HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 "Där drar vi gränsen"... Tack och hej
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

hali
Member

374 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:05:14  Show Profile  Visit hali's Homepage Send hali a Private Message
Är det bara jag som totalt håller med moderatorerna i denna fråga?
För det första så är det mot forumets policy (där det står att man stödjer svensk hifihandel) och desutom finns ju risk att ignoratnta människor som hoppar på detta "erbjudande" till slut börjar hålla hififorum.nu ansvariga om något går fel med köpet.

Jag skulle anta att moderatorer kan gå med om någon lägger upp en egen "gruppköpssida" och sen bara postar en länk dit från denna sida men att folk håller själva köpdebatten på sin egen sida?

Say's who!?
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:09:32  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Ung och dum är ju en intressant koppling som många läser in i en text som handlar om något helt annat.

Intressant med all välvilja.

Naturligtvis kan man alltid friskriva sig åt alla håll. Pappa-stämpel orkar jag bära, var så säker. Ungdom hänger ihop med nybörjare. Man kläcks ju liksom inte färdig med erfarenhet och allt? Att tolka som att jag skulle se ned på de som är unga är däremot 100% fel. Jag var ett riktigt "monster" i mina ungdomsår, var så säker

Vi känner definitivt att vi har ett ansvar. Att berätta, att utbilda, att informera, att sprida kunskap om alla de varianter som marknadsförare klär i ett för ungdomar så lockande paket.... detta har ingenting med just näthandel att göra rent generellt. Men det rör vid domäner som vi "kan" och har lång erfarenhet av. Ni behöver inte lyssna. Ni får köpa era prylar var som helst och av vem som helst.

Men forumet kan inte användas som plattform för samordnade inhandlingsaktioner. Om sådana går fel dras vi med på kuppen. Reagerar vi inte så har vi ju indirekt sanktionerat det hela. Det inger en trygghet för en del kanske som är falsk. Dessutom kan det bli juridiska bekymmer. DIY-sidans samlade möda där man letar efter olika element i projekt av icke kommersiell karaktär undantar vi väl i rimlighetens namn från gränsdragning. Vi väntar ju nu med spänning på en basdel till "ettan".....

Vi har alltså fått en ny gräns. En tydlig sådan, inte tänkt att diskriminera och den innehåller i sig inga pekpinnar. Trådar om svenska inhandlaraktioner berörs naturligtvis på samma sätt. Visst känns det tryggare med svenska prylar, svensk butik, kända spelregler men de får vi också bromsa.

Vi får se om detta är den slutgiltiga varianten men för nu är det detta som gäller.

mvh

pappa

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:12:28  Show Profile Send Timbre a Private Message


Har du funderat färdigt fridefors...
Eller vill du bara ha lite mer uppmärksamhet ett tag till...
Go to Top of Page

Hotspur
fd. Fridefors

23 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:12:51  Show Profile Send Hotspur a Private Message
quote:
Tyckte också att jag för några minuter sedan såg ett inlägg av Fridefors. Inte för att jag sympatiserar med det, men undrar var det tog vägen?

Jag lydde Timbres råd och funderade snabbt (för en gångs skull?), kom då fram till att det inte alls var så korkat agerat av herrar moderatorer som det först såg ut. Därför raderade jag mitt eget inlägg.

Edit: Varför så spydig, Timbre?

Edited by - Hotspur on 2003/08/03 12:16:25
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:14:12  Show Profile Send Timbre a Private Message


Det var bra.
Go to Top of Page

iffe
Member

352 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:16:33  Show Profile Send iffe a Private Message
Jag tycker att det är ett lågvattenmärke, rent generellt tycker jag att moderatorerna är alldeles för kvicka att låsa trådar. Upplever att det handlar mer om personlig smak än om någon objektiv bedömning. Självklart borde forumdeltagarna få handla, och diskutera inköp, på vilka butiker de vill. Inte bara de av moderatorerna godkända hifibutikerna (vilket ju har förekommit utan låsta trådar).

Skrattade länge och väl över Flints elakheter, men ibland känns det som att den uppdelningen redan finns mellan Hifi och DIY-delen där det senare enligt mig har mycket högre till tak. Då kritik har tystats ner innan med hänvisning till att man ska diskutera direkt per mail med moderatorerna; jag tycker att kritik som rör hififorumet är angeläget för alla läsare, inte bara för enskilda personer.
Go to Top of Page

DasKapital
Member

614 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:17:35  Show Profile Send DasKapital a Private Message
Varför är det rimligt att undanta DIY-delen? Samma juridiska problem kan väl uppstå där (se det inte som att jag vill att möjligheten skall försvinna för DIY-sidan, jag förstår bara inte resonemanget/skillnaden)?
Menar ni att DIY-arna är mer mogna att själva ta hand om affärsuppgörelser, eller anser ni att affärer som vänder sig till slutanvändare är mer skyddsvärda än de som säljer DIY-komponenter?

Policyn som sådan har jag inga åsikter om, vill bara få det klart för mig varför den är vald som den är.

Ino Audio for life
Go to Top of Page

Anders47
Member

1060 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:21:27  Show Profile Send Anders47 a Private Message
Annars sympatiserar jag med moderatorerna så tillvida att jag tycker att organisering av gruppinköp, bästa pris listor etc generellt sett ligger utanför forumets område. Felet var väl snarare att diskussionen om gruppköp av en Bladelius-produkt inte bara tolererades utan också uppmuntrades från moderatorhåll. Då blir det inkonsekvent om en försök till ett annat gruppköp omedelbart spärras. Tyvärr tyckts det här ha varit av avgörande betydelse att det i det första fallet handlade om en av moderatorerna högt ansedd, svensktillverkad produkt som skulle köpas i svensk hifibutik. I det andra fallet om näthandel och direktimport.
Annars tycker jag inte att moderatorerna är det största problemet med detta forum. De gör för det mesta ett bra jobb. Problemet är snarast att ämnesområdet, allt som har med hifi att göra på något sätt, är oerhört brett och att deltagarna är synnerligen heterogena vad gäller erfarenhet och mål.

Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:25:41  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Timbre:"Var, när och hur medlemmarna köper hifi har jag inte med att göra - men sker det över forumets officiella trådar blir man som ansvarig indirekt insyltad.
Hifi handlar även om pengar, ibland stora pengar och går något snett är det oerhört känsligt. Släpper vi detta fritt kanske ni kan se möjliga konsekvenser framöver...
Fixare som dyker upp och kanske kan ordna egen gratis utrustning genom att starta ett upprop på HiFiForum.nu, juridiska följder som kan vara svåra att reda ut, affärer till höger och vänster.
"

Varför gällde inte den inställningen när ett antal medlemmar ville gå ihop och köpa Advantages nya integrerade http://www.hififorum.nu/topic.asp?TOPIC_ID=15982? Fast det är klart, det är ju skillnad, eller?
Go to Top of Page

pwrdesign
Member

200 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:34:22  Show Profile  Visit pwrdesign's Homepage Send pwrdesign a Private Message
Tycker det börjar bli dags att låsa denna tråd...:o)

Säljer 3D-skrivare, seglar F18, odlar bin, plåtar analogt och lyssnar på musik
Go to Top of Page

Nagref
Member

113 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:39:17  Show Profile Send Nagref a Private Message
Jag hade en lite diskussion med Timbre via Pm och epkpeng via icq igår om det hela och jag kan inte säga att jag sov dåligt inatt efter det!

Vad jag förstod så är sambeställningar på diy-delen något som inte ingår i den generella policyn utan något som den omdömesgilla epkpeng bestämmer om från fall till fall. Att det är 'friare' på diy-delen kan jag bara spekulera i men troligen beror det på att de sambeställningar där har gällt saker som inte är tillgängliga i Sverige för normala konsumenter (tänker då på Tangband beställningen och den tilltänkta magnetbeställningen som aldrig blev av).

Jag tror inte det är så juridiskt struligt om forumägarna känner den som håller i sambeställningen och att samme person ansvarar för det hela men det är bara min ståndpunkt som jag inte har några problem med om ägarna av detta forum inte delar!


Assisterar Holographic Audio och Larsen Hifi
VD för Acoustic Landscape
R&D-ansvarig för Acoustic Illusion
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:43:29  Show Profile Send Timbre a Private Message


Hur var det nu han sjöng, han Van the Man...

Om ni handlar containers fyllda med elektronik från Hongkong eller går ihop hundra man och köper högtalare från Tyskland eller sambeställer förstärkare från någon svensk handlare så har väl inte vi med det att göra!

Jag har själv importerat lådor med Shaktistenar direkt från USA, Staxlurar över nätet, slagit mig ihop med kompisar för att pruta hos handlare, gjort affärer till höger och vänster, trixat och fixat men jag har gjort det för egen räkning och inte via HiFiForum.nu

Därför tar jag mig rätten att dra en gräns.
Go to Top of Page

jatttelite
Member

520 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:45:17  Show Profile Send jatttelite a Private Message
Tack Nagref vettigt svar
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:48:08  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Ja Timbre, men de som ville beställa Advantage gjorde det via hififorum.nu, så återigen, vad är skillnaden?
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:54:51  Show Profile Send Timbre a Private Message


Har det specialbeställts några Advantage via HiFiForumet så har jag missat något väsentligt.
Kan du ge mig den länken...
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/08/03 :  12:59:45  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Funkade inte länken ovan? Då får du den igen :http://www.hififorum.nu/topic.asp?TOPIC_ID=15982 Länken gäller sambeställning av Advantage med ev grupprabatt. Nu är visserligen inte fridefors med längre, men det är principen jag undrar över.
Go to Top of Page

iffe
Member

352 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:00:19  Show Profile Send iffe a Private Message
Det har väl inte specialbeställts något från tråden som låstes heller? Frågan är väl om det är okej med samköp av Advantage från en känd hifi-handlare, men inte med andra artiklar från utlandet. Ska man ha en policy gäller det ju att vara konsekvent. Vad gäller den juridiska biten borde det väl inte skilja sig nämnvärt från att ha ett köpes/säljes-forum där privatpersoner köpslår?
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:13:01  Show Profile Send Timbre a Private Message


Inga köp gjorda och det blir inga heller i HiFiForums regi.
Ta egna initiativ istället för gnällsvängen. Kevin och iffe är ju så engagerade. Ta tag i sambeställningarna - men gör det privat.
Go to Top of Page

tober
Component.se

1318 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:16:56  Show Profile  Visit tober's Homepage Send tober a Private Message

Timbre > taggarna utåt idag?


Driver sajten component.se.
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:19:36  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Gnällsvängen? Jag ställde bara en (befogad) fråga. Men visst kan vi ordna samköp från Tyskland. Maila mig grabbar, vi kan tjäna tusenlappar på att handla därifrån, jämfört med Sverige
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:22:01  Show Profile Send Timbre a Private Message


Nä, inte när jag vaknade...
Go to Top of Page

jatttelite
Member

520 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:23:11  Show Profile Send jatttelite a Private Message
Kevin Mitnick, Var skall vi lyssna på grejerna tror att resan (till Tyskland) för att lyssna "äter" upp ev. sparande på priset. eller?
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:35:23  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Jattelite, jag citerar från ett annat forum:
[citat]
QUOTE (Viggen @ Aug 2 2003, 23:26 )
Något är ruttet här om t ex en receiver som kostar 9000kr här kan fås för t ex 6700kr i tyskland hemskickad!

Svar av dollar:
Visst är det ruttet. Därför måste vi konsumenter visa handeln att vi INTE accepterar dessa enorma prisskillnader. Det gör vi genom att vägra handla till överpriser, ett val som underlättades i och med att vi gick med i EU och den fria handeln fick sitt ordentliga genomslag. Nästa steg är nu att införa euron. Då kommer skillnaderna i pris att bli ännu mer uppenbara för medelsvensson, vilket kommer leda till att "vår" handel kommer få det ännu svårare om de inte anpassar sina priser.

[/citat]

På tal om att resa till Tyskland och lyssna
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:36:14  Show Profile Send Flint a Private Message
Jag tycker inte att stora gemensamma inköp hör hemma på forumet men inget borde väl hindra att man kan använda PM för kontakt och ev. mail för detaljer. Kanske kan man använda köp/sälj-delen för ett "upprop". Moderatorer; bestäm reglerna så följer vi dom konsekvent, både moderatorer och deltagare. Det tror jag att alla är med på.
Go to Top of Page

Nagref
Member

113 Posts

Posted - 2003/08/03 :  13:45:39  Show Profile Send Nagref a Private Message
Flint:
quote:
Moderatorer; bestäm reglerna så följer vi dom konsekvent, både moderatorer och deltagare. Det tror jag att alla är med på.


Tror jag också. Det skulle kanske underlätta om policyn var lite tydligare (läs mer detaljerad)? Då tror åtminstone jag att en massa tjafs skulle kunna undvikas.

Assisterar Holographic Audio och Larsen Hifi
VD för Acoustic Landscape
R&D-ansvarig för Acoustic Illusion
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.59 sekunder. Snitz Forums 2000