlar av B t ex Hificonsult och 5 - 6 andra butiker står en dag som idag lördag och demonstrerar en högtalare som vi köpt in. Efter 2 timmars lyssning och provande är kunden nöjd, går hem, tittar på forumets säljes-del eller Hifimagasinet och kan köpa samma produkt för halva priset eftersom A:s dotter/släkting what ever säljer den privat ! Vi frågar B varför en produkt som inte funnits på marknaden mer än 6 månader plötsligt kan dyka upp för så låga pengar? Det framkommer då att A inte betalt den och att B erbjudit sig att riva fakturan bara de skickar tillbaka prylarna. A avböjer och tar in pengarna svart via en släkting i stället.

Nu har många sett just denna produkt ute för halva priset, det sätter lite nivån både ny och begagnad. B måste ta lite mer betalt för att kompensera skadan och vi står och gör jobb för att något lamadjur skall kunna ta ut pengarna sidledes i stället för att göra rätt för sig och kunna riva åtminstone en faktura. En medlem av branschen? Knappast. Men det syns ju inte i den allmänna forumglädjen och han är säkert trevlig och de som driver forumet har ju inte en susning. För dem är det ju en hobby. Och om ”vi” gnäller så är vi såklart bara rädda för konkurrens eller känner oss ”hotade” av alla nya prylar...

Vill poängtera att jag med detta inte riktar kritik mot PAC & Co även om de är blåögda ibland.

Så, om ”vi” ibland gnäller och också vill synas så är det därför, en allmän frustration över den byk som aldrig någon tar i.

Och då kommer suget att sätta ned åtminstone en liten fot och ge kritik åt saker det borde vara mer styr på. Det är såklart fullständigt åt skogen med en butiksägare som är klubbmästare (ett spörsmål som INTE har med några skumraskaffärer att göra) men efter omständigheterna kanske det är den bästa lösningen och rapporterna säger att det sköts 100% Fine with me men det måste tålas att diskuteras utan ett tjog medlemmar dömer ut mig i falsett... Vi måste kunna ta ett snack om etik, moral, principer.

Jag har fler konkreta exempel på saker som inte gått rätt till och som drabbar den seriösa handeln men det är väl ingen mening att rada upp.

Frågan är var ni står - för att spetsa till det hela något: skit samma bara det är billigt?

mvh
.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  20:59:57  Show Profile Send Leif B a Private Message
Det här var inte lätt, Sladd.

Visst missgynnar internet de etablerade firmorna. Inget konstigt med det. Konkurrensen har blivit stenhård inom alla brancher.
Det går också till precis som du säger att någon lyssnar hos den lokala butik, går sen hem och letar upp det bästa priset för den aktuella varan. Nästan alltid får den lokala handlaren se sig slagen då han inte kan konkurrera med en som har ett garage som lagerlokal och slipper dras med en butikshyra. Hittar kunderna varorna utomlands och betydligt billigare så vet vi redan nu vad som händer. Tråkigt, jovisst är det det. Han har plötsligen bara blivit en serviceinrättning för konsumenterna. Jag tror egentligen att detta är mycket svårt att förändra. Vi har kommit in i en ny era.
Vilka konsekvenser kommer detta att leda till?
Butikerna kommer naturligtvis få problem.

Rubriken "fiffel och båg på forumet" förstår jag inte riktigt innebörden av. Förklara gärna vad du menar.


mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 21:03:52
Go to Top of Page

reeltoreel
Member

3454 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:03:54  Show Profile  Visit reeltoreel's Homepage Send reeltoreel a Private Message
Snälla Sladd! Ge dig nu!
Tror du i din enfald att du är den enda firman här i Sverige som sålt kapitalvaror på faktura utan att ha fått betalt?
Jag tycker att du tar din snyftvals till någon som förstår dig bättre.
Att på ditt vis försöka att göra ner nya företag för egen vinning lyser tyvärr rakt igenom.
Jag behöver inte gå in mer på detta men........
Hur va det nu? Ni ska bygga om, utvidga företaget m,m.
Dra nu din snyffthistoria någon annanstans, för nu tycker då jag att måttet är rågat.
Snacka om att göra reklam för egen sak.

mvh: snart egen företagare sedan 30år.

ps. det är i det närmaste obehagligt att läsa vad du skriver.
Va fan! Är du rädd för konkurans? Från kökspersonalen!


"We don't need no stinkin' robot-assembled, computer-
controlled black plastic throw away stuff pretending to be audio gear." - Rick Stout,
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:10:19  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Ytterligare ett viktigt ämne från HiFi Consult.

Jag får smälta denna lite innan jag ger mig in i diskussionen, men finns det oseriösa personer som utnyttjar vår service så för sjutton gubbar berättade det för oss så gör vi processen kort!

Vi vill hjälpa till att främja seriösa personer med den service vi erbjuder och inte något annat.

Jag flyttar denna tråden till vårat offtopic-forum så för vi vidare diskussionen om internet, företagande, etik och moral där.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:14:52  Show Profile Send Pjotre a Private Message
Har inte orkat läsa hela den förra tråden... Men i grunden håller jag med Sladd/HIficonsult helt och hållet...

Vad ni än tror idag så är internethandeln inte bra för oss konsumenter i längden... Om man sen bara kan starta en firma och sälja prylar bara via nätet så är ju läget rikitig illa....

Stå på dig Sladd!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by - Pjotre on 2005/10/09 07:31:10
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:21:02  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Ska nog ta och beställa lite hifi från Kina nu. Det är så mycket billigare än i Sverige.
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:22:22  Show Profile Send Pjotre a Private Message
Alltså, de som argumenterar EMOT Hificonsult/Sladd i detta ämne skulle jag vilja höra vilka argument dom har..........?????????
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:30:58  Show Profile Send Pjotre a Private Message
quote:
Ska nog ta och beställa lite hifi från Kina nu. Det är så mycket billigare än i Sverige


Antingen är du riktigt korttänkt eller så har du köpt din sista prylar...

Edited by - Pjotre on 2005/10/09 07:31:54
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:32:37  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
Att det fungerar på det här viset i dom flesta brancher är ju inget nytt. Att diskutionen tas upp är bra men det gör nog ingen nytta.
Men man kan ju hoppas.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:36:20  Show Profile Send Leif B a Private Message
Jag tror konsumenterna är jättenöjda att butikerna saluför ett stort sortiment så man har möjligheten att lyssna på många saker.
Att få låna hem och prova hemma är ännu en riktigt bra sak.
Har man sen tur att hitta något som passar en så är det bara leta upp billigast pris.
Vem blir blåst på konfekten?
Vem vinner på det här i längden?

Jag är inte säker på att kunden förlorar på det.

mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 21:38:23
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:44:31  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Reeltoreel

Du verkar inte läsa vad jag skriver.

Det var alltså inte jag som blev blåst på fakturan.

Och jag skrev att konkurrens är bra.

Detta är ett försök att diskutera något annat och alls ingen gråtvals.

Är det obekvämt för dig så behöver du inte läsa eller göra inlägg.

mvh

.


www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:47:49  Show Profile Send Pjotre a Private Message
quote:
Att få låna hem och prova hemma är ännu en riktigt bra sak.
Har man sen tur att hitta något som passar en så är det bara leta upp billigast pris.
Vem blir blåst på konfekten?
Vem vinner på det här i längden?

Jag är inte säker på att kunden förlorar på det


Ursäkta men det är jag....

Okej, låt oss säga att du knallar in hos Hifi Consult eller Ågrens Hifi eller Ljudkällarn, som har butiker och betalar personal för att stå i butiken de timmar som passar dig som öppettider, och sen betalar hyra för att DU skall kunna komma dit och titta på, lyssna på och låna hem prylen. Sen ber du att få låna saker dom köpt in i sitt lager.... Du gillar prylen men sen ser du att Hifi firman internet xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx säljer samma pryl för några % billigare pris, du köper den där och..... Är jätte glad för dina tjänade kronor... MEN, om du drar ut denna tanke i längden... Vad händer då?????????????

Edited by - Pjotre on 2005/10/09 07:33:16
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:51:01  Show Profile Send Leif B a Private Message
Klart kunden vinner på det i längden.
Så länge som butiken finns kvar. Efter det så får alla läsa på det här forumet och i hifitidningar och lita på vad dem tycker och tänker.
Tur internet finns, ett viktigt redskap för kunden och det blir än viktigare för han som vill sälja sina prylar.

mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 21:53:32
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:54:45  Show Profile Send Pjotre a Private Message
quote:
Klart kunden vinner på det i längden.
Så länge som butiken finns kvar


Å hur länge tror du butiken finns kvar om du provlyssnar där och köper på nätet??????????

XXX XXX XXX ............


Moderar mitt språk själv... Ursäkta!

Edited by - Pjotre on 2005/10/09 07:34:58
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:55:50  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
[
Jag förstår inte vad ditt inlägg handlar om Sladd. Är det att internetförsäljning av hifi är en styggelse, eller att någon har blivit blåst på en faktura, eler kan det vara att en butiksägare är klubbmästare? Det skulle underlätta för oss alla om du vore lite tydligare och kanske dela upp ditt inlägg i separata trådar. Som det är nu verkar du bara vilja spy lite allmän galla över allt möjligt.

Edited by - Kevin Mitnick on 2005/10/08 21:56:46
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:56:15  Show Profile Send Leif B a Private Message
Butikerna kommer i vilket fall som helst gå under förr eller senare.
Internet kommer ta över sakta men säkert. Det är bara den krassa verkligheten som vi lever i.

mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 21:59:43
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:02:33  Show Profile Send Pjotre a Private Message
quote:
Butikerna kommer i vilket fall som helst gå under förr eller senare.
Internet kommer ta över sakta men säkert.



VEM vill annonsera på ett forum som har medlemmar som känner så tydligt att butikerna är döda..???

Leif B, jag vet inte vad du spelar på för pyrlar idag men oavsett det, hur har du tänkt att utveckla din hobby efter det att butikerna har stängt dörren?????????????????????????????????????
Go to Top of Page

reeltoreel
Member

3454 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:04:53  Show Profile  Visit reeltoreel's Homepage Send reeltoreel a Private Message
Ursäkta Sladd om jag fattat dig fel, ska läsa ditt inlägg mer ingående imorgon.
Men för tillfället tycket jag att du far och hackar på dom flesta i din "närhet"
Jag kanske har fel, och då ber jag om ursäkt, men det ber jag att få återkomma med.
I vilket fall som helst så är det du och ingen annan som just nu skapar turbulensen på forumet i detta ärende.
Jag vill poängtera att jag intet har emot dig som person då jag endast träffat dig som hastigast en gång.

"We don't need no stinkin' robot-assembled, computer-
controlled black plastic throw away stuff pretending to be audio gear." - Rick Stout,
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:05:42  Show Profile Send Leif B a Private Message
Köpa på internet naturligtvis.
Läsa recensioner från oss på forumet.
Vad vet jag, jag tror bara att internet är den krassa framtiden.
Jag har kanske fel men försök överbevisa mig.
Naturligtvis finns det de som är ekonomiskt oberoende som kommer fortsätta handla hos butiken. Men hur många är dem?

mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 22:08:04
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:11:21  Show Profile Send Pjotre a Private Message
quote:
Naturligtvis finns det de som är ekonomiskt oberoende som kommer fortsätta handla hos butiken. Men hur många är dem?


xxx xxx xxx


Modererar bort mitt inlägg då språket inte höll någon högre standard... Ursäkta!

Edited by - Pjotre on 2005/10/09 07:37:48
Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:14:03  Show Profile Send Leif B a Private Message
Ja men ska vi inte diskutera längre?
Ett långt långfinger löser inga problem.

mvh
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:16:48  Show Profile Send Pjotre a Private Message
Jo då vi kan diskutera hela natten men om du lägger nivån på att "de som har råd kan köpa i butik" så går jag strax och lägger mig...

Edited by - Pjotre on 2005/10/08 22:17:41
Go to Top of Page

Dahlberg
Mästar-Harry 2005

4211 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:18:24  Show Profile  Visit Dahlberg's Homepage Send Dahlberg a Private Message
quote:
Nystartade företag A "köper" ett antal högtalare från en svensk distributör B. Fakturan betalas aldrig, det nystartade företaget A går i konkurs eller försvinner. Lagret kommer ut svinbilligt på marknaden genom bytesaffärer eller släktingar, nytt i kartong.

(Vad bra! säger säkert många närsynta konsumenter, billigast vinner!)

Den svenske distributören B tycker inte det är kul. Förlusten måste ju någonstans tas. Skall vi gissa att det läggs på priset? De andra som handlar av B t ex Hificonsult och 5 - 6 andra butiker står en dag som idag lördag och demonstrerar en högtalare som vi köpt in. Efter 2 timmars lyssning och provande är kunden nöjd, går hem, tittar på forumets säljes-del eller Hifimagasinet och kan köpa samma produkt för halva priset eftersom A:s dotter/släkting what ever säljer den privat ! Vi frågar B varför en produkt som inte funnits på marknaden mer än 6 månader plötsligt kan dyka upp för så låga pengar? Det framkommer då att A inte betalt den och att B erbjudit sig att riva fakturan bara de skickar tillbaka prylarna. A avböjer och tar in pengarna svart via en släkting i stället.

Nu har många sett just denna produkt ute för halva priset, det sätter lite nivån både ny och begagnad. B måste ta lite mer betalt för att kompensera skadan och vi står och gör jobb för att något lamadjur skall kunna ta ut pengarna sidledes i stället för att göra rätt för sig och kunna riva åtminstone en faktura. En medlem av branschen? Knappast. Men det syns ju inte i den allmänna forumglädjen och han är säkert trevlig och de som driver forumet har ju inte en susning. För dem är det ju en hobby. Och om ”vi” gnäller så är vi såklart bara rädda för konkurrens eller känner oss ”hotade” av alla nya prylar...


Hi Fi Consult: Det här låter ju som ett väldigt konkret exempel som rimligtvis inte har uppstått i din fantasi. Om personen som är ansvarig för att leverantören inte har fått betalt för sina grejer huserar på forumet som om inget har hänt och kanske samtidigt bedriver nån slags verksamhet så får du väl ta det med Pac och övriga berörda. Har firman gått i konkurs så är det väl förmodligen fler än en fodringsägare som inte har fått betalt och då är det om jag inte är felinformerad konkursförvaltarens sak att sälja tillgångarna för att betala dom skulder som finns enligt någon slags mall (skatter, banker etc etc) Personen ifråga skulle alltså inte få skicka tillbaka grejerna till leverantören även om han skulle vilja. Men leverantören skall förhoppningsvis få tillbaka en del av dom pengar han saknar.

Som medlem i Hifinorr så har jag för övrigt absolut inget emot
att Euphonic fungerar som klubbmästare hos oss.

Driver Dahlberg Audio Design. Återfinns som "DahlbergAudio" och på www.dahlbergaudiodesign.se
Go to Top of Page

Hinken74
Member

1102 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:19:22  Show Profile Send Hinken74 a Private Message
Tyvärr är det ju också som så att om jag gynnar den lokalehandlaren så är det ju fine undertiden som jag behåller mina grejor. Skall jag sen sälja så har jag ju ett andra handsvärde som inte är direkt roligt. Detta pga att man kan köpa den långt under de pengar jag gav för varan på internet. Summan blir att jag förlorar stora pengar och kanske inte ens kan byta.

Om man ser sig om i samhället så ser man hur mycket internethandeln har tagit över.
Hur många handlar inte på cdon eller ginza som exempel? Ibland är faktiskt prisskillnaderna onormalt stora även om man räknar in alla omkostnader.

Mvh/Henrik
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt system:
Von Schveikert db99,
Audio aero capitole Prestige SACD SE
Octave V70 samt strömrenare från Agile

Go to Top of Page

Leif B
Member

1495 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:21:45  Show Profile Send Leif B a Private Message
Pjotre.

Du verkar tro att jag förespråkar att handla helst på nätet.
Klart vi inte ska göra det, då försvinner butikerna och alla dessa duktiga butikägare som kan hjälpa oss med våran hobby.
Men däremot så TROR jag att butikerna får stänga förr eller senare för att småhandlare på internet (utan någon butik) kan ligga på ett lägre utgångspris.

mvh

Edited by - Leif B on 2005/10/08 22:23:48
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2005/10/08 :  22:22:00  Show Profile
Klart man kan betala några % mer för att köpa i en affär i sverige, men inte dubbla priset eller mer mot vad det kostar i andra länder...
Då går jag hellre på folks rekommendationer och köper på nätet.

Som hinken säger... andrahandspriset! Man kan ju inte köpa något som man vet att man förlorar hur mycket som helst på sen när man ska byta.

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert

Edited by - Martin.M on 2005/10/08 22:27:03
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.66 sekunder. Snitz Forums 2000