HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Flat Earth HiFi- det finns - i England
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mapem
Member

611 Posts

Posted - 2004/10/01 :  07:43:38  Show Profile Send mapem a Private Message
Jo Brumel, det är nog Ivor Tiefenbrun (Linn) och Julian Vereker (naim) (jag tror dom hette så) som är skyldiga till "flat earth"-filosofin. Fast det var nog inte nån av dom som hittade på själva begreppet "flat earth", det var nog snarare någon som var kritisk till idéerna och jämställde anhängarna med den obskyra sekt som tror att jorden är platt.

Själv tycker jag att renodlat plattjordiga system ofta blir tråkiga att lyssna på i längden. Men system med t ex Linn eller Naim i "the front end" men med mer "rumsliga" högtalare i andra ändan kan bli väldigt bra. Alltså både takt och rymd, som Bravo framhåller.
Go to Top of Page

Loopen
Member

621 Posts

Posted - 2004/10/01 :  08:37:29  Show Profile Send Loopen a Private Message
Hej alla!

Jag är nog lite av en "Round Earth" när man börjar analysera min anläggning men jag har en kompis som är en riktig "Linnoit" (eget uttryck för Linnfastast) och altså en riktig "Flat Earth". Det intressanta är att vi har samma inställning på bra musikåtergivning!! Han förespråkar naturligtvis stampa takten, källan är viktigast, aktiv delning, osv. och jag snackar mycket om perspektiv, gåshud, kablar, mm. Ni vet vad jag menar... Men det intressanta i denna diskussion är att vi hela tiden lär och tar intryck från varandra. Jag har haft förmånen att lyssna på hans anläggning och vid tillfälle även testat ett par Linnprodukter i mitt hem (fast vi bor 140 mil från varandra)och han har i sin tur varit på besök hos mig. Visst, vi har åsikter om varandras ljud, men på ett sätt som skapar förbättring och engagemang. Vi var vid ett tillfälle i somras nere i Gbg. för at glida runt i lite hifi butiker och vi var rörande överens om vad som lät bra och det som lär mindre bra.

Vi kan ibland sitta i timmar i telefon och bara snacka hifi (och flugfiske) och jag säger till honom att byta högtalare och han säger att jag skall köpa bättre förstärkare. Inte för att vi tycker att det är dåligt utan för att vi tycker det kan bli bättre. Det är här vi tycker olika men ändå håller med. Jag tycker hans anläggning är för "mjuk" så det blir tråkigt. Han tycker att han kan lyssna i timmar utan att bli lyssningstrött. Han tycker det saknas lite kropp hemma hos mig. Jag tycker det låter realistiskt.

Ja så kan det låta och vi tycker det är så kul.

Man skall ha ett öppet sinne för andras ljudideal och inte låsa in sig i en glasblåsa och bara tro att man själv har rätt.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.53 sekunder. Snitz Forums 2000