HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 drkim
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/05/03 :  01:19:35  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Ja du..
Det var ju så att jag inte hade Densen-spelaren utan en Yamaha CDX 1060 när vi testade, meningen var att Merkurius ev. skulle köpa min CDX 1060 och använda den som transport till sin nya Harmony DAC. Det konstiga var att Denon och Yamaha spelaren spelade tämligen lika (konstruktionen på Yamahan är ju ändå från 1993), Yamaha spelaren hade bättre basåtergivning medan Denon spelaren var lite softare i diskanten (Yamahan kunde ibland upplevas lite kantig/hård - men detta var marginellt)..

Det hela ledde till att Merkurius tog hem Yamhan och testade hemma, där den slog Denon spelaren ihop med DAC: en, den var så pass bra att Merkurius köpte den av mig..

Så hur låter nu Densen i jämförelse med Denon? Precis när jag fick Densen spelaren funkade den betydligt sämre än Denon, Yamaha och till och med min billiga Sony CDP XE320 som jag har som reservspelare.. Men nu.. efter ett par veckors speltid (Densen spelaren var nyuppdaterad och hade en ny laser när jag fick hem den) så börjar det låta musik, jag kan utan att överdriva säga att Densen lika bra eller bättre än alla ovanstående spelare - plus Cdfix och Thule CD 150 B MK 1 som jag haft tidigare..

Densen spelaren är mycket dynamisk, ger en bra botten, en utsträckt trevlig topp och ett trevligt men något markerat mellanregister.. Den spelar musik på ett homogent roligt sätt.. och jag saknar faktiskt ingenting just nu.. kort sakt det låter mumma här hemma..

Hoppas du blivit klokare (?)

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!

Edited by - drkim on 2003/06/05 22:00:31
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/06/05 :  00:36:52  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Jaha...

Densen spelaren har efterhand blivit bättre och bättre, men samtidigt så har det framkommit en del egenheter. Den spelar något onyanserat i basområdet, samt ger inte det sista av renhet i allmänhet, speciellt gäller detta diskantområdet, där den är lite otydlig. Den har ett lite märkligt sätt att markera mellanregistret - det är som om detta område framhävs på bekostnad av bas och diskant. Jag vet inte om detta är signifikant för Densens spelare, men ju längre tid jag spelat på den så har denna egenhet irreterat mer och mer.

Jag måste därför korrigera berömmet ovan och konstatera att Denon, Sony och framförallt Yamaha CDX 1060 faktiskt låter mer korrekt och i mitt tycke bättre än Densen Beat 400. Det kan dock påpekas att jag inte hört den uppgraderade Plus versionen, den ska tydligen prestera bättre på alla de punkter jag anmärkt..

Nåväl - Densen spelaren är numera såld till Danmark och jag har precis fått tag på en Yamaha CDX 1060 igen - i absolut nyskick , den kommer på fredag.

Nästan löjligt när jag tänker på det, hur en spelare med en konstruktion från -93 kan spöa nya spelare i 15.000 Kr klassen

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

MaxMartin
Member

1859 Posts

Posted - 2003/06/05 :  14:16:49  Show Profile Send MaxMartin a Private Message  Reply
Har inte du haft en CDX-993 då?

Vad tyckte du om den isåfall?

Hade en sån och tyckte den lät VÄLDIGT bra...

www.snakespeakers.com -Fulfill your dynamic dream
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/06/05 :  15:24:46  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
MaxMartin!
CDX 993 blev en väldigt kortvarig bekantskap för mig, jag blev omedelbart efter jag fick hem den, ganska besviken på utförandet. Helt plötsligt kändes det som Yamaha börjat snåla in på detaljerna, var var den fina cd-släden i metall (Aluminium)? Varför var luckan på framsidan i plast? Varför hade de tagit bort möjligheten att göra om fötterna till spikes? Var var de fina kopparskärmarna invändigt i spelaren?

Alla dessa försämringar gjorde att jag inte riktigt gillade spelaren från början - till detta så lät den mycket ljusare i ljudet, inte alls samma tyngd i basen, den lena toppen som fanns på 1060 var borta - jag tyckte att ljudet blev jobbigt att lyssna på.

Allt detta kan bero på att jag inte slappnade av på grund av mina fördommar, samtidigt som jag knappast hann spela in den ordntligt under den korta tid jag hade den..

Jag anser ändå att CDX 1060 är bra mkt bättre än CDX 993

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!

Edited by - drkim on 2003/06/05 22:03:11
Go to Top of Page

MaxMartin
Member

1859 Posts

Posted - 2003/06/05 :  19:21:30  Show Profile Send MaxMartin a Private Message  Reply
Ok...

Jag tyckte den hade en avrundad topp och lite dålig dynamik..

Det var det ända faktiskt.

Var verkligen så mycket i plast? Jag uppfattade det faktiskt inte så.

Jag har ju inte haft 1060 så jag kan tyvärr inte yttra mig om hur den låter..

Hur mycket kan man ge för en 1060? Har du tänkt att modda din?

Mvh Johan

www.snakespeakers.com -Fulfill your dynamic dream
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/06/05 :  21:59:41  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Jag har ju haft två stycken innan, den första köpte jag fabriksny 1996 (även om den stått i butik ett år), den såldes i ett svagt ögonblick 1999. Den andra jag köpte var i något sämre skick än den jag sålde (framförallt fjärren kändes använd) spelaren i sig var fin.

Den spelare jag nu hittat ska vara i perfekt nyskick (enl utsago - har ej sett den själv än), den har nätsladden utbytt till en LC OFC (?) vet ej vad detta är men den ska vara bättre än original, den har org emballage och manual i samma fina skick - denna har jag betalat betalat en tredjedel av vad jag fick för Densen spelaren.

Med andra ord mkt ljud för pengarna...

Jag har inte lyssnat på någon moddad än (skall hem till Merkurius nån dag för att lyssna på min gamla - som han moddat, plus en DAC).

Men det är inte otroligt att det blir en moddning i framtiden, målet är dock en lite dyrare spelare - förmodligen en SACD maskin från Sony ES eller Yamaha.. får väl se när man sommarjobbat lite..

Ska dock försöka behålla denna Yamaha spelare reservspelare eller nått, kul att ha helt enkelt..!

Gällande plastigheten så är inte CDX 993 extrem på något vis, det är bara så att CDX 1060 inte har någon plast alls och eftersom jag hade den innan så blev det naturligt att jämföra dessa modeller. Kan tillägga att jag bytte CDX 993: an jämt mot en Rotel RCD 971 HDCD, vilken jag anser vara en ytterst prisvärd modell - nästan lika bra som CDX 1060, men sämre byggkvalitet.

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!

Edited by - drkim on 2004/01/04 20:14:17
Go to Top of Page

n/a
deleted

552 Posts

Posted - 2003/06/05 :  23:00:13  Show Profile Send n/a a Private Message  Reply
DrKim: Jag är nyfiken på skillnaden mellan Rotel RC-995 och Densen B200. Hur skiljer dom sig åt i ljudkvalitet och ljudkaraktär? (Har själv bara lyssnat lite på B200 tillsammans med B300).
/stefan

Man borde inte sova.
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/06/06 :  01:29:42  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Stefan007!
Jag har dessvärre inte haft möjligheten att direkt jämföra dessa, men om jag ska försöka mig på en jämförelse än då, så är båda två mycket neutrala. Roteln kan ibland bli lite för kliniskt - man saknar spelglädjen helt enkelt. Densen Beat 200 är ett helt suveränt försteg, det släpper igenom musiken på ett övertygande sätt.

Jag har ju senaste tiden utvärderat diverse Cd-spelare och en del har gått att köra direkt in i Slutstegen - men det har alltid låtit bättre via Densen försteget. Då kan man ju lätt tro att försteget ger ljudet en viss karaktär.. men icke, det är lätt att höra skillnader mellan olika Cd-spelare och kablar. Det är som Densen inte lägger till något men gör musiken mer ärlig och njutbar - lite mer detaljer men på ett varmare mer balanserat sätt - är själv mkt imponerad över vad Densen presterar i prisklassen.

Jag skulle avslutningsvis vilja påstå att man får vad man betalar för i båda fallen, Rotel RC-995 är ett försteg som är otroligt bra för de 7500 Kr det kostade nytt, Densen Beat 200 kostar 12000 Kr utan riaa och fjärr (riaa + 1500 Kr, fjärr + 3500) det vill säga att en likvärdig Densen Beat 200 kostar i runda slängar 10000 Kr mer och det märks

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

Amund
Fisherman

682 Posts

Posted - 2003/09/25 :  02:14:07  Show Profile Send Amund a Private Message  Reply
Absolut den snyggaste "bänken" jag har skådat!!!
Den ska du ha credit för

/Amund

/Daniel

"Arbetar för Hifi Art ibland"
Go to Top of Page

Autosataniker
Ej medlem längre

489 Posts

Posted - 2003/09/25 :  03:39:55  Show Profile Send Autosataniker a Private Message  Reply
Hej dk!

Fan va snyggt !! Vilka ställ... Super Bien!! Egen konstruktion?
A*nnars så tycks färgen svart på hifiapparatur inte ens om och detta är verkligen första
gången som Beat´s GuldRatt A*nammats som ngt stilfullt! (Tom katten matchar ju ;)


Mvh A*
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:14:46  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Ja, bänken är klart cool!

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2003/10/06 :  23:33:27  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Jag får återigen tacka för allt beröm gällande bänken..
Jag skickar det vidare till mina "hantverkare" - Morsans snubbe(trä) och min far(metall)..

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2004/01/03 :  16:43:52  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Jaha - då var det äntligen dags att pensionera min tredje och förmodligen sista Yamaha CDX 1060, den har fått en mkt värdig efterföljare som klarar en del format till

Det blev en Yamaha DVD S2300 (Vad annars?), och den tar allt från DVD-video, MP3, Cd, SACD och DVD-audio, med möjlighet till flerkanaligt system, jag kommer dock enbart använda den som tvåkanalsljudkälla.

Har inte hunnit spela den så mycket än - men kan redan nu säga att den låter trevligare än min gamla spelare .

Rent kvalitetsmässigt verkar den mkt välbyggd - god känsla i knappar och reglage, släden går mjukt och ljudlöst, dock är denna i plast till skillnad mot CDX 1060 släden som saknar motstycke i dessa prisklasser. Den väger drygt 8 kg och har nätbrunn. Helt enkelt en mkt trevlig maskin för de 15.000 Kr den kostar.

Jag har även inhandlat ett gäng BDR-koner, jag använder dessa under Cd-spelare och under mina högtalare - dessa gör underverk i min anläggning. Stramar upp basen, diskanten är renare och bättre dynamik.

Tänkte därför lägga in lite blandade bilder som jag tog i eftermiddags - håll till godo:

















































Allt för denna gång..

God fortsättning på er

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!

Edited by - drkim on 2004/01/03 18:40:50
Go to Top of Page

chg
Member

171 Posts

Posted - 2004/01/03 :  17:18:02  Show Profile Send chg a Private Message  Reply
Snyggt!!!
Designmässigt ser multispelaren ut att passa väldigt bra med de andra pjäserna, inte helt oviktigt.

Skall bli trevligt att höra mer om vad du tycker om de nya "superformaten", men även om hur den spelar CD. Nästan lite synd att inte utnyttja Yamahaspelarens övriga möjligheter, men jag håller med dig,
2-kanaler räcker långt!

Har precis själv börjat utforska nya format med en Denon DVD-2900, mycket spännande...
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/01/03 :  23:48:09  Show Profile Send Bravo a Private Message  Reply
Inte dåligt, och man blir ju smått avis när man ser hur snyggt uppställt det är.

Bravo
Go to Top of Page

sampix
100.000-klubben

1808 Posts

Posted - 2004/01/04 :  00:04:28  Show Profile Send sampix a Private Message  Reply
Många puckar blir det

kabelskitsnackare

Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2004/01/04 :  01:02:27  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
chg!
Verkar mkt lovande, har ingen Dvd-audio skiva - men SACD låter mkt trevligt, ingen jätteskillnad mot vanliga cd-ljudet - men mer luft, bättre släpp och bättre diskant. Skulle faktiskt säga att 90 % av förbättringen är just i toppen.

Bravo!
Tack!

sampix!
Javisst! ...och jag är ju inte ens sportintresserad

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/01/04 :  01:51:06  Show Profile Send marbrink a Private Message  Reply
Ser riktigt riktigt trevligt ut! Har själv funderat på den spelaren väldigt mycket!

Vill dock anmärka på din placering av BDR konerna. BDR rekommenderar att man ska ha dom under drivverket och strömförsörjningen. Försök med det, om det går i ditt rack, så kanske det blir ännu bättre!

Edited by - marbrink on 2004/01/04 01:51:37
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2004/01/04 :  01:58:26  Show Profile Send Larsho a Private Message  Reply
marbrink

Det lär nog bli tufft att placera den så

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/01/04 :  02:05:23  Show Profile Send marbrink a Private Message  Reply
det lär funka men den kommer hamna längre bak....=(
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2004/01/04 :  11:20:29  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
marbrink!
Tack för tipset, tror nog att designen kommer i första hand här. Nu står dom på en "extraplåt" som org fötterna sitter på i framkant - och i mitten bak. Det verkar som Yamaha har haft en tanke med just infästningen av fötterna - känns och ser stablit ut..

Larsho!
Har fortfarande inte fått några mail av dig? Men du kanske slutat maila (tröttnat?)

MVH
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/01/04 :  14:05:38  Show Profile Send marbrink a Private Message  Reply
Ok. Jag förstår! :D men jag tycker du ska testa placeringsförslaget vid något tillfälle.
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2004/01/04 :  14:22:25  Show Profile Send Larsho a Private Message  Reply
drkim

Nej då inte alls skickade några på förmiddagen

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

Matrixen
Member

807 Posts

Posted - 2004/01/19 :  01:26:26  Show Profile Send Matrixen a Private Message  Reply
Verkligen en annorlunda och spännande digitalkälle resa du gjort. Kul att det blev lyckat med den nya Yamahan. Tror jag skrivit det tidigare, men det skadadar väl inte att passa på att berömma din bänk igen. Kanon!
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2004/03/28 :  15:00:40  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Jaha - då var det dags för lite nya bilder igen.

Ni kanske undrar varför jag vill sälja mina Vincentsteg och mina älskade Dynaudio?

Jo - jag har gått och blivit förtjust i rörförstärkare(!) och jag har inhandlat ett par Monosteg. Därför är Vincentstegen överflödiga.

Rörblocken driver Contour 3: orna utan problem på normala volymer och låter helt underbart, men jag vill kunna kräma lite till därför är även dessa ute till försäljning.

Jag är totalnovis gällande de här maskinerna men tekniska specifikationen ser ut så här:

RUSSIAN DAWN
Stegen är byggda av L.Ohlsson firma Elektroakustik år 1994.
De byggdes för demovisningar.
Stegen är balanserade med Neutrik kontakter på baksidan, finns Supra adapter RCA till XLR.
Högtalaranslutningarna ett par tar både spadar o bananer samt naken kabel.
Vikt 13kg styck.
Aluminium-chassie med rökfärgad akrylfront.
Fördröjd uppstart/mjukstart.
Steget är kopplat i Push-Pull. Rör 6C33C-B.
Ingångsrör 12BH7A och 6922.
Lundahl-trafos och hardwired.

Jag har även bytt ut mitt högtalarkablage mot Transparens Audio MusicWave Super MM SW, dessa låter fantastiskt bra - även om skillnaden inte är så stor som jag trodde gentemot min gamla Harmonic Tech Pro 11 Plus.

Lite bilder på nyförvärven:

Börjar med en bild på kabelns låda på magen
























Detta var allt för denna gång, jag kommer dock uppgradera hela systemet till hemmabio om några veckor - bilder kommer så håll ut

Mvh
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!

Edited by - drkim on 2004/07/11 20:22:21
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000