HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Mer musik och mindre profit!!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:21:43  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

kan du nog ge dig f-n på att det finns minst dussinet rabiata återförsäljare som ståndaktigt och oresonligt är villiga att argumentera för dess införande.

Nu ere upp till kamp igen (införande? de är redan införda för flera år sedan)

Yalpa:

Tack, så enkelt är det ju!

10:

Finns visst alternativ. Du kan köpa Mark Levinson, Advantage, Accuphase, Lavardin, Audio Research, Gamut, Holfi, Luxman, EAR, Conrad Johnsson, Linn, Sim Audio, Primare, LAMM, Denon, Nad, Classé, Bladelius, Audion, Musical Fidelity, Pathos, Myryad, Naim, Kora, Copland, Cairn, VTL, Bryston, Audio Analog, AudioNet, Vincent, Meridian eller kanske Bang & Olufsen här eller via import.

Inga alternativ ???

och någon höjning med 500% vet jag inte om man åsamkar kunden. Men det var väl en överdrift i paritet med "rabiata" handlare som krippet skrev.


Det är synd om er pojkar. Hur många Krell skulle ni nu ha handlat om denna regel inte fanns. En var?

mvh

sladd

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:27:45  Show Profile Send Sanoj a Private Message
quote:
Det är synd om er pojkar. Hur många Krell skulle ni nu ha handlat om denna regel inte fanns. En var?




Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

yalpa
Member

1208 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:31:37  Show Profile Send yalpa a Private Message
Svenska handlare har säkert inte större påslag än de amerikanska, men tråden handlade inte om det, det är en helt annan diskussion, jag förstår inte varför alla kommer tillbaka till det.

Tråden handlar om att tillverkaren försöker förhindra privatimport, troligtvis för att kunna behålla sin marknadsandel. Om inte produkterna ger tillräcklig avkastning för den svenska handlaren, tas den bort ur sortimentet. Tillverkaren vill förhindra detta till varje pris, därför får man ingen voltage-switch på Krell och tvingas betala för svensk garanti.

Tillverkare tillfredställer inte sina generalagenter, utan sig själva, genom att de får behålla sin generalagent i landet och därmed säljer produkter. Generalagenten behövs för att marknadsföra produkten via butiker, mässor, mutor till H&M(?), hur vet folk annars om den är nåt att ha? Jag fattar inte varför detta ska vara så svårt att förstå? Krell skulle kunna dumpa sina "regler" och lura alla butiker, nästa generation prylar skulle kanske sälja bra ändå via privatimport, men på sikt, säg 10-20år, vad händer då? Jo, de försvinner från Sverige.

Edited by - yalpa on 2004/03/04 23:33:43
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:52:16  Show Profile Send krippe a Private Message
"Svenska handlare har säkert inte större påslag än de amerikanska"

yalpa: nähä, hur förklarar du att priserna på Krell är 50% högre i Sverige än i USA då? Om jag kan privatimportera till ett lägre totalpris än vad de kostar i handeln i Sverige så borde väl rimligen svenska generalagenten också kunna det, eller? Och om återförsäljaren i USA tjänar pengar på att jag köper Krell hos dem, så borde väl en svensk återförsäljare också kunna göra det med samma marginal, dvs den marginal som Krell erbjuder sina återförsäljare. För du tror väl inte Krell säljer sina prylar till ett högre pris till utländska återförsäljare än vad de säljer till de inhemska?
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:55:34  Show Profile Send krippe a Private Message
Sladd: Bravos idé jag syftade på var följande: "lägga in spärrar så att en apparat eller skiva osv. bara fungerar i Norrland, Svealand eller Götaland."

...menar du att detta redan är implementerat ???

Edited by - krippe on 2004/03/05 00:01:30
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:56:37  Show Profile Send 10 a Private Message
quote:
Inga alternativ ???
Inga alternativ om du står där med en ickefungerande apparat, inköpt -- lagligt -- efter konstens alla regler, skattad, tullad och Fan och hans moster.

Faktum är att jag har ägt Krell och länge funderat på en ny. Vem tror att jag kommer köpa en nu?

quote:
Tillverkare tillfredställer inte sina generalagenter, utan sig själva, genom att de får behålla sin generalagent i landet och därmed säljer produkter. Generalagenten behövs för att marknadsföra produkten via butiker, mässor, mutor till H&M(?), hur vet folk annars om den är nåt att ha? Jag fattar inte varför detta ska vara så svårt att förstå?
Det är inte svårt att förstår, men det är svårt att inte tycka det är ett vidrigt beteende. Fast du tycker förstås det är jättebra. Vad skulle du tycka om att sjukvårdsavgifterna plötsligt skulle tiodubblas, bara för att landstinget kan? Toppen förstås.

Också, den dan Sanoj har nåt att tillföra en diskussion kommer jag gå ut och dansa en dans på gräsmattan.
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2004/03/04 :  23:58:22  Show Profile Send Sanoj a Private Message
" Också, den dan Sanoj har nåt att tillföra en diskussion kommer jag gå ut och dansa en dans på gräsmattan. "

Vem vet, den dan kanske kommer...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2004/03/05 :  00:14:39  Show Profile Send henricsson a Private Message
Vilken tråd asså. Det är mäkta skoj att läsa hur vissa läger håller ihop, i vått o torrt.

quote:
" Också, den dan Sanoj har nåt att tillföra en diskussion kommer jag gå ut och dansa en dans på gräsmattan. "

Vem vet, den dan kanske kommer...


Jadu 10, det vore skoj att se. Sanoj tycks ej skapa, endast debattera.

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet

Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/05 :  00:22:37  Show Profile Send krippe a Private Message
Jag upprepar min fråga till dig Sladd:

"Har du något bra argument för varför jag, om jag köpt en produkt i ett land, ska tvingas betala åtskilliga tusenlappar för att kunna använda den i ett annat land, enbart p g a ren djävulskap (implantat av frekvensavkännande chip) och inte p g a omständigheter som tillverkaren inte kan råda över? Det vore intressant att höra din åsikt."

Tänkt situation: du har köpt en Krellpryl till fetaste tänkbara svenska återförsäljarpris. Helt OK tycker du, svenska hifihandlare måste ju också kunna överleva. Du är nöjd med din Krell ändå. Efter några år kanske du bestämmer dig för att flytta till USA. Självklart vill du ha med dig din Krell. Väl framme tvingas du dock konstatera att för att kunna använda den måste du konvertera frekvenschipet i maskinen, vilket kostar tusen dollar. Amerikanska återförsäljare kan ju inte gärna handfallet bara stå och se på när en massa svenska bonnläppar kommer indragandes med sina importerade Krellprylar. Självklart förväntar de sig att du solidariskt ska ställa upp för dem och hosta upp vad de begär för konverteringen. Och som om detta inte vore nog så kanske du efter ett tag vill flytta hem till svedala igen, med ånyo en konvertering att se fram emot. Och eftersom du inte som vi vanliga dödliga nöjer dig med att köpa EN Krell utan gärna köper 10 åt gången bara på kul, ja då blir det rätt enkel matemtaik att räkna ut hur mycket pengar du förväntas lägga enbart på konvertering. Är det fortfarande jättekul för dig att vara Krellägare??? Svara gärna ärligt.

Edited by - krippe on 2004/03/05 00:24:21
Go to Top of Page

yalpa
Member

1208 Posts

Posted - 2004/03/05 :  00:50:13  Show Profile Send yalpa a Private Message
till 10 > Nej, jag tycker inte att det är bra att en tillverkare gör på detta sätt. Dessutom borde Krell erbjuda gratis konvertering åt dem som kan bevisa att de har produkterna som flyttgods. De är nog ganska få, så lite service kan man bjuda på.

krippe > Jag vet inte vad det är för priser från fabrik, ifall nån får mängdrabatt, om det finns generalagent i usa som ska ha sin del av kakan, eller om Krell själva är det.

Jag står inte på nån sida, jag vill bara att våra hifibutiker ska ha det drägligt, så att de ska överleva och ägarna ska tycka att det är värt att hålla på. Här i Umeå har 2 butiker konkat, först hifiklubben, sen Stereokompaniet, så fett kan det inte vara.
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2004/03/05 :  00:53:56  Show Profile Send Rydberg a Private Message
quote:
Vem vet, den dan kanske kommer...
Tveksamt!

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2004/03/05 :  07:36:13  Show Profile Send Sanoj a Private Message
Den som lever får se...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/05 :  08:01:00  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Krippe:

I fallet med flyttgods vet jag att det har gjorts undantag, regeln är inte tänkt att hindra folk att ta med sig sina prylar som tjänstgjort i hemmet i USA.

Om du är lycksökare, dvs använder en svensk butiks tid att utvärdera och efter det bestämmer dig för att Krell är det du vill ha och sedan vill direktimportera en, ja då skall det såklart kosta extra. Annars blir det som yalpa skriver, på sikt är märket borta från landet (i praktiken) och det gagnar definitivt inte tillverkaren. Men det är klart, den sköna drömmen är kanske att världens tillverkare bara säljer direkt från fabrik, dvs det finns bara en butik att gå till. Gud så billigt det skulle bli om du en dag om 2 tusen år av någon anledning skulle vilja ha en Krell.....


Tänkt situation: du har köpt en Krellpryl till fetaste tänkbara svenska återförsäljarpris.

Undrar alltid över den typen av argumentering, den hörs ofta från yngre "världen är svart&vit"-tänkare. Ingen - vågar jag påstå - handlar idag en maskin för 100 eller 200 tusen för "fetast tänkbara Å-säljarpris". Vi har en fungerande konkurrens, det finns butiker som slåss om att sälja produkten och det finns rikligt med alternativ att välja på.

Sedan kommer något om att man bor i ett land och man köper så klart 10 Krellar.... min bil har tusenmiljoners hästkrafter

Dels har det aldrig hänt på svensk mark (att någon köpt 10 Krell på ett bräde) och dels så är regeln inte tänkt att påverka livet för hemvändande USA-svenskar.

10:

Var köpte du din Krell? I sverige? Vad var det som inte fungerade? (de var precis lika billiga i USA då som de är nu).
Apropå sjukvårdsavgifter som tiodubblas så hänvisar jag till min bil som har tusenmiljoners hästkrafter.

Henricsson:

Visst är det en kul tråd. Vilket läger du tillhör är ju en av de mest varudeklarerade fenomenen som finns.

Rydberg:

Tvärsäker besserwisser and pain in the as menar du? Visst är han anoying, varför tror du att han är dörrvakt på mässor ibland Men skaffa en spegel, jag tror du känner igen figuren no offence för jösse namn....

Fram för billigare, mindre kunnande, längre bort och till slut helt ointressant. Upp till kamp!


mvh

sladd

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/05 :  09:50:53  Show Profile Send krippe a Private Message
"I fallet med flyttgods vet jag att det har gjorts undantag, regeln är inte tänkt att hindra folk att ta med sig sina prylar som tjänstgjort i hemmet i USA."

Sladd: jag förstår nog ändå inte riktigt hur det skulle gå till. Ingreppet i Krell är inte helt okomplicerat (byte av chip?). Menar du att så länge jag kan bevisa att jag bott och arbetat i USA under tiden jag köpte min Krell där så kommer killarna hos generalagenten i Sverige att jobba gratis åt mig, samt gratis erbjuda ett nytt garantiåtagande på konverteringen? Det låter ju helt fantastiskt

"Sedan kommer något om att man bor i ett land och man köper så klart 10 Krellar.... min bil har tusenmiljoners hästkrafter"
Du frågade själv tidigare i ganska hånfulla ordalag hur många Krell vi belackare skulle ha köpt om "regeln" inte funnits. En var? Min retoriska fråga var alltså: brukar du själv köpa tio? Hur många hästkrafter din bil har har väl knappast med saken att göra (låter som ett goddag-yxskaft-svar ärligt talat )
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/05 :  12:04:44  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Krippe:

orsaken att hästkrafterna dras in är för att det kommer en väldig massa överdrifter i brist på något annat.... Goddag yxskaft om 10 Krellar som man då skulle ha köpt eller sjukvårdsavgifter som ökar 500% besvaras väl bäst med goddag yxskaft om hästkrafter.

Sedan skrev jag väl ingenstans att de gjorde ingreppet gratis? ("gratis samt gratis samt fantastiskt"...) Ett chip kostar pengar, bytet kostar en slant. Blir kanske ett gäng tusingar. Inte min verkstad, jag vet inte.

Gränsdragning... vad får man ha på sig i klassrummet? Keps? Nähä, mössa? nähä... om man har intyg då? Jaha, från vem skall man ha intyg?, räcker det med mamma och pappa eller bara en eller måste det vara en läkare och i så fall vilken läkare eller måste det vara en hudspecialist och hur bevisar man att intyget inte är falskt dårå....


Det är en hård värld!

mvh

sladd

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/05 :  12:21:02  Show Profile Send krippe a Private Message
Sladd: Du verkar fortfarande inte fatta var tio krellar kom ifrån trots att jag har försökt förklara det för dig som om du vore 5 år. I rest my case.

OK, så de gör inte ingreppet gratis (jag trodde inte det heller), vad fanken är det för regel som de gör undantag ifrån då? Å om du inte vet för att du själv inte äger verkstan varför öppnar du ö h t mun i frågan?

Allvarligt, börjar nästan tro att det är ngn slags halvmisslyckad artificiell intelligens jag sitter och försöker diskutera med. Dax för ett Turing test kanske
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/05 :  12:45:41  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

En diskussion kan föras på många sätt, detta var ditt sätt.

Regeln man gör undantag för är kravet på 10% av nypris för att göra ingreppet och ta garantiåtagandet. Klarade vi inte av det för flera sidor sedan?

I sakfrågan kan jag bara återigen koppla till Yalpas beskrivning vilket är den i mitt tycke korrekta. Fast man behöver inte hålla med, jag ville bara ge en annan sida av de en smula ensidiga barrikadropen.

mvh

sladd, den till hälften fungerande artificiella intelligensen. Torde ju vara värt ett noblepris....

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.56 sekunder. Snitz Forums 2000