HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Citat från linn-forumet.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

DasKapital
Member

614 Posts

Posted - 2003/04/22 :  12:07:17  Show Profile Send DasKapital a Private Message
Ibland tycker jag faktiskt att smileys används för mycket på forumet! De är bra när man inte menar något illa, men i vissa fall känns det som att folk skriver något duktigt syrligt (och verkligen vill provocera) och lägger på ett gäng smileys efteråt för att hålla ryggen fri. Det är tråkigt.

Med jag håller med Peder att de har en funktion.

Ino Audio for life
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/04/22 :  12:18:22  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

LC:

Jag säljer Advantage och var inte medveten om att det finns en "Advantagefilosofi".

Linns filosofi är grundligt utredd både här och på handlarnas hemsidor och denna utropade överlägsna lära både i konstruktion samt utförande (hur man "gör" eller inte gör när man lyssnar, hur man utvärderar med tune dem mm, etc, m fl, osv.....) har ju varit uppe på tapeten många gånger.

På vilket sätt har Advantage en liknande filosofi? på vilket sätt skiljer den sig mot övriga märken i hifi-sverige?

Eller är det den gamla bekanta "kängan" som kommer farande på det gamla manéret, en liten taskspark bara för att det är kul att retas. Som Linnfånarna gjorde förr? Då det alltid var bråk och gräl?

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2003/04/22 :  12:18:40  Show Profile Send Ayn a Private Message
Frux post i http://www.hififorum.nu/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=9344 är ett klockrent exempel på hur man ska använda smileys...

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2003/04/22 :  12:21:54  Show Profile Send Ayn a Private Message
sladd, det är i mina ögon inte så lite onödigt/omoget att använda ett uttryck som "Linnfånar".

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

peder47
Member

587 Posts

Posted - 2003/04/22 :  12:55:36  Show Profile Send peder47 a Private Message
Sladd....,du skrev...
*(hur man "gör" eller inte gör när man lyssnar, hur man utvärderar med tune dem mm, etc, m fl, osv.....)*

Det finns ju många system att sätta upp sina högtalare på och hur man lyssnar sig fram.....(tune-dem är ett,Wilson har ett och det finns ngr där emellan).
För mig, för många många år sen var det ett av många sätt att lära mig mer om lite bättre HIFI.

Linn är en av ngr få som tillverkar hela kedjan ev elektronik samt även har mjukvaran (LP och CD tillverkning) under sin mantel.I och med detta så har Linn också ett detaljerat installationskoncept för sin utrustning.
Det är i mitt tycke ett mkt bra sätt att ta hand om sina kunder och att kunderna får ut mesta möjliga ur sin investering.
Att man sen väljer en lite provokativ marknadsföring är väl inget att reta sig på....Linn har hittat ett bra sätt att marknadsföra sina produkter på enligt deras sätt att se på saken (bevisligen har det också fungerat på marknaden....Linn är STORA idag). Att sen andra tillverkare inte är lika duktiga på marknadsföring ska ju inte Linn belastas för.

Jag känner en del konstruktörer och kan väl säga att de flesta är ganska konservativa och har en övertro på att just de gör *världens bästa produkter*....det ska dom också ha (en övertro) annars vore dom ju inte konstruktörer.
Skillnaden mellan ovan nämnda och Linn´s Ivor Tiefenbrun är att Ivor också visade sig vara en otrolig marknadsförare och företagsledare....hur många otroligt bra konstruktioner tror ni bara har nått de närmast sörjande för att konstruktören inte lyckats få ut den på marknaden

Bara en tanke från norr....

Peder

Våga vara *openminded*
Go to Top of Page

DasIch
Starting Member

36 Posts

Posted - 2003/04/22 :  15:52:06  Show Profile Send DasIch a Private Message
sladd: LCohen skrev:

"(allvarligt så har väl ALLA tillverkare någon sorts filosofi som man utgår ifrån och konstruerar produkterna ifrån.. man slänger ju inte bara ihop något och sen säljer vad som än har blivit till.. utan man vill ju uppnå nånting, och "målet" utgår ju ifrån någon sorts ljudfilosofi)"

Advantage behöver inte ha någon filosofi som ens avlägset liknar Linns, poängen är bara att de har någon form av filosofi. Innan de sätter igång och tillverkar något måste de ju fråga sig; "vad vill vi uppnå med detta?".
Den frågan kan i sin tur grunda sig på djupare filosofiska funderingar. Finns det exempelvis bra/dålig ljudåtergivning? Det finns massor med frågor av filosofisk karaktär man hamnar inför som tillverkare.
Sedan finns förstås valet att reda ut alla premisser till en välutvecklad, rationell filosofi, utan motsägelser, eller blint försöka navigera i ett hav av motsägelser och känslointryck.

Fast i egenskap av Linnfåne och Objektivist är det kanske bäst att hålla käften?


Objektivist
Go to Top of Page

Jonas N
Member

289 Posts

Posted - 2003/04/22 :  15:57:33  Show Profile Send Jonas N a Private Message
Jag har haft en hel del erfarenheter av Linn och jag kan direkt säga att Linns produkter låter inte "eget" pånågot sätt. Linn har liksom de flesta andra aktörers konstruktioner sina förtjänster. Det är inte svårt att leva med Linn, man behöver inte gå någon kurs eller skriva på något kontrakt. Återgivningen är, enligt mina erfarenheter, förhållandevis neutral och torr, men det gäller inte generellt för alla produkter i Linns sortiment.

Edited by - Jonas N on 2003/04/22 16:02:52
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/22 :  16:30:43  Show Profile Send Rebo a Private Message
Normalt tror jag inte det ligger någon direkt ljudfilosofi bakom designen av t.ex. en förstärkare. Två exempel på hur utveckling kan gå till är...

1 Man börjar med att sätta upp mål vad gäller den prestanda som man vill nå t.ex. distorsion och uteffekt, utan att ha bestämt vilken design etc. man ska använda sig av för att ta sig dit.
2 Man börjar med att i stora drag bestämma hur man vill att designen ska se ut. T.ex. för att man ser vissa ej prestanda relaterade fördelar med att göra på detta sättet. Utifrån detta försöker man sedan möjligen åstadkomma så bra prestanda som möjligt.

Vad gäller Linns förstärkare så verkar ett av målen vara att de ska vara kompakta. De använder ofta färdiga IC kretsar som de köper in, vilket förenklar en del och de kan spara plats. De använder också switchade nätaggregat, vilket spar både plats och minskar vikt. Prestanda i form av hög uteffekt och låg distorsion verka inte ha högsta prioritet. Då även deras allra dyraste monoblock har relativt hög distorsion enligt mätningar i stereophile och high fidelity.
Go to Top of Page

DasIch
Starting Member

36 Posts

Posted - 2003/04/22 :  16:50:58  Show Profile Send DasIch a Private Message
Rebo: Självklart är det inte något filosofiskt över att välja exempelvis komponenter som ger låg distorsion. Däremot om man vill tillverka något som "låter bra" kommer man direkt in på filosofi. Då får man allt ta och fundera ut vad det egentligen innebär.
Att det här är grundläggande kan man se om man betraktar dina exempel. På första exemplet kan man fråga vad man vill uppnå med låg distorsion och hög uteffekt. Varför är det viktigt, vad är syftet?
I det andra exemplet dyker genast frågan "vad är bra prestanda?" upp.

Sedan kan man givetvis välja att ignorera frågeställningarna, vilket säkert många också gör, men då blir även resultatet därefter.


Objektivist
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:03:50  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Jag skulle nog vilja påsta att låg distorsion och lågt brus är två exempel på prestanda som är önskvärda hos en förstärkare, dvs "låter bra". Behovet av effekt är egentligen sekundärt eftersom det beror på hur starkt man vill kunna spela musiken. En tillräckligt rak frekvensgån låter t ex också bättre en en krokig.
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:06:22  Show Profile Send Rebo a Private Message
Lägre distorsion innebär inte att alla tycker att det låter bättre. Det är sant. Men låg distorsion innebär iaf att ljudet förvrängs mindre, blir ”renare” och mer troget inspelningen. Låg distorsion är ett kvalitetsmånt i min mening. Hög uteffekt med låg distorsion är bra om man vill ha hög dynamik och om man vill kunna spela högt och rent.

Bra prestanda i mitt tycke är låg distorsion oberoende av last, signalnivå och frekvens; hög uteffekt, jämn frekvens och fas gång, låg utimpedans, lågt brusgolv.
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:13:51  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Ja, ungefär så.
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:15:34  Show Profile Send Rebo a Private Message
Du han före mig där knoppen Han inte se ditt inlägg innan jag la in mitt.
Go to Top of Page

luminox
Member

171 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:29:47  Show Profile Send luminox a Private Message
En filosofi är väl lite samma sak som en affärsidé alltså vad man vill åstadkomma med sin produkt, vad man vill förmedla osv. Att allt inte är lika grundligt utvecklat som den som Linn har är väl en annan sak på både gott och ont. Som återförsäljare av hifiutrustning (även sladd kan jag tänka)så måste man väl ha argument om varför man skall köpa just deras utrustning och vad just de är bra på, och just sådana försäljningsargument är väl lite av en filosofi. Sedan hur Advantage skiljer sig från övriga märken i Sverige det har jag ingen större aning om, men som återförsäljare av dem borde man (enligt mig) ha bättre argument för att sälja sina produkter än att säga att jag visste inte att de hade någon filosofi/affärsidé eller att de skiljer sig särskillt från andra, om så är fallet varför skall man då köpa dem? En stilla undran från en Linnfåne.

Go to Top of Page

DasIch
Starting Member

36 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:38:17  Show Profile Send DasIch a Private Message
"Lägre distorsion innebär inte att alla tycker att det låter bättre. Det är sant. Men låg distorsion innebär iaf att ljudet förvrängs mindre, blir ”renare” och mer troget inspelningen. Låg distorsion är ett kvalitetsmånt i min mening. Hög uteffekt med låg distorsion är bra om man vill ha hög dynamik och om man vill kunna spela högt och rent."

Jag tror du missförstår mig. Visst finns det människor som inte tycker låg distorsion låter bättre, men det är inte det jag syftar till. Grejen är att redan här har du berört ett filosofiskt ämne. Du skriver att låg distorsion gör att ljudet blir mer troget inspelningen. Huruvida ljudet skall vara troget inspelningen eller inte är en filosofisk fråga. Därefter väljer man sedan komponenter som antingen distar lite hursomhellst, eller komponenter som inte gör det.
Här kan man sedan välja att ha ett utarbetat tankesystem, eller försöka reda sig utan att reflektera över det - men grunden ligger i filosofi hur man än väljer.

Objektivist
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:43:59  Show Profile Send Rebo a Private Message
Daish: Om det är det du menar med filosofi så håller jag med. Med ”filosofi” så tänkte jag snarare på saker som ”stampa takten”, ”sjunga med” och att ”musikerna ska spela bra tillsamans” etc.

Luminox: Advantage försöker väl positionerna sig som svensktillverkad äkta ”high end” med hög pris och prestanda.
Go to Top of Page

DasIch
Starting Member

36 Posts

Posted - 2003/04/22 :  17:57:02  Show Profile Send DasIch a Private Message
"Stampa takten", "spelglädje" osv. är ju bara Linns filosofi. Visserligen delar jag den, eller snarare passar Linn utmärkt in på min egen filosofi, men det finns ju andra filosofier - och det är inte sällan de ryker ihop här på hififorum. Jag ville bara påpeka själva grunden till filosofin, och det verkar ju som jag lyckats.

Objektivist
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:19:34  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Jaja sockergrisar.

Det fanns alltså ingen "Advantagefilosofi" vilket jag efterfrågade. produktens fördelar och företräden är en helt annan diskussion och vi skall här inte blanda in mitt jobb i denna fråga.

Min synpunkt rörde helt och hållet de oprovocerade tjuvnyp och barnsligheter som pyser ut ibland. Samt att man tänker i banor av "överlägsen filosofi" och olika former av "läger".

vem var det som var BÅDE Linnfåne OCH objektivist?

Nä, det går inte ihop i min värld. LIno (säck)Pip? Ivor Öhmanbrun?

Tht will be the day

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

fredde
Member

328 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:20:43  Show Profile Send fredde a Private Message
quote:
Som Linnfånarna gjorde förr


Hmmm... inte så bra ordval tycker jag...
Go to Top of Page

luminox
Member

171 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:21:47  Show Profile Send luminox a Private Message
Men då verkar det ju som att advatage har en liten filosofi i alla fall eller hur, alltå att possitionera sig som äkta svensk highend.
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:23:34  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Hej DasIch!

Jag tänkte att jag skulle kolla vad Linns filosofi är egentligen. Så jag kollade på deras egen hemsida vilken ju bör vara den som har den mest sanna informationen om Linn.

Men! Jag hittade ingenting om stampa takten eller spelglädje, snarare bara jargong liknande detta:
"Simply better",
"To thrill customers who want the most out of life from music, information and entertainment systems that benefit from quality sound by working together to supply them what they want when they want it.",
"Our Motto is 'Simply Better'"
Som jag ser det har Linn inte alls så flummiga "ideal" vilka somliga tycker att de har.

Jag skulle själv gärna vilja läsa var det står att "stampa takten" o dyl är bättre hos just Linn.

Det kanske finns något om stampa takten el dyl, men jag har i alla fall inte kunnat hittat något. Kanske är då detta bara en svensk(?) kvarleva från Göran Rudlings tid? Om nu inte Linn själva påstår att "stampa takten", och liknande gäller, varför då inte bara acceptera att detta är något som inte ens Linn själva står för? Då handlar det kanske mer om en grupp människor som har börjat använda vissa uttryck för musiken på ett sätt som andra personer råkar reta sig på?

Egentligen tror jag att de som gillar Linn och andra som inte gillar Linn, egentligen pratar om samma sak när det gäller återgivning av musik. Det är bara olika uttryckssätt som används.


Eller så har jag missat något väsentligt från Linns hemsida...


Hälsningar

Johan.


Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:30:38  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Luminox:

Om någon från Advantage skulle säga detta så är det möjligtvis en målsättning. Ingen filosofi.

Apropå epitetet "Linnfånar" så är det inte menat i nutid. kanske bäst att påpeka. Förr i tiden beboddes forumet av Linnfånar som alltid hävdade att Linn var bättre. Både vetenskapligt samt subjektivt samt på alla sätt. Detta hävdades alltid i tid och otid. Det blev en j-la massa rabalder en gång i veckan.

Nu har Linnfånarna vuxit upp och blivit Linnanhängare eller bara något annat. Så ni kopplar sammanhanget.

Det har ju som sagt varit lugnt och fint nu länge och min förhoppning är att fånarna håller sig borta även fortsättningsvis.

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:46:00  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Var gärna lite snällare, Sladd!

Hälsningar Johan

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

luminox
Member

171 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:53:33  Show Profile Send luminox a Private Message
Jo men det är väl Linns filosofi som är deras målsättning, ja, ja nu skall vi inte haka upp oss på ordval. Det är i alla fall skönt att det går att hålla en lugn och nyanserad debatt nuförtiden utan att det skall urarta i bråk och påhopp. Det som många tar åt sig av är deras slogan sorry, simply, better mm. Det är ju reklam som för vilket annat märke som helst, att Ivor kan uppfattas som stötande är att han är en oerhört skicklig säljare och marknadsförare samt har en mycket utarbetad strategi. Att vara kontroversiell och uppseendeväckande gör att man får uppmärksamhet och uppmärksamhet är aldrig dåligt i affärer.
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/04/22 :  18:55:30  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

I verkliga livet är jag så FRUKTANSVÄRT timid att jag nästan inte finns. En del kallar mig helt transparent

Förtydligande in absurdum 2: Linnfånar är en benämning på ett sätt att bete sig vilket var vanligt förr på forumet. Har alltså inget med vad för utrustning man har eller tycker om att göra.

kram

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.61 sekunder. Snitz Forums 2000