HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Varför äger du en stereoanläggning?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Mr Ekan
Member

825 Posts

Posted - 2005/06/09 :  11:54:22  Show Profile Send Mr Ekan a Private Message
Bravo, vilken är din erfarenhet av LTS-rekommenderade apparater?

Vh

Erik Andersson for president!
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2005/06/09 :  14:42:36  Show Profile Send Blue a Private Message
Bravo: Jag njuter i fulla drag av dina sammanställningar! Det är exakt dessa aspekter som jag och fler med mig förgäves försökt få fram i LTS-debatter här så många gånger förr.

Mr Ekan: Frågan som ställdes i topic tycks vara ganska uttömd och verkar ha besvarats av dom som känner för att besvara den. Varför sätta stopp för den betydligt intressantare diskussion som nu efterföljt? Känsligt ämne?

; )

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/06/09 :  15:23:32  Show Profile Send matte76 a Private Message
quote:
eftersom Mr Ekan har uttryckligen bett om att trådens topic skall följas


Då får Mr Ekan själv följa den till att börja med.

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/06/09 :  15:31:29  Show Profile Send mayro a Private Message

Eftersom det pågår en debatt om vad som är rätt o fel ifrån fonogramen vill jag bara be er läsa Ea tråden där han lämkar till studiofolks tråden...

Om ni läser där så ser ni det rätt ointresant VAD som finnes på fonogrammen. För deras intresse att ens göra ett bra jobb är snuddande obefintlig... Så jag anser att hela debatten kantrar direkt då man läser där.... Det är fulkomligt ointresant vad som sitter ifrån start.. Do skiter ändå i vad dom sätter dit. Så hellre färgat o bra än ofärgat och lidande om det är dom olika valen..

Sedan vad som är rätt eller fel är rätt ointresant tyvärr...

Läs studiotråden och känn magen vända sig.... Det är askyvärt att läsa sådant totalt ointresse ifrån denna forumtråd.. En del förstår. Dom flesta tycker det duger om det låter bra i en radio i köket eller bilstereon osv.....brrrrr

Sorry för Ot.. Ville gjuta lite olja på vågorna.. Hoppas det var olja och inte nu bensin bara.. Det står OLJA på dunken i alla fall så ingen medvetet missförstår mig nu..
MVH
Tobbe


här är Ea tråden.....läs tråden han hänvisar till...EA gör ett bra "jobb" får man säga...
http://www2.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40511

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2005/06/09 15:33:06
Go to Top of Page

David A
Baseball Fury

1341 Posts

Posted - 2005/06/09 :  17:56:10  Show Profile Send David A a Private Message
Jag tycker ändå att studiotråden har sina poänger. Det är ju ändå faktiskt upp till gruppen/ljudteknikern HUR dom vill att sin musik ska låta. Ska ett piano låta som ett ånglok i den givna produktionen enligt dom så är ju det rätt. Om det sedan sitter en massa audiofiler och tycker att pianot låter onaturligt bryr dom sig nog föga om, med full rätt! Det är ju deras produktion/sound, inte våran. Sedan kan man väl ändå förutsätta att studion iallafall har en önskan om att kunna spegla hela produktionen rättvist inne i studion. För detta krävs ju också en högkvalitativt och ofärgat monitorsystem.
Kan då någon sedan vara snäll och förklara hur vi som lyssnare rättvist ska kunna uppskatta produktionen för vad den är tänkt att vara, dvs det som kommer ut i studion, om vi inte försöker uppnå samma förutsättningar hemma

Edited by - David A on 2005/06/09 17:58:23
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/06/10 :  02:15:05  Show Profile Send Bravo a Private Message
På begäran av markih startar jag en ny tråd, det kanske är bättre så. Se tråden
”Musikens ursprung?”

David A, jag faller i grått när jag ser ditt inlägg, jag vill ha så lite mellan den musikaliska prestationen och mina öron som möjligt, dock vill jag ha ett ljud påminnande om verkliga upplevelser.

Rotel Mr Ekan, Rotel som omtalas varmt i dessa sammanhang och dessa är bra, men kanske inte de bästa framställda nu och för all framtid. Jag erkänner dock att jag tyvärr inte hört NAD 208 , men för principresonemanget spelar det ju faktiskt ingen roll.
Dock finns det en sida som oftast glöms bort i detta apparatkineseri och det är rummet och dess påverkan. Enligt min mening, och även LTS om jag begripit rätt, så är denna aspekt betydligt viktigare för ett bra slutresultat.

Bravo

Edited by - Bravo on 2005/06/10 22:21:23
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/06/10 :  20:54:52  Show Profile Send ohmega a Private Message
Hur skall man annars kunna störa grannarna på ett njutbart sätt

...njaä jag tycker om att lyssna på musik som passar min sinnesstämmning...å när jag sitter å lyssnar så får jag utlopp för mina känslor...eller nått sånt.

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2005/06/10 :  23:28:26  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Det enorma intresset för sk. ofärgade apparater finner jag något underligt då inspelningen, högtalarna, rummet och inte minst den lyssnande har så avgörande inflytande på slutresultatet.
Att då snöa in på apparaterna med de små skillnader anständiga sådana har idag verkar något knappologiskt i det stora hela.
Däremot helhetsbegreppet från musikuppförande till musikupplevelse är något mera komplicerat och med största sannolikhet skiftande från var och en, då en musikanläggning aldrig kan imitera en musikupplevelse ”live” utan endast komma nära. Då tror jag snarare att frågan blir vilka parametrar man föredrager och vilka man absolut inte kan föredraga snarare än en teoretisk transparens före helhetsupplevelsen. I det senare fallert vet jag av egen erfarenhet att olika individer störs av olika saker, störningar som andra inte ens märker.
Om helhetsintrycket och en trovärdig musikupplevelse är det väsentliga så kan det resultate nås på många sätt då detta sökande förefaller vara synnerligen individuellt.

Får ställa mig i hyllningkören BravoBravo!

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.58 sekunder. Snitz Forums 2000