HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Superljud för alla, köpfest på kombispelare
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Johnny_Fiasco
Member

284 Posts

Posted - 2004/09/01 :  00:15:24  Show Profile Send Johnny_Fiasco a Private Message
Lt Andersson: Jag tycker inte skillnaderna mellan olika DVD/CD-spelare är särskilt stora, oavsett pris (när man kommit till en viss nivå). Men det är ju dumt att spola hobbyn för det. Det finns ju så mycket bra musik att lyssna på.
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2004/09/01 :  07:31:31  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message
Jag har också en 668:a som jag mest använder som ren dvd. Den fungerar mycket bra som det och är helt ok även till tvåkanalsljud men den har inget att hämta i det området mot min cdspelare (Esound cd-e3). Den spelar framför allt både djupare och tydligare i basen. Har man bara råd med en spelare tycker jag nog att 668:an är ett bra val.

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

matson
formerly known as...

1617 Posts

Posted - 2004/09/01 :  07:48:24  Show Profile Send matson a Private Message
Synd för er att 668an inte funkar tillfredsställande. Just den apparaten uppvisar ju spjutsspetsprestanda på flera områden så jag hade sett över resten av anläggningen. Pris är för mig ingen ljudparameter som är relevant. Basen är helt perfekt(eller ja, så perfekt som rummet tillåter och vid måttliga ljudtryck), men då har ju jag å andra sidan högtalare som kan spela ner till 20 Hz. Sitter man med små stativare och hoppas på djupbas lär man bli besviken.

Mvh
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2004/09/01 :  07:52:49  Show Profile Send Ayn a Private Message
quote:
( ... ) tyvärr räckte inte budgeten längre än till förstärkare, vinylspelare och högtalare.

Om du hade velat vara nöjd med CD/DVD-ljud skulle du i min mening ha börjat i andra änden. Fast om vinyl är prio ett gjorde du ju såklart helt rätt.

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

dali
Member

322 Posts

Posted - 2004/09/01 :  09:28:48  Show Profile Send dali a Private Message
Pioneer 668 är helt OK som CD-spelare ("jag har en själv") men man måste som vanligt tona ner förväntningarna. Jag har lyssnat på anläggningar i miljonklassen och trott att nu minsann ska det låta tokbra, bara för att gå ut från rummet och tänka "var det inte bättre än så?".

I pressen kan man lätt förledas att tro att en Pioneer 668 kopplad till en H/K 670 lirar i samma klass som miljonanläggningar, vilket de givetvis inte gör. Men man får bra prylar till en blygsam kostnad, det är defintivt inte en linjär utveckling mellan pris och prestanda. En 668 kostar ca 6-7.000 kr, en CD-spelare som kostar 50.000 är sannolikt bättre men inte 7 ggr bättre, snarare 5-10% bättre (jag vet att man inte kan mäta så, men ni förstår vad jag menar). De sista procenten är dyrast och ger minst prestanda/krona.

Jag har insett för länge sedan att för mig är det bortkastade pengar att gå från en enläggning runt 50.000 till en för 250.000+ ... skillnaden är för liten för att motivera kostnaden. Man behöver dock inte lägga ner hobbyn för det, tycker man att det är värt att köpa en ren CD-splare för 50.000 som är 2% bättre än en 668 så är det inget fel i det, men det är inte värt det för alla.

Jag är dessutom övertygad att det är bättre att lägga 25.000 på rumsanpassning än på en CD-spelare ... hur många kan/vill göra det valet? Det är roligare att köpa något som blinkar än en massa mineralull ...

--- Den som jämför med något billigare kan ibland känna sig riktigt jävla rålurad ---
--- Har absolut ingen koppling till Dali högtalare ---
Go to Top of Page

Johnny_Fiasco
Member

284 Posts

Posted - 2004/09/01 :  10:20:39  Show Profile Send Johnny_Fiasco a Private Message
"I pressen kan man lätt förledas att tro att en Pioneer 668 kopplad till en H/K 670 lirar i samma klass som miljonanläggningar, vilket de givetvis inte gör."

Jo, det kan dom faktiskt göra, under rätt förutsättningar! Och det hänger på vad man har för högtalare och om dessa funkar bra i det använda rummet. Köp dyra grejjor och ett par riktigt dyra och usla högtalare. Jämför med med ovan nämda komination med ett par riktigt fina högtalare (blir inte direkt jättebilligt, man man kan komma undan med 25-50000 beroende krav i basen, utseende etc). Högtalaran påverkar så enormt mycket mer än elektroniken, så är det fel där, ja då spelar det ingen större roll vad man kopplar in framför.
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/09/01 :  10:51:19  Show Profile Send Blue a Private Message
""I pressen kan man lätt förledas att tro att en Pioneer 668 kopplad till en H/K 670 lirar i samma klass som miljonanläggningar, vilket de givetvis inte gör."
Jo, det kan dom faktiskt göra, under rätt förutsättningar!"

Haha... du kanske snarare borde säga "under FEL omständigheter". Mao om du sätter en miljonanläggning i ett helt felanpassat rum, och om komponenterna sinsemellan är riktigt illa matchade, då är det klart att det inte låter särskilt imponerande trots att varje del för sig är superexklusiv.

Att däremot tro att den lilla Pioneer-HK-kombom skulle spela i klass med en miljonanläggning under RÄTT omständigheter (för bägge anläggningarna) är tramsigt önsketänkande som någon lustig figur på H&M (antar jag?) har hittat på för att sälja fler tidningar, eller möjligtvis för att verka cool.

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

Johnny_Fiasco
Member

284 Posts

Posted - 2004/09/01 :  11:38:50  Show Profile Send Johnny_Fiasco a Private Message
"Att däremot tro att den lilla Pioneer-HK-kombom skulle spela i klass med en miljonanläggning under RÄTT omständigheter (för bägge anläggningarna) är tramsigt önsketänkande som någon lustig figur på H&M (antar jag?) har hittat på för att sälja fler tidningar, eller möjligtvis för att verka cool."

Jo, visst, får båda bra förutsättningar så är ju ovan nämda grejjor helrökta :-)

Go to Top of Page

poddan
Starting Member

3 Posts

Posted - 2004/09/01 :  17:05:14  Show Profile Send poddan a Private Message
Hej!

Jag har varit iväg och lyssnat på superljudet från Marantz DV6400 vi jämförde den med en Marantz cd-spelare för 3700kr och enligt mig så lät cd spelaren bättre, så att säga mer Hifi.

Själv tänker jag satsa på en cd-spelare. Har funderingar på en Shanling CD-S100.

Kan någon rekommendera en cd-spelare för under 5000kr?

Ps. Trött på alla superlativ som kommer från Hifi pressen
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/09/01 :  17:10:25  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Jag har varit iväg och lyssnat på superljudet från Marantz DV6400 vi jämförde den med en Marantz cd-spelare för 3700kr och enligt mig så lät cd spelaren bättre, så att säga mer Hifi.

Jaha, så vad det med superljudet Välkommen till forumet föresten poddan

Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Lt Andersson
Member

600 Posts

Posted - 2004/09/01 :  17:42:46  Show Profile Send Lt Andersson a Private Message
Min kommentar igår verkar ha väckt lite reaktioner...kanske borde förklara mig lite
Mina argument mot 668an är:
- Basen är inte bergfast, snarare något luddig, en jämförelse mot min vinylspelare är närmast pinsam. Djup bas klarar den dock bra (mina högtalare går till 25 Hz) men verkar lida av vad jag skulle kalla "basminne". Nu tänker nog många "det är rummet som spökar" men då skulle samma fenomen uppstå med vinyl samt att jag upplever det vid frekvenser som inte är lika berörda av resonans.
- Spelaren tar allt för lång tid att bli varm och innan den blivit det så är ljudet ganska grått, men när den väl blivit varm så blir klangen klart godkänd.
- Om man har spelaren står på utan att spela så kallnar den och behöer värmas en gång till
+ Bra, djup ljudbild vilket jag gillar.
+ Spelar SACD mycket bättre än CD.
+ Bilden.

Och för er som undrar så kommer jag aldrig sälja min stereo eftersom jag är alldeles för beroende av musik

Musiclover!
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2004/09/01 :  20:15:40  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message
quote:
Synd för er att 668an inte funkar tillfredsställande.
Just den apparaten uppvisar ju spjutsspetsprestanda på flera områden så jag hade sett över resten av anläggningen. Pris är för mig ingen ljudparameter som är relevant. Basen är helt perfekt(eller ja, så perfekt som rummet tillåter och vid måttliga ljudtryck), men då har ju jag å andra sidan högtalare som kan spela ner till 20 Hz. Sitter man med små stativare och hoppas på djupbas lär man bli besviken.


Kunde inte sagt det bättre själv!
Go to Top of Page

sampix
100.000-klubben

1808 Posts

Posted - 2004/09/01 :  20:19:51  Show Profile Send sampix a Private Message
quote:
Jag har en 668a och blir det inte så mycket bättre än så så ska jag sälja min anläggning...


Kunde inte ha sagt det bättre själv

kabelskitsnackare

Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/09/02 :  04:15:35  Show Profile Send Bravo a Private Message
Jag begriper mig inte på hur de lyssnat under denna test, jag kan inte annat än hålla med "oscar-ja" i sina funderingar.
Hitills har jag inte hört en DVD som låter lika bra som en CD i samma prisklass om vi nu talar tvåkanal. Tvåkanalsspelaren låter bättre på tvåkanal helt enkelt.
Jag får en känsla av att multikanallyssnande och sterolyssnande är lite olika till sin karaktär. Tvåkanalslyssnadet blir mera ett lyssnande av själva musiken och multikanal mer ett närmande till kringliggande effekter som kan tillföra en högre grad av realism, eller helt enkelt nyhetens behag. Flera kanaler blir helt enkelt ett annat lyssnade än med färre kanaler och utan speciella inspelningar med detta i åtanke kan nog multikanallyssnadet ganska besynnerligt om inte inspelningarna är anpassade.
För seriöst musiklyssnade duger nog en bra steroanläggning långt och är mycket mer lättplacerad än flerkanalanläggningen.
Däremot vill man se film eller lyssna på speciella inspelningar, som det som sagt var inte finns så många av, så bör man ha flerkanal, men då får man även betänka att det blir mycket dyrare om du skall ha samma kvalitet genom hela kedjan med så många fler enheter än en vanlig enkel stereo.

Bravo
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2004/09/02 :  07:53:06  Show Profile Send matså a Private Message
När det gäller musik som med Peter Gabriel och Pink Floyd så lyssnar jag hellre på multikanal, eftersom för mig gör sådan musik bäst på just multikanal medans annat kan göras bäst på tvåkanal.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2004/09/02 :  08:40:46  Show Profile Send Adagio a Private Message
Jag har nog bestämt mig i alla fall, nästa maskin får nog bli en kombi, nämligen McCormack igen, den nya UDPn tar alla format och har fått riktigt bra vitsord bla petar den ner Aero capitolen från referensplatsen i cd mode. Priset känns också helt rätt, från början talades det om 40-45000 men när den kommer hamnar priset på endast 33000.http://www.mccormackaudio.com/index1.html

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2004/09/02 :  09:47:19  Show Profile Send MartinH a Private Message
Ja för mig så känns det som att man måste komma upp i en 20000 för att man ska få en riktigt bra cdspelare oxå.. Man kan säkert få bra SACD spelare för mindra, men det känns som cdavspelningen inte räcker så långt på dessa spelare...

OBS, detta är för mig och med mina krav på avspelning och inte nått som skall gälla för alla....

/Martin
Go to Top of Page

MikaF
Member

146 Posts

Posted - 2004/09/02 :  10:11:54  Show Profile Send MikaF a Private Message
MartinH Lyssna på Atoll CD-100 så kan du kanske spara 10 papp. ;-)

Driver Top HiFi
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/09/02 :  15:15:26  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
MartinH Lyssna på Atoll CD-100 så kan du kanske spara 10 papp. ;-)

Mika!
Hur låter den där Franska spelaren, Ljudmakarn i stockholm säljer detta märke.
Har du jämfört mot något annat?

Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

MikaF
Member

146 Posts

Posted - 2004/09/02 :  16:48:44  Show Profile Send MikaF a Private Message
Hej Per!
Atoll CD-100 är spelaren dom definitivt lagt mina vinylplaner på hyllan. Den är en mycket speciell konstruktion .. Byggd som en krell vad beträffar kondensatorbanken vilket ger en otrolig dynamik. Mjukt men detaljerat ljud som RIKTIGT bra vinylspelare. Som importör är jag förstås jävig men låna hem ett ex från Ljudmakarn och bedöm själv. En av våra återförsäljare i
Finland har den som sin referensspelare trots mycket dyrare i sortimentet. http://www.stereo.fi/cdsoittimet.php
(tyvärr bara på finska). Lillebrorsan CD-80 testas i nästa HiFi & Musik. Den är även i Klass B
bland Stereophiles "recommended products" fast billigare i Sverige. Priset är samma som i övriga Europa.

MVH/Mikael

Driver Top HiFi
Go to Top of Page

lasselite
Semesterfirare

138 Posts

Posted - 2004/09/02 :  16:56:18  Show Profile Send lasselite a Private Message
Ska man titta lite frammåt så tror jag att en multispelare som transport digitalt kopplad till en EQ för runt 10kkr som tilllåter kompensering av rummets små lustigheter kommer spela upp allt, som inte står i ett riktigt bra rum, på läktarn. Men redan idag kan det ge förvånansvärt gott resultat. Å när man väl kan koppla DVD-A å SACD (finns iofs, men e dyrt) digitalt, d e då d kommer bli riktigt intressant.
Go to Top of Page

Mattias
Member

1671 Posts

Posted - 2004/09/02 :  19:16:50  Show Profile Send Mattias a Private Message

Lite OT.
Lyssnar till SACD via multispelare numer. Blev en spelare av första generationen. Två kanalig SACD, passar ju mig perfekt! Videodelen och digital out är helt bortkopplingsbar. Den kommer att spela mycket SACD. Sen spelar den DVD oxå men den funktionen kommer inte nyttjas så mycket. Nu är mina referensramar angående SACD inte det bästa, då inga andra sådana apparater har hörts i mitt system. Men en sak är säker, jag tror denna pryl gör bättre ifrån sig än de nya billigare grejerna

/Mattias
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/09/02 :  22:04:24  Show Profile Send FBK a Private Message
Mika!
Ja, ja såg att de skulle testa Atoll i nästa nummer, ska bli intressant. Sen får jag väll lyssna lite på den på Ljudmakarn och jämföra med lite annat när det blir aktuellt med köp.

Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

niklas
Member

393 Posts

Posted - 2004/09/03 :  00:17:01  Show Profile Send niklas a Private Message
Köpte en Pioneer DV-370 (899:- på onoff) efter ovationerna på carlssonplanet.com. Den kostade 899:- och jag behövde ändå en ny dvdspelare. Testade den mot min Arcam cd 72 (ca nypris 8k när det begav sig(2001)). Slutade med att jag nu sålt min Arcam och istället spelar cdskivor genom Pioneeren. Den är helt enkelt otrolig för dom pengarna.

Tog senare upp den till en god vän för ett test mot hans, något nyare än min, cd72t. Samma sak där. Han sålde sin och vi har båda beställt en Pioneer DV-575, som är från samma "generation" som 370, fast klarar Divx, SACD och DVD-Audio också (kan ju vara bra kanske...).

Kringutrustning hos mig var Musical Fidelity A3 och Dynaudio Contour 1.3 Mk2, och hos min vän Primare A30.1 och Ino piP.

Om man vågar släppa den trygga inbillningen att dyrare är bättre och istället verkligen lyssnar på sina intryck så får man både bättre ljud och sparar pengar. Sjukt, men sant, jag trodde heller aldrig att det kunde vara så...

Every once in a while you've gotta roll the potato...
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/09/03 :  00:51:26  Show Profile Send FBK a Private Message
Du skämtar va....Niklas!

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.64 sekunder. Snitz Forums 2000