HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Musikaliskt system för ca 20000:-
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2005/02/14 :  18:43:37  Show Profile Send marens a Private Message
quote:
RXV630
Det är ju en jättebra fölrstärkare. Jag skulle gissa på att måttliga/minimala till inga ljudförbättringar går att få genom att byta ut den. Byte av högtalare däremot... Där finns det massor att hämta, bara man lär sig urskilja vad som låter bra och vad som inte är bra (inte helt enkelt som vissa verkar tro: alltså att låter det bra så är det bra. Man anar ju inte hur mycket bättre det kan låta.). Det är väldigt nyttigt att jämföra högtalare som man tycker låter bra med varandra. Då får man ett helt annat perspektiv (pun intended) på vilka skillnaderna är.
Go to Top of Page

Gabe
Member

535 Posts

Posted - 2005/02/14 :  20:00:27  Show Profile Send Gabe a Private Message
Saknar "ljudbild neråt"? Vad menar du med det? Ligger du på golvet och lyssnar eller vad?

undrar
Gabe
Go to Top of Page

Ranefjord
Member

422 Posts

Posted - 2005/02/14 :  20:47:53  Show Profile  Visit Ranefjord's Homepage Send Ranefjord a Private Message
Gabe: Precis som det står. =) Jag saknar en del luft neråt. Låter det tokigt? Inte alls! Bara att jämföra med en oa50.3a eller en bra jaffalåda. ...och jag ligger inte på golvet. Däremot har OA58an en massa andra kvaliteter. Fin diskant. Mycket bra dynamik för priset. Lite lådfärgning tycker jag mig märka, annars är basen bra och känns förvånansvärt djup. Jag föredrar dock en OA50.3a som påminner spridningsmässigt mer som 52an. (ok, vissa gnäller på låg ljudbild i 50-serien, inga problem med bra inspelningar i mina öron dock). Ännu hellre 51.2, 51.3, 52.2 eller 52.3. Mycket trevliga högtalare hela högen.

Snoogens
Go to Top of Page

J. Consul
Member

100 Posts

Posted - 2005/02/14 :  22:29:48  Show Profile Send J. Consul a Private Message
marens:
Här hemma har jag en Yamaha RX-V640 som surroundförstärkare och en NAD C320BEE till min tvåkanalsanläggning och jag kan säga att det är en väldigt stor skillnad på dem två.
NAD:en ligger bättre till både pris- och ljudmässigt!

edit: lade till ett ord.

Edited by - J. Consul on 2005/02/14 22:30:50
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2005/02/15 :  13:54:47  Show Profile Send marens a Private Message
För det första: Det är inte samma förstärkare. Och hur har du jämfört dem? Jag vet att folk tycker en massa om allt möjligt att det är stor skillnad osv. Men frågan är vad om ingår i de intrycken, jag misstänker att det är mer än bara förstärkarnas ljudåtergivning. Testa att kalibrera utnivåerna som jag pratade om tidigare. Då kanske skillnaderna helt plötsligt blir försvinnande små, eller tom att Yamahan är en aning bättre... Vågar du? Eller du kanske inte "tror" på sådant som att det är viktigt med nivåkalibrering.

Edited by - marens on 2005/02/15 14:01:34
Go to Top of Page

Beat
Member

1505 Posts

Posted - 2005/02/15 :  14:40:04  Show Profile  Visit Beat's Homepage Send Beat a Private Message
Hej Gustaf och resten,
tänkte slå ett slag för att uppgradera en komponent i taget. För 20000 får du, om du beställer rätt, en ok HFLS-1, vilken får ses som prisvärd, för 3500-4000kr; för 14500 kr till får du den nya Tact integrerade, fruktansvärt välljudande digital, vilken funker super till Vifa elementen. Satsa på supra högtalarkabel, Ply 3.4, är ok och dynabel.no säljer den denna veckan för 50 kr metern. Du har ca 1000-1500 över och kan unna dig själv en begagnad Nordost eller Harmonic analogkabel. Behåll cd:n och skicka den till LcAudio för klockning. Harmony design med Stridbeck i spetsen skall kunna göra bra uppgraderingar även han. Sen skulle inte jag stirra mig blind på de 20000, det tar inte lång tid förrän du hittar nästa kabel eller kommer på att du bara måste bi-ampa. Uppgraditis kallas det visst.
Lycka till med systemet.

Du når oss på Lazy Boy hær:

sales@lazyboyaudio.no

https://www.facebook.com/lazyboyaudio/

http://www.lazyboyaudio.no/
Go to Top of Page

J. Consul
Member

100 Posts

Posted - 2005/02/15 :  20:52:05  Show Profile Send J. Consul a Private Message
Yamaha RX-V640 är en vidareutvecklad V630 (inte för att det behöver betyda så mycket iofs).

Jag har kört Yamahan och NAD:en i samma rum, sida vid sida och med samma högtalare (Canton Ergo och Ino Audio piP). Yamahan är en gammal bekant som jag "känner" väldigt väl och som är min referens kan man säga. NAD C320BEE gör musiken mycket mer "levande" och istället för att musiken ska komma från hela väggen framför mig som en dimma (Yamaha:n) så är musiken nu i tre dimensioner, det är väldigt lätt att peka ut exakt var sångaren och t.ex. gitarristen står (kanske inte stämmer med verkligheten/verkliga inspelningen, vad vet jag?).
Jag har också provat att bi-wire:a och bi-amp:a med t.ex. NAD på diskant och Yama på bas och vice-versa men hur jag än gör så låter det bättre ju mer NAD som körs, det är ett helt annat "driv" i den.

Vem vet, kanske det är fel att tycka så?

Nu försöker jag inte att skönmåla NAD på något sätt, för jag tycker långt ifrån att det är världens bästa förstärkare. Dessutom låter den lite för "vasst" hemma hos mig.

/Jimmy
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2005/02/15 :  23:49:26  Show Profile Send marens a Private Message
Du kör med Canton till Yamahan och Pip till NAD:en nu eller? Du tror inte att detta kan påverka intrycket man projicerat på förstärkarna då? Inget konstigt enl. min mening, precis som att intryck förstärks med tiden efter att man lyssnat så att man kommer ihåg att man tyckte det var större skillnad än vad man egentligen tyckte vid testtillfället. Det är för att man vill komma ihåg och bevara intrycken, hur man tyckte att det lät, i minnet. Det är svårt faktiskt.

Bara lite tankar, det är så ofta man hör folk säga att det är stora skillnader på allt möjligt som knappt går att skilja när det väl ska testas, så det är ju inte konstigt att man blir en liten misstänksam hobbypsykolog.
Go to Top of Page

J. Consul
Member

100 Posts

Posted - 2005/02/16 :  00:39:47  Show Profile Send J. Consul a Private Message
marens:
För att vara petig så kör jag enbart Yamahan och Canton nu för något annat har jag inte plats med då jag bor i en trea (snart hus!)
Givetvis är det inte nån enoooorm skillnad på två budgetförstärkare för 3000-5000kr.
När jag säger "stor skillnad" så menar jag inte Åhlens 1495kr system mot 250kkr Krell t.ex. Vad jag menar är ändå att jag rekommenderar inte någon som vill ha ett rätt så seriöst stereosystem för 20papp att behålla en enligt mig rätt medioker (nåja ) surroundreciever.

Åter till topic:
Jag fortsätter med att rekommendera Dynaudio Audience stativare. Och sen ska jag faktiskt hålla med marens lite också , håll i förstärkaren och CD´n som du har och prova med dem först. Kanske tjänar du på köpa bättre högtalare och behålla resten istället för att bränna alla pengar på "halvbra" saker. Men jag tror ändå på byte av förstärkare kanske jag ska lägga till.

M.v.h. Jimmy

Edit: Det märks att det är sent; lite tvetydigt svar.

Edited by - J. Consul on 2005/02/16 00:42:42
Go to Top of Page

lasselite
Semesterfirare

138 Posts

Posted - 2005/02/16 :  21:55:19  Show Profile Send lasselite a Private Message
Jag skulle...
Behålla spelaren, behålla förstärkaren, komplettera med en Behringer och köpa element till en två- eller tre-vägare beroende på om stärkaren har 5 eller 6 kanaler in.

För att...
Koppla spelaren digitalt till Behringern (som fungerar som aktivt filter och rumsanpassning i ett). Koppla behringern analogt till förstärkarens (förhoppningsvis) 6 ingångar och driva alla element aktivt med stärkarens 6 inbyggda steg.

Då får du...
Ett extremt anpassningsbart system som kommer att ge dig precis den musikupplevelse Du vill ha.

Eller så...
Köper du något färdigt och får hifins motsvarighet till universallim
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.58 sekunder. Snitz Forums 2000