HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Nu äts, bild-reportage.. fota, berätta!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/08/27 :  16:15:27  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Tortillachips + salsa.



Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2005/08/27 :  21:28:08  Show Profile Send Poe a Private Message
Lufttorkad skinka samt hemmagjord potatissallad

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/08/27 :  21:42:29  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Poe:

Scheisse vad vackert!

Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2005/08/27 :  22:00:39  Show Profile Send Poe a Private Message
Tackar, det var gott också

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/08/27 :  22:44:12  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Snacka om sommarmat...

Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2005/08/28 :  00:51:18  Show Profile Send KingX a Private Message
Poe: hemmagjord potatissallad smakar "oftast" (till 95%) mycket godare än om man köper färdig i handeln! och det där såg verkligen smaskens ut

//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\
Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2005/08/28 :  14:58:53  Show Profile Send Poe a Private Message
Japp, det mesta i matväg blir godare när man gör det själv! Dessutom nyttigare

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/08/30 :  20:50:51  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Fantastiskt god kaka















Recept för 1st:

Själva kakan.

100g smör
2msk kakao
1 1/2dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Låt smör,kakao och mjölk koka upp(rör under tiden).Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl och bakpulver.Blanda sedan alltihop i den bunke äggen vispades i Smöra en form och häll i smeten.Grädda sedan i 45min(enligt receptet,jag kör inte riktigt så länge) 175 grader.
När kakan är klar stjälps den upp på en bricka och låts svalna lite.

Glasyr:

50g smör
1dl kaffegrädde
2msk socker
2msk kakao
1tsk vetemjöl

Blanda alltihop i en kastrull och låt koka upp under omrörning.Låt den vara kvar en stund på plattan så glasyren tjocknar och smeta sedan på den på kakan.Ställ kakan i kylskåpet några timmar innan avsmakning.Bäst blir den efter 2-3 dagar

Edit: Kakan uppskuren:


Edited by - Llönnblom on 2005/08/31 19:54:01
Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2005/09/05 :  13:17:45  Show Profile Send Poe a Private Message
Mmm, nu blev jag fikasugen!

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/09/05 :  13:47:44  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Hehe, har redan ätit upp dom
Go to Top of Page

weezer
Member

568 Posts

Posted - 2005/09/17 :  09:50:59  Show Profile Send weezer a Private Message
Igår åts...



Rådjursinnanlår med gräddkokta trattkantareller & lingon-rödvinssky..oskarp bild...hungrig. Innan dess en hemgjord ankleverterrin med karamelliserade äpplen, sen ost till dessert....gôtt!

Vin? Såklart Sauternes till anklevern, Rully/Bourgogne till köttet och sauternes till salta osten å en skvätt rött till getosten. Så perfekt.

Edited by - weezer on 2005/09/17 11:15:13
Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/09/17 :  12:28:44  Show Profile Send Frasseman a Private Message
weezer: Wow... Världsklass...

Själv skall jag äta lite havregrynsgröt innan jag skall iväg och träna... Så att man kan äta mer av det som du beskriver...

Min anläggning
Go to Top of Page

weezer
Member

568 Posts

Posted - 2005/10/05 :  11:37:12  Show Profile Send weezer a Private Message


Gårdagens middag (ni ska vara glada som får den i detta skick ...


Ankbröst med tryffelstuvad vitkål, plommonrödvinssås & lite grönt för vitaminernas skull. Till det en Crozes Hermitage Christophe cuvée. Sen mådde vi bra, som vanligt .
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/10/06 :  17:33:40  Show Profile Send m_persson79 a Private Message
Ännu en i världsklass!

Underbart.
Go to Top of Page

ninja
Member

2476 Posts

Posted - 2005/10/06 :  20:38:09  Show Profile Send ninja a Private Message
Lite annorlunda med väldigt gott! Helstekt lamm x 4


Made in SFRJ!
First they came;
HD 60 fps

Edited by - ninja on 2005/10/06 20:39:37
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/10/08 :  20:12:08  Show Profile Send m_persson79 a Private Message


Husmanskost.

Pannbiff med lök och kokt potatis samt grönpepparsås.



Go to Top of Page

Frasseman
Member

279 Posts

Posted - 2005/10/08 :  21:27:35  Show Profile Send Frasseman a Private Message
Kan tyvärr inte fotografera då jag ej har kamera för tillfället, och maten är uppäten...

Jag har lagat en tomatsås ett par ggr med mycket gott resultat!

För 1 - 2 pers:
3 - 4st stora vitlöksklyftor
1st liten / mellanstor lök
1 förpackning körsbärstomater (250g)
½ dl. Tomatpuré
Chili (färsk eller torkad), oregano, basilika, salt och socker efter smak...

Till servering:
God pasta i valfri form.
100g Golfetta-salami, i tunna fina stimlor (italiensk underbar salami, 12% fett..)

Skiva lök och vitlök tunnt, låt fräsa / mjukna i olivolja i ca. 20 - 25 min tills de har blivit genomskinliga. Om du har torkad chili, kan du tillsätta den när du fräser lök och vitlök.

Dela tomaterna i 4 delar vardera och tillsätt dem till löken, fräs ytterligare 20 - 30 min, tillsätt sedan tomatpuré och kryddor efter smak, låt stå ca 10 - 20 min...

Servera med nykokt pasta och strö över golfettasalamin i tunna strimlor över pasta & sås... Drick gärna en god Valpolicella till detta...

Laga, smaka och njuuuut!

Andreas

Min anläggning
Go to Top of Page

weezer
Member

568 Posts

Posted - 2005/10/19 :  08:45:59  Show Profile Send weezer a Private Message


Igår fick vi i oss en förjäkla god skaldjursraviloli (Aldardo i Gbg säljer mkt bra färsk pasta), toppade det hela med en hel svensk hummer/portion . Givetvis en sjyst sås på hummerskalen + en god lagrad parmesan till maten!

Edited by - weezer on 2005/10/19 08:46:34
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/11/09 :  12:01:38  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Frasseman:

Jag lagade till något liknade i helgen till pizzatomatsås och det blev supermumma


Var och besökte Huseby julmarknad igårkväll och köpte mig en fantastiskt god ost:

http://www.gasenemejeri.com/ljungost.asp

Prova den om ni har möjlighet
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2005/11/11 :  21:35:09  Show Profile Send Roq a Private Message
weezer och frasseman: Inspirerande maträtter helt klart!
Hög klass.



Förrätt med mango- och avocadoklyftor tillsammans med kräftstjärtar.
Över detta en blandning av: citronsaft, olivolja, hackad koriander och honung samt garnering med koriander.
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2006/02/11 :  19:09:46  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Ikväll blev det tacopaj





Och sen lite chockladpudding till efterrätt



Smaskens

Nu är jag väldigt mätt...pust.
Go to Top of Page

mace
London calling

5296 Posts

Posted - 2006/02/11 :  21:37:24  Show Profile Send mace a Private Message
Himmalaugad dillködd me kogda pärer o sallgurka

Gör sig inte så bra på bild och så är kameran ändå i Malmö.

Men GOTT är det !!

M

mera quad ESL = mera välljud.

"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.

Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(

"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.


Mr 500!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000