HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Nu äts, bild-reportage.. fota, berätta!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/06/30 :  08:02:58  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Hamburgarna simmade ca 1/2 timme.Eftersom att det är färs så tror jag att smaken drar in snabbare.

Ingen som har provat kycklingrätten än? Det är det överlägset godaste jag har publicerat här.Låt er inte skrämmas av mina kassa bilder,den är mycket god Eller är ni rädda att sommarformen går förlorad



Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/07/25 :  20:11:35  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Lyfter tråden med en enkel men god maträtt jag åt nyss:

Örtmarinerade kalkonbröst med pommes, bernaisesås och sallad.


Under bryning:


Dukat:




Jag är inte hemma, datorn jag använder har inte PS så bildredigeringarna kanske blev lite skumma.

Det var iaf enkelt & gott!

Edit
Inga fler som tar t.ex. grillbilder? Jag grillar sällan och ännu mer sällan tänker jag på att ta bilder..


Edited by - m_persson79 on 2005/07/25 20:15:20
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/07/26 :  21:13:44  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Det blev lite kyckling-fajitas med sallad och öl för mig tidigare ikväll...



Det var allt för mig idag...

Min anläggning

Edited by - Frasseman on 2005/07/26 21:14:47
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/07/27 :  15:23:22  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Jäkla vad gott det såg ut!

Recept?

Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/07/27 :  22:13:19  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Recept....

För 2 - 4 personer (beroende på hur mycket kyckling man vill ha )

900g Kycklingfile, stimla denna fint och stek den med "Fajita stirfry" sås... Det går åt 2 påsar sås totalt, stek hälften i taget i mkt. varm panna.

Till detta har jag sallad baserad på: Isbergssallad, tomater, gurka, majs och rödlök... lade ner lite annanas - men det passade ej med löken...

OBS! Detta är en hyffsat stark måltid, men mycket fettsnål!!

Till detta rekommenderas antingen en kall öl eller ett glas halvtorrt vitt vin...

Lycka till, Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2005/07/28 :  17:31:05  Show Profile Send Roq a Private Message
Frasseman: En riktig "Atkins-måltid"? Blir inte mycket kolhydrater i det där förutom majsen
Nä allvarligt, det där ser gott ut - ska genast ut och köpa den där stir-fry.
Du har lyckats bra med bilden också (förutom skärpan) - det är svårt att fota mat så det ser gott ut!
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/07/28 :  21:20:09  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: Var tvungen att fota med mobilen... Hade ingen annan kamera hemma för tillfället...

Min anläggning
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2005/07/29 :  09:21:46  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
En jätteenkel rätt om man gillar kyckling!



1 Kycklingfile
1 röd paprika
1 grön paprika
2dl creme fraiche
1 burk skivade champinjoner
RIS!

Stek kycklingen och krydda efter behag. När den fått färg, koka riset och lägg i hackad paprika och champinjoner i samma panna som kycklingen, som får fräsa en liten stund. Avsluta med creme fraiche
och låt puttra tills riset är klart!

PS. Smakar bäst med basmatiris om ni frågar mig
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2005/08/01 :  14:14:47  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Skall nog göra en mumsig paj ikväll.

Receptet:
Pajdeg:
50g smör
1dl Kesella
3dl mjöl

Äggstanning:
4st ägg
1/2dl grädde
1/2dl mjölk
Salt och peppar efter behag

Fyllning:
Ett knippe sparris
En liten bit Mozarella (Galbani funkar fint)
En korg körsbärstomater
1pkt bacon
Soltorkade tomater

Återkommer med bilder ikväll!
Go to Top of Page

patst577
Member

409 Posts

Posted - 2005/08/01 :  14:48:32  Show Profile Send patst577 a Private Message
Frasseman:

Prövade din sallad och måste säga att den var riktigt god! uteslöt dock löken och adderade en lätt chillicreme-fraiche dressing! Rekomenderas!

/Patrik
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2005/08/01 :  23:39:42  Show Profile Send Roq a Private Message
Testade också "Frassemans kyckling" (vilket varumärke förresten) och den var god! Ordentligt med sting i Fajita-stir-fry men det kanske berodde på att vi bara körde med halva mängden kyckling. Ganska starkt och gott!
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/01 :  23:58:53  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: 450g kyckling till 1 påse...

Har en tjej som kommer över på en "middagsdate" på torsdag kväll...

Blir en kall gaspacho med chili och vitlöksgrillade scampi samt krustader till förrätt och lite Chablis Grand Cru till detta...

Laxrullar med västerbottenost och mandelpotatismos gratinerat under vitvinssås med kalix rom och rödlök vid sidan om och lite mera av vinet som dracks till förrätten.

Till efterrätt blir det en hallon och jordgubbssoppa med en lime och basilika zabayonne, chokladglass och färska bär... Ett gott sött vitt vin till detta...

Bilder kommer tyvärr inte (måste ju visa lite respekt under middagen..), men recept kan skrivas upp om någon blir lite sugen på att testa själv...

Andreas

Min anläggning

Edited by - Frasseman on 2005/08/02 00:01:41
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2005/08/02 :  00:23:38  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
<Det var ju precis vad man ville läsa, Frasseman, när man har 2 timmar kvar till "lunchrasten"...

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2005/08/03 :  09:37:52  Show Profile Send Roq a Private Message
Frasseman: Sådär, det artar sig! Mums. Istället för sött vin till efterrätten kan man också tänka sig Asti Zinzano (mousserande och ganska sött) - funkar utmärkt till många efterrätter, speciellt med frukt och bär. Hmm, kanske inte optimalt till chokladglassen dock. Hade så bra
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/03 :  10:39:33  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Roq: Det blev en Jean Marc - Chablis Premier Cru (75cl ca. 160kr) till förrätt och huvudrätt, samt en Chateau Grillon - Sauternes ( 37,5 cl 127kr)till efterrätten...

Brukar dricka Asti om jag har färska bär, fruktsallad eller liknande.. Passar mycket bra till skumbad också...

Min anläggning
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2005/08/03 :  14:25:31  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
HUr gick det med daten då?!
Föll hon för din matlagning ?!

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/03 :  15:33:33  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Zalve: Daten är först imorgon kväll... Har försökt att få tag på råvaror.. saknar mandelpotatis, sedan skall jag köpa chokladglass idag (Lejonet & Björnen, dvs. de som levererat glassbomber till Nobel-festen senaste 7 åren)...

Tror det kommer att gå bra, maten har jag lagat flera gånger tidigare. Chablis´en har jag testat flera gånger också...

Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/04 :  14:25:02  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Började med för- och efterrätt 07.20 imorse... De smakade bra / som de skall göra... Så nu står de i kylskåpet och gottar till sig...

1½ Timma till så drar jag hem och fixar huvudrätten.

Vad gör man inte när man jobbar nästan hela dagen...

Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

patst577
Member

409 Posts

Posted - 2005/08/04 :  17:22:33  Show Profile Send patst577 a Private Message
Lycka till!

/Patrik
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/05 :  11:12:17  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Middagen gick bra...

Maten vart riktigt bra, vinet var väldigt gott, sällskapet bäst av allt.

Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/08/05 :  22:53:17  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Det vart lite mat över... Här kommer en halvsunkig bild från mobilen... Har inget annat att erbjuda just nu...

Hallon och jordgubbsgazpacho med basilika och limezabaionne samt chokladglass


Smakar gott gör det iallafall

Min anläggning
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2005/08/05 :  23:14:24  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Husmanskost!

Janssons frestelse:

Potatis, lök, ansjovis, grädde. Pissenkelt och såååå gott!

Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/08/25 :  12:01:32  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
MUMS!

Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2005/08/25 :  13:03:55  Show Profile Send Larsho a Private Message
Janssons frestelse sitter aldrig, en god nubbe o iskall pilsner till detta och lyckan är gjord

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2005/08/27 :  14:18:03  Show Profile Send KingX a Private Message
hohoho.. här vart man hungrigare än en en val utan plankton när man kikar i den här tråden..

jag får väll ta o lägga in en bild på min exellenta mexicana lasagne som jag brukar göra ibland...
funkar bra för både vegetarianer och de som äter meat.
(med andra ord soja köttfärs funkar alldeles ypperligt utan att förstöra den goda smaken)

//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000