Author |
Topic |
Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005
787 Posts |
Posted - 2005/06/30 : 08:02:58
|
Hamburgarna simmade ca 1/2 timme.Eftersom att det är färs så tror jag att smaken drar in snabbare.
Ingen som har provat kycklingrätten än? Det är det överlägset godaste jag har publicerat här.Låt er inte skrämmas av mina kassa bilder,den är mycket god Eller är ni rädda att sommarformen går förlorad
|
|
|
m_persson79
100.000-klubben
787 Posts |
Posted - 2005/07/25 : 20:11:35
|
Lyfter tråden med en enkel men god maträtt jag åt nyss:
Örtmarinerade kalkonbröst med pommes, bernaisesås och sallad.
Under bryning:
Dukat:
Jag är inte hemma, datorn jag använder har inte PS så bildredigeringarna kanske blev lite skumma.
Det var iaf enkelt & gott!
Edit Inga fler som tar t.ex. grillbilder? Jag grillar sällan och ännu mer sällan tänker jag på att ta bilder..
|
Edited by - m_persson79 on 2005/07/25 20:15:20 |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/07/26 : 21:13:44
|
Det blev lite kyckling-fajitas med sallad och öl för mig tidigare ikväll...
Det var allt för mig idag... |
Min anläggning |
Edited by - Frasseman on 2005/07/26 21:14:47 |
|
|
m_persson79
100.000-klubben
787 Posts |
Posted - 2005/07/27 : 15:23:22
|
Jäkla vad gott det såg ut!
Recept?
|
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/07/27 : 22:13:19
|
Recept....
För 2 - 4 personer (beroende på hur mycket kyckling man vill ha )
900g Kycklingfile, stimla denna fint och stek den med "Fajita stirfry" sås... Det går åt 2 påsar sås totalt, stek hälften i taget i mkt. varm panna.
Till detta har jag sallad baserad på: Isbergssallad, tomater, gurka, majs och rödlök... lade ner lite annanas - men det passade ej med löken...
OBS! Detta är en hyffsat stark måltid, men mycket fettsnål!!
Till detta rekommenderas antingen en kall öl eller ett glas halvtorrt vitt vin...
Lycka till, Andreas |
Min anläggning |
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2005/07/28 : 17:31:05
|
Frasseman: En riktig "Atkins-måltid"? Blir inte mycket kolhydrater i det där förutom majsen Nä allvarligt, det där ser gott ut - ska genast ut och köpa den där stir-fry. Du har lyckats bra med bilden också (förutom skärpan) - det är svårt att fota mat så det ser gott ut! |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/07/28 : 21:20:09
|
Roq: Var tvungen att fota med mobilen... Hade ingen annan kamera hemma för tillfället... |
Min anläggning |
|
|
MullBenkt
Member
1276 Posts |
Posted - 2005/07/29 : 09:21:46
|
En jätteenkel rätt om man gillar kyckling!
1 Kycklingfile 1 röd paprika 1 grön paprika 2dl creme fraiche 1 burk skivade champinjoner RIS!
Stek kycklingen och krydda efter behag. När den fått färg, koka riset och lägg i hackad paprika och champinjoner i samma panna som kycklingen, som får fräsa en liten stund. Avsluta med creme fraiche och låt puttra tills riset är klart!
PS. Smakar bäst med basmatiris om ni frågar mig |
|
|
MullBenkt
Member
1276 Posts |
Posted - 2005/08/01 : 14:14:47
|
Skall nog göra en mumsig paj ikväll.
Receptet: Pajdeg: 50g smör 1dl Kesella 3dl mjöl
Äggstanning: 4st ägg 1/2dl grädde 1/2dl mjölk Salt och peppar efter behag
Fyllning: Ett knippe sparris En liten bit Mozarella (Galbani funkar fint) En korg körsbärstomater 1pkt bacon Soltorkade tomater
Återkommer med bilder ikväll! |
|
|
patst577
Member
409 Posts |
Posted - 2005/08/01 : 14:48:32
|
Frasseman:
Prövade din sallad och måste säga att den var riktigt god! uteslöt dock löken och adderade en lätt chillicreme-fraiche dressing! Rekomenderas!
|
/Patrik
|
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2005/08/01 : 23:39:42
|
Testade också "Frassemans kyckling" (vilket varumärke förresten) och den var god! Ordentligt med sting i Fajita-stir-fry men det kanske berodde på att vi bara körde med halva mängden kyckling. Ganska starkt och gott! |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/01 : 23:58:53
|
Roq: 450g kyckling till 1 påse...
Har en tjej som kommer över på en "middagsdate" på torsdag kväll...
Blir en kall gaspacho med chili och vitlöksgrillade scampi samt krustader till förrätt och lite Chablis Grand Cru till detta...
Laxrullar med västerbottenost och mandelpotatismos gratinerat under vitvinssås med kalix rom och rödlök vid sidan om och lite mera av vinet som dracks till förrätten.
Till efterrätt blir det en hallon och jordgubbssoppa med en lime och basilika zabayonne, chokladglass och färska bär... Ett gott sött vitt vin till detta...
Bilder kommer tyvärr inte (måste ju visa lite respekt under middagen..), men recept kan skrivas upp om någon blir lite sugen på att testa själv...
Andreas |
Min anläggning |
Edited by - Frasseman on 2005/08/02 00:01:41 |
|
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2005/08/02 : 00:23:38
|
<Det var ju precis vad man ville läsa, Frasseman, när man har 2 timmar kvar till "lunchrasten"... |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
Roq
RödaTråden Vinnare
2892 Posts |
Posted - 2005/08/03 : 09:37:52
|
Frasseman: Sådär, det artar sig! Mums. Istället för sött vin till efterrätten kan man också tänka sig Asti Zinzano (mousserande och ganska sött) - funkar utmärkt till många efterrätter, speciellt med frukt och bär. Hmm, kanske inte optimalt till chokladglassen dock. Hade så bra |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/03 : 10:39:33
|
Roq: Det blev en Jean Marc - Chablis Premier Cru (75cl ca. 160kr) till förrätt och huvudrätt, samt en Chateau Grillon - Sauternes ( 37,5 cl 127kr)till efterrätten...
Brukar dricka Asti om jag har färska bär, fruktsallad eller liknande.. Passar mycket bra till skumbad också... |
Min anläggning |
|
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2005/08/03 : 14:25:31
|
HUr gick det med daten då?! Föll hon för din matlagning ?! |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/03 : 15:33:33
|
Zalve: Daten är först imorgon kväll... Har försökt att få tag på råvaror.. saknar mandelpotatis, sedan skall jag köpa chokladglass idag (Lejonet & Björnen, dvs. de som levererat glassbomber till Nobel-festen senaste 7 åren)...
Tror det kommer att gå bra, maten har jag lagat flera gånger tidigare. Chablis´en har jag testat flera gånger också...
Andreas |
Min anläggning |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/04 : 14:25:02
|
Började med för- och efterrätt 07.20 imorse... De smakade bra / som de skall göra... Så nu står de i kylskåpet och gottar till sig...
1½ Timma till så drar jag hem och fixar huvudrätten.
Vad gör man inte när man jobbar nästan hela dagen...
Andreas |
Min anläggning |
|
|
patst577
Member
409 Posts |
Posted - 2005/08/04 : 17:22:33
|
Lycka till! |
/Patrik
|
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/05 : 11:12:17
|
Middagen gick bra...
Maten vart riktigt bra, vinet var väldigt gott, sällskapet bäst av allt.
Andreas |
Min anläggning |
|
|
Frasseman
Member
279 Posts |
Posted - 2005/08/05 : 22:53:17
|
Det vart lite mat över... Här kommer en halvsunkig bild från mobilen... Har inget annat att erbjuda just nu...
Hallon och jordgubbsgazpacho med basilika och limezabaionne samt chokladglass
Smakar gott gör det iallafall |
Min anläggning |
|
|
MullBenkt
Member
1276 Posts |
Posted - 2005/08/05 : 23:14:24
|
Husmanskost!
Janssons frestelse:
Potatis, lök, ansjovis, grädde. Pissenkelt och såååå gott!
|
|
|
m_persson79
100.000-klubben
787 Posts |
Posted - 2005/08/25 : 12:01:32
|
MUMS!
|
|
|
Larsho
Member
5340 Posts |
Posted - 2005/08/25 : 13:03:55
|
Janssons frestelse sitter aldrig, en god nubbe o iskall pilsner till detta och lyckan är gjord |
Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död |
|
|
KingX
Member
586 Posts |
Posted - 2005/08/27 : 14:18:03
|
hohoho.. här vart man hungrigare än en en val utan plankton när man kikar i den här tråden..
jag får väll ta o lägga in en bild på min exellenta mexicana lasagne som jag brukar göra ibland... funkar bra för både vegetarianer och de som äter meat. (med andra ord soja köttfärs funkar alldeles ypperligt utan att förstöra den goda smaken) |
//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\ |
|
|
Topic |
|