HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Mer musik och mindre profit!!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/03 :  19:35:58  Show Profile Send krippe a Private Message
Du kanske menar att inte sysselsätta sig med
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/03 :  19:59:50  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Dina inlägg indikerar ju något annat.

mvh

sladd

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/03 :  20:06:49  Show Profile Send krippe a Private Message
Sladd: hade du något sakligt att tillföra diskussionsämnet? Ordvrängeriet kan vi annars lämpligen ta privat emedan jag betvivlar att de nämnvärt roar eller upplyser forummedlemmarna eller för tråden framåt...
Go to Top of Page

Danselm
Starting Member

36 Posts

Posted - 2004/03/03 :  20:26:44  Show Profile Send Danselm a Private Message
Vinstmaximering leder inte till att folk använder sig av slavarbete eller dylikt. Inte om företaget vill finnas speciellt länge i alla fall. Jag skulle i alla fall inte köpa en produkt som producerades under de förhållandena. Sedan kan man ju diskutera vad slavarbete är också. Vill man långsiktigt gå med vinst så måste såväl kunder som meddarbetare vara nöjda annars kommer det förr eller senare gå åt pipan.

Tillbaka till ämnet. Har försäljningen av hifiprodukter minskat i Sverige de senaste åren? Vore himla intressant om någon av de med branchanknyting kunde svara på det.

Att "branschen" vill hindra folk att paralellimportera varor är ju inte så konstigt efterfrågan på olika produkter varierar från olika marknader, alltså varierar priset även. Dock så borde den globalisering som internet innebär jämna ut skillnaderna över tiden, prisjämförelser är ju en barnlek att göra, det är bara att klicka in på en HK eller USA sida och titta efter.

Vad gäller ingrepp som att konvertera en produkt mellan 110V och 230V så finns det uppenbarligen fall där det uppenbarligen förekommer en del trams. Kunden har ju inte en aning om hur svårt eller enkelt det är att konvertera en apparat. Om det är så enkelt som det verkar vara i en del fall så är det nog inte så många som vill hosta upp flera tusen för det. Om det sedan är så att man får garanti i sverige med på köpet så är det lite annorlunda, dock fortfarande en smula tveksamt tycker jag.

Skulle också vilja ha ett förtydligande. Vem är det som står för kostnaden när det gäller garantireperationer mm? Är det den svenska generalleverantören? Butiken som man köpt produkten av? Är det tillverkaren?
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/03 :  20:28:12  Show Profile Send 10 a Private Message
quote:
Det är valfritt att göra ingreppet också. Likaså valfritt att göra det hos generalagenten. men du kan inte välja att BARA konvertera, det är riktigt.
Med flit eller inte, du missar poängen, sladd! Utan ingreppet kan jag inte använda min apparat här hemma, så därför är det inte valfritt. Dessutom har tillverkaren sett till att bara generalagenten kan göra det genom att utrusta sina produkter med ett speciellt chip som känner av nätfrekvensen. Lycka till med att få tag i ett sånt utan att få det direkt från tillverkaren!
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/03 :  20:31:26  Show Profile Send 10 a Private Message
quote:
Vad gäller ingrepp som att konvertera en produkt mellan 110V och 230V så finns det uppenbarligen fall där det uppenbarligen förekommer en del trams. Kunden har ju inte en aning om hur svårt eller enkelt det är att konvertera en apparat. Om det är så enkelt som det verkar vara i en del fall så är det nog inte så många som vill hosta upp flera tusen för det. Om det sedan är så att man får garanti i sverige med på köpet så är det lite annorlunda, dock fortfarande en smula tveksamt tycker jag.
Tveksamt är bara förnamnet! Kunde jag välja att få det gjort med (eller hellre göra det själv) och kasta garantin i sjön vore det en annan sak. Hela problemet är att man inte kan välja och att det bara finns en som kan göra ingreppet. Då denna spelare tar sjuka summor är saken klar: vidrigt uppförande. Sen får Sanoj säga vad han vill (och jag anar redan något meningslöst inlägg som inte har med saken att göra, utan bara läggs för att utmåla mig som idiot).
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/03 :  22:12:35  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Ibland förstår jag inte den hätskhet som kommer.

Krippe drar på så att tangentbordet nästan förkolnar med handlare som skinnar kunder, profitbegär som stigit åt huvudet, det viktiga är att inte handla i en svensk butik och diverse pamfletter åt det tunna ego-hållet. När han får mothugg så är det "ordvrängeri"

jo jag tackar.

10:

Jo jag fattar poängen. Men det är ju helt valfritt att köpa en maskin som inte funkar i landet.... Det finns ju alternativ, eller hur?




Själv har jag ett KRC-chip i min dieselbil. Undrar om man inte skall ta och polisanmäla någon. Det däringa lilla ynke-chipet kan inte kosta mer än 50:- att tillverka. Lägg till en hundring för allt och lite moms så är vi på 200 pix som mest men de profithungriga jävlarna vill ha nästan 6 tusen för det! Visst ÄR det upprörande.... Om min motor skär så gäller inte garantin med chipet monterat. Det var då sjäve f-n också att tillverkaren inte kan ta sitt ansvar och låta garantin vara giltig i alla fall, så småsnålt, det drabbar ju ingen fattig! Sen åker man till USA och köper en pryl som kostar 70 000:- här hemma lätt begagnad i New York för 18 000:- och nu vill de svinen ha 5 lapp för konvertering och 7 lapp för att ikläda sig garantiåtagandet! Vad är det för sätt!? Tänker de inte på att flygbiljetten kostar pengar också!! Maskinen kommer ju att stå i 31 000:- innan den är klar. Skandal, lika bra att ta en sväng med Lloyden....

mvh

sladd

,


Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/03 :  22:59:29  Show Profile Send krippe a Private Message
Sladd: jag argumenterar och diskuterar gärna om jag får "mothugg". Jag har inget fått något mothugg ifrån dig vad jag kan se. Däremot verkar du väldigt bekymrad över hur jag använder min tid. Det var därför jag föreslog att du kunde ta de kommentarerna privat eftersom det knappast har med trådens ämne att göra. Ingen hätskhet ö h t från min sida i övrigt. I ditt senaste inlägg, hur kul det än var att läsa, så lyser fortfarande dina argument med sin frånvaro.

Har du något bra argument för varför jag, om jag köpt en produkt i ett land, ska tvingas betala åtskilliga tusenlappar för att kunna använda den i ett annat land, enbart p g a ren djävulskap (implantat av frekvensavkännande chip) och inte p g a omständigheter som tillverkaren inte kan råda över? Det vore intressant att höra din åsikt.
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/03 :  23:06:38  Show Profile Send 10 a Private Message
Det känns som att du glider undan sakfrågan hela tiden sladd. Visst kan man låta bli att köpa, men frågan här är varför det ska kosta så d-a mycket att göra nåt som egentligen borde vara döenkelt. Anledningen är såklart bara att vissa tillverkare bryr sig mer om sina generalagenter än sina kunder. Problem i horisonten...

Vad gäller KRC-chip vet jag inte ens vad det är, men om det är någonting annat än ett chip som tvingar dig att använda svensk diesel har det inget med diskussionen att göra.
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2004/03/03 :  23:33:58  Show Profile Send Sanoj a Private Message
Krippe och 10....Varför det kostar "så j-a mycket"..?

Antagligen för att de som importerar är villiga att betala detta för sina produkter (som dom ändå gör en bra deal på). De andra som inte är det då undrar Ni, vad ska dom göra?.....Köpa i Sverige kanske.

Finns det några andra alternativ?....Nä.

// Jonas som gärna köper svensk och i svenska butiker...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

f95toli
Member

4209 Posts

Posted - 2004/03/03 :  23:56:36  Show Profile Send f95toli a Private Message
En intressant sak med exemplet Krell är att deras handlande (med chippet), efter vad jag förstår, skulle vara olagligt om de var baserade inom EU eftersom det skulle räknas som "olaga handelshinder" (eller vad det nu kallas).
Frågan är nu om de inte bryter mot några andra handelsavtal? Det finns ju diverse regler som WTO satt upp, säger dessa någonting om att aktivt gå in och förhindra privatimport på detta sätt?

Har vi någon som är bra på internationell handelsrätt på forumet?

Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/03/04 :  00:07:43  Show Profile Send Bravo a Private Message
Det här är ju egentligen samma fråga som regionkodade filmer mm.
Du äger inte rättigheten att kunna utnyttja produkten om du flyttar, antingen helt eller delvis eller så tillkommer avsevärda kostnader för att kunna nyttja densamma. Principiellt förefaller detta synnerligen tveksamt.

Bravo
Go to Top of Page

krippe
Member

292 Posts

Posted - 2004/03/04 :  00:16:31  Show Profile Send krippe a Private Message
Bravo: vad är egentligen längre poängen med regionskodningen av dvd-filmer? Är inte den mer eller mindre obsolet nu när det väl närmast är standard att återförsäljare moddar sina dvd-spelare så att de blir regionsfria? Säljs det ö h t dvd-spelare i dagsläget som inte är regionsfria?

Undrar vad förespråkarna för hårdvarukodad frekvensavkänning här på forumet tycker om regionsfria dvd-spelare. Sömnlösa nätter??? he he
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/03/04 :  00:25:28  Show Profile Send Bravo a Private Message
Nej i princip menigslöst idag, men under en period var det behäftat med extra kostnader för att kringgå problemet att kunna använda din inköpta vara oavsett vistelseort.
Det är egentligen orimligt givetvis att om du bor i ett land ett antal år och sedan flyttar, så blir din samlade audio- och video-utrustning i praktiken obrukbar bara för att du flyttar till en annan ort.

Bravo
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  00:35:46  Show Profile Send 10 a Private Message
Nej, nej, du kan ju bara ställa om den till de nya omständigheterna för en "låg" kostnad.

Sanoj, så du tycker vad som helst är schyst, bara för att det görs för att någon/några vill tjäna pengar? Tror du det skulle kosta så mycket att göra modifieringen om det gick att utsätta generalagenten för konkurrens?
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2004/03/04 :  00:37:02  Show Profile Send Rydberg a Private Message
quote:
Själv har jag ett KRC-chip i min dieselbil. Undrar om man inte skall ta och polisanmäla någon. Det däringa lilla ynke-chipet kan inte kosta mer än 50:- att tillverka. Lägg till en hundring för allt och lite moms så är vi på 200 pix som mest men de profithungriga jävlarna vill ha nästan 6 tusen för det! Visst ÄR det upprörande....


Sladd> Du har missförståt det hela eller skriver du bara för att vara dum. Kostnaden för chipet till din bil ligger i de kostnader man har för att ta fram chipets innehåll(mjukvaran) och inte chipet självt (hårdvaran). Du vet naturligtvis detta (du är in dum det vet jag) så parallellen till ett helt onödigt chip i en förstärkare är frapperande dålig!

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2004/03/04 :  07:45:50  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Aha, det handlar om ädla principer och frihandel!!

Ja, då har ni att göra pojkar. Ni vet varför de svälter i Afrika va? För att vi skall ha en god levnadsstandard hos bönderna som vill ha den sista modellen på traktor och kräver sin rätt att vara bönder, helt frikopplat normala marknadsrelateradt underlag. (Annars kör de ut och blockerar hela frankrike och det vill ju ingen...)De afrikanska länderna kan inte sälja till EU eftersom deras grödor beläggs med höga imorttullar. Alltså utvecklas inte deras eget lantbruk men de måste ju ha mat så de köper käket från EU till lägre pris än vad det kostar att producera.

Vem som betalar?

Det kära frihandels älskande heliga EU: medlemmar.

Ut på gatorna och demonstrera nu boys.

mvh

sladd

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Hotspur
fd. Fridefors

23 Posts

Posted - 2004/03/04 :  07:58:57  Show Profile Send Hotspur a Private Message
Bra inlägg, Sladd. *ingen ironi* "Boys", dags att höja blicken kanske?
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  12:32:04  Show Profile Send 10 a Private Message
"Skyll inte på mig, jag röstade nej."

Om jag ska ta ansvar för allt som är dåligt i världen, kommer jag inte ha tid för någonting annat. Dessutom förstår jag inte vad det här har med den här tråden att göra. Ta upp det på något odlarforum eller nåt.
Go to Top of Page

Elusive
Member

78 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:03:15  Show Profile Send Elusive a Private Message
Never argue with idiots, they take you down to their level and beat you with experience.
Go to Top of Page

mwali
Member

171 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:03:40  Show Profile Send mwali a Private Message
KRYPTOSOCIALISTER, mfl....

Förenen Eder och byt forum.

Man blir inte så lite trött på galldrypande
påhopp på individer och "profitörer".

Mycket ointressant ur ett hifiperspektiv.



Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:06:03  Show Profile Send 10 a Private Message
Hehe, sant, sant, men det är svårt att låta bli!

Eller var det riktat till sladd och gänget?!
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:08:33  Show Profile Send 10 a Private Message
quote:
KRYPTOSOCIALISTER, mfl....

Förenen Eder och byt forum.

Man blir inte så lite trött på galldrypande
påhopp på individer och "profitörer".

Mycket ointressant ur ett hifiperspektiv.
Att du tycker det är okej att utnyttja sin monopolställning för att tvinga folk till att göra som man vill och att dessutom en tillverkare är med på det, får stå för dig. Jag tycker det är skit och tänker inte sitta tyst med det. Om du inte tycker det är intressant ur ett hifiperspektiv behöver du ju inte ens läsa tråden. Varför du över huvud taget har hittat hit kan man fundera på. Är inte ämnet för dagen "Mer musik coh mindre profit!!!"?
Go to Top of Page

10
Member

732 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:12:13  Show Profile Send 10 a Private Message
Visst, jätteroligt, men jag tar Elusives kloka ord och ignorerar dig i fortsättningen. Om du inte tillför debatten nåt vettigt, vill säga.
Go to Top of Page

mwali
Member

171 Posts

Posted - 2004/03/04 :  13:21:06  Show Profile Send mwali a Private Message
Skriver kanske inte under på din summariska beskrivning av
trådens innehåll, men som många gånger förr urartar diskussionerna
utanför hifiområdet till att handla om ek. politik, rena uppmaningar till bojkott av alla svenska hifibutiker och andra aggresiva utspel med aktivistiska förtecken.

Känns som ett obalanserat sätt att föra fram sin åsikt, tycker jag.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.75 sekunder. Snitz Forums 2000