HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Peter Westberg, kan man lita på honom?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/04/20 :  17:12:36  Show Profile Send marbrink a Private Message
OT/Pac
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2004/04/20 :  17:19:57  Show Profile Send henricsson a Private Message
OT/Pac

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet

Go to Top of Page

gromit
Member

731 Posts

Posted - 2004/04/20 :  17:39:12  Show Profile Send gromit a Private Message
Pjotre:
quote:
Det som skrämmer mig är att det nu har blivit en sanning att han deltagit i lyssningstester för Bladelius... Jag vill höra det av Bladelius eller Peter Westberg innan det är en sanning för mig. Internet är livsfarligt....

Jag håller i stort sett med dig i det du skriver men jag tror inte vi kommer att få se någon sådan bekännelse här. Varken Bladelius eller Westberg har ju knappast något att vinna på att gå ut med att det finns sådana kopplingar.

/Gr.

Mark Levinson No 39 -> Krell FPB-200c -> Ino Audio pi60s
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/04/20 :  18:14:57  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
Internet är livsfarligt


Ja det kan man lungt säga när "drevet" går som det gör här...

Ta tex Maxmartin som börjar:
quote:
Jag blir liksom lite skeptisk ...


Och nu är inne på:
quote:
Jag tycker Peter Westberg skriver ett inlägg och förklarar sig lite.


Varför skall Peter Weterberg förklara sig

Precis som med all skriven text så är det läsarens egen tolkning som är det viktiga.

Låt oss titta lite på det där med att Peter skulle ha deltagit i utvecklingen av Bladelius produkter. För det första är det mycket vanligt att alla produktutvecklande bolag använder rescencenter som försökskaniner. Varför tror Ni att de har presstest av bilar där det åker med personal från bilföretaget? Är det enbart av vänlighet emot pressen? Nej, det är det inte. Den personalen som sitter med för ofta anteckningar för att de skall få snabb feedback som de kan omsätta i produktförändringar. Typexemplet är när Volvo personvagnar introducerade den nya S40 och de hade ställt bromsarna väl aggresivt... Det förändrades efter den första presstesten och de som uttalat sig fick en ny inbjudan för att kolla att "problemet" var fixat.

Nej, det är dags att inse att man inte får färdigtuggat utan man måste själv ta till sig det som skrivs på ett välavvägt sätt.

Det känns som om denna tråden börjar närma sig sitt slut för på sistone har det mer varit ifrågasättanden av vad folk skriver snarare än försök till att föra tråden vidare.
Förvandla inte en debatt till en klagosång genom allt för snabba och svepande generaliseringar, bättre än så vet jag att Ni kan.

Jag är nog tvungen att gå in och moderera igen


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Harman
Member

721 Posts

Posted - 2004/04/20 :  18:24:44  Show Profile Send Harman a Private Message
Aton, att det inte kommer mycket kritik här beror delvis på att man inte vill bli på hoppad så eventuell kritik måste lindas in en hel del så att man inte stötter sig med någon. Det är ju inget kul att få skit för att man inte tycker om en viss produkt som någon annan själv äger och trivs med....

Själv är jag förvånad över att det finns så stort intresse för en sådan här tråd...
Det finns inga HiFi skribenter i de större HiFi magasinen som inte är påverkade av "industrin" så är det....Om man vet att PW skriver upp bladelius strunta i att läsa om det då...Vidare så imponerar det att så många verkar veta att han har fel...Jag har aldrig hört Bladelius Grendel/thor eller någon annan av deras produkter... så därför har jag ingen åsikt om detta...

Mvh

*Iron Maiden*
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2004/04/20 :  18:50:50  Show Profile Send Aton a Private Message
quote:
För det första är det mycket vanligt att alla produktutvecklande bolag använder rescencenter som försökskaniner. Varför tror Ni att de har presstest av bilar där det åker med personal från bilföretaget? Är det enbart av vänlighet emot pressen? Nej, det är det inte. Den personalen som sitter med för ofta anteckningar för att de skall få snabb feedback som de kan omsätta i produktförändringar. Typexemplet är när Volvo personvagnar introducerade den nya S40 och de hade ställt bromsarna väl aggresivt... Det förändrades efter den första presstesten och de som uttalat sig fick en ny inbjudan för att kolla att "problemet" var fixat.
Det finns en viktig skillnad. När biljournalisterna testkör så skriver de om testet. Älgtestet där A-mercan välte är väl ett exempel. För mig får gärna sveriges samtliga hifi-journalister sitta med när tillverkarna utvecklar sina produkter, men då skall det stå om det i tidningen. "Förstärkare X lät som en sprucken gris. Sämre har jag aldrig hört. Det här får de jobba vidare på." Tror i o f inte nån tillverkare vill ta såna risker.
Go to Top of Page

s.m.f
Member

1003 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:03:25  Show Profile Send s.m.f a Private Message
epkpeng - Den förklaringen köper jag! Hoppas tråden håller sig inom ramarna, för ämnet är intressant, personangrepp är det däremot inte(intressant alltså).

Pro-ject RPM 5.1/Oppo bdp 105/Yamaha CX-A 5000/ Primare A30.7/XTZ 2x12.18Ice/Avanti A100DC
s.m.f forever

Edited by - s.m.f on 2004/04/20 19:03:58
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:05:08  Show Profile Send Aton a Private Message
För övrigt tycker jag att hifi-forum är ett bra exempel på vikten av att redovisa ev personlig anknytning till branschföretag. Det är ju kanonbra och som jag ser det helt nödvändigt att t ex Epkpeng, MartinH, Sladd, MaxMartin, Johan Björklund m fl står för sina privata eller affärsmässiga kopplingar. Och dessa killar är inte ens journalister. Journalisters texter har en helt annan tyngd (ursäkta grabbar ) än inlägg på ett forum och därför är ärlighet och hög moral absolut nödvändigt på tidningsredaktionerna, särskilt om tidningens texter fungerar som köpråd. Det handlar ju om stora pengar när man konsumerar hifi.
Go to Top of Page

lambda
Kilroy was here

120 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:09:16  Show Profile Send lambda a Private Message
”Låt oss titta lite på det där med att Peter skulle ha deltagit i utvecklingen av Bladelius produkter. För det första är det mycket vanligt att alla produktutvecklande bolag använder rescencenter som försökskaniner. Varför tror Ni att de har presstest av bilar där det åker med personal från bilföretaget? Är det enbart av vänlighet emot pressen? Nej, det är det inte. Den personalen som sitter med för ofta anteckningar för att de skall få snabb feedback som de kan omsätta i produktförändringar. Typexemplet är när Volvo personvagnar introducerade den nya S40 och de hade ställt bromsarna väl aggresivt... Det förändrades efter den första presstesten och de som uttalat sig fick en ny inbjudan för att kolla att "problemet" var fixat.”

Misstänker att det inte rörde sig om en enda skribent i Volvos fall, men vem vet Mats Meyer-lie, Jonas Bryngelsson och några av Peters danska kolleger sitter med i samma ”lyssningspanel”. I mitt tycke så var det en dålig samt löjlig jämförelse.



Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:20:42  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Vad vill folk med denna tråd? Har det med Peter Westerberg att göra eller ang tester i allmänhet? Att vara testare är inte det lättaste jobbet som finns... jag har inte testat många produkter.. men när man testar "fel" produkter för vissa blir det ett himla liv.. att man är köpt etc. Nu försvarar jag inte Peter... undrar bara vad tråden igentligen handlar om.

Go to Top of Page

Harman
Member

721 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:30:17  Show Profile Send Harman a Private Message
Neodynium, Det funderar jag också på.....det är ju fritt att välja om man inte vill läsa tester för att man tror att alla är köpta så kan man ju faktiskt låta bli.
Mvh

*Iron Maiden*
Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:31:39  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
smf:
Tack (läste först ditt uttalande *****at och fattade inte hur du INTE kunde förstå...)!
Ämnet kan ju gärna fortgå men vi ser att det blir en hel del off topic, "vem skrev vad närdå" och liknande.


Vänligen
// Pär Engelholm
// Driver och äger Engelholm Audio
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/04/20 :  19:41:26  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
I mitt tycke så var det en dålig samt löjlig jämförelse

Ja, du har ju all rätt att tycka vad du vill. Jag tycker nog att det kunde vara bra att fundera på hur det går till i andra industrier.

Eller som en vis gubbe sade en gång, "Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen..."

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

MaxMartin
Member

1859 Posts

Posted - 2004/04/20 :  20:03:12  Show Profile Send MaxMartin a Private Message
Ja, det är väl egentligen det vi vill ha reda på. Jobbar nu PW med Bladelius Design Group vid sidan om ska ha såklart skriva det. Om han nu gör det och inte nämner det så borde han sluta skriva.

Det "PAC" som han ska försvara är just detta. Jag bryr mig liksom inte om hans test eller någon annans då just nu då jag själv kommer bilda mig en ufattning om den här stärkaren (Thor).

Om den är dålig kommer jag skriva det rätt upp och ner utan minsta tveksamhet. Är det bra eller jättebra kommer jag skriva det också.

Ang testet i Hifi&Musik på Grendel så kan ni tacka Olle Linder för han skriver exakt så som han tycker. Hade det varit Mats Meyer-Lie hade den säkerligen fått högsta utdelning.

www.snakespeakers.com -Fulfill your dynamic dream
Go to Top of Page

J-son
Ej medlem längre

473 Posts

Posted - 2004/04/20 :  21:00:20  Show Profile Send J-son a Private Message
Mitt inlägg i debatten blir; det är lätt att kasta skit på andra när man har en annan åsikt!

Alla ni som kritiserar aktuell recensent verkar veta den "rätta sanningen" om recenserade produkter. Låt säga att vi skulle nämna 10 st olika förstärkare, högtalare eller cd-spelare här. Tror ni på fullt allvar att alla skulle recensera likadant, knappast!
Hi-Fi bygger på egna värderingar, tycke och smak. Alla är vi olika så det är självklart att olika personer ger olika utlåtanden.
Sluta med att kasta skit på Westberg och inse att hans "ljudideal" ligger nära de produkter som han ger gott betyg.
Det är inte konstigare än att musical fidelity alltid får bra betyg i engelsk press, go figure!
Go to Top of Page

J-son
Ej medlem längre

473 Posts

Posted - 2004/04/20 :  21:07:45  Show Profile Send J-son a Private Message
Max Martin du nämner testen i HiFi och musik om Grendel.

För mig så verkar det lite konstigt att man bara använder bladeliusprodukter som förförstärkare och inte jämför med flera andra märken. Hur kan han veta att inte det är förförstärkaren som står för de små begränsningar som han talar om utan veta 100 % att det kommer från Grendeln (oproffesionellt).

Förövrigt så fick Grendel ett mycket bra betyg i HiFi och musik måste jag säga med tanke på priset. Hade faktiskt varit kul om han jämfört i bi-ampat läge (4-kanaligt) eftersom det är stor skillnad. Jag tror att det hade varit ganska lik testen i High Fidelity då faktiskt.
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2004/04/20 :  21:31:43  Show Profile Send Aton a Private Message
J-son: Har du överhuvudtaget läst tråden? Det är väl ingen som påstår att alla skall ha samma preferenser eller att en recensent är oärlig bara för att han gillar en eller flera produkt från en tillverkare. Det som däremot har påståtts är att nämnda recensent har haft nära kontakter med Advantage.
Go to Top of Page

J-son
Ej medlem längre

473 Posts

Posted - 2004/04/20 :  21:40:10  Show Profile Send J-son a Private Message
Jag ögnade hastigt igenom några sidor (tyvärr inte alla) men jag upplevde det som att det hela startade med Westbergs trovärdighet i hans recensioner, inte enbart advantage produkter. För övriga produkter torde hans vara eller inte vara i bladelius "ljudstyrelse" inte spela någon roll.



Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2004/04/20 :  21:52:16  Show Profile Send Aton a Private Message
Jag minns inte heller hela tråden, men det som varit centralt för mig är t ex diskussionen om en recensent får ha nära anknytning till tillverkaren utan att ange detta. Där har jag bestämda åsikter. Peter Westberg vet jag absolut inget om, men gillar han hifi kan han väl inte vara annat än trevlig ! Det innebär knappast att han inte kan göra misstag.
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/04/20 :  23:15:25  Show Profile Send Bravo a Private Message
Det är olämpligt, rent generellt, om man medverkar till en produkts uppkomst och sedan recenserar den. - Jag gillar min egen produkt. (Givetvis)
Finns samband till tillverkare skall dessa redovisas givetvis. Att recensenterna i Norden känner allsköns branschfolk kan nog inte undvikas dock, inte heller personliga ideal.
Dock vet jag inget om PW. personliga kontakter och det förefaller vara mycket ryktesspridning och hörsägen.
Däremot kan man föra en principdiskussion.

Bravo
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/04/21 :  01:03:17  Show Profile Send marbrink a Private Message
Jag har en fråga...
Varför är det ALLTID Peter W. som recenserar Bladelius prylar?? det finns ju ett antal recensenter på HF att välja på...
Go to Top of Page

MaxMartin
Member

1859 Posts

Posted - 2004/04/21 :  01:14:38  Show Profile Send MaxMartin a Private Message
J-Son: tycker du frågar Olle Linder själv då han finns på detta forum, hans nick är "lo".


www.snakespeakers.com -Fulfill your dynamic dream
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/04/21 :  07:54:06  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Nu verkar det som om alla fått säga det de vill för vi börjar upprepa oss. Vi kommer inte längre.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.72 sekunder. Snitz Forums 2000