HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hur bra är en DENON DCD 625 egentligen?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

matson
formerly known as...

1617 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:30:01  Show Profile Send matson a Private Message
Dömer ut och dömer ut....
Det kan ju säkert vara jättekul om man är intresserad av just det.
Det är ju bara svårt att tankemässigt oroa sig för distprodukter som ligger på -90dB (imho).

Jag väljer cdspelare efter utseende och bekvämlighet och har inte funnit att det är så stora skillnader om man håller sig borta från det värsta junket(har en Primare själv).

quote:
Då kan alltså en rörförstärkare var näma sanningen, den har ju hög THD men det var ju inte intressant nu längre eller hur ska ni ha det?

Mig går det fint att tilltala med du!
Har tyvärr aldrig haft nöjet att under vettiga förhållanden testa rörförstärkare(att dom generellt skulle ha "hög" THD är jag lite tveksam till), men det skall testas när jag bygger nya aktiva högtalare hur dom passar till diskant och mid.

Jag är medlem i LTS, men har inte förbundit mig att följa några dogmer eller vad det nu är du far efter.
Jag har ingen aning om vad du menar med "sanningen" i ditt inlägg?

Mvh/Mats


Mvh
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:35:33  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Nästa gång du(!) handlar cdspelare sätt dig då ner och lyssna koncentrerat på ett gäng bra maskiner, det är nämligen rätt stor skillnad mellan dem.

I'm not a complete idiot, some parts are missing

Edited by - Rydberg on 2003/06/11 15:35:50
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:41:35  Show Profile Send Rebo a Private Message
Nagref: Varför skulle det vara mer relevant att se hur en spelare hanterar "spik-pulser" (Eller diracer med begränsad amplitud om man så vill) än t.ex. THD och IM dist?

Hur ofta ligger den massa "spik-pulser" på musikskivor och vad menar du med imellan två samples? Man kan väl inte klämma in något imellan samplepunkterna?
Go to Top of Page

peder47
Member

587 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:42:11  Show Profile Send peder47 a Private Message
Hej igen

Är lite trött idag så kanske mina inlägg verkar suddiga .Har tagit tag i ett ganska delikat problem,som också på ngt sätt är det svåraste jag tacklat.
Kommer att hjälpa en kompis som visat sig ha mkt allvarliga alkoholproblem,det är konstigt att han lyckats mörka detta för sin omgivning och mig.

Detta har tagit all min fritid de senaste veckorna i fråga om att skaffa sig kunskap om sjukdomen,träffa olika människor i hjälporganisationer,vårdalternativ,kartlägga hans sk hemliga vanor bakåt mm mm mm i som det just nu tycks i all oändlighet.

Konfrontationen ska jag genomföra till helgen,jag lovar, det är inget jag ser fram emot...det blir ju att ifrågasätta hela hans person,märk väl att det är en nära kompis som har mkt stort förtroende för mig.

Men gör inte jag det så slutar det bara på ett sätt,han går under...en reflektion,alla hans andra sk kompisar har dragit sig undan .

Det är en mkt duktig företagare,hoppas han kan fortsätta vara det senare i livet.

Oj,detta blev rätt mkt Off Topic.

Ang tråden...............återkommer.

Peder

Våga vara *openminded*
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:45:55  Show Profile Send Ayn a Private Message
Denna tråd upphör fortfarande inte att förvåna mig, det är helt omöjligt att förutsäga vad nästa ämne inom tråden kommer bli. Behöver vi verkligen fler trådar? Det verkar ju funka fint att säga allt här

Lycka till peder47 förresten.

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

matson
formerly known as...

1617 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:50:30  Show Profile Send matson a Private Message
Flint skrev:

quote:
Jag respekterar din uppfattning men jag förstår den inte. Jag lyssnar på det jag hör och om jag tycker om det så är det bra. Om det däremot låter som vid inspelningstillfället är mig totalt ointressant och dessutom vet jag att det aldrig gör det. Skivproduktionen innebär en enorm manipulation av inspelat material och det tycker jag är helt OK. Jag har nyss redigerat en enklare live dansbandsinspelning där nivåer och allt var fel eftersom det togs direkt från mixerbordet. Efter två dagars arbete var resultatet ganska hyfsat och det musikaliska intrycket hade ändrat sig totalt. Resultatet var faktiskt lyssningsbart oavsett om man tycker om musikstilen eller inte.



Ja, det är väl ungefär så jag resonerar också tror jag(ändrar mig lite ibland).
Problemet är bara att antalet parametrar som kan göra det "bättre" blir oändliga, om man inte strukturerar upp det en smula.
Det är ju liksom fullt möjligt att jag hade tyckt att det lät "bättre" om jag lyssnade med cdspelarens kartong på huvudet, men det är en förändring jag kan vara utan.
Jag har inte heller hört alla dessa gigantiska skillnader på dacar och strömkablar som en del andra här på forumet. Eller rättare sagt, de skillnader jag hört hade jag lika gärna kunnat vara utan.

Man har helt enkelt inte tid att testa "allting".

Då tycker jag det är rätt skönt med LTS som ändå gör en del tester av produkter under vettiga förhållanden. Det innebär ju inte med automatik att jag skulle tycka om de produkterna i mitt vardagsrum, men det ger mig ju ändå någon sorts utgångspunkt.

När man dessutom nästan uteslutande har en musikalisk diet bestående av pop och rock, så inser man ju också rätt snart att en viss försköning av signalen krävs. Frågan är ju då om den måste ske i varje led?
För mig är svaret, just nu, nej.

Bästa medicinen mot dansband har exempelvis, för mig, alltid varit att stänga av....

Mvh/Mats

Mvh
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/11 :  15:54:43  Show Profile Send Flint a Private Message
peder47
Kompisen belönar sig säkert efter en dag med lyckade affärer med en wirre. Jag känner igen det från min tid som säljare. Man är så satans uppe i varv och en wirre mjukar till sinnet lite. Det kan ligga en del prestationsångest med i det hela. Skönt att slippa det där. Det ligger 20 år tillbaka i tiden. Jag hade nog fastnat jag med om jag hade stannat i branschen.
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:05:16  Show Profile Send Flint a Private Message
Matson
quote:
Bästa medicinen mot dansband har exempelvis, för mig, alltid varit att stänga av

Dom tycks själva vara inne på samma linje. Branschen verkar minst sagt skakig. Frågan är vad som kommer istället. Det mesta av nutida Svensk musik tycker jag är ski.. Seg smörja. Som tur är har vi ju Staterna med Rock, Blues och Country.

Edited by - Flint on 2003/06/11 16:07:59
Go to Top of Page

peder47
Member

587 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:17:04  Show Profile Send peder47 a Private Message
Ayn: Tack för omtanken .

Flint: Får också passa på att hälsa dig välkommen tillbaka,trevligt.

Du har nog rätt i att det börjar på det sättet,mer skrämmande är att jag som träffar honom flera gånger i veckan privat inte märkt ngt.

Eller nu i efterhand då man vet,så inser man att man sett symtomen länge men mörkat för sig själv.

Men det är mkt allvarligt i hans fall,pigmentförändringar i huden på bla benen (noterat när vi bastat,men hans förklaring var psoriasis),tyder tydligen på att levern inte orkar med riktigt osv osv.
Nåväl,jag tänker ställa upp till 100% om än jag fått förklarat för mig att han kommer att ljuga sig *blå* att han inte har problem, samt även be mig dra ngn annanstans mm mm.

Får väl trösta mig med en öl efteråt OBS: Skämt:

Peder

Våga vara *openminded*
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:20:53  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Rydberg,

jag angav mitt exempet med högtalaren för att det är uppenbart att det kommer att låta skit om man kopplar bort diskanten. Man kan också se på en mätning att det kommer att låta skit. Alltså, det finns en viss korrelation mellan lyssning och mätning.

Jag föredrar att lyssna på en neutral högtalare, och jag baserar detta främst på mina egna lyssningstester, veriferade med mätningar. Om Wilson Watt/Puppy uppvisar sådana variationer som det uppmätts frånb två oberoende lab, så skulle jag bli lyssningstrött mycket fort. Om nu alla mätningar är fel kan jag inte vara säker på men då borde någon ha upptäckt det, eller hur? Herr Wilson, om någon, borde väl reagerat på dessa mätningar om de visat sig vara helt felaktiga?

T

"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:24:48  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Viss korrelation är väl sant att det finns men den är ju knappast så stor som du försöker antyda. Btw såg du förresten att Denon 625 mätte betydligt sämre en Onkyspelare för samma peng, intressant.

Jag kan inte uttala mig om mätningarna på de andra Wilson högtalarna, den enda mätningen jag sett var på Wilson Cub och den såg som sagt fin ut.

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:24:52  Show Profile Send Flint a Private Message
peder47
Tackar. Jag kände mig trött på hifi ett tag.
Nu ska ni få det hett om öronen ett tag igen.

Om kompisen.
Din sociala uppgift kommer att bli tuff.
Sätt gränser.
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:44:44  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Peder 47:

Om du inte gjort detta förut så prata med någon som har gjort det. Det (som du alldeles tydligt också förutser) är mycket värre, tyngre och svårare än man tror. Han behöver mycket stryk för att komma på knä och kunna börja om....

I övrigt så är det väl samma rabblande om mätningar, blindtester, musikalitet kontra trohet mot originalet som vanligt.

Livet är en box med alla sidor stängda, klara gränser för vad som kan anses som "korrekt", hur man skall se på saker, hur man skall mäta, hur man skall resonera för att lyckas och om inget annat hjälper finns en ideolog. På boxen står det som vanligt LTS. Akta så ni inte ramlar ned i den.

mvh

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:45:38  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Rydberg,

Jag har inte sett några mätningar på Denon DCD625. Jag har dock sett en sin2 puls på DACarna som sitter i Denons biorecievrar (MoLT för något nummer sedan). Den billigare Denonen hade en puls som var lik originalsignalen medans den dyrare hade en puls som var klart avtrubbad (bild finns i tidningen). Dianan har också en mycket bra sin2 puls. Enligt vad jag läst (jag har själv inte lyssnat på sin2 pulsar) så är skillnad i ljud från en avtrubbad puls klart hörbar. Vilket i sin tur *borde* ge en skillnad när man lyssnar på transienter i musikförlopp, typ trumslag, kantslag.

Alltså skillnaden i ljudet ligger i dessa lyssningar långt ifrån -90 dB regionen utan i mkt högre nivåer. Visades det något pulssvar (bandbegränsad dirac eller sin2) från de olika spelarna?



T


"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"

Edited by - Thomas A on 2003/06/11 16:47:51
Go to Top of Page

Nagref
Member

113 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:47:46  Show Profile Send Nagref a Private Message
Rebo: Mer relevant kanske det inte är ALLA gånger men det kan ju vara trevligt att kolla på någonting som kan skilja sig mer än THD-mätningar vidd full nivå...

Och även om det sällan ligger spikpulser på musik skivor så kan de finnas och det kan ju finnas musikaliska förlopp som påminner om dem i någon mening.

Om det kan ligga spikpulser mellan samples så förklaras det här:
http://www.lts.a.se/artiklar/sincen.html


Assisterar Holographic Audio och Larsen Hifi
VD för Acoustic Landscape
R&D-ansvarig för Acoustic Illusion
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:52:49  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Thomas, det fanns sinc pulsen uppritad om det var det du menade samt frkvensgången H(f) som man kan få med en bandbegränsad diracimpulse (motsägelse då en dirac har oändlig bandbredd men låt gå). Denon spelaren har en liten avrullnig i diskanten och upplevdes lite "mjuk" bas.

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:54:25  Show Profile Send Flint a Private Message
sladd
Vad har du själv för uppfattning om HiFi. Jag har aldrig fått det klart för mig. Du kommenterar mest andras uppfattning.
Go to Top of Page

peder47
Member

587 Posts

Posted - 2003/06/11 :  16:57:02  Show Profile Send peder47 a Private Message
Flint skrev:
Om kompisen.
Din sociala uppgift kommer att bli tuff.
Sätt gränser.


Puhh, jag vet,har två möten till imorgon...en från AA,nykter alkoholist sedan 6 år och med en annan som jobbar på ett behandlinghem för alkoholskadade.Syftet är att få så mkt kunskap som möjligt innan jag konfronterar kompisen.

Precis som du säger,har fått rådet att sätta gränser...förändringen måste komma från honom,jag kommer att hjälpa honom att försöka förstå det.
Det är en helt ny värld för mig,ingen som inte konfronterats med detta förstår vilken beteendeförändring som en alkoholist genomgår.

Stora företagsledare reagerar som en 5-10-åring vid ifrågasättande,blir mästare på att manipulera sin omgivning,ursäkta sig.ljuga för sig själv,lura läkare,utan skrupler lura sin bästa vän,gömma sprit,mörka för sig själv, mm ja listan är lång.

Nä,tillbaka till hifi´n, Tack Flint för att du tog dig tid.

Peder

Våga vara *openminded*
Go to Top of Page

Flint
Member

3862 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:03:26  Show Profile Send Flint a Private Message
Peder
Lycka till.
Go to Top of Page

peder47
Member

587 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:21:48  Show Profile Send peder47 a Private Message
Flint
Tack igen det behövs.

sladd skrev:
Det (som du alldeles tydligt också förutser) är mycket värre, tyngre och svårare än man tror. Han behöver mycket stryk för att komma på knä och kunna börja om....

Exakt,det är det jag blivit varse under dessa veckor av sk researche-arbete.
Svårt är också att hitta ett genomförings-scenario där han känner att förtroendet för mig är kvar samtidigt som jag kommer/måste agera mkt hårt mot honom.
Det där med förtroende är svårt,jag håller ju för tusan just nu på att kartlägga och dissikera hans liv utan han vetskap.

Peder

Våga vara *openminded*
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:29:25  Show Profile Send Rebo a Private Message
Nagref: Ok, efter att ha läst länken så fattar jag vad du syftade på. Ö skriver ju om återskapandet (DA omvandligen) av en AD omvandlad sinc våg och hur detta blir obereonde av vart samplerna hamnade i tiden i förhållande till impuls-toppens läge då man gör AD omvandligen. Men har det så mycket med testandet av cd spelare att göra?

Det är möjligt att gamla 1-bits dacar hade konsiga impulssvar, men nyare delta sigma dacar har perfekta impulssvar om man så vill. Jämför t.ex. impulssvaret från NADS500 (crystal delta-sigma) med LinnCD12 (BB ren multibit) som fanns i samma nummer av High Fidelity, de är exakt lika och ser ut som de ska. Men Wadias spelare t.ex. (som jag tror också bruka använda BB multibitsdacar) har ett avvikande impulssvar som följd av deras egna digitala filter.
Go to Top of Page

brumel
Member

2568 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:51:21  Show Profile Send brumel a Private Message
OT:
Kul att fabror Flint är tillbaka efter sin törnrosasömn.

Hifiarkeologen
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:52:25  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Rydberg,

sin2 pulsen är någon sorts variant av en dirac men med en annan frekvensfördelning som sägs vara mer relaterat till våra öron. Känsligheten varierar ju med frekvensen som sagt var. Tror High Fidelity använde sig av den tidigare i sina tester.

Hur mycket klingar Denonen av vid 20 kHz?

T


"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/11 :  17:55:32  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Thomas,

Ok sin2pulsen har jag aldrig hört talas om. Svårt att säga exakt men runt 0,4db vid 20kHz

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/06/11 :  18:01:52  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Hm 0.4 dB låter relativt mycket. I en kedja av komponenter så ska man ju försöka minimera fallet; om CD spelare, försteg, och slutsteg faller med 0.2 dB vardera samt kablar totalt med 0.1 dB så är man ju uppe i 0.7 dB totalt. Skulle man ha en gräns på 0.4 dB per apparat så blir det ju 1.3 dB. För mycket, systemet kommer att klinga mörkt.


T

"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.77 sekunder. Snitz Forums 2000