HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kablage, jag vill höra skillnaden!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/04/16 :  09:08:21  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Vad jobbar du med Mayro?

mvh

,

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/16 :  11:04:49  Show Profile Send mayro a Private Message
Hificonsult.. Du har Pm..

CC
Du har rätt... Jag tände till.. Lite onödigt..


Bubben..

Fred?.. Sorry för otrevligt inlägg..Tände till i onödan. Precis som säkert du inser ditt inlägg var med rätt trist ton.. Men larvigt av mig ändå att "falla in" i sången... Sorry..



Herr Trådskapare..

Förlåt OT.

MVH
Tobbe


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

edison
N.A.udiophile

2529 Posts

Posted - 2005/04/16 :  11:11:38  Show Profile Send edison a Private Message
Kan ju erbjuda ett par SUPRA EFF1 (signal) om så önskas, till beskriven utprovning.
Är Örebroare, bara att PMa.

SACD/DVD-Audio: Pioneer DV-575A / CD: Sony CDP-X3000ES / LP: H/K T60 & Ortofon OM40 > Vincent RIAA > ACURUS Line Pre L10 > slutsteg ACURUS A100 > > Högtalare: 'Projektbygge' "The Pretender", en stativare m Seas Excel 5" & SS 2905/9300
(Vilande: en fn trasig Edison60, samt högt.bygge med Seas Excel 8" (pappkon) & Scanspeak D9300) Nystartat bygge: SEAS 25F-EW bas + Scanspeak D2905/9300 diskant. Sluten låda på 33 liter, vilken skall bli aperiodiskt dämpad.
Go to Top of Page

Bubben
Member

1032 Posts

Posted - 2005/04/16 :  12:00:00  Show Profile Send Bubben a Private Message
Mayro> Inga problem, jag kan ta rätt mycket... Back to topic!

CC> Mmmm, jag vet hur trälig jag känner mig när en besökare sitter och skakar bakom riggen, inget man vill andra ska uppleva.

Trådskaparen> Ber om ursäkt, men kan du ta dig 10 mil så står en anläggning till ditt förfogande där jag nog kan garantera att du kan höra skillnader vid de kablage jag alternerar mellan.

"-Kvantitet är oväsentligt utan kvalitet."
Go to Top of Page

quixotic
Member

106 Posts

Posted - 2005/04/17 :  22:24:08  Show Profile  Visit quixotic's Homepage Send quixotic a Private Message
Här ska inga trådar spåra ur, var borta i helgen och har inte hunnit svara förrän nu, men jag är definitivt öppen för att undersöka möjligheterna att modifiera min kringutrusntning med nätbrunnar. Jag kan hantera både lödkolv och multimeter (men där tar det stopp, hehe) så jag borde kunna lyckas med detta utan att riskera mitt eget, utrustningens eller någon familjemedlems liv.

Dessutom tror jag inte att andrahandsvärdet nödvändigtvis blir sämre av en snyggt monterad nätbrunn, snarare tvärtom. Har ändå tänkt ge mig in i burkarna för att kolla och mäta lite kondningar, så, man ska aldrig säga aldrig.

Tack för alla svar, jag uppskattar alla uppmaningar, varningar och förmaningar mycket, det enda jag inte uppskattar är när oliktänkare förbereder nackbrytning, i övrigt är jag som sagt öppen för all ny kunskap och lärdom.

Mvh,

Petter
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/17 :  23:35:01  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Jag tänkte komma med ett bidrag i denna tråden och berätta om mina intryck av silver resolutions kablar. Eller rättare sagt ett system som jag hört dem spela i. Nyfiken som man är på att lära sig nya saker
och samtidigt få chansen att lyssna på ett par riktigt maffiga Infinty högtalare, Accuphase slutsteg mm. så tackade jag ja till en inbjudan att få komma och lyssna hos ”Mayro”.

Det visade sig att det var ett besök som jag inte kommer ångra. För att förstå ord som beskriver ljud eller musik så måste man själv lyssna. Annars saknar orden riktig innebörd. Eftersom man inte heller vet vad den som skriver har för referensramar så blir det ännu svårare. Jag skall erkänna att jag var ”skeptiskt nyfiken” till vad dessa kablar kan göra med tanke på det ringa priset.

Hemma hos Mayro fanns ett par Infininty referens standard 4.5 med banddiskanter i mängder – 6 per kanal om jag minns rätt. Dessa drevs av ett Accuphase slutsteg. Till basarna var kopplade ett par maffiga Denon monoblock av den äldre skolan, ämnade att klara riktigt svåra laster. Resten av anläggningen bestod bla genomgående av signalkablar, högtalarkablar och nätkablar från signalcable.
Till basarna användes en högtalarkabel från van den hul, vill jag minnas, eftersom det saknades dubbla uppsättningar signalcable för biampniingen.

Redan från första tonen insåg jag att ljudet som flödade ut minst kunde jämföras med det man brukar höra från finare anläggningar på mässor. Dessutom lät det bättre än det mesta på sådana parametrar som luftighet samt känsla av realism. Dagen innan hade jag lyssnat på ett system i butik för 250 000kr och det var det sista ljudminnet jag hade när jag kom till Mayro. Det är ingen överdrift att säga att ljudet hos Mayro krossade (kan tyvärr inte hitta ett ödmjukare ord, för det hade varit vilseledande) det så mycket plattare ljudet jag hört dagen innan. Det gick långsamt uppför mig att pengar inte är den enda vägen till välljud och då började det goda humöret infinna sig.

Ljudet som flödade ut från Infinity högtalarna var oerhört luftigt, skirt och varmt på samma gång. Vi lyssnade på alla möjliga typer av musik och instrument och det lät helt rätt från början till slut. Det fanns begränsningar
i anläggningens bashantering, men rummet var enligt Mayro i uppbyggnadsfas och saknade nästan helt dämpning samt att basarna var i behov av renovering genom utbyte av de alltför hårda gummikanterna. Jag spelade många olika plattor med klassisk musik och dessa avklarades med bravur. Kyrkokörer, fioler, Opera, Kammarmusik, Orgel osv. Mayro stod för det mer rockiga musikvalet. En låt av Nils Lofgren live blev en svindlande upplevelse.

Vi lyssnade många timmar i streck och mina öron blev inte trötta, något som är sällsynt efter så lång tid.
Så genom dessa lyssningsintryck har jag även skrivit vad jag anser om dessa kablar. Tack till Mayro för en mycket bra dag med stor gästfrihet och för att du delade med dig av en liten del av all den kunskap om hifi du besitter.





Satte in en liten text som skrevs in i silver res testen av Per100 efter han besöte mig. Detta spelades med DENVER såsom signalkälla samt signal cables kablar... Så vet Mr trådägare LITE om nivå mina prylar ändå spelar på.. Sedan dess har det uppgraderats en del med försteg o Slutsteg.. Men Denvern sitter kvar. Och numera är det komplett system med även Silver res till basarna..

Accuphasen är bytt till Jeff Rowland. model 2.driver topparna.
försteget Denon PRA2000 är utbytt till Muse model three med separat powersuply (fast i silver numera.hade svart innan.)
Monoblocken är utbytta till Denon 3000Rg på basarna (lite onödigt!!. Monoblocken var otroliga att driva basarna..Men Rg steget är en mer påkostad modell. Och snyggare machning till mitt 70´tals stuk mitt hifirum har......

Och dessa förändringar har inte gjort mitt ljud sämmre direkt än då ovanstående skrevs av Per100. Absolut inte...Sedan om kablar gör saker av detta ljud får var o en avgöra. Men enligt mig är ALLT mycket viktigt, Och inget får förbises då man bygger ett ljud...Det är timmar---dagar--veckor--år-- med slitande i håret--kablarna--osv osv som ligger bakom resultatet på slutet...ibland så vill man bara släga ut skiten.. Sedan en dag så vänder man bara på en enda nätkabel så den blir felfasad. och allt bara sitter där.. Ja ni läste rätt.. Ibland kan en felfasning faktiskt ge possetiva egenskaper.. ALLT kan ge skillnader...

Utan bra kablar så kommer man endast till en Ok nivå.. Men att passera den så man kan spela så folk snurrar på stolen och byter ut sina grejor krävs mer än vanliga saker...

Jag brukar säga det tar en rätt ok kunnig hifikille 5 år att få ut det mesta ur sina saker.. med nått byte kanske av grejor osv.. Men 5 år....sen jäklar brukar ett stereobygge spela bra..

Men detta är enbart min åsikt, Men som visat sig stämma rätt många ggr...

Det som krävs mest är detta sista jag här skriver...

Det är kärleken till musiken som man tyvärr inte begåvades med att kunna spela själv. Men ändå uppskattningen av dom som kan detta.

Och för att kunna vrida ur detta man så kärt älskar så måste man ge sina saker all den omtanke o kärlek vid byggandet av dom. Så dom också kan ge det man så gärna vill ha. Nämligen närvaron ifrån tonerna i den musiken man gillar. Och att rösterna vibbrerar i luften så man kan blunda och faktiskt tro som "Muse" sa om mitt ljud. "Att man är i pianobaren och ser knofler lira där framför en"...

Då har kärleken till musiken parat sig med elektroniken till en nivå då man kan verkligen njuta av andras kunskap man tyvärr inte begåvades med... Detta är mitt mål. Och däri ligger också kablar...såsom nyckeln. I alla fall för mig.Lycka till med kabelprovandet. Och säg till om du sen vill prova nån kabel av mina...
MVH
Tobbe



Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2005/04/18 :  08:41:48  Show Profile Send jeppe72 a Private Message
Otroligt härligt skrivet mayro! Jag är ju visserligen också Signalcablessektmedlem så att jag är på din sida är ju inget speciellt, men det här var nog faktiskt det finaste du skrivit!

Retro låter fint.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000