HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Övertyga mig om att byta till Audiovector M3 Avant
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Akhenaton
Flippersamlare

1017 Posts

Posted - 2003/04/14 :  13:58:12  Show Profile Send Akhenaton a Private Message
>binmarv

Det som jag tycker spendor s9 har, återigen, efter att ha lyssnat på dom i all hast, är en mycket bra helhet. Allt hänger ihop väldigt bra och dom spelar djup bas, som samtidigt är rapp och torr. Dom lät rena och välupplösta och mycket välavvägda. Riktigt allround med andra ord, vilket passar mig då jag lyssnar på mycket blandad musik. Men jag har inte testa dom ordentligt än så det återstår att se om dom håller efter att man har haft dom hemma i vardagsrummet i en vecka.

Att dom sen har fått full pott i massor med tester i brittiska blaskor gör ju inte att man blir mindre nyfiken på dom..

För att återgå till ditt tidigare inlägg så är det klart att det kan vara kablarna som gör att man blir lyssningstrött, men det har jag svårt att tänka mig då dom är helt okej och borde passa ganska bra till mitt system. Dessutom är mina Musical Fidelity prylar så långt ifrån lyssningströtthet och hissad diskant man kan komma, så låter något påfrestande med Muscial Fidelity så brukar det vara riktigt påfrestande med annnan elektronik.


Give me my medal because I bleed for it.
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/14 :  16:03:59  Show Profile Send Rebo a Private Message
Såg mätningar på MF A3.2 på Stereophiles hemsida. Den är lite lätt avrullade i högsta diskanten och djupaste basen. Kanske det som ger den dess snälare klang.

Jag har inte hört Spendor S9 fast Spendor överlag verka göra trevlig högtalare, men enligt angivna specifikation så går de inte S9 djupare i basen än avantgarde. Jag brevväxlade tidigare en del med en amerikan som gillade Spendor. Om man ska tro hans beskrivning av dom så har de bra drag i basen och är lite mer åt det ”musikaliska”, än det analytiska hållet.

Akhenaton: vilken Bo Kasper skiva var det du upplevde som jobbig via Avantgarde? Det jag har hört av Bo Kaspers hemma så uppdagades inte några sådana problem.
Go to Top of Page

binmarv
Member

403 Posts

Posted - 2003/04/14 :  16:20:30  Show Profile Send binmarv a Private Message
Akhenaton: Var i hela världen kan man få provlyssna på ett par Spendor ? Nu har du gjort mig olyckligt nyfiken...

Måste tillägga att jag bor i Götet, så om du vet nåt av ställena här så bär det av för provlyssning. Jag blir mycket olycklig om det visar sig att du har rätt

Det man inte har i huvudet får man ha i öronen!
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/04/14 :  16:34:29  Show Profile Send Rebo a Private Message
Försten, har priset på S9 gått upp nyligen? Vill minnas att de var billigare än Avantgarde då jag köpte högtalare, men nu ligger de på ca 42k.
Go to Top of Page

s60761
Member

312 Posts

Posted - 2003/04/14 :  17:21:01  Show Profile Send s60761 a Private Message
Här får man ju helt klart intressanta synpunkter.. Jag själv upplevde att M3 Signatur var väldigt förlåtande och man kunde som ni säger lyssna i timmar ...

>Akhenaton
Du som har lyssnat till Avantgarde så ingående... Vilka för respektive nackdelar ser du hos den jämfört med Dynaudio 1.8 mk II, som jag nu har hemma och kan således dra slutsatser härav Eller vad upptäckte du för fördelar hos Dynaudio som inte Avantgarde har och viseversa

Sedan vill man ju höra lite om Spendor S9...

- När argumenten tagit slut, skyll på rummet -
//Björn...
Go to Top of Page

n/a
deleted

776 Posts

Posted - 2003/04/14 :  20:33:45  Show Profile Send n/a a Private Message
...

//Jonas

Insyltad i branschen via Ljudmakarn
Go to Top of Page

Akhenaton
Flippersamlare

1017 Posts

Posted - 2003/04/15 :  08:58:14  Show Profile Send Akhenaton a Private Message
Ska börja med att säga att jag varit lite förvirrad, högtalarna som jag tyckte spelade bra var spendor s8, inte spendor s9. I och för sig lär spendor s9 vara mycket trevliga dom också, men dom har jag aldrig hört i verkligheten. Spendor s8 är också billigare än s9orna, jag tror s8orna kostar 29900kr.

>Rebo

Det var en bo kasper samlingsskiva, nu har jag glömt vad den heter dock..

>binmarv

Än så länge så kan man provlyssna spendor på ljudprodukter i Malmö. Men dom är på ingång till Lyssna i Ystad också. Ovanför skåne har jag dock ingen aning om var man kan provlyssna..

>s60761

Jag har inte lyssnat på Dynaudio 1.8 mkII lika ingående som Avantgarde. Jag har bara hört Dynaudio 1.8 mkII i en butik. Men jag ska försöka mig på en lite bedöming ändå. Men kom ihåg att jag bara hört Dynaudio 1.8 mkII två gånger, och ingen av gångerna har varit hemma. Det som är bättre med m3 avantgarde är att dom spelar renare och har torrare och rappare bas. Jag gillade inte riktigt basen på 1.8orna, den kändes för tjock. Men det kan ha mycket att göra med butikens lyssningsrum, det vet inte jag. Men det som jag tyckte 1.8orna var trevligare på var diskanten. Den kändes snällare än avantgarde, men samtidigt mer detaljerad än signature. Nu körde jag inte avantgarden och 1.8orna med samma kringutrustning, och därför så ta mina iakttagelser just som snabba iakttagelser och lägg inte för stor vikt vid dom.

Give me my medal because I bleed for it.
Go to Top of Page

Akhenaton
Flippersamlare

1017 Posts

Posted - 2003/04/15 :  08:59:53  Show Profile Send Akhenaton a Private Message
>Rebo

Det var precis den uppfattningen jag fick av spendor också, att det är bra drag i basen och att dom är mer musikaliska än analytiska. Jag fördedrar nästan alltid en musikalisk högtalare framför en extremt analytisk, men det är som sagt bara mina egna preferenser.

Give me my medal because I bleed for it.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.33 sekunder. Snitz Forums 2000