HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Märkestrogen
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Revisorn
Member

380 Posts

Posted - 2003/03/13 :  18:37:08  Show Profile Send Revisorn a Private Message
Johan;

Som jag sa ovan så är apparaterna från samma tillverkare med största sannolikhet utvecklade för att kunna användas tillsammans. Det handlar alltså inte om någon chansning, utan om arbete och lyssningstester av tillverkaren. Och självklart är det som du säger att en dålig produkt inte låter bättre av att förstärkas :o)

Jag har själv stött på få apparater som kännts fullständigt neutrala. En prisfråga förmodligen?

/Björn
Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2003/03/13 :  18:38:12  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
I min kristallkula såg jag i början av tråden att det skulle komma en replik enligt:
Jag har försökt att slippa leta efter apparater med synergieffekter genom att köpa apparater som i sig själva har ett mycket neutralt ljud.
;-)
;-)

Vi är nog fullt medvetna om resonemangen om hur system skall lyssnas fram med två olika utgångspunkter.

Det som man enligt mig inte får med om varje apparat skall vara neutral eller icke (hörbart) färgande vet man inte förrän man letat runt bland apparater med en "egen klang", testat hemma i egna rummet, med egna skivor etc. Detta tycker jag är något av det som är roligt med hifi, och inte minst nyköp!!!

Ett exempel är dessutom ett försteg och slutsteg som var för sig (inkl RG 62 då da...) drar åt ena respektive andra hållet skulle bli diskade. Skulle däremot apparaterna stoppas in i EN APPARATLÅDA, skulle de som helhet ses som ofärgande och vara "OK KÖP"...

Njäe, vi vet vart vi står, och min åsikt är att man vill göra det för enkelt för sig.

Våga prova mera! ;-)

// Pär E




Edited by - epkpeng on 2003/03/13 18:43:35
Go to Top of Page

fredde
Member

328 Posts

Posted - 2003/03/13 :  18:48:49  Show Profile Send fredde a Private Message
Jag kör LINN rakt igenom pga att när jag provat stoppat in något annat märke har det blivit sämre i mina öron. Det är inte så att jag har något emot andra märken men LINN-ljudet är det som passat mig bäst. Jag har ägt andra märken som jag från en början tyckt låtit bättre i mitt system på någon viss punkt men har efter ett tag upptäckt att det i det stora hela blev sämre och har då sålt iväg produkten. Numer är det kanske mer lathet och att grejerna går så bra ihop stilmässigt. Dessutom tycker jag att stilen överlag hos LINN prylarn är väldigt snygga. Jag tror faktiskt att det finns en del att vinna om man sitter med ett märke som bygger hela system att ha ett helt system av dem. De är ju trots allt byggda för att spela tillsammans. Dessutom är det lättare att göra felköp om man försöker kombinera ihop anläggningen av alla möjliga märken själv. Men för dem som har möjlighet och tid att göra det ser jag absolut inget fel i att göra så. Lite tråkigt är det faktiskt samtidigt att jag gjort det så enkelt för mig, någonstans att det blivit för enkelt att välja produkt vid uppgraderingar. Men som sagt, för mig så överväger fördelarna.
Go to Top of Page

brumel
Member

2568 Posts

Posted - 2003/03/13 :  18:59:05  Show Profile Send brumel a Private Message
För det första är det en ekonomisk och logistisk fråga. Man kan inte åka runt halva Europa i jakt på det perfekta ljudet så man besöker sin lokala handlare. Vad finns där att välja på. Tja inte så mycket. Man väljer det som passar en bäst.
I det här fallet råkade det bli Linn. Och Linn är en av dom ytterst få kompletta leveratörerna av musiksystem till hemmet. Dessutom är kvaliteten hög och service är lätt att ordna.

Hifiarkeologen
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2003/03/13 :  18:59:29  Show Profile Send svejk a Private Message
Jag är en smula obstinat som människa. Utalanden typ LINN Music for life Du behöver inte vara HiFi frälst, skillnaden hör du hur som helst
Gör mig tjurig, så jävla tjurig att jag inte för mitt liv skulle gå och köpa en Linn pryl.


pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

fredde
Member

328 Posts

Posted - 2003/03/13 :  19:10:26  Show Profile Send fredde a Private Message
Vill bara påpeka att "Du behöver inte vara HiFi frälst, skillnaden hör du hur som helst" inte är en LINN slogan. Det var en tävling i HiFi och Musik i början av 90-talet där läsarna skulle hitta på en slogan eller nåt liknande. Detta var ett av de vinnande bidragen som satte sig på skallen på mig då jag läste det. Tyckte att det var så bra för att det handlar om att man inte behöver vara expert för att höra skillnader mellan olika produkter, vilka märken som helst, utan även den minst insatta kan höra vad den personen tycker låter bäst. Tycker för övrigt att det är väldigt fånigt att man skall bli påhoppad direkt man tycker att LINN låter bra. Hade jag t.ex. skrivit en slogan för Krell och tyckt att Krell var det bästa jag hört skulle reaktionerna knappast bli likadana...

Finns det förövrigt något märke som inte framhåller i reklamen att du skall köpa just det märket, och som vill framhålla att just de är bäst???

Edited by - fredde on 2003/03/13 19:19:16
Go to Top of Page

luminox
Member

171 Posts

Posted - 2003/03/14 :  02:32:22  Show Profile Send luminox a Private Message
Jag har själv linn rakt i genom hela anläggningen. Anledningen till att jag har det är att jag tycker att linn i mina öron får musiken att låta som den är menad att göra oavsätt vad det är för musik man spelar. Själv har jag en oerhört bred musiksmak lyssnar på allt fråm komplicerad jazz till country till hårdrock till pop till folkmusík. Det är mycket få hifiprodukter som har den jämnheten och bredden när det gäller att framföra musikupplevelse (alltså inte ludupplevelse.) Jag har lyssnat på anläggninngar med de allra värsta rörstegen (se kr enterprise) och jm-lab högtaleri (mezzo utopia), den anläggningen lät helt underbart på jazz, klanger och musik och röster framfördes helt suveränt, men när man spelade en riktigt skitig och rivig och svängig låt så var det som om meningen med den typ av musik försvann i samma anläggning. Klang och röster var fortfarande mjuka och klinisk rena, men svänget och röjet och skitigheten vart tog det vägen? Ljudet var underbart men känslan försvann, alltså vad jag menar är att om man varit på en konsert med Gasoline så vet man att de röjer och svänger utav bara helvete och låter "skitigt". Alltså i linn anläggningen förmedlas mer känsla och i jm-labb anlägningen renare och klarare(bättre?)trensparentare och mer kliniskt ljud. Vad jag menar är att lyssnar man bara på Jazz och lugn musik så skall man definitivt välja Jm-lab alternativet helt klart, men har man en tendens till att lyssna på "rivigare" musik var det enligt mig inte lika bra. Har även lyssnat på mycket annat i high-end världen och det finns mycket som låter bättre än linn på vissa saker, men inget annat märke har den jämnheten över alla musikstilar som linn har enligt mig. Innan jag blir för långrandig vill jag bara säga att det finns INGET SOM ÄR RÄTT ELLER FEL NÄR DET GÄLLER HIFI, DET JAG TYCKER ÄR BRA KANSKE NI ANDRA TYCKER ÄR SKIT. TUR ÄR VÄL ATT VI ÄR OLIKA SOM MÄNNISKOR ANNAR FUNNES DET BARA EN TYP AV APPARATER.
Go to Top of Page

Revisorn
Member

380 Posts

Posted - 2003/03/14 :  08:13:51  Show Profile Send Revisorn a Private Message
Ojoj, antingen har caps lock blivit nertrycket eller oxå sitter du och skriker. Det har blivit mycket LINN-bekännanden & reklam här på sistone, och jag antar att ni som hittat rätt bara är att gratulera. Än har jag inte själv gjort det (har försökt med LINN, men gillade det inte, (stressigt och odetaljerat upplevde jag).

Själv är jag nog inne på att det inte finns neutrala apparater. Finns dessa så är de dyra och jag vet ej om jag själv har tillräcklig lyssningsvana för att ens höra något sådant. Om jag fick den fullständigt neutrala apparaten serverad på en metertjock granitplatta med spikes och SDs dämpkuddar under, så skulle jag troligtvis inte höra det.

/Björn
Go to Top of Page

mus
Member

262 Posts

Posted - 2003/03/14 :  08:30:23  Show Profile Send mus a Private Message
Knoppen - Jo, min elektronik är (just nu) av ett märke rakt igenom: Sonic Frontiers. Sonic är kända för ett mycket neutrlat ljud så jag tror inte det handlar om att kombinera Yin och Yang för att få ett i slutändan neutralt ljud.

Jag är inte främmande för att ha elektronik från olika tillverkare (jag hade länge ett Marantz-Nad-Rotel-TDL system) men jag tror mycket på det här med synergieffekter. Att välja elektronik från samma tillverkare kan då vara en bra idé, de är ju rimligen utvecklade för att fungera tillsammans. För att inte tala om att det är både bekvämt och ofta estetiskt tilltalande!

Ok, många hävdar att det är sökandet av kombinationer som är det intressanta med den här hobbyn och det kan väl till viss del stämma. Men för min egen del är antalet möjliga kombinationer att testa begränsade av tillgången på olika apparater/högtalare att prova och såklart både tid och pengar. Så efter att ha testat X antal kombinationer har jag nu satt mig lite till ro (tills nästa uppgradering såklart) med elektronik som jag tycker presterar bättre än samtliga andra kombinationer jag har haft hemma hos mig.
Go to Top of Page

DasIch
Starting Member

36 Posts

Posted - 2003/03/14 :  08:33:55  Show Profile Send DasIch a Private Message
Revisorn: En sak kan man i varje fall vara säker på när det gäller Linn. De som har deras grejor är omåttligt förälskade. Jupp, så är det. Linn-ägare fantiserar om heta orgier tillsammans med LP12 och Sondek, och många är det nog som i smyg drömmer om Ivor. Jag tror inte man kan säga det om något annat märke.

Objektivist
Go to Top of Page

Revisorn
Member

380 Posts

Posted - 2003/03/14 :  08:46:38  Show Profile Send Revisorn a Private Message
Dasich; haha, jag hade det på känn men ville ha det bekräftat en frälst (frälst in a good way). Jaja, det har kanske inte tagit dessa proportioner för mig än, men vem vet när vårkänslorna sätter in på allvar
Go to Top of Page

MartinN
Member

1333 Posts

Posted - 2003/03/14 :  09:07:55  Show Profile Send MartinN a Private Message

Hej, jag har ett extremt blandat system. Endel skulle kanske tycka att mitt system har gått för
långt, att ha olika komponenttillverkare för varje enskild del. Jag är i alla fall mycket nöjd
med ljudet och kan väl stå ut med att looken inte är enhetlig. Men visst kan jag gå med på att det
skulle vara snyggare med utrustning i samma design. Om man tänker på inbytesvärdet för hela
systemet så kan det tänkas att det skulle vara litet bättre med ett enhetligare system. Man kunde
sälja flere komponenter till en och samma köpare som vill ha ett märke. Nu kan jag gott och väl
glädjas åt att det inte kan bli mera varierat och att jag lugnt kan testa vilken ny komponent som helst och ta den i bruk.

Min analys av systemet :

Analytiska och detaljerade koponenter : Arcam CD, Goertz högtalarkablar vägs upp av varmare och
mjukare : Musical fidelity försteg och Electrocompaniet slutsteg.

Martin
Go to Top of Page

SpLiX
Member

523 Posts

Posted - 2003/03/14 :  12:10:19  Show Profile Send SpLiX a Private Message
Att jag kör Krell från CD till stärkare är ren slump. Hittade båda billigt på Higimagasinet när jag letade grejer. Hade inte KAV-250 varit kvar hade det blivit en CD-Fix från Larsho. Kablarna är dock inte av samma tillverkare. Högtalar kabel och signalkabel kommer jag inte att byta ut för att matcha på ett tag, tror heller inte jag tjänar något på det i nuvarande miljö. Högtalarna bytes då de brinner upp eller torkar ut. Köper jag en ny effektförstärkare blir det med all sannolik en Krell då jag inte vill rubba symetrin i min balancerade linje som jag har nu.

Låter det?? BRA!
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2003/03/14 :  12:30:02  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message
"En sak kan man i varje fall vara säker på när det gäller Linn. De som har deras grejor är omåttligt förälskade. Jupp, så är det. Linn-ägare fantiserar om heta orgier tillsammans med LP12 och Sondek, och många är det nog som i smyg drömmer om Ivor. Jag tror inte man kan säga det om något annat märke."

Ajo, det kan man visst. Likväl som alla förälskelser kan ta slut

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

SpLiX
Member

523 Posts

Posted - 2003/03/14 :  13:35:47  Show Profile Send SpLiX a Private Message
Måste få svära lite här... Hade ALDRIG hört talas om LINN innan jag fann detta forum. Många var märkena som hägrade på toppen, men aldrig LINN. Hade man hört allt gott som sagts av LINN ägare skulle man kunna resa jorden runt för att köpa deras grejer. Nu är jag istället ägare till ett par justa Krell och B&W..... Men skulle någon fråga mig vad de skall köpa idag, så är mitt svar: Köp det du har råd med och kan njuta av, att slänga pengar på något man inte är säker på ger aldrig någon ro.

Det är dock kul att LINN har en sådan trogen och bejublad fanclubb. Något gott måste ligga i det..

Låter det?? BRA!
Go to Top of Page

Carl-M
Member

432 Posts

Posted - 2003/03/15 :  22:09:00  Show Profile Send Carl-M a Private Message
LINNS enda riktigt bra produkt är LP 12an. När LINNbutikerna slutade sälja Naim för att ersättas med eget färstärkeri LK1 o LK2. Då tappade man förtroende på Ivor och han filosofi. Så mycket skit LINNbutikerna kastade på CD ljudet då sen vände på klacken då dom själva började tillverka CDspelare. Deras spelare låter ej bättre än andra i samma klass. Länge leve Ivor och LP12an men allt hanns LINN gör är inte Topp off HiFi. Nu har man väl ställt till det igen. Men jag tycker så här. Jag har blandade prylar hemma. Tror ej på ett märke rakt igenom.
Go to Top of Page

Siffernisse
Member

276 Posts

Posted - 2003/03/15 :  22:24:07  Show Profile Send Siffernisse a Private Message
Vilket fästligt inlägg i debatten!

mvh/siffernisse
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/03/15 :  22:28:07  Show Profile Send ekman a Private Message
precis lika fästligt som ditt inlägg i amplifix/cdfix tråden?

tydligen passar inte skon när man snackar om ditt favvomärke?
Go to Top of Page

Siffernisse
Member

276 Posts

Posted - 2003/03/15 :  22:44:28  Show Profile Send Siffernisse a Private Message
tror att du misförstår mig nu! Ekman.
senare delen av mitt inlägg om S.A.T-tråden gjordes inte för att driva med någon, om det uppfattas så ska jag genast ta bort de delarna.

Att alla inte gillar Linn kan jag förså, man får ju helt enkelt skylla sig själv, men du får ju hålla med om att det var ett lite "malplacerat" inlägg, tråden handlade ju om "att ha samma tillverkare på hela anläggningen". den handlade ju inte om att Linn var "the only sound"

eller hur!

mvh/
siffernisse


Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/03/15 :  22:45:31  Show Profile Send ekman a Private Message
speciellt seriöst kan du väl iaf inte påstå att det var =)

för övrigt håller jag med
Go to Top of Page

HPW
Member

370 Posts

Posted - 2003/03/16 :  01:07:49  Show Profile Send HPW a Private Message
Jag tror inte på allt Linn gör och har därför ingen hel Linn anläggning men deras fronter CD & LP spelare är bland det bästa man kan få tag i.

Ex vis så fanns det ingen Cd spelare som lät analogt och efter ett lyssnade så fastnade jag för en Karik i mitten av 90 talet sedan när Ikemin kom så var det ingen tvekan.
Jag har dock inte gjort en seriös lyssning mot olika high end spelare nu. I alla fall så slår Ikemin philips sacd 1000 i CD läget med hästlängder.

Rundgång & Omgång
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2003/03/16 :  14:09:10  Show Profile Send whiskyman a Private Message
Som jag skrev tidigare i denna tråd så är det ett sammanträffande varför jag har samma märke på både förstärkeri och cd.

När jag skulle byta upp mig från min Primare A30.1 så funderade jag bl a på ML 383,en Classekombination bestående av förförstärkare/effektförstärkare och även en förförstärkare från Madrigals lägre prissatta märke Proceed.

Men valet föll ändå på Primare. Detta både av synergieffekter och att jag var van vid detta ljudet i kombination med mina högtalare. Det är framför allt högtalarna tillsammans med smaken som styrt valet av elektronik.MvhKristofer
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.52 sekunder. Snitz Forums 2000