HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Ultracurve DEQ2496 råd behövs
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ecca
Starting Member

26 Posts

Posted - 2003/08/13 :  13:24:49  Show Profile Send ecca a Private Message
Den var spelad drygt 100 timmar och garanterat uppvärmd.
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/08/13 :  16:45:37  Show Profile Send Thomas A a Private Message
ecc,

Att transporter kan vara olika har jag erfarit bla via en äldre modell av Rotel. Min DAC kunde överhuvudtaget inte låsa på signalen förutom när en Monarchy "super" DIP digitalt interface kopplades in. Detta kan tyda på att signalen från CD spelaren var mycket dålig.

Även dagens CD/DVD spelare kan ha mycket olika jitternivåer, från några hundra ps upp till flera tusen. Jittermumsare kan också introducera jitter som ex Audio Alchemy DTI, där jittret ökade till över 12,000 ps med elektrisk koppling (men bara runt 1800 med optisk koppling, tydande på att optisk koppling är bättre än elektrisk pga av bruten jord och därmed ingen möjlighet till jordslingor i digitalsignalen).

se

http://www.monarchyaudio.com/DIP4.htm

Vetenskapliga test har visat att jitter är hörbart, men jag är tveksam om det är hörbart under 5000 ps. Har någon testat under kontrollerbara förhållanden? Jag läste inte i artikeln så noga men jag är tveksam om de verkligen har gjort lyssningstester för att säkerställa vid vilken nivå som jitter gör sig hörbart. Eller har de det? Konfirmerat med blindtester? Det sista stycket gör en försök på en subjektiv upplevelse men det står inget om de konfirmerat detta med blindtester. I JAES gjordes en blindteststudie om detta (minns inte nu detaljerna) men gränsen för hörbart jitter låg mycket högre än vad som rapporterats från subjektiva lyssningstester.

Kanske en lyssningsomgång i höst med 1 st dålig transport ± Monarchy DIP + D/A och uppmätta jitternivåer? Jag har två transporter, en DIP och två D/A. Någon som har en jittermätare? Knoppen?



Thomas




"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/08/13 :  17:21:18  Show Profile Send Thomas A a Private Message
ecc,

här har du också en artikel...


http://groups.google.com/groups?q=%22audibility+of+jitter%22+picoseconds+group:rec.audio.*&hl=en&lr=&ie=UTF-8&group=rec.audio.*&selm=pafH6.3360%24UC6.727779358%40newssvr16.news.prodigy.com&rnum=1

T

"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

ecca
Starting Member

26 Posts

Posted - 2003/08/13 :  21:28:28  Show Profile Send ecca a Private Message
Onekligen intressanta artiklar!

Stereophile-artikeln nämner ingenting om blindtester, och jag är själv mycket tveksam till om de hade kunnat konfirmera dessa lyssningsintryck med blindtester.

En lyssningsomgång är jag gärna med på. Jag kan tyvärr inte bistå med någon jittermätare, däremot en riktigt dålig transport i form av min dvd-spelare, som av döma av mina lyssningsintryck måste ha ett extremt högt jittervärde. Kanske någon kan släpa med sig en Behringer också, för att se hur den reagerar på jitter i jämförelse med andra DAC:ar.

Det skulle vara väldigt intressant att få delta i ett "riktigt" blindtest, så jag hoppas verkligen att det blir av.

Jag bor f ö i Uppsala

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000