HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Val av högtalare med tight budget...
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Dr.Nope
Member

631 Posts

Posted - 2005/01/24 :  12:56:36  Show Profile Send Dr.Nope a Private Message
Mina enda "riktiga" jämförelse har varit mellan Dynaudio 72 och Contour 1.3mkII, och jag tyckte då att C1.3 hade mycket bättre diskant, tyckte att 72:an blev lite jobbig vid höga ljudvolymer, det blev inte C1.3. Och basen ur dessa stativare räckte för mig, märkte ingen skillnad när jag lyssnade. Köpte sedemera ett par 1.3SE beggade, brukar annonseras för 10 000, liten bit över din budget, men de råd jag fick var att SE-modellen var/är mycket bättre än mkII-modellen. Stativ+högtalare väger väl runt 15-20kg, så jag vet inte om en golvare står så mycket mer stabilt? Ungefär samma yta mot golvet, fast tyngdpuntken hamnar kanske lite högre... Har 3 katter och de har ännu inte varit uppe på mina högtalare, fast jag har ju "maskerat" den tomma ytan med mjukisdjur så de inte kan hoppa upp. Har förvisso börjat fundera på ett par nya golvhögtalare, men skall skaffa ny CD-spelare först, och nya kablar och lite dämpare.... kanske "slipper" köpa nya högtalare efter det :-)

Fått ordning på förstärkaren än? Jajamensan, den står där borta och svänger för sig själv!

You can kalla mig James, eller Jimmy för de svenska
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/01/24 :  13:13:25  Show Profile Send matte76 a Private Message
mayro: Vilken PMC är det du imponerats så av? Heter den GB1 (den som spelades på arkenmässan, nypris 14.700)?

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

Softman
Member

131 Posts

Posted - 2005/01/24 :  13:27:59  Show Profile Send Softman a Private Message
Mayro>> Jag skall försöka få fatt i ett par Mirage M5:or för provlyssning...

Dr.Nope>> Tack för ditt svar!

Är det någon annan som har något att tillföra så vore detta trevligt...

/J




De som tror sig kunna allt lär sig heller inte så mycket...
Go to Top of Page

NtR
Member

680 Posts

Posted - 2005/01/24 :  14:53:05  Show Profile Send NtR a Private Message
Ja, katt ja, det kan ju vara intressant för tyget om inte annat. Har själv en Birmafröken, men hon är inte intresserad av mina högtalare. Skogskatter brukar ju vara lite värre att tas med förstås.

Fingrar från fyraåringen i membranen är nog värre på konhögtalare än på magnepans magnetostater dock. Membranen är skyddade bakom långa magnetstänger som sitter så tätt att det är svårt att komma åt själva membranet utan stickverktyg. Fast det är klart, även små medborgare använder ju verktyg.

Nicke the Rocker
Go to Top of Page

Softman
Member

131 Posts

Posted - 2005/01/24 :  15:34:27  Show Profile Send Softman a Private Message
quote:
Fast det är klart, även små medborgare använder ju verktyg.




De som tror sig kunna allt lär sig heller inte så mycket...

Edited by - Softman on 2005/01/24 15:34:56
Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2005/01/24 :  16:28:47  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message
Softman, du har Dali Evidence 470 i din lista. Jag har inte själv hört dem i sådan omfattning att jag kan ha någon vettig synpunkt på dem. Det har emellertid skrivits en del om dem i flera trådar här på HiFiForum och det är mest positiva omdömen.

Jag föreslår att du använder Search-funktionen högt uppe till höger för att finna trådar där det skrivs om 470:orna och kanske även något om 870 som du också nämner.

mvh/ Jörgen G

Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/01/24 :  16:54:36  Show Profile Send mayro a Private Message
till matte . Jag tror den heter så. den kostade som du säger runt 14000kr. Det var en mycket trevlig upplevelse att se o höra dom. Men jag skriver om hur dom spelade hos Vincent. Så jag har inte en susning om hur dessa spelar i en annan sitts med andra saker osv. Jag kan däremot säga att jag hade med mig en billig DVD som jag VET hur den låter. Samt mina egna silver resolution kablar . allt ifrån nätsladdar till biwiring högtalarkablar osv. Så det var bekanta saker som satt ihop sakerna. samt en DVD som jag VET hur den spelar. Så därmed kan jag avgöra vad högtalarna gjorde av det som spelades sen på Vincents Arkam osv. Och det ljud han fick då vi bara kablade upp var som jag försökt återge helt kanon. Imponerande och bra på alla sätt o vis. Sedan är det klart att storleken av högisarna gör vissa begränsningar. Men ändå inte så det stör på något sätt. Dom andra parametrarna var så imponerande så dom gör det att dom inte spelar lika högt o stort som mina "jättar" lätt blev en bisak. Det dom gjorde i ett vanligt rum på ca 20m2 var klart imponerande. Hade inte en susning om att en så liten högtalare kunde spela som dom gör. och vilken upplösning!!! Inte ett skrik. Inte en ton som skar ihop. Och detta med ändå helt sammanhållen ljudbild och nyansering. Eva Cassidy som kan ta toner som verkligen kan bli tuffa var som helst lät som ljuva härliga håresande saker som gör rysningar på armarna. Läser du Per 100 som beskriver mitt ljud så förstår du att jag är van vid rätt trevligt ljud. så då förstår du säkert också att det inte är överdrifter vi talar om här. Dom spelar så bra så jag skulle velat ha ett par hemma en vecka o provat ut dom mera i mina saker. Inte för att byta. Men för att riktigt få "växa" in i hur dom lägger upp saker o ting efter man lärt sig mera om exakt hur dom spelar också. Jag tror dom klarade även en sådan djuptest med bravur. Så läs på silver resulution tråden om per´s besök hos mig och ta det som mall för hur jag bedömmer Vincent´s ljud
MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/01/24 :  17:56:07  Show Profile Send mayro a Private Message
Efter flera som anmärker inte fattar så sätter jag ut detta. Hoppas ni förstår jag gör mitt bästa-- Rätt less på att folk inte fattar själv något så uppenbart att jag inte skriver som jag gör för att djälvlas med er..
tänk att det är så svårt att förstå att man kan ha ett handikapp? Att man inte kan sända sådana frågor per PM i stället för att gå ut så som ni gör här . Om ni vill veta mera om mitt handikapp så får du gärna höra av dig. För du tror väl inte någon skriver som jag gör om man kan bättre för att djävlas med folk? Man kanske inte förstår eller kan så mycket om livet och handikapp som mitt då det gäller att skriva osv. Men man kan kanske tänka att det finns skäl och fråga per PM. Men för upplysning så har jag i hela mitt liv lidit av handikappet att inte kunna se hur jag själv skriver o stavar. Jag har gått extra skolor för att såsom vuxen försöka förbättra detta handikapp. Och är rätt glad idag för att jag kan bättre än förut. Hoppas ändå att ni kan försöka läsa och förstå vad jag försöker föra fram och inte bara se hur det är skrivet. Och jag vill också säga följande. Det står i reglerna att man INTE skall anmärka på stavning mm mot andra. Bara en liten vink här. Jag har i alla fall läst detta och lärt mig den regeln . Kika lite där så ser du nog den också. Jag skulle tycka det var trevligt och seriöst om ni tog bort era anmärkning som ni skrev så slipper jag känna mig sämre till mods nästa gång jag gör mitt bästa och försöker förmedla något fast jag har dessa problem.
MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Softman
Member

131 Posts

Posted - 2005/01/24 :  19:47:06  Show Profile Send Softman a Private Message
Mayro>> Skit i dom som inte har koll på allmän forum etikett!
Jag finner dina poster innehållsrika, intressanta och fulla av engagemang...
Vidare tycker jag inte att din svenska eller förmåga att uttrycka dig haltar på något sätt.

/Johan

De som tror sig kunna allt lär sig heller inte så mycket...
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2005/01/24 :  23:36:06  Show Profile Send Blue a Private Message
... och jag har bett om ursäkt för mitt påpekande och raderat mitt inlägg.

Fridens liljor!

: )

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

Softman
Member

131 Posts

Posted - 2005/01/25 :  01:00:18  Show Profile Send Softman a Private Message

Jag kommer nog att köra på någon av golvarna...dock kommer det bli svårt att finna tillfällen för provlyssning av dessa i trakten kring Halmstad.

- Dynaudio Audience 72
- Dali Evidence 470
- Audiovector K3 Super

OK..., ett sista försök från mig att klämma ut lite information och lyssningsintryck gällande ovanstående högtalare...

Kom igen nu!
För, emot och skillnader vad det gäller de tre ovanstående...

/J



De som tror sig kunna allt lär sig heller inte så mycket...
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/01/25 :  08:16:49  Show Profile Send matte76 a Private Message
Beror nog lite på vilken typ av ljud du är ute efter, Dynaudio och Dali låter varmt/fylligt, Audiovector lite slankare men å andra sidan luftigare, renare och mer neutrala. Du bör nog provlyssna ändå!

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

MasterOfPuppetz
Member

786 Posts

Posted - 2005/01/25 :  08:36:59  Show Profile Send MasterOfPuppetz a Private Message
quote:
Du bör nog provlyssna ändå!


Det bör man väl alltid göra innan man införskaffar dyra hifiprylar? Hur det blir annars har matte76 själv fått uppleva .

Rock And Roll Ain't Noise Pollution!
Go to Top of Page

Softman
Member

131 Posts

Posted - 2005/01/25 :  08:42:32  Show Profile Send Softman a Private Message
A72:an har jag lyssnat på vid ett par tillfällen och fann dom mkt. trevliga...dock kanske en aning "boomiga" vid högre volymer.

Dali 470 kan jag nog lyssna på i Helsingborg (HiFi Klubben)

K3:an blir nog knepigare...och likaså Quad 22:an.

Undra om mitt förstärkeri är för "smutsigt" för dessa fina högtalare...jag menar...det hävdas alltid att A72:orna är känsliga för dåligt förstärkeri och låter skräp om dom matas med detta...

Är Dalin lika känslig?

/J


De som tror sig kunna allt lär sig heller inte så mycket...
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/01/25 :  08:47:19  Show Profile Send matte76 a Private Message
MasterOfPuppetz: Den bjuder jag på!

Det stämmer, jag har gått på ett par minor då jag inte lyssnat tillräckligt hemma hos mig med egna grejor. Men jag har i alla fall lärt mig av misstagen. Numera vet jag hur man "bör" gå tillväga.

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.72 sekunder. Snitz Forums 2000