HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 MarcusCables, blir det bättre?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

pewe
Member

335 Posts

Posted - 2004/08/25 :  13:15:11  Show Profile Send pewe a Private Message
Jag som startade den här tråden kanske kan inflika att, som vissa påpekat, att ibland har man känslan av att dyr hifiutrustning och ex.vis tillbehör såsom kablar är överprissatta. Och då kanske ett företag som MarcusCables fyller sin funktion genom att antyda att man får mer kvalitet/välljud för pengarna om man köper deras produkter. Detta visas bla. genom att ha "customer statements".

Som med allting annat finns det saker som är mer eller mindre prisvärda. Det är klart att jag blir nyfiken på en högtalarkabel som kostar beskedliga 300:-/metern eller en nätsladd för 500:-. Det finns som bekant betydligt dyrare produkter...

Min fråga om det blir bättre ljud med MarcusCables produkter och göra en direkt jämförelse med de grejor jag har idag har väl egentligen inte fått ett svar, men jag har fått bra input ändå tycker jag. Hifi handlar ju mycket om subjektivitet och vilka ideal man har. Merkurius förslag om ett test mot sina dyrkablar låter bra tycker jag.
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2004/08/25 :  13:22:17  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message
quote:
Tror sig f..n att det blir bättre när man slänger ut RG62 och EKK mot kablar som är TÄNKTA att ha i ett hi-fi system.


Det roliga med detta påstående är att många dyrkablar faktiskt är allt annat än tillverkade för att sitta i en hifianläggning då de primärt är tillverkade för att påverka signalen och ge ett visst sound vilket jag tycker är helt absurt. Därmed inte sagt att EKK eller RG62 är bäst, i vissa sammanhang kan säkert någon annan typ av kabel fungera bättre, men att det måste vara en kabel för flera tusen kronor ställer jag mig starkt skeptisk mot.

Sen skall man ju inte bortse från den inverkan som elektroniken själv kan ha på kablar, som säkerligen kan ge hörbara skillnader om försteget t.ex. är "klent" och har svårt att driva signalen genom kabeln ordentligt.
Det optimala är ju kablar som inte hörbart påverkar ljudet, och de behöver inte bli särskilt dyrt, särskilt inte jämfört med vad vissa esoteriska kablar kostar.



Edited by - hifirocker on 2004/08/25 13:23:16
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2004/08/25 :  13:33:37  Show Profile Send nin a Private Message
quote:
Jag har varit inne på att massproducering, storinköp och serietillverkning ger enorma vinster framför att pula själv och tar därför åt mig lite av ditt påstående. Jag tror fortfarande att massproducerade produkter kan bli bra mycket billigare per meter än om samma produceras "hemma". Sen är seriestorleken av betydelse, kvaliten och jämnheten spelar roll och mycket annat.



Håller med dig till viss del Pär. Men frågan är, kan man påstå att en högtalarkabel för säg 50 papp finns i massproduktion? Det lär inte säljas 50-100 000 ex av den heller. Så personligen tror jag att den prispressningen som dom stora dyr-kabel tillverkarna kan pressa på inköpsmatrialet är inte i närheten av vad 2(3) extra led, marknadsföring, "märke", etc kostar. Men det är min tanke.


quote:
Men hur är det med en kabel som man köpt på nätet från england, kan man vara säker att den passar i sitt system ??

Erbjuds det nån form av öppet köp ??? För det kan bli ganska stora skillnade ( posetiva/negativa ) om man har "fel" typ av kabel i sitt system...



Som sagt, man kan inte lyssna på dessa innan om man inte känner någon som har dom innan. Men jag skulle nog kunna tro att dom inte är några kablar som drar ut på någon av ytterkanterna när det gäller ljudet, utan mer neutral.
Sedan är jag inte personligen intresserad av att spendera 200 000 kr på kablar (med tanke på alla apparater jag har), så jag väljer ta bra kvalite för 1/10 av priset. För mig gör dom andra 180 000kr mer nytt som ny högtalare eller förstärkare. För mig alltså.


quote:
Och sen så är nog tyvärr många som köpt en kabel lite jäviga, det är ju nog inte så troligt att nån som lagt ut en 1500:- på en kabel kommer säga " Nej tyvärr, den passade inte " när man helst av allt skulle vilja att det var det bästa köpet man gjort...



Som sagt, många är så, men inte alla. Jag tvekar inte att säga att jag köpt TV-apparater, högtalare mm som varit skit. Så kommer Marcus kablar vara dåliga så kommer jag inte påstå något annat än vad jag tycker.
Go to Top of Page

Anders47
Member

1060 Posts

Posted - 2004/08/25 :  13:56:44  Show Profile Send Anders47 a Private Message
Visst gör Marcus ett seriöst intryck i många avseenden och det verkar rimligt att tro att hans kablar är bra för pengarna. Men det vet jag egentligen ingenting om. Däremot tycker jag inte det är så seriöst att sälja på postorder utan öppet köp. Kablar är i hög grad systemberoende och varken köparen eller Marcus vet hur bra kabeln passar där den skall användas. I det avseendet är Jorma föredömlig (returrätt och pengarna tillbaka).

Utan att på något sätt ta ställning till kvaliteten på Marcus kablar, så kan man konstatera att alla kabeltillverkare marknadsför sig på något sätt. Det finns en rätt utbredd och delvis berättigad skepsis mot dyra kablar. En del kabeltillverkarare profilerar sig som anti, mot dyrkablar och humbug. Andra profilerar sig som exklusiva och för de invigda som förstår varför man skall tweaka till det yttersta. Marcus har valt en anti-profil. Ett annat exempel på denna marknadsföring är LAT, som dock ger en möjlighet att prova hemma i 45 dagar.
http://www.latinternational.com/index.php/page-10010.html
Go to Top of Page

sker
Member

488 Posts

Posted - 2004/08/25 :  14:01:23  Show Profile Send sker a Private Message
quote:
Sedan är jag inte personligen intresserad av att spendera 200 000 kr på kablar (med tanke på alla apparater jag har), så jag väljer ta bra kvalite för 1/10 av priset.

>nin
Hur vet du att den kabel som du väljer, om vi pratar om MarcusCables, är av "bra kvalite" när man tydligen inte kan provlyssna den innan man köper den? Vad händer om man inte tycker om denna kabel? ska man då sälja den och förlora pengar på det. Låter mycket oekonomiskt!
>mangew
Tror inte det bara handlar om att sakerna är billiga utan att många köper saker utan att överhuvudtaget lyssna på dem. Själv så skulle jag aldrig kunna köpa något bara genom att jag läst recentioner av produkten. Ur denna synvinkel ställer jag mig väldigt frågande till både MarcusCabel och Kina Hifi.

Mitt system: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27987

Edited by - sker on 2004/08/25 14:04:05
Go to Top of Page

mace
London calling

5296 Posts

Posted - 2004/08/25 :  15:06:49  Show Profile Send mace a Private Message
OT, F'låt
M

mera quad ESL = mera välljud.

"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.

Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(

"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.


Mr 500!

Edited by - mace on 2004/08/25 17:23:38
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2004/08/25 :  15:56:58  Show Profile Send MartinH a Private Message
Dock så kan man testa ett par sonylurar i vilken stormarknad som helst...
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/08/25 :  16:29:30  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Nu räcker det med OT.

Med Olika försäljningskoncept finns alltid för och nackdelar. Låt var och en välja sitt eget rätt eller fel.




Fördelar respektive nackdelar med Marcuscables vs Audioquest Slate & KingCobra var det som denna tråden handlade om.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2004/08/25 :  17:10:45  Show Profile Send nin a Private Message
*Edit: tog det över PM istället*

Edited by - nin on 2004/08/25 17:46:01
Go to Top of Page

Snoop
Medlem, HiFi Norr

4184 Posts

Posted - 2004/10/20 :  00:18:53  Show Profile Send Snoop a Private Message
Tvivlar inte en sekund på att marcus cables är bra kablar men frågan är nu ska jag köpa högtalar kablar från marcus eller köpa xindak fs1 kabel snälla hjälp mig :)

[Squeezebox 3][Onkyo TX-SR876][Phonar Veritas P5][Kef KHT 2005.2]
Moderator på Minhembio

Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/10/20 :  01:18:00  Show Profile Send Bravo a Private Message
Självfallet borde det vara svårt att avge något omdöme om Marcus kablar eller vilken tillverkares kablar som helst utan att ha lyssnat på dem.
Priset är, enligt min åsikt, primärt av mindre intresse, viktigare är hur kablarna passar i mitt system, om de tillsammans med anläggningen som helhet låter bra.
Då finns bara en möjlighet, att provlyssna och då måste lån eller öppet köp vara en rimlig ordning.

Bravo

Edited by - Bravo on 2004/10/20 01:19:15
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.34 sekunder. Snitz Forums 2000