HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Jojjes Sweetspot
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/01/12 :  11:56:13  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Fredagan började i dur. Ett tungt paket märkt med mitt namn anlände till jobbet. En förstående chef släppte hem mig några timmar tidigare denna dag. I med de nya diskanterna och nyomkonade baselementen i mina JBL som varit på långvården. Efter att baxat dem på plats samt petat i sladdarna blev det duktigt med moll. Det lät för gräsligt. Att element behöver spelas in har man ju lärt sig men detta var långt bortom vad jag hoppats på. Till kvällen väntade jag besök av mina "nördvänner" och detta kändes minst sagt obekvämt. På med Rix FM på hög volym och ut på en handlingstur. Vid hemkomsten kändes det faktiskt som om det redan börjat sätta sig en aning men fortfarande långt ifrån vad man kan önska sig. Nåväl, efter en trevlig matstund & pratstund och några timmar i soffan visar dom mer och mer att dom är intresserade av att stanna kvar i min anläggning ytterligare ett tag.
Stort tack till Janne på Technovox som jag förstår har lagt ner ett hästjobb på att leta fram nya element och repsatser samt alla ni som var här i fredags.
Dagen avslutades i dur.

/Johan

Ps. Micke. Jag tycker att det vore väldigt spännande att tex. höra ett par JBL 4430 i din anläggning. Som sagt. Aldrig för sent att prova JBL.
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/08/23 :  00:03:59  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Hallå där!

En liten uppdatering kanske vore på sin plats.

Ettor och nollor: En Regadac har införskaffats. Tycker att den gör sitt jobb. Känner dock som någon annan här på forat att datorljudet är lite tråkigt. Skulle kunna tänka mig att prova tex. en sådan där Shiitdac men är dock för snål för att investera före provlyssning men vem vet. Har plöst ner denna Toolbox 3 i SBT. Fastare bas, tystare bakgrund samt klarare övre register. Den har definitivt landat för att stanna.

Riktiga Hertzar: Alfa GTV hade vänligheten att härbergera sitt Tom Evansriaa när det skulle faras iväg med husbilen. Efter en kort stunds lyssning bekräftades vad jag tidigare befarat. Detta hem behöver även det ett sådant. Ibland ler lyckan mot en. I grannhålan Hofors fyndades ett sådant som fick fara iväg till konstruktören på uppgradering. MK2 samt +nätdelen. Kan bara säga att det var ett trevligt återseende vid hemkomsten idag. Ettorna och nollorna har blivit ännu tråkigare. Dock störs jag av ett ett envetet jordbrum som måste bekämpas när gäster farit hem för helgen. Just nu förmedlas Robin Trowers Bridge of sights. Den blev ännu bättre i kväll.

Har även provat någon ny signalkabel men tycker dock inte att jag hittat hem där.

VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/08/23 :  00:25:14  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Just ja. Försteget var det också. Tuberolling heter det visst hat jag läst. Ville ha en till uppsättning rör och nyfikenheten slog till. Gillar mitt Xindakförsteg starkt. Eventuellt det sista som byts ut i denna anläggning. JJs vanliga ECC81 och ECC83 satt i från start. Petade i guldpinnevarianterna men det var nog inget för mig varpå jag följde Urbans råd. Gamla Telefunkrör ECC81 samt JJ ECC803 är det som skall sitta i här hemma. Tack Urban!! Tyvärr hörs ett susande ljud som byter kanal när man byter plats på Telefunkrören. Nya NOSrör kommer från tyskland till veckan.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/02 :  10:33:57  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för trevlig lyssning häromdagen Jojje!
Tycker ditt system spelar med än mera engagemang och livsnerv tack vare Tom Evans RIAA't!
VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2014/09/02 :  11:47:17  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Ja, jäklar. Högtalarna är verkligen stora, och vilket fysiskt ljud. Gillar stark.

Tack för senast! :-)
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/09/24 :  21:16:50  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tack själva DavidS och AlfaGTV!

Javisst kan man flytta en del luft här hemma.
Jag är verkligen nöjd med mitt Tom Evansriaa. Det har absolut tagit mitt gramofonspelande till en helt ny nivå. Det är många år sedan det vändes på vinyl i denna mängd här hemma.



Med mig hem från fiskeresan i Norge tidigare denna sommar följde det en skifferskiva jag stal vid ett vägbygge som visade sig fungera alldeles utmärkt under skivspelaren trots sina allt för snålt tilltagna mått. Lugnare och det går att spela högre utan att någon tonarm sätts i självsvängning. Tyvärr strandade förhandlingarna med den lokala stenhuggaren när det skulle beställas en ny med lämpligare mått.



Undra vad som händer härnäst med skivspeleriet här hemma.

VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/09/26 :  22:06:31  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tänka sig. Idag kom ett paket och det är ju alltid roligt. Detta innehöll en ny puppa. Har alltid gillat dessa Denon 103. Har lyssnat till både Lyra, Benz i olika prisklasser mm och visst har dessa mycket som saknas hos dessa Denonpickupper men jag tycker att dom spelar musik. Idag hade Denonfabriken målat på ett R efter 103.



Efter en kortare lyssning kan jag konstara att i stor sett allt lät bättre. Daft punk, Supertramp, Rival Sons, Pink Floyd mm. Det enda som inte hamnade på +sidan var Lee Bains som låter duktigt skramligt och saknar botten resan från början. Mest påtagligt är upplösning i de övre registren men även en mer uppstramad bas. Står det R på pickuppen blir den i mitt tycke definitivt bättre.

VH Johan
Go to Top of Page

Vox
fd. Eric V-ås

3656 Posts

Posted - 2014/09/26 :  22:12:22  Show Profile Send Vox a Private Message  Reply
Ser ut som att du även skall investera i en skivborste!

"Om Gud ville att vi skulle lyssna på fler kanaler än 2 skulle han gett oss fler öron"
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/26 :  22:18:54  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Ja jädrar, måste instämma med Vox!
När du vädrat skivtvätten vill jag deffo ha en provlyssning! Nyfiken!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/09/26 :  22:26:48  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tack för tipset Vox!

Städning har aldrig hört till något av mina expertisområden. Här har jag dock anledning att känna mig an smula motarbetad då jag just använt densamma. En dammagnet verkar finnas i min närhet. Vem vet. Tror dock inte jag hunnit slita ut den ännu så den kan väl få gå ett varv till då.

VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/09/27 :  16:55:59  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
För att det skall vara en positiv upplevelse för mig att lyssna på musik här hemma skall olika saker fungera. Naturligtvis skall det spelas något som förmedlar någon för av upplevesle/stämning. Välljud bidrar i högsta grad. Det kan handla om rätt sällskap, en brasa i kaminen eller så mycket annat.
Här hemma har vi idag gjort ett avslut i en mångårig förhandling. Min älskade blå Iresoffa har med visst vemod fått lämna plats åt ny sittmöbel i lyssningposition. Välkommen hit. Hoppas vi kommer att trivas!



VH Johan

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/09/28 :  12:24:19  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Se där ja! Va snyggt det blev och den ser dessutom riktigt inbjudande ut!
Tror nog du kommer över separationsångesten inom några dagar Jojje...

Tack för titten förresten!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/10/02 :  16:46:18  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Då har soffan suttits in i sällskap av lite musikintresserade vänner. Vi passade även på att testa nästa skivspelartweek. Denna gång handlade det om en "Midas body" som min nya Denon 103r pillades in i efter att den disikerats.



Dock hade vi svårt att hitta några hörbara skillnader när vi lyssnade på vår referensskiva före och efter förvandlingen. Tystare vinylljud samt ev ett något klarare mellan tycker vi oss uppleva. Däremot blev det plötsligt liv i nypressade Rush första skiva som tidigare låtit så platt och tråkigt att den blivit stående i hyllan. Kan detta möjligen bero på tonarmens ökade massa? Trevligare låter det absolut från den. Känner att det nu finns ytterligare ett antal skivor i samlingen som bör belyssnas igen.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/02 :  16:57:55  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för god mat och trevligt umgänge Jojje!

Ja, det var inte helt lätt att identifiera Midas-skalets eventuella påverkan, kan nog bara konstatera att DL-103R verkar vara värd merkostnaden över den vanliga DL-103... Det lät bra innan "av- och påklädning" av skalen och även efter. Tror nog också på teorin att det är mest den ökade massan som påverkar.

Håller fullt med om att Rush-plattan växte stort jämfört med sist! Att inte Daft Punk gjorde detsamma kanske beror på att den även tidigare lät väldigt bra?
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/07 :  08:38:31  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Kunde inte låta bli, gillade Midas-skalets känsla så nu är ett beställt, till min DL-103!
Kanske dags för ett rejs sedan då?
VH Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2014/10/07 :  09:14:54  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Älskar det där "kunde inte låta bli". :-)

Vart hittar ni alla tweaks någonstans?
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/10/07 :  12:15:29  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Skoj!

Nästa 103a upp på slaktarbänken.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/10/07 :  12:38:47  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
quote:

...
Vart hittar ni alla tweaks någonstans?
...


Det är Jojjes fel! Närå, det är nog lite allmänt nörderi samt att man hänger på såna här forum?
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/11/16 :  19:24:30  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
En helg i hifislöjdens tjänst. Då det av olika anledningar drar ut på tiden med ett kommande Lencoprojekt och det började klia i fingrarna hade jag allt svårare att stilla nyfikenheten. En infästning till min regaarm slöjdades till och provkörs just i denna stund!

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/11/16 :  20:20:03  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Moly hoses! Va fränt! Hur låter det? Och ffa ska jag komma rusande med DrFeickert protraktor?
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/11/16 :  20:57:25  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Det låter bra. Kristinan utbrast "Va bra man hör alla instrument" och jag kan bara instämma. Däremot känns det som jag har förlorat lite bas på en del skivor. Tystare. VTAn är lite för hög. Vet inte riktig hur det påverkas. En del pyssel att få till rätt nåltryck var det men det fick jag ordning på.



Jag ser gärna både dig och protraktor på besök.

VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/11/16 :  22:43:59  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Efter lite mer lyssning saknar jag inte längre någon bas. Lättare att höra var de olika instrumenten står och gamla knastriga vinyler har blivet märkligt mycket tystare. Hur kommer det sig? Kvar att fixa är fortfarande VTAn och en något elegantare läsning på nåltrycket.
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/11/19 :  21:27:55  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Sådär ja. Helt ok VTA. Efter konsultation med Alfa GTV begrep även jag hur Michellvikten funkar. Rätt nåltryck utan lödtenn och guldtior. Nu låter tom. sambons Bee Geesplatta riktigt engagerande. Tänk om man hade en god vän som kunde komma upp med protraktorn någon dag men vi kan nog vänta någon vecka.



VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/11/28 :  21:56:01  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Kan man tänka sig. Idag kom det ett paket med TNT levererat från ESCO, Expert Stylus Company. Denna gång rör det sig om en ny DL103 med "sapphire cantilever together with ultra low mass Paratrace profile Diamond" så nu tror jag att det börjar bli dags för killen med protractorn att titta förbi. En Mariestad i potten!

VH Johan
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/12/03 :  23:18:30  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Jag och Rega blev aldrig några kompisar så nu har Kenwoodarmen åter hamnat på plats. Vipps kommer det musik ut ur högtalarna igen. ESCO hamnat i Midas. Killen med protractorn (Alfa GTV) tittade förbi ikväll. Lika superpetnoga som vanligt. Tack för hjälpen! Så här bra har det aldrig låtit här hemma. Riktigt nöjd. Molnet på himlen skuggar just nu tonarmen som förvisso ljudmässigt fungerar toppenbra. Många år och tjänstgöringstimmar har tagit ut sin rätt. Glapp lager som ej går att ansätta mer, paj tonarmslyft som jag ej får ordning på mm. Skall när värdig ersättare hittats få en mycket välförtjänt pension. Öppen för förslag där om någon har ett bra tipps.

VH Johan
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000