HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Erfarenheter av subwoofer till golvare?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/06/20 :  10:52:40  Show Profile Send mayro a Private Message
En kort förklaring till HÖRBARA vinster kommer här.

Bas ifrån en högtalare LÅTER på ETT sätt. Bas ifrån en annan dedikerad basdel låter anorlunda. Båda spelar bas. Men LÅTER olika OFTAST och och skulle vilja säga alltid...

Och BAS uppepå BAS maskerar alla konturer som ändock finns och ger endast just BAS. Vilket på bio blir maffigt. Medans på musik det blir enbart bas utan nyansering. Basen maskerar sig själv..

Detsamma händer OM du skulle ställa två andra toppar till dina nuvarande... Den enas ljud skulle maskera den andres osv....

Och att driva dina till typ 80 Hz och sedan avlasta på typ två st dipoler med 2 tolvor på varje sida skulle säkert som ammen förhöja ditt ljud med hästlängder..

Och varför just dipolbasar då.?

Jo för dom har ett "spelsätt" som är väl passar in med sin luftiga fina spelstil.. Samt att dom inte sänder lika besvärande resonanser till omgivande grannar dom lådor gör... Dipolbasen är klart bättre i "gransamverkan"

Och som sagt ofta. Det är den finaste typen av bas till just hifi JAG vet i alla fall... Och detta är numera rätt allmänt tankesätt ibland många hifivänner runt om i hifihemmen....

Och den basen är MYCKET lätt att intigrera till ALLA typer av system osv. Och blir sällan bummlig utan förhåller sig luftig o fin.

Ett litet aber är att dom suger rätt mycket kraft...Men ett potent slutsteg av billigt beg inköp som helst kan duga. Så det är mitt bidrag till din tråd med mer förklarande subjektiv info....

Jag kan ju inte sifferförklara ju...

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Haakan
Member

2630 Posts

Posted - 2005/06/20 :  11:06:17  Show Profile Send Haakan a Private Message
åh jag orkar inte mer

du lär få 100 olika svar från 100 olika människor (förutom vi som är enade dvs )

enda sättet är att prova..å skulle jag vara du skulle jag köpa pp-4 från ino (4st 8"are) ett steg (nåt med kräm) å ett ino filter till det...

alt2 e lite dyrare men mer kapabelt px-4 (4st 10")

jag har 4st pp 8"are i mina talare å jag kan garantera att till musik så har du headroom så det räcker...sen har du full nivå från 20hz å uppåt

"även jag hör skillnad på inbrända och innebrända kablar" (c) _jax =)
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/06/30 :  21:36:52  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Tydligen har jag missuppfattat Fidelityn som tagit illa vid sig. Inte min mening. Vi verkar ha samma ståndpunkt vilket jag missat.

My bad.

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2005/07/01 :  09:42:48  Show Profile Send gcs a Private Message
Jag vill bara meddela att jag först köpte en Audio Pro B39 sedan köpte jag ytterligare en AP Bass 2 så nu har jag två subwoofers. Jag gjorde en liten rumsmätning i mitt 20 kvm stora lyssningsrum och jag var tvungen att sänka det riktigt låga frekvensområdet(20-25Hz)och nu ligger 20Hz med full muff och det låter bra. Med detta vill jag bara säga att man behöver inte ha det dyraste dyra för att få ett bra ljud. Jag för min del tror att det är bra att mata subarna via ett filter typ Behringer DSP1124 då får man möjligheten att påverka ljudet till ett rimligt pris. Det behövs sällan änns några stora förändringar.
Go to Top of Page

RKL
Member

423 Posts

Posted - 2005/07/01 :  10:53:34  Show Profile  Visit RKL's Homepage Send RKL a Private Message
På tal om extra bas till golvare, har någon hört Gradient Revolution Active? Till den kan man ju lägga till så många aktiva basmoduler man vill, resultatet lär vara rätt bra, med en sällsynt hög grad av integration mellan själva "högtalare" och de aktiva basarna.

Mvh,

RKL

www.highendnews.com
Go to Top of Page

knoxville
Member

484 Posts

Posted - 2005/07/02 :  22:53:55  Show Profile Send knoxville a Private Message
Jag har testat att koppla till lite olika subwoofers till min anläggning genom pre-out utgången på min förstärkare. Resultatet oftast blivit ett sämre ljud där basen blir för slapp och tappar snärtigheten, trots att jag laborerat mycker med placering osv. Det ända som lät bra var Infinity Kappa med R.A.B.O.S inkopplat. Då lät det grymt bra faktiskt....men det är dyrt...HFLS-1 duger rätt bra tycker jag. En billig Audio Pro sub gör det inte bättre iaf som jag ser det.

/Erik

TIDAL / NAS / Rega Planar 2 (2016) -- Yamaha WXC-50 -- XTZ A2-300 EDGE -- SUPRA XL Annorum -- Dynaudio Excite X14 -- Erik :)
Go to Top of Page

silvervarg
Member

652 Posts

Posted - 2005/07/02 :  23:59:59  Show Profile Send silvervarg a Private Message
Knoxville, flera personer har haft problem att komplettera basen på HFLS-1. De är lite speciella, så det är svårt att få en bra övergång. Aktiv delning en bra bit högre än HFLS-1 spelar till är nog att rekommendera, t.ex. delning vid 80Hz.
Har du kopplat HFLS-1:orna via högpassutgång på någon av subbarna du testat?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000