HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Nyheter om Tact
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2005/04/29 :  17:37:19  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Hej!

Följande presskommuniké har släppts från HiFiklubben idag.


quote:
TacT blir Lyngdorf Audio

I dag är Tact en världsledande tillverkare inom digital ljudteknik.



De har lanserat en rad revolutionerande produkter, bland annat världens första helt digitala förstärkare, Millennium, och avancerade rumskorrektionssystem som räddat otaliga Hi-Fi-entusiasters anläggningar. I dag har TacT Audio ett stort urval av digitala High End-förstärkare i flera prisklasser.



Oenigheter
Hittills har TacT Audio varit ett samarbete mellan TacT Audio ApS i Danmark, som kontrollerats av Peter Lyngdorf själv, och TacT Audio Inc. i USA. Den danska avdelningen har fungerat som drivkraften när det gäller utvecklingen av TacT:s förstärkare, medan rumskorrektionen har utvecklats i USA.

På grund av oenigheter mellan de två företagen har nu Peter Lyngdorf valt att gå sin egen väg och att i framtiden sälja sina produkter under namnet Lyngdorf Audio. Han kommer att fortsätta samarbeta med Texas Instruments, som levererar de centrala komponenterna i produkterna. Han har också inlett ett samarbete med det danska företaget Dynaton, som driver en banbrytande verksamhet inom digital rumskorrektion. Vi kan med andra ord även i framtiden glädja oss åt nya, visionära rumskorrektionsenheter från Peter Lyngdorf.

Fortfarande absolut High End
Fram tills namnbytet slår igenom kommer du fortfarande att kunna köpa förstärkare och subbasar med TacT-märket i Hi-Fi Klubben. Efter övergångsperioden kommer produkterna att heta Lyngdorf Audio och fortfarande representera det allra senaste inom digital ljudteknik. För närvarande är det osäkert om det amerikanska företaget kommer att fortsätta sälja produkter under namnet TacT. Om så sker och dessa produkter kommer till oss i Europa så kommer de dock inte att säljas av Hi-Fi Klubben.




Ingvar Andersson är författare och orginalet finns att läsa här: http://www.hifiklubben.com/se/Nyheter/detail/1493.htm

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.38 sekunder. Snitz Forums 2000