HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Effekt av bättre nätkablage i ojordad lägenhet?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Micke Y
100.000-klubben

7709 Posts

Posted - 2005/04/02 :  19:12:18  Show Profile Send Micke Y a Private Message
En sådan där grendosa med filter är har givit en uppgradering som hela familjen skriver under på. Jag har 4 vittnen hemma som lovar att ställa upp vid ähh, uhm - blindtest. Jag menar naturligtvis för TV som fick klart tydligare bild. Högst påtagligt.
Ingen påverkan på stereon dock för den står i källaren

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/02 :  19:39:55  Show Profile Send mayro a Private Message


Micke y

Om du läser hela mina inlägg så behövs en del eljobb för att man ska uppnå det bästa. DVS nytt proppskåp.. Med en säkring för varje sak.. En egen ledning ut till varje produkt.. Ett eget utag för varje sak..

Lite pyssel blir det..

MEN.. och ett superstort MEN...
Då man gjort detta. Koppla då in en filterhistoria eller ett st powerplant så ska du/ni höra...... Då är det ingen tvekan om vilket som tillför och vilket som tillför skit.

Man kan göra allt själv utom själva inkopplingen. Där bör man vara behörig. eller åtmistonde elkunnig så man inte ställer till det...

Med filter så försvinner en del saker som man gärna blir av med. Men även en del saker man vill ha kvar tyvärr...

Med en mötespunkt LÅNGT ifrån apparaterna så blir det en slags "filterverkan" i ledningarna då det blir ett långt avstånd där dom "möts" i säkringskåpet....

Och att det finns en uppsjö av folk som säger detta är humbugg eller som min egen elektriker sa. Han menade på det var rent skit enbart...

Men efter själv hört. samt en stor bunt glada hifikillar intygade så vet till o med han sig. Han sa han inte begriper hur det kan bli så. Men "blev" blev det ju...

Matrialet är i stort sätt nada. Jobbet tar några timmar för en erfaren elektriker. Och en längre tid för oss andra.. Ledningarna drar man i sådana snygga plastskenor så stör dom inte heller..

Testa sedan med grendosor osv...Då fattar man vad en "bättre" el innebär....


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/04/02 :  21:52:13  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Jag har rensat upp i proppskåpet för några år sedan.
Allt som kunde tänkas störa hifianläggningen rensades bort från en fas och lades på dom 2 övriga. Detta tillsammans med som Ranefjord skriver att dra åt alla anslutningar gjorde en stor förbättring.
En sak som man ska titta på också om det är vanliga smältsäkringar man har om passkontakt (den som sitter i botten) propphuv och säkring har brännmärken. Om dom har det är det bara att byta dom.
Dom kan få brännmärken av olika anledningar, men den vanligaste är att man skruvar ut säkringen med belastning på. Då uppstår en gnista som ger ett brännmärke och sämre kontakt.

Senare var det dags för ett eget proppskåp med automatsäkringar till anläggningen. Detta med automatsäkring var ett lyft och när jag sedan drog en egen kabel från varsin egen säkring till varje apparat hela vägen utan skarvar, grendosor eller vägguttag var den sista finputsen för ljudet.

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/02 :  22:33:45  Show Profile Send mayro a Private Message


Jorma.. Tackar för detta inlägg. Nu vet folk det är flera som förordar detta... Och nu ÄVEN en kabelkille som arbetar med kablar dagligen...

Om folk bara visste vad man tjänar på detta relativt enkla med fixa elen. Man ser folk med stereos för millen som inte ens har hört talas om detta. Förvånande fenomen får man säga...

Tack för tips om att kolla upp bottenplattan.. Jag väntar elektriker själv så fort han får tid. När nu det blir...Hmmm trist väntan...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

silvervarg
Member

652 Posts

Posted - 2005/04/04 :  00:14:29  Show Profile Send silvervarg a Private Message
Jag är generellt skeptisk till dyra elkablar, men det här med Mayro's föreslagna elfix med nytt skåp låter mycket logiskt. Van vinner främst två saker:
1. Färre skarvar, vilket ger färre störningar.
2. Alla apparater sitter elektriskt långt andra apparater. Varje apparat som inte är 100% perfekt kommer att "smutsa ner" elen och genom att de sitter långt ifrån andra apparater så kommer dessa störningar inte lika lätt sprida sig till övriga delar i HiFi anläggningen.

Det är egentligen mest de separata kablarna från proppskåpet som ger denna skillnad.
Det egna proppskåpet borde rimligen på samma sätt minska störningar på elen från andra apparater, som t.ex. bovarna kylskåpet och frysen.

Vad gäller fast inkoppling av elinstallation så är det faktiskt förbjudet att göra om man inte är aktoriserad elektriker. Om man ändå gör det och klantar till det så kan det hända att hemförsäkringen inte gäller om huset brinner ner...
Om en aktoriserad elektriker kontrollerar dragningen och gör inkopplingen i proppskåpet så är det han som har gjort installationen och då är allt grönt. Dvs du kan fortfarande göra lejonparten av jobbet själv.
Go to Top of Page

Drem
Member

696 Posts

Posted - 2005/04/04 :  07:40:01  Show Profile Send Drem a Private Message
Någon elektriker här som har lust att kika på min lägenhet? Bor 1.6 mil norr om Göteborg.

Just nu:
Musik: Bladerunner OST
Film: "Jimmy P" [BLURAY]

Musik- och Filmanläggning
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/04 :  12:54:36  Show Profile Send mayro a Private Message


NU dream är du inne på rätt spår... Men som sagt. Du kan sätta upp allt själv. Och endast ta dit en elkille med behörighet som gör själv inkopplingen.. Så dra tåtarna samt sätta upp skåp mm får man göra själv... Kablarna lägger du i plastlister med lock som alla sorterade elfirmor har.. Då kostar det inte mer än lite matrial vilket inte är så dyrt.. Sedan inkopplingen vilket inte troligen ens med beställd elkille kostar en förmögenhet..

Men rätt spår är du nu på till 100%. Lycka till... tror din tråd här har gett många läsare en o annan fundering. För en gång skull komm det ifrån flera håll samma sak. Nämligen vikten av detta samt fördelar osv.. Kul då trådar verkligen ger nåt. Och inte bara blir tjafs...

verkligen roligt!! Forum då det är som bäst.....

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Drem
Member

696 Posts

Posted - 2005/04/04 :  15:01:22  Show Profile Send Drem a Private Message
Tycker ni jag skall satsa på längre kablage så att jag kan dra det ända till uttaget eller skall jag ta kortare till en grendosa (dock så måset jag ju då köpa ytterligare en kabel att ha mellan dosan / uttaget)

Det kan kosta på lite eftersom jag t ex behöver två kablar för monoblocken. Vet inte rikigt hur jag skall göra men det lutar nog åt att jag ska ha en dosa iaf, eftersom det kommer lite andra enheter här senare som jag behöver koppla in.

Just nu:
Musik: Bladerunner OST
Film: "Jimmy P" [BLURAY]

Musik- och Filmanläggning

Edited by - Drem on 2005/04/04 15:02:30
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000