HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Min filosofi om hifi, kort och stringent....
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2003/06/13 :  08:07:20  Show Profile Send Sanoj a Private Message
Elusive, kul och välkommen hit som sagt. Det är SÅ man ska känna när man upptäcker något nytt

Konsult hos Consulterna

Edited by - Sanoj on 2003/06/13 08:07:43
Go to Top of Page

Akhenaton
Flippersamlare

1017 Posts

Posted - 2003/06/13 :  08:41:36  Show Profile Send Akhenaton a Private Message
>zed51

Tack för ditt inlägg! Du har fått mig att se sanningen(tur att det finns folk som du som kan visa oss som famlar i mörkret vägen). Mina två största hobbys, hifi och flipperspel, är inga hobbys. För som du sa, att köpa stereo grejer och köpa flipperspel kan ju vem som helst göra, och det hade verkligen varit hemskt att gå och kalla det hobby. Jag ska nu starta en fond för fattigt bluesartister. Jag lyssnar inte på blues, men som du sa, high fidelity=hög trohet mot originalet, som självklart måste betyda bluesartister.. Jag ska sträva mot att en dag bli som du, och gå ut och frälsa världen. Tack för att du finns här på hifiform, dina inlägg är verkligen interesannta och jag tycker du lyckas mycket bra med att få oss stackars icke-tänkande stackare att börja fundera över vårt handlande.

Give me my medal because I bleed for it.
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/13 :  08:53:44  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Elusive:

varmt välkommen hit!

"Nu sitter jag med min första (budget) anläggning (Cambridge+ARL Jordan), och bara Gud vet hur jävla chockad jag blev när jag spelade den första skivan i min nya "stereo". Basen som känns i magen och inte i ansiktet, att kunna sluta ögonen och måla upp en bild i sinnet där man med exakthet kan placera ut vara bandmedlemmarna befinner sig. Även om jag fortfarande befinner mig på botten av vad hifi världen har att erbjuda, är jag helt säker på att jag kommer spendera en massa pengar för att, om möjligt, kunna få återuppleva denna första chock, denna intensiva adrenalinkick som skapas genom känslan av välljud.

Först vill jag säga att du ingalunda befinner dig på botten av hifivärlden. Tänk om fler gjorde som du. Vi skulle ha mindre look a like-anläggningar ute i hemmen då.

Och sedan butiksägare och säljare: läs för farao dennas mening igen, tejpa upp den på väggen, tatuera den på armen...

- - -är jag helt säker på att jag kommer spendera en massa pengar för att, om möjligt, kunna få återuppleva denna första chock, denna intensiva adrenalinkick som skapas genom känslan av välljud.

Det är sådan stunder som gör att folk går till banken, avstår nya bilen, möblerar om vardagsrummet, skiter i det årets semester. Mindre tekniksnack och mer upplevelse således!!

Flint:

kan du banda samtalen med psyktanten?

zed 51:

om man skriver inlägg som dina så är det väl meningen att andra skall läsa dem? Lite ansvar för dem får man alltså ta för dem. Du har tappat mig på vägen, förstår inte alls vad du menar. Tror mer på Sanojs första inlägg...

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  09:14:06  Show Profile Send Flint a Private Message
Sladd
"kan du banda samtalen med psyktanten?"

Du skulle må då va! Kanske skulle ge ut dom på en samlingsskiva. Best of Flint Kaos forever. Man kanske skulle bli rik till slut. Då ska jag komma till dig och handla mig en sjujä... stereo med världens dyraste kablar. Jag vill kunna biampa eller triampa med 300000:- kronors kablar. Vad du skulle få smöra... Men jag vill ha hörlur på köpet.

Edited by - Flint on 2003/06/13 20:56:02
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/06/13 :  09:57:39  Show Profile Send John a Private Message
Bara en liten uppskattande reflektion som inte alltid nämns i heta diskussioner:

När "bättre vetande" diskuterar råttors ätvanor, puls och elektriska beteenden hit och dit så fyller detta också en pedagogisk funktion. Är själv elektriskt och tekniskt okunnig och har heller varken tid eller möjlighet (och heller inte tillåtelse av många handlare) att lyssna på så många referenser och uppskattar därmed att andra delar med sig av positiva och negativa erfarenheter, av argument för och mot - tekniska såväl som "subjektiva". Hurra för er alla! Tycker att Thomas A har en rätt najs underline om att kunskap bör förmedlas, kanske med förtydligandet att kunskap inte alltid är detsamma som sanning.

Fast detta är ju självklarheter, så klart . Men bara så att ni tänker på det så tror jag att detta forum läses av fler än som aktivt skriver. Och med goda argument (sanna eller mindre sanna) så hittar jag lättare rätt i hifidjungeln och bland handlare av olika servicegrad. Inköp av hifi är ju också en långsiktig procedur (som Sladd beskrev så väl ovan!) och det jag inte har råd med idag kanske säljs begagnat om ett par år (och ni som köpte prylarna nya får möjlighet att byta då andrahandsvärdet stiger )

En liten reflektion som samhällsvetare, tillhörande en forskningsdiciplin som kallas "Science and Technology Studies": Just diskussionen mellan tekniska "fakta", bevisbara "sanningar" och relationen till faktiskt upplevda erfarenheter (för att krångla till de resonemang som förs i mastodonttrådar mm ) har ju också en stor filosofisk motsvarighet. Liknande typer av "strider" (eller kanske snarare meningsutbyten ;) förekommer ofta vad gäller vetenskapssyn, vad som är möjligt att uttala sig om, söka kunskap om etc. Så även jag som är oteknisk (ocskå av princip! ) känner mig lite hemma här

Ok, sorry för ett långt och småtrist inlägg, men jag blev bara så inspirerad av Sladd och övriga. Går ju alltid att editera, en mycket bra finess här på forumet.

/en john på ett institut

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2003/06/13 :  10:18:13  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message
Cambridge elektronik och Alr Jordan högtalare är definitivt inte någon bottennivå i hifistegen. I mina öron är det kanske tom det mest prisvärda hifi man kan köpa just nu. Vi talar faktiskt om komplett anläggning för under 10000Kr

..som spelar riktigt bra.

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2003/06/13 :  12:19:29  Show Profile Send Dimitri a Private Message
Kära hifi vänner, (hoppas att jag fortfarande får kalla Er så)
Kunde inte skriva tidigare idag.
Det som Flint skrev om, det med kris, psyktant, äger onekligen viss grad av gilltighet beträffande mitt utfall igår. Tack Flint.
Sladd, förlåt mig, faktiskt är det inte första gången jag ber just dig om ursäkt. Kanske inte den sista. Kan tänka mig att något i dina inlägg triggar mig, jag som annars är en mycket fridfull och godmodig varelse. Jag har faktiskt gjort det som du ofta blir så trött på- förstört tråden.
Akhenaton: du behöver inte vara sarkastisk.
Mina kostnader sedan i höst för nya grejer är inte heller fyskam. 13000 högtalere, 8000 förstärkare 2000 annat smått. Allt diy visserligen men mycket mer än den stakars bluesgitarristen kan tillåta sig. Så visst kastar jag sten i glashuset.
Sen lovar på heder och samvete att aldrig mer skriva inlägg efter mer än max ett glas.
Dimitri

Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/13 :  12:40:15  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

zed 51:

Just nu ligger jag dubbelvikt och letar luft, inget ont menat och ursäkten tas emot naturligtvis, men eeehehehe, det är fler som borde tänka på det där med glas och tangentbord

Sedan hade Sanoj rätt ....

Flint:

mp3? nä, det finns gränser för vad mina öron tillåts stå ut med. Eller min stereo. Men jag tror jag fattar, BR är en av mina favoriter med, va, är vi på porrklubb?

Johan:

Visst är det kul med denna blandning? Institut??....

,


Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2003/06/13 :  12:50:38  Show Profile Send n00b a Private Message
quote:
En förening som använder oss som språngbräda för sin egen vinnings skull är inget jag gillar. Metoden är synnerligen tydlig.


Alltså sladd....

Är det verkligen så du set LTS ??

Nej, jag är tvångslögnare

Nu så är det ju iofs ditt/erat forum men helt klart att ni/du kör samma race för QRS och advantage kanske nu transparent också. Jag tycker helt klart att du har puchat fram dessa märken satans mycket av någon anledning. Också vipps så börjar du jobba för hifikonsult. Jag skulle tro att du har haft inblandning där helatiden och verkligen jobbat för att promota dessa märken.

Vad du ser som "helt klart" är ju intressant. Vad du tror är också jätteintressant!

Ett tag var det verkligen mycket mårtendesign men vad hände sen ??? Är ni inte polare med jorma och hans kablar längre eller ville dom inte ha transparent i sina cooltrane och därmed inte var lika roliga ??

jag är även auktoriserad säljare för Mårten Design i generalagentledet. Det du gör nu kallas svammel.

Sen att du går ut med din filosofi är väl jättebra eller något men helt klart att det inte finns många moderatorer på forum som verkligen går in för att trycka ner mindre uppskattade männsikor. jag skulle helt klart tro att många tröttnar och inte pallar längre. Verkligen synd för oss som tycker det är roligt att snacka lite med likasinnade. ähh jag vet inte ens varför jag skriver längre men det känndes väl typ som att jag måste få klaga på sådant jag inte gillar.

btw.... för vet som inte vet så är jag INTE med i LTS ! !! !

En del saker förvånar. Sedan får du skilja på förening och "människor".

//jonas

Bry dig inte om att göra inlägg i denna tråd igen är du bussig. Vi tar det när du är nykter. /Sladd

Mer effekt åt folket!!!
Go to Top of Page

EAR
Rörfreak, QUADfan, ESL-fantast

3863 Posts

Posted - 2003/06/13 :  12:52:20  Show Profile Send EAR a Private Message
Nej Sladd det handlar om bredband och kabeldragning på det humuristiska hållet
FLINT: Du har väl inte ändrat för mycket mot den versionen jag har hört innan.Jag har ju dessutom fått förmånen att höra den LIVE
ok via en telefonlur men ändå

Nostalgi är kul och rören glöder
Och en vevis är aldrig fel
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:05:54  Show Profile Send matså a Private Message
Inget ont om någon köper en kabel för 130 000. MEN det är SJUKT om någon gör samma sak och dessutom tar samma pengar som man skulle haft till mat, barnen osv då är det sjukt.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

Elusive
Member

78 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:16:03  Show Profile Send Elusive a Private Message
Tack för det vänliga bemötandet.

Det är lite olyckligt att diskussionen utvecklats till en okonstruktiv pajkastning. Att erkänna att förstklassig elektronik kostar pengar är inte speciellt svårt. Vad som är långt svårare att handkas med är den eviga diskussionen kring prisvärdhet vs individuella prioteringar. Att tilltalas av estetiska arragemang som kostar pengar är inte konstigt eller onödigt. Däremot är det oerhört frustrerande att behöva lyssna på inskränkta kommentarer som bottnar i okunskap alternativt avund.

Sladd:

Något som nästan är ännu viktigare för försäljare är själva bemötandet. Trots att min kunskap inom området ökat enormt mycket så är det fortfarande en del okunskap, eller rättare sagt fördomar som bottnar i okunskap som man måste bli kvitt med innan man kan förbli intellektuellt hederlig. En försäljare försökte kränga ett par singlebiwire kablar för 1200:- och för någon som planerade att köpa högtalare som kostade 3900:- kändes priset lite väl saftigt. Att inte få förklarat "varför" utvecklas snabbt till en känsla av att säljaren försöker luras.

Under mina besök till Radiolagret besvarades säkert ett femtiotal frågor kring komponenter, placering och kablar. Det skulle lyssnas och resten spelade egentligen ingen roll. Behöver jag poängtera att jag även planerar att köpa framtida komponenter därifrån?
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:18:39  Show Profile Send Flint a Private Message
EAR
Tjena. Tack för att du hjälpte in mig i värmen och glödströmmen igen. Nix man ändrar inte på ett vinnande lag. Jag menar skriver om den genomintellektuella texten om fjärten BR. Jag kommer hädanefter att bjuda på mig själv i all min galenskap med allt vad det innebär. Livet är för kort för att ta det på allvar och att dessutom frälsa världen från ondo och dyra kabelstumpar. Jag har ibland haft dragning åt det missionerande hållet. Efter att nu ha försett kaffebryggaren med spikes och fann att ljudet i vardagsrummet blev mycket bättre så accepterar jag alla tweaks som tweakas kan. Nästa steg blir att sätta spikes på grannkärringen Karlsson 80 bast, och höra om det påverkar mitt stereo-oljud. Hon kommer att ha praktisk nytta av dom när det blir vinter och is om inte annat. Fick ni igång försteget igår?
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:27:13  Show Profile Send Flint a Private Message
Sladd
"Visst är det kul med denna blandning? Institut??...."

Skönt gäng det här. Borde kunna bli en bra film "Det Sjunde Slutsteget". Bergman såklart.
Å du, va inte så satans fin i kanten. Offra lite av dina guldöron på en Mp3a. Mest för budskapets skull.
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:27:37  Show Profile Send John a Private Message
Flint: Har satt dämpmaterial av liggunderlagsplast under sängen

Sladd: Ett institut för arbetsliv, fast i forumets trådar handlar det väl mer om arbetsmiljö för olika komponenter...

/en john

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:34:38  Show Profile Send Flint a Private Message
zed51
Jag kan inte prata för resten av gänget men för min del är det OK.
Jag menar, med anledning av mitt inlägg till dig så tror jag att jag förstår dig. Ågren idag?
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:37:12  Show Profile Send Sanoj a Private Message
zed51 , vad sa jag om drogerna...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:39:52  Show Profile Send Flint a Private Message
John
"Har satt dämpmaterial av liggunderlagsplast under sängen"

Jag är född dum. Varför liggunderlaget? Läcker det eller är det ett ljudtweak?
Hur upplever du i så fall skillnaden?

Edited by - Flint on 2003/06/13 13:41:07
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:48:56  Show Profile Send John a Private Message
Flint, sorry, jag är otydlig , under fötterna på sängen ska det vara. Har loftsäng som jag kapat benen på med handgnagare och ville inte få märken i golvet. Upplever skillanden positiv och rekomenderar detta tweak, mer stabilitet, mindre gnek och sängen tycks mindre känslig för vibrationer...

Funderar på att även använda detta material under stärkaren, det är rätt tjockt och billigt!

Åter, sorry för OT

edit: Flint, jag är en sån där som inte övertygas så lätt av medfödda egenskaper och jag tror bestämt att dumhet alltid är relativt - som i detta fall då det i själva verket var jag!

/en john med en halvdistanssäng

Hörlursfrilla!

Edited by - John on 2003/06/13 13:51:03
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  13:58:39  Show Profile Send Flint a Private Message
John
Ingen fara. Men dom gånger det verkligen gnisslar i sängstolparna kanske stereoljudet har mindre betydelse. Jag menar att i extasens transientrikaste stadie så har hörseln en underordnad funktion eller tillför tweaket studs även då.
Go to Top of Page

Hotspur
fd. Fridefors

23 Posts

Posted - 2003/06/13 :  14:01:35  Show Profile Send Hotspur a Private Message
quote:
Under mina besök till Radiolagret besvarades säkert ett femtiotal frågor kring komponenter, placering och kablar. Det skulle lyssnas och resten spelade egentligen ingen roll.


Hej Elusive!

Jag förstår din positiva inställning till förklarande säljare i allmänhet och till de på Radiolagret i synnerhet, jag har själv börjat min (nu avslutade) audiofil-klättring hos dom (diverse QLN Signaturer m.m.) och sett till att mängder av vänner och bekanta handlat hifi där under hela 90-talet. Brödernas inställning till hifi-branschen är härligt distanserad (men samtidigt en säljande image) och deras sätt att förklara varför man (inte) bör köpa någonting kan vara underhållande och inte sällan utan poänger. Dock skall man komma ihåg att deras svar just är deras svar, det är liksom alltför lätt att invaggas i ett blint förtroende till en butik/filosofi och därmed så småningom lika lätt att gå vilse i hifi-djungeln. Rådet är därför att ställa samma frågor på olika ställen och att sedan kritiskt reflektera över de svar och motfrågor man fått: Vad är rätt för just dig och dina unika önskemål?
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/06/13 :  14:10:15  Show Profile Send John a Private Message
Flint: Snarkar du också?

Nån annan som har nån åsikt om denna typ av plast? Hm, ska kanske använda sökfunktionen...

/en john som lovar bättra sig vad gäller OT men som hävdar att det ju faktiskt är fredag

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  14:11:53  Show Profile Send Flint a Private Message
Jag snarkar, därför finns jag.
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2003/06/13 :  14:14:06  Show Profile Send Dimitri a Private Message
Flint, ingen speciell ågren faktiskt. För vad? för att jag visade min valpmage, en 52-årig gubbe? Eller för att jag inte är speciellt smart?
Sanoj, vad ska jag säga, visst är det kul att få rätt, jag unnar dig det, verkligen. Men det där med droger hänger kvar genom Elusives träffsäkra formuleringar.

Håller gärna med om att det är *mitt* problem med faktum är jag skulle ha svårt att trivas med kablar för xx.xxx kronor eller förstärkare för xxx.xxx kronor. Barnen skulle ha samma mat som de har idag, men annat skulle bli lidande, familjeresor t.ex. Hustruns eller barnens hobbyn skulle bli lidande. Sen skulle det gnaga lite obehagligt i hjärttrakten vid nästa reportage från Etiopien eller Namibia. Nog är det hyckleri, jag håller med, men så känns det. Sedan är det en kick att jämföra sina egenflätade kablar för 3-400 kr med Tara och AQ (billigare variant) och inse att de egna låter bäst. Jag är ingen kabelskeptiker, är övertygad att Valhalla eller någon annan i samma division låter bäst. Men det kommer en bättre, var så säkra.
Det som jag är rätt så mallig över är att jag äntligen kan vara nöjd med det jag har och skulle det börja klia i figrarna eller plånboken så kan jag uppgradera valfritt antal komponenter i mina diy prylar.
Lovar att inte försöka frälsa världen ngn mer gång.
Dimitri
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/13 :  14:30:43  Show Profile Send Flint a Private Message
Jag har ett förslag. Vi testar kollektivt grupptweak.
Vi utser en testgrupp spridd över Sverige och hälften
av gruppen tweakar sin kaffebryggare med spikes men bara tre
stycken för stabilitetens skull. Den andra hälften tweakar inte.
Sen utvärederar vi och hör om tweaket påverkade
även den otweakade gruppens ljudanläggning.
Vad vi ska få ut av det vet jag inte men det kanske
någon annan kan lura ut.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.69 sekunder. Snitz Forums 2000