HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Varför diskussionerna så ofta spårar ur
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  12:43:37  Show Profile Send paradigm a Private Message

Låt mig säga det först som sist, att jag startar den här tråden enbart för att jag har en innerlig förhoppning om att inte forumet ska haverera, något som jag dessvärre inte kan utesluta om vi inte klarar att höja oss ett snäpp eller två, i hur vi uttrycker oss.

Det har säkert inte undgått alla att man på andra forum allt oftare gör sig lustiga över vår uppenbara oförmåga att uttrycka oss på ett ödmjukt och civiliserat sätt.

Jag säger inte att alla har svårt med sitt sätt att uttrycka sig på ett sätt som inte per automatik får andra att gå i försvarsställning och jag säger heller inte att de som har svårt för att undvika konflikter är elakare eller mer illvilliga och jag säger inte heller att det skulle finnas en avsiktlig tanke till sabotage, när så många trådar spårar ur nuförtiden.
De allra allra flesta trådarna och inläggen är skrivna på ett sätt som uppmuntrar till läsning och som gör det möjligt för oss att lära oss nya kunskaper på ett ytterst gemytligt och kamratligt sätt.

Jag har själv erfarenheter som forumvärd, så jag vet att det dessvärre även förekommer att människor har gått in olika forum under flera olika ”nick”, enbart i syfte att störa och sabotera, men som sagt, jag hoppas att det inte är så på det här forumet.

Jag vill gärna tro att vi alla här, är hyggliga och hjälpsamma människor med en gemensam passion, men att kommunikationen mellan ”sändare och mottagare” som det så fint kallas, när vi skriver till varandra, inte alltid sker på ett sådant sätt att mottagaren känner sig respekterad. Tvärt om ser jag rätt ofta hur inläggen är så kategoriskt skrivna, att de inte ger utrymme för något avvikande synsätt och då har vi redan skapat ett embryo till konflikt och ”skyttegraven” blir ett faktum.

Detta beror som jag ser det inte nödvändigtvis på någon avsiktlig stridsvilja hos kombattanterna, men jag ser ofta att vissa formuleringar ofrånkomligen leder till motsättningar och konflikt.

Om det är någon som inte har en susning om vad det är jag pratar om, kanske jag kan ge några enkla exempel på formuleringar som nästan garanterat leder till konflikt och jag ska även ge några enkla exempel på formuleringar som kan förebygga dessa konflikter.

Man ser ofta formuleringar där sändaren slår fast att ”så här är det bara, det kan ju vem som helst se”! Den egna uppfattningen blir s.a.s genast huggen i sten och då hjälper det inte att man i efterskott bedyrar att det naturligtvis är ens egna öron och den egna upplevelsen man utgått ifrån, för skadan är ju redan skedd och skyttegraven redan ett faktum.

Det gäller att man redan från början definierar villkoren och säger att det enligt mitt förmenande är si eller så och att det är så JAG uppfattat/tolkat/upplevt saken, istället för att slå fast att "så här är det".

Ett annat bra sätt att förebygga en konflikt, är att man börjar med att bekräfta något som någon annan skrivit, så att man bekräftar den andres ståndpunkt och samtidigt visar den andre tillbörlig respekt. Därefter kan man kritisera det man inte delar åsikt med.

Detta görs enkelt med formuleringar som:

”Jag håller helt med dig om ………… och även …………., men jag kan inte hålla med om ………, därför att ………………. ” och då får man också gärna klämma in en "IMHO" eller "IME" mellan varven för att tydligt visa att det är JAG som tycker si eller så, inte att det genast måste bli en universell sanning jag framför, samtidigt som man givetvis måste vara saklig i argumentationen.

Om det är någon som undrar vad det kallas för, det jag just beskrivit, så är det NVC (Non Violent Communication), eller ”Giraffspråket” på Svenska, utvecklat av en man som heter Marshall Rosenberg.

Det finns gott om information på nätet om detta, för den som är intresserad av att lära sig kommunicera, utan att ständigt råka i den ena konflikten efter den andra.

/Rolle

U1
Member

3319 Posts

Posted - 2005/03/28 :  12:59:13  Show Profile Send U1 a Private Message
Väl skrivet paradigm.

MvH
Johan
Go to Top of Page

bladerunner
Starting Member

10 Posts

Posted - 2005/03/28 :  13:06:45  Show Profile Send bladerunner a Private Message
Väl talat.

Men jag har tyvärr, som flitig forumbesökare på nätet, tvingats konstatera att det inte alltid handlar om missförstånd.

Det sitter alltså vuxna människor bakom tangentborden och provocerar med vilje, för att ta ut aggressioner som kanske grundar sig i en elak kärring, eller jobbiga ungar..

Mvh/ Christian
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  13:24:38  Show Profile Send paradigm a Private Message
Tack Johan!

Tack bladerunner!
Visst, jag tror du har helt rätt i att det inte alltid handlar om missförstånd, men jag tror ändå att det oftast handlar om en mer eller mindre omedveten obetänksamhet och ibland också i kombination med en förvärvad jargong, som jag i sin tur tror kan vara ett resultat av det vi ser i TV och då kan jag inte låta bli tänka på vilken bild alla dessa såpor förmedlar...

/Rolle
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/03/28 :  15:36:33  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Hej Paradigm!

Tycker också det var bra skrivet. Som fd kapten så kan jag tyvärr verifiera att de som vill sabotera med vilje kan räknas i flertal och de som vill föra ett heligt krig av något slag för en idé eller ett företag eller en konstruktör är fler ändå. Frågan bakom den välvilja och ömsesidiga förståelse du efterlyser blir ganska snabbt: Hur gör man när det hettar till? När trollen lyckas (för 15:e gången) och snabbt backar med några förnuftiga kommentarer och en halv ursäkt....för att sedan gå igång för fullt veckan därpå?

Det är ju dessa som raserar.

Non violent... giraffspråket? Funkar klockrent i detta sammanhang men är (också) mycket gammal säljteknik bl a som funkar än idag. (bemöt kundens invändning mjukt genom att hålla med delvis, vänd sedan med ett "fast" eller "å andra sidan" och kom så med ditt nästa argument.)

Men om man inte klarar nivån blir resultatet ganska samma som i forumvärlden: "anser du att priset är för högt i förhållande till prestanda kan du ju ingenting".... Den kunden blir inte lätt att vända....

När det gäller havereringsrisken tror jag oron är en smula överdriven (IMO) Tittar man på Faktiskt.se så har de sina kriser och just nu är det värre än någonsin. Fast man reder nog ut det också.

Frågan är vad man skall göra med de där som hela tiden hela tiden.....

mvh

,

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  17:36:18  Show Profile Send paradigm a Private Message
-Hi Fi Consult

Jo, absolut, jag utesluter inte att det kan finnas medlemmar, som finner stort nöje i att reta upp folk, alternativt att det kan finnas starka särintressen som driver otrygga människor att försöka göra ner andra.
Så ser det dessvärre ut i en värld där allt kretsar kring makt och pengar, men jag hävdar samtidigt att det aldrig hjälper att bemöta otidigheter med egna d:o, man gör sig själv bara till en del av själva problemet.

Det var också därför som jag i mitt första inlägg i den här tråden kanske framstod som en aning naiv, men det låg en medveten tanke bakom, att ändå sträcka ut en hand och försöka möta dessa individer på neutral mark, så att säga och att hålla dörren öppen för en dialog och därmed möjligheten att hitta vägen till ett närmande.

Jag hoppas också du har rätt, vad gäller risken för ett "haveri", men jag har sett fler än ett forum kollapsa av att värdarna inte längre orkat stå emot destruktiviteten.

Sen till vad man ska göra med dem som ständigt bråkar, är som jag redan tidigare tagit upp i några trådar, där jag föreslagit att man helt sonika låter bli att besvara inlägg som blivit otrevliga och att den som startat tråden, vänligt men bestämt ber vederbörande att starta en egen tråd med sina otidigheter. Sen kan de som trivs i den miljön bråka med varandra. De övriga medlemmarna behöver då inte gå in där och skriva över huvud taget.

Om man känner sig sårad och eller förolämpad av någon, tror jag det skulle vara bra om man kunde klicka på någon knapp i marginalen, som signalerar för moderatorn att ett inlägg har upplevts som otrevligt och att moderatorn därefter tar ett snack med den som varit otrevlig och kanske låter meddela, att de och (IP-adressen) efter fem gånger riskerar att bli portade.

Om detta inte hjälper kan man ju alltid be moderatorn att helt sonika ta bort de mest otrevliga inläggen och låsa de värsta trådarna, för då handlar det uppenbart inte längre om att hjälpa varandra till bättre kunskaper i vår gemensamma passion.

/Rolle
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2005/03/28 :  17:39:09  Show Profile Send FBK a Private Message
Instämmer med Sladd!
Hur mycket vi än tar upp sådant här så lär inte en del bättra sig ett dugg,tyvärr!. Jag skrev några inlägg på Faktiskt.se om det här, och det togs verkligen emot med öppna armar Flertal av medlemmarna där är ju utkastade ifrån Hififorum pga av olika anledningar. Och samtals tonen där är ju inte så där jätte trevlig alltid precis, även om det ibland finns lite matnyttigt att läsa.
quote:
Frågan är vad man skall göra med de där som hela tiden hela tiden.....
Det enda som funkar är att slänga ut dem, det är ju vuxna människor som valt sin "stil" och de lär inte helt plötsligt bli ödmjuka och trevliga.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  18:26:25  Show Profile Send paradigm a Private Message
-FBK

Dessvärre måste jag hålla med dig om att man ibland måste ta till uteslutning, men jag ser det samtidigt som ett stort misslyckande, eftersom man då, som jag ser det, har kapitulerat inför möjligheten att FÖREBYGGA behovet av uteslutningen.

Jag kan villigt erkänna att jag också ibland kan bli en smula kategorisk i mitt sätt att skriva och formulera mig, precis som många andra, som av obetänksamhet i stunden och "stridens hetta" inte hinner med att reflektera över hur mottagaren rimligen kommer uppleva budskapet och själv kanske man inte ids tala om för sändaren att jag blev sårad av påhoppet, utan istället laddar en ännu större "bössa".

Därför vill jag även be de som själva inte upplever sig som något slags "bränsle" för andras aggressivitet, att se efter om det inte finns någon liten detalj som man ev. skulle kunna förändra, just för att tydligare bekräfta mottagarens syn på saken.

Det fiffiga med "Giraffspråket", (som ju bl a används i den svenska officersutbildningen) är just att man egentligen inte behöver förändra sig själv eller sin ståndpunkt, bara göra små justeringar i sitt sätt att formulera sig, så slipper man helt plötsligt bli utsatt för alla dessa elaka påhopp.

/Rolle
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6794 Posts

Posted - 2005/03/28 :  18:29:47  Show Profile Send Bubbel a Private Message
Bra skrivit paradigm!
Jag känner igen detta fenomen från mitt eget forum dock har jag varit tuff och styrt med hård hand från början och ser nu frukten av ett väl fungerande forum. Men för den skull är det inte perfekt för då och då dyker förstörarna upp men möts numera av massiv tystnad av de övriga besökarna vilket har visat sig fungera mycket bra.

/Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2005/03/28 :  18:34:12  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Jag kan villigt erkänna att jag också ibland kan bli en smula kategorisk i mitt sätt att skriva och formulera mig, precis som många andra, som av obetänksamhet i stunden och "stridens hetta" inte hinner med att reflektera över hur mottagaren rimligen kommer uppleva budskapet och själv kanske man inte ids tala om för sändaren att jag blev sårad av påhoppet, utan istället laddar en ännu större "bössa".
Det kan alla bli någon gång, men inte gång på gång på gång i vart och varanat inlägg Det finns gott om gånger då jag skull vilja häva ur mig både det ena och det andra mot en del personer på detta forum Men jag har lyckats lugna ner mig oftast, men ibland så rinner det över hos mig med efter något spydigt inlägg ifrån någon besserwisser som klampar runt på folk.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  18:39:33  Show Profile Send paradigm a Private Message
Tack Bubbel!

Jag tror precis som du att det bästa sättet att slippa bråkstakarna, är att helt ignorera dem. Inget annat fungerar lika effektivt och om man låter bli att bemöta deras inlägg, så tröttnar de väldigt fort, eller så väljer de att skriva på ett hövligare sätt, för alla har vi ett behov av att bli bekräftade.

/Rolle
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  18:56:15  Show Profile Send paradigm a Private Message
-FBK

Jag förstår precis vad du menar och jag kan känna exakt likadant ibland, men jag inser samtidigt att om jag ger efter för impulsen att ge igen, så har jag direkt låtit den andra personen vinna i sitt uppsåt att störa och sabotera och jag vet att jag från den stunden, "tvingas" in i ett slags skyttegravskrig varifrån det enbart finns en massa förlorare, dels i form av själva kombattanterna, men i lika hög grad de övriga medlemmarna som tycker att det är sååå d****a trist att läsa inlägg direkt från sandlådan.

I dessa lägen, menar jag att det är ännu viktigare att försöka gjuta olja på vågorna, genom att dels tala om för avsändaren att han borde insett att formuleringen varit kränkande och samtidigt vara nästan övertydligt bekräftande och översvallande i mitt nästa inlägg och tro mig, det fungerar varje gång, för dessa människor har IME sällan eller aldrig någon mental eller intellektuell beredskap mot vänlighet!!!

/Rolle

Edited by - paradigm on 2005/03/28 22:47:51
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2005/03/28 :  19:04:03  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Jag tror att mycket beror på att det är mycket svårare att uttrycka(för de flesta)sig nyanserat med text än vid en normal, verbal konversation mellan fyra ögon däe man snabbare kan korrigera ev. felsägningar, feltolkningar, använda ansiktsutryck, kroppspråk, betoningar etc.
Smileys och skriven text, tycker åtminstånde jag, är mycket svårare verktyg att uttrycka sig med.

Sen att det tar längre tid mellan meningsutbytena(mindre möjlighet till denna korrigering) mellan skribenterna på ett forum gör att det ofta kan gå snabbt överstyr pga. missuppfattning, feltolkning, klumpigt uttryck etc och på så sätt snabbt skapa dålig stämning genom att nån blir upprörd eller känner sig förolämpad helt i onödan.

Alltså: Det jag försöker säga med mitt svammel är att man borde läsa så gott man kan för att förstå och samtidigt uttrycka sig så gott man kan för att man ska förstås. Eller nåt...

Mvh / Christian

PS. Är rätt dålig på att efterfölja det där själv
DS.



Edited by - Baltazar on 2005/03/28 19:06:20
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  21:09:48  Show Profile Send paradigm a Private Message
Jo men visst, Baltazar, ungefär så!

Jag tror att vi alla är ganska dåliga på att tänka efter före, när det hettar till s.a.s., fast inte alla är beredda att erkänna det så storsint som du ändå gör.

Det är som du säger, att det är lättare att vara försiktig med vad man säger, när man har vederbörande framför sig och i motsvarande grad blir det lättare att vara lite småtaskig när man inte räknar med att den andre ska dyka upp på ens farstutrapp i brådrasket.
Sen är det också som du säger att det är svårt för många att uttrycka sig i skrift, det krävs mycken träning för det. Men samtidigt är det också en stor fördel med att skriva inlägg; man kan nämligen bestämma sig för att i lugn och ro, läsa igenom det man skrivit ytterligare en gång och man kan t o m bestämma sig för att "sova på saken" innan man trycker på "sänd" knappen, för ofta händer det att man blir lite "snällare" om man har tänkt ett varv till och om an försöker tänka sig in i hur mottagaren kommer att reagera och om det kan uppfattas på ett sätt som får den andre att gå i försvarsposition.

/Rolle
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/28 :  21:49:41  Show Profile Send mayro a Private Message


Jag tycker mig se det ofta spårar ur mellan just lite olika falanger mer än det spårar ur mellan "samma" falang.. Kabelskeptiker Vs kabeldyrkare...... Iö dyrkare VS icke Iö dyrkare osv... Det är väldigt sällan det blir tjafs mellan Iö folket mot varann eller kabel dyrkare mot varann....

Kanske fler som kan hålla med om detta fenomen...

Inom DIY blr det ju inte så. för där bygger ju dom flesta nåt själva och "tror" på det dom gör allihop...

Så för att komma nån vart så dessa tjafs minskar får nog ALLA i ALLA läger dra på sig kostymen med mer tolerans samt även sluta att presentera allt som den "enda" sanningen...Så en säkringstråd kan finnas. eller en ino tråd .. Kinatråd.. eller vad som...

En dröm vore om alla var nyfikna. Och inte så "nöjda"..Då skulle alla söka bättre saker eller tips hur förädla det man redan har..

Men som alltid. "lika barn leka bäst". Så ser jag problemet..

Så mitt inlägg är mer hur man kanske kan stoppa detta än hur det uppstår iofs...

Sedan så ser man en rätt mycket snabbare samt även hårdare moderering på faktiskt än här just nu. I alla fall dom ggr som jag tittat in o läst lite där...

"bråkstakarna" ??

Jag anser "bråkstakarna" vara olika falanger och inte olika personer.

Jag läste nyss ett inlägg där en kallade oss alla för idioter. PGA "oss" idioter så tittade han in här numera nån gång i mån i stället för flera ggr per dag... Sen kommer ordet idioter med i texten...

Jag läste också nyss ett inlägg ifrån en som finns här samt på faktiskt som DIREKT fick ett tufft Bemötande ifrån moderator då han sa nedsättande om HF.nu med liknade ordval...Detta på annat forum...

Så där får man inte kalla folk här för saker. Här får man säga det omodererat...???

Jag tycker mig se en betydande tuffare stil på modererandet där mot här. På gott eller ont..

Sorry det vart lite OT kanske. Men så ser i alla fall jag på detta fenomen med otolerans som vi alla dras med till en del till o ifrån...

Och få saker som sägs via tangentbordet skulle folk säga i ansiktet på varann. För då kan man råka väldigt illa ut i "verkliga" livet där tangentbordet inte sitter emellan. Så även här bör man tänka på sådant. Det finns bland oss alla ett vilddjur.. Även om vår hobby är beskedlig till stor del. Man vet ju inte vem som sitter på "andra" sidan ju...tyvärr en sanning nuförtiden...

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2005/03/28 :  22:15:28  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Kanske fler som kan hålla med om detta fenomen...

Instämmer!
quote:
Och få saker som sägs via tangentbordet skulle folk säga i ansiktet på varann. För då kan man råka väldigt illa ut i "verkliga" livet där tangentbordet inte sitter emellan. Så även här bör man tänka på sådant. Det finns bland oss alla ett vilddjur.. Även om vår hobby är beskedlig till stor del. Man vet ju inte vem som sitter på "andra" sidan ju...tyvärr en sanning nuförtiden...

Jag är säker på att många av dessa herrar som tycker hemskt mycket och som gärna trampar på andra inte är speciellt "tuffa" om man skulle möta dem i verkligheten, det är lätt att vara stöddig bakom ett tangentbord!

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/28 :  22:32:34  Show Profile Send mayro a Private Message
Om någon undrar var vi blir kallade idioter så är det bara att läsa tråden om "sjävransakan".... det är ju rätta stället att kalla oss alla för idioter. eller hur? ...
Menar, trådens innebörd bör ju få en till "avhållsamhet" kanske..


Edit.
Och förlåt mig. sa fel. Det var "jävla fåntrattar" vi blev kallade då moderering gick in på faktiskt.se. Lämnar länk för läsning om någon betvivlar mina ord..det fanns ju en del där som även finns här som visar sig dela denna uppfattning. så det är ju rätt klart varför det blir bråk om man bär sådant synsätt på oss på detta forum. eller hur...min stilla undran är varför man med denna syn på oss här ens finns här? så bråken kan ju ha sina förklaringar rätt nära till hands om man bara tittar...

http://www.faktiskt.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5708



Så sött....

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2005/03/28 23:03:53
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  22:36:07  Show Profile Send paradigm a Private Message
-mayro

Jovisst, är det så att det oftast bildas olika falanger, särskilt när det kommer till områden som inte har så klart definierade gränser, men en falang består ju inte av en enda hjärna som alltid blir aggressiv och nedvärderande och som till varje pris ska försvara sin ståndpunkt.

Varje falang, jag gillar föresten inte ordet, men OK, jo, varje falang är ju sammansatt av ett antal individer som alltid själva och individuellt får ta ansvar för hur man formulerar sig. Man kan således inte gömma sig bakom falangens kollektiv och därifrån kasta "skit" på sina meningsmotståndare över försvarsmuren.
Därifrån är steget heller inte långt, till att man ser grandet i sin nästas ögon, men inte bjälken som sitter i ens eget, som det så talande står skrivet i en urgammal bok.

Jag vet också att det inom båda falangerna finns många som aldrig någonsin skulle drömma om att börja gapa och skälla på sina "motståndare", oavsett hur mycket det klankas ner på deras övertygelse, för det handlar ju om en subjektiv upplevelse och själv kan jag väl sägas tillhöra kabelskeptikerna och kommer förmodligen att förbli en sådan tills dess att jag blir motbevisad. Jag kan t ex inte för mitt liv begripa hur en halvmeter superduperskärmad elsladd kan förbättra ljudet så märkbart, när resten av den kanske milslånga ledningen är av en simpel standard installationskvalitet.
Men bara därför skulle det aldrig någonsin falla mig in, att börja skälla och kritisera en kabelförespråkare, som förmodligen ägnat mycket tid och energi på att lyssna sig fram till en bättre lösning och det är ju precis därför vi alla samlas här, för att hjälpa varandra, utan att försöka tvinga på någon vår egen uppfattning, eller hur.

Visst, det är svåra saker det här, och det här är ändå bara symptomatiskt för hur världen ser ut i stort.

Men en sak vet jag med bestämdhet och det är att den ende jag någonsin kan förändra, är mig själv, men enbart om det är så att skälen för att göra det, är avsevärt starkare än skälen för att låta bli och det enda som skulle kunna ge mig starka skäl nog för att förändra mig, är om min omgivning behandlar mig på ett vänligt, förtroendefullt och hjälpsamt sätt.

Vi har alltid den fulla valmöjligheten, att lämna vänner, eller ovänner efter oss!

/Rolle


Edited by - paradigm on 2005/03/28 22:41:43
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  23:08:08  Show Profile Send paradigm a Private Message
-Mayro

Jag måste fråga dig, vad det är du försöker försvara dig mot och vad är det du försöker uppnå genom att riva upp såren och skicka än mer bränsle på ett redan starkt infekterat inlägg.

Om du vill kalla till upprop mot den eller de som sägs ha varit oförskämda, skulle jag vilja att du startar en ny tråd om detta och ber samtidigt att den som vill bemöta, eller rent av delta i den fortsatta pajkastningen, gör det i en egen tråd.

Jag vill helst inte ha in den sortens "diskussion", i den här tråden.

Hoppas du förstår.

/Rolle
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2005/03/28 :  23:27:43  Show Profile Send svejk a Private Message
Anledningen till att jag håller på med hifi är att jag älskar musik. Musik är subjektivt, det finns inga ”sanningar” inget definitivt bra eller skit. Bara subjektiva tyckanden från en oerhörd mängd människor. Mao lika många sanningar som lyssnare!

Är det inte samma sak med hifi prylar?

Detta är naturligtvis hårdraget men försöker jag lägga ribban där då är jag vidsynt och tolerant. Jag har mina sanningar som jag tror på men jag kan inte kräva att någon annan skall köpa det. Att slå sina sanningar i huvudet på andra och påstå att dom är rätt är ett för mig ett bevis på omogenhet/osäkerhet, fundatealism helt enkelt. Med stor kunskap brukar det följa ödmjukhet, följer inte ödmjukhet med, är kunskaper inte mycket värda.

Ett forum är för mig ett offentligt rum och i ett offentlig rum finns det spelregler som måste följas annars blir det anarki. Jag är gäst här, som gäst tackar jag inte för mig genom att pissa på golvet. Vill passa på att tacka många människor här. Har genom att hänga 2-3 år här lärt mig otroligt mycket om hifi. Den kunskapen skulle jag inte kunna plocka upp på något annat ställe.



pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

paradigm
Member

958 Posts

Posted - 2005/03/28 :  23:49:35  Show Profile Send paradigm a Private Message
Tack svejk!

Håller med till fullo och instämmer till vartenda ord!!!

/Rolle
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/29 :  00:50:42  Show Profile Send mayro a Private Message
Tror inte mitt syfte var detta att kasta på elden..
Men ville visa varför vissa saker blir fel..
Men kanske ska man sätta huvudet i sanden och inte visa upp öppet skäl till att saker kan bli fel?

Jag är då vuxen nog för inte sitta o kasta skit omkring mig på andra forum osv... Så upp med huvudet så ser man problemen som dom är. Då som först går något att göra åt saker o ting...

En del inlägg får en betydande skillnad om man vet personers åsikter om forumet man aggerar i anser jag i alla fall..

Man kan välja vägar. Men jag anser rakryggad korspondans är mest ok. Och att visa upp åsikter som ändå alla kan läsa är väl som jag ser det inte fel. Forumen är ju öppna för alla.

Topic är varför diskutioner så ofta spårar ur. Eller hur??..
Jag påvisar rena fakta för hur en del av saker förmodligen spårar ur.

Om jag skulle tycka ett forum rent är skit så gör man automatiskt inget för att direkt förbättre sina saker i inlägg osv...

Men ok.. Jag skall absolut inte besvära mera..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2005/03/29 :  01:14:56  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Paradigm >>
> De allra allra flesta trådarna och inläggen är skrivna på ett sätt som uppmuntrar till läsning och som gör det möjligt för oss att lära oss nya kunskaper på ett ytterst gemytligt och kamratligt sätt. <<<


Håller absolut med dig !!! Tycker också att det är skoj att skriva här och har även lärt mig en hel del (Tyvärr också sarkasm och hån ifrån "forumskollegor").
Du kommer säkert ihåg att jag skrev under "Nyheter" om speciella säkringar som forumsmedlemmar PM´ade mig om. Jag fixade fram ett antal för de medlemmar som ville ha dessa ....... Sen blev jag hånad, kallad för bondfångare o.s.v. Jag skall inte skriva allt som de kära "forumsmedlemmarna" kallade mig över PM....
Jag vart otroligt ledsen över denna reaktion och kommer nog inte att fixa/eller leta efter komponenter i andra länder mera !!!

// Wolfgang

++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se
Go to Top of Page

Greensleeves
Member

172 Posts

Posted - 2005/03/29 :  02:00:55  Show Profile Send Greensleeves a Private Message
Ett sätt för oss samtliga att dämpa ned de mindre attraktiva personlighetsdragen hos oss själva, är att erkänna att det finns något som kan kallas ego inom oss. Detta ego har sidor som nog är nyttiga, och hjälper oss exempelvis att leva vidare och att på ett sunt sätt hävda oss i vissa utsatta lägen. Det finns dock avigsidor med våra egon, avigsidor som hindrar oss från att tänka klart, uppföra oss vuxet, inse att det finns fler än oss själva på denna planet osv.

Genom att erkänna att vi har ett ego, ett ego som kan visa upp ett duktigt fult tryne, och genom att lära oss identifiera detta vidriga ego och göra vårt bästa för att hålla det i schack kan vi alla bidra till en bättre värld, oavsett om det handlar om kommunikation på ett forum som detta eller andra slags möten med våra medmänniskor.
Kampen mot egot är dock en hård sådan, och vi bör aldrig slappna av.

mvh Greensleeves

Edited by - Greensleeves on 2005/03/29 02:03:46
Go to Top of Page

oscar-ja
Member

77 Posts

Posted - 2005/03/29 :  08:53:28  Show Profile  Visit oscar-ja's Homepage Send oscar-ja a Private Message
Vad är det här för trams? Ni behöver ju bara lite skinn på näsan. Det är bara inlägg på ett larvigt litet forum! Börja inte gråta för att någon kallade er "dumhuve" eller kastade sand!

Nejdå, jag skojar bara! En sändare har ett budskad som han formulerar (kodar) i ord. Sedan läser mottagaren orden och gör en tolkning (avkodar) och får en betydelse hos sig. Baserat på vilken inställning man har kan samma text få helt olika betydelser på mottagarsidan. När man väl har hamnat i en situation där det ofta uppstår flamewars förväntar sig många att det kommer att uppstå igen, särskilt om man varit inblandad i dem själv. Är man i försvarsställning tolkar man nog lättare texter som att någon attackerar, och då svarar man ofta därefter. Tyvärr är det nog något av en ond cirkel som kan vara svår att komma ur. Fast det är bara en teori jag har.
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2005/03/29 :  11:13:08  Show Profile Send svejk a Private Message
Du kommer säkert ihåg att jag skrev under "Nyheter" om speciella säkringar som forumsmedlemmar PM´ade mig om. Jag fixade fram ett antal för de medlemmar som ville ha dessa ....... Sen blev jag hånad, kallad för bondfångare o.s.v. Jag skall inte skriva allt som de kära "forumsmedlemmarna" kallade mig över PM....

När jag läser sådant här blir jag trött, trött och förbannad.
Får lust att sälja av pryttlarna och börja odla en annan hobby. Undrar hur det är ställt bakom pannbenet hos dessa ynkryggar.
En offentlig ursäkt vore kanske på plats? Men detta betvivlar jag sådana personer är så förbannat självupptagna så övertygade om sin förträfflighet att dom inte förstår att dom gör andra illa.


pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.58 sekunder. Snitz Forums 2000