HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Det föränderliga systemet hos HerrD
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 50

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/06/28 :  07:45:41  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Hörde också 8260A på Stockholmsmässan. Den demon är anledningen till revolutionen här hemma. 8260A är nog enda alternativet vid uppgradering. Tyckte Genelec satte en ny standard för vad man kan förvänta sig i normala prisklasser. TAD var bättre, men det är ju oljeschejknivå på investeringen. Dessutom tycker jag ljudet har ganska stora likheter.

Har sällan hört så stor skillnad på inspelningar som nu. Hör många detaljer och även stora grundläggande skillnader som jag missat tidigare. Jag gillar 60-tals bebop/avantgarde jazz, nu är det lätt att höra pianot i mixen, det har ibland varit med på nåder. Även ståbasar är välartikulerade, det är lätt att skilja på trummor och ståbasar när dom spelar ihop. Cymbaler har den rätta metalliska klangen. Röster låter ofärgat och med bra fysisk närvaro.

Basåtergivningen är inte lika massiv som i mina gamla Orion, men den är bättre nyanserad och torrare. Slår jag av korrigeringen känner jag igen rummet och den lite bumliga och störande basen. Med korrigering går 8250A spikrakt ner till 30 Hz. Mina gamla Neptunus gick ner till 21 Hz men det var mest jobbigt när inspelningsteknikerna inte hade koll på energin där nere.

Ska jag sammanfatta intrycket av Genelec tycker jag att artikulation och naturlighet passar bra. Jag har gått mycket på små jazzkonserter och känner mig hemma när jag lyssnar på 8250A.

En annan inte helt oviktig egenskap är att det är ett tämligen "låst" system. Ballanserad digital signal in, kontroll över Ethernetkabel och så vill den ha en strömkabel. Inte så mycket att tweaka och pyssla med. Jag tycker det är en välsignelse, mera energi till musik. Vill man pilla mycket är det nog inte rätt. Man kan pyssla med akustik och strömkablar om lusten faller på.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman

Edited by - HerrD on 2011/06/28 07:48:11
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7343 Posts

Posted - 2011/06/29 :  01:59:36  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Tack för svaret och det är kul att du har hittat det rätta för din del. För egen del så får framtiden utvisa om det blir Genelec, 8260A kostar en hel del.

Ordförande för Svenska kabeltroendes riksförbund
Lever på samhällets botten.
Mvh Per
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7699 Posts

Posted - 2011/06/29 :  08:22:32  Show Profile Send Micke Y a Private Message  Reply
Just det där med att det inte finns så mycket att tweaka känns bara bättre och bättre för mig.Det är ju inte många delar i kedjan så här. Mer musik och mindre pyssel.

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/06/29 :  19:42:24  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
FBK: Jo, 8260A är inte direkt gratis, men man får ett "komplett" system för pengarna. Jag tyckte det var lagom att börja med 8250A. Om man gillar det kan man satsa lite mera. Genelec brukar dyka upp då och då på begagnatmarknaden för klart överkomliga summor. Då kan det vara läge att testa. Se bara till att få med GLM, Genelec Loudspeaker Management, dvs kontroll och rumskompenseringen till DSP-versionerna. Den gör väldigt stor skillnad.

Micke Y: Ibland kan det vara jobbigt att inse att man surfar mera hifi än man lyssnar på musik. För mig gör ett så här låst system att jag inte funderar på vilka ändringar jag ska göra, det blir mera musik istället. Lätt att slappna av från hifi-trimmar-tankarna!

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

PetterPersson
Brutal-Harry 2007, 100.000-klubben

5803 Posts

Posted - 2011/06/29 :  21:30:01  Show Profile  Visit PetterPersson's Homepage Send PetterPersson a Private Message  Reply
Jag gläds med dig. Kul att det kunde bli bättre med så här enkla och i sammanhanget "billiga" grejer. Pris/Prestandakvoten måste vara så låg den kan vara!
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/06/29 :  21:47:07  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
PetterPersson: Härligt att det är fler än jag som blir glada! Egentligen är det helt sjukt. Tidigare har jag haft saker som lätt kostat 10 ggr detta (i nypris) och presterat mindre... Detta är nästan kaffepengar i hifisammanhang. Min gamla strömregenerator och någon kabel kommer ju upp i samma summa som hela min nuvarande rigg! Det är bara att lyfta på hatten för Genelec.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2011/07/01 :  12:30:02  Show Profile Send Adagio a Private Message  Reply
Måste säga att det låter riktigt bra nu, mycket god holografisk förmåga parat med en otroligt jämn bas. Det enda som gnager i mig är att det är för perfekt, det svänger inte. Kan vara en vanesak. Man koplar av men det skulle finnas en vinylrigg här igen.

Jag svängde förbi för att låna en lödstation igår, samtidigt hade jag hämtat ut ett kralligt paket som öppnades hos herr D. Innehållet var ett par saftiga kondensatorer till mitt filterprojekt, vi snackar små termosar här.
Resultatet var som att slänga fram några påsar kokain framför någon som just varit på rehab. Jag såg suget i herrDs ögon, en längtan att ta ett återfall in i den analoga dimman. Jag packade ner varorna och for i väg glad i hågen, med en espresso innanför västen. Jag har sått ett analogt frö......
Nejvars det stämmer nog att mer tid går till musik instället för hifiläsning och fantasier varvat med musik.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/08 :  21:50:13  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Jag tycker det svänger som sjutton, men det hänger på inspelningen och nivån (och kanske personlig smak).

En intressant detalj är dioden på framsidan. Den kan indikera lite olika saker bland annat att den digitala insignalen klipper. Eller som det står i manualen: att det är sannolikt att den maximala digitala nivån kommer överstigas. Detta sker väldigt ofta på nya inspelningar men nästan aldrig på äldre inspelningar. Spelar man ny pop typ Adele blir det nästan som discolampor! Var det någon som sa Loudness War?

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/08 :  21:55:28  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Adagio: För övrigt borde man behöva licens för att gå omkring med filterkomponenter av den kaliber som du släpar hem till hifi-pillar-nykterister! Ska bli väldigt intressant att höra resultatet.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/11 :  22:09:56  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Har just bytt från MediaMonkey till Songbird på HTPC'n. Kan rekommenderas om man har en Androidmobil och vill ha en riktigt snygg och välfungerade liten fjärrstyrning till musikuppspelning på sin HTPC. Riktigt impad - konsertbilder rullar förbi i bakgrunden på telefonen. Jag kör med HTC Hero.

Testade flera alternativa mediauppspelningsmjukvaror då MediaMonkey inte ville komma ihåg mitt musikbibliotek på min NAS efter reboot. Songbird är gratis och kan varmt rekommenderas! Funkar kalas!

Liten bisats: köpte en iPad2 och lämnade till slut tillbaka den till butiken. Fick utslag av Apples produktfilosofi efter en månad. Maken till inlåsning via egna produkter får man leta efter! Skulle ha den som remote till HTPC'n och lite slösurf. Nu kör jag en liten snabb laptop stället, den kan man göra allt man vill med. Förstår att surfplatteförsäljningen inte tar fart när en laptop gör jobbet bättre (och gör det möjligt att skriva med mer än två fingrar åt gången).

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2011/07/14 :  18:47:27  Show Profile Send dwain a Private Message  Reply
Hur har du kopplat ihop med songbird via telefonen?

Sjukt snyggt blev det. Genelec hörde jag på mässan i göteborg och de lät grymt bra
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/14 :  20:42:45  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
dwain: Man laddar ner och installerar tillägget "Songbirdremote" inifrån Songbird. Installera sen songbirdremote på din Androidmobil. Sen är det bara att knappa in den IP-adress du vill koppla mobilen till och godkänna kopplingen på datorn när förfrågan visas på skärmen. Sen är det rock#180;n roll! Superenkelt!

Kul att du tycker att det blev fint! Lite finare nu med list för digitalkabeln och Ethernetkabeln. Jag förvånas fortfarande över allt nytt på mina skivor. Se till att få höra Genelec med digital matning, det var en ganska väsentlig skillnad till det bättre i mina öron. Inte för att det lät illa innan, men det finns mer att ge om de matas med digital signal.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

gcs
Member

5272 Posts

Posted - 2011/07/14 :  22:58:39  Show Profile Send gcs a Private Message  Reply
HerrD, det gläder mig att du köpt ett par Genelec med DSP. Jag kommer snart också att köpa mig ett par 8260 som jag hörde för första gången på en demo för studiofolk. Benny Andersson köpte ett par till sin studio. Det som slog mig när jag hörde dom, det var att basen var så pass kraftfull att det inte skulle behövas någon subwoofer.
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/15 :  00:21:49  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
gcs: Grattis - en härlig sak att se fram mot! Är inte så lite sugen på ett par 8260, mina 8250 ger helt klart mersmak. Efter chocken på Stockholm High End var det bara att kapitulera. Testade dock i lite mindre skala med 8250 först men det lär nog bli ett par 8260 här hemma också i en inte alltför avlägsen framtid.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2011/07/18 :  15:29:16  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
HerrD, jag provade att installera Songbird och appen på telefonen, men får det inte att funka, telefonen hittar inte datorn, har du något tips?

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/18 :  20:58:59  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
bearwik: Du behöver ladda ner Songbirdremote som är ett tillägg till Songbird. Installera det sedan inifrån Songbird genom att gå till Verktyg -> Tillägg -> installera (peka ut filen du nyss laddade ner). Då bör det funka. Jag gick själv på den niten. Lycka till!

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2011/07/19 :  11:32:01  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
Nu funkar det! Tack för hjälpen.

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2011/07/23 :  19:45:37  Show Profile Send Adagio a Private Message  Reply
Jag har varit och lyssnat på div strömsnokar till herrDs digitala rigg.
Intressant "inget mer tweakande,skönt" hifi blir aldrig så lätt, det finns alltid en sladd som gör skillnad. Jag överlåter berättandet till herrD, men jag kan säga som så.....vilken skilnad, grymt kul!

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

optimus
Member

398 Posts

Posted - 2011/07/23 :  20:42:05  Show Profile Send optimus a Private Message  Reply
Strömkablar är sjukt underskattade!
Gör mkt mer skillnad än vad man först tror.
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/23 :  21:51:48  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Ja, vad ska man säga. En pillare och tweakare är en pillare och tweakare. Man pillar och tweakar det man kan!

Har alltså testat lite olika strömkablar. Tycker det är lite jobbigt att det gör så stor skillnad utan att jag kan förklara varför.
Lånade lite olika kablar från den lokala hifiaffären där jag en gång i tiden jobbat lite extra under studietiden.
Testade även Adagios trimmade Nordost Vishnu.

Mera ingående var testobjekten: Chord power cord, Audioquest nrg2 och Isotek Optimum.
Till mina monitorer blev det så här: nrg2 blev lite platt, tvådimensionell och pressad uppåt. Men ganska fint värmetillskott i övrigt.
Chord hade lite större närvaro och en tämligen potent basåtergivning.
Isotek tyckte jag bäst om, här växte rummet, röster och instrument fick klinga ut med mera kropp och rymd. Mycket mera avslappnat att lyssna till men ändå med nerv.

Sen kom Adagios dark horse. En trimmad Vishnu med Oyaidekontakter. Oj vad den var så mycket bättre - jobbigt. Påträngande s-ljud var borta, en helt annan klang rakt över hela spektrat, en helt annan klass.

Som sagt, jag kan inte förklara varför det blir så stor skillnad. Det retar mig lite, jag gillar att veta varför saker är som dom är.
Det kommer i alla fall bli två feta strömsnokar. Oyaide Tunami GPX-R verkar intressant, någon som testat och kan berätta mera?

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

gcs
Member

5272 Posts

Posted - 2011/07/24 :  00:51:04  Show Profile Send gcs a Private Message  Reply
Herr D, köpte du 8250A tillsammans med kalibreringsprogrammet från Genelec? Jag kommer själv att köpa Genelec:s datorplugg. Vem hjälpte dig med att ställa in eq/DSP:n. Jag hoppas verkligen inte att 8260A som jag snart kommer att köpa låter bättre än mina gamla JBL-högtalare, nä så kan det bara inte vara. En annan hemlighet med 8260A är att den är utrustad med en koaxial i mellanregistret och diskanten, precis som på TAD:s båda högtalare. Ur den meningen är 8260 mycket prisvärda.
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/24 :  09:40:58  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
gcs: Jag köpte 8250A och kalibreringssystemet tillsammans. Vad är Genelecs datorplugg, det måste jag ha missat? Är det den USB->Ethernet-dosa som kommunicerar med monitorerna? Inställningen görs automatiskt av programmet med hjälp av den medföljande mikrofonen. Man anger vilket serienummer den har i programmet så mikrofonens individuella mätkurva används vid mätningen. Man kan även trixa manuellt men det har jag inte gett mig på än.

Koaxelementet och trevägsdelningen är jag väldigt intresserad av, mer än den extra utsträckning nedåt som ett byte skulle innebära. Testa gärna med bättre nätkablar när du får dina 8260A, 8250A svarar väldigt tydligt på förändringar där.

Ska bli spännande att följa dina intryck när du har bytt!

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

gcs
Member

5272 Posts

Posted - 2011/07/24 :  12:00:32  Show Profile Send gcs a Private Message  Reply
Ja det är det jag menar det som du kallar för kalibreringsprogram. En representerat från Genelec var för några år sedan uppe på mitt jobb och visade programmet tillsammans med ett par högtalare. Han hade med sig en laptop och en mikrofon med ett nummer som man fick skriva in i datorprogrammet. Vi tyckte då inte att någon av de högtalarna han hade med sig var tillräckligt bra, så vi köpte åtta par från TC/Dynaudio. Air som var av samma typ med analog/digital ingång och med rumskorrigering. Jag har själv bara hört 8260A vid premiärvisningen i Stockholm april 2010. Jag har vid några tillfällen skrivit t.o.m här på forumet innan hifi-pressen hunnit skriva. Idag så gläds jag åt att flera tycks ha vaknat och kanske t.o.m sett fördelarna med tekniken utöver att dom låter förbannat bra till ett bra pris med tanke på vad man får. Tiden borde vara förbi med alla luxuösa och dyra slutsteg. Slutsteg ska inte synas, dom ska bara höras. Jag har slutligen en fråga till HerrD. Vad har du för försteg som driver dina högtalare, digitalt eller analogt? Mitt försteg eller mina två är rena studioprodukter och heter TC finalizer96 som har både analog och digital in och utgång. Jag sitter själv väldigt nöjd med dessa http://www.tcelectronic.com/Finalizer96K.asp
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/24 :  14:43:26  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
gcs: Jag använder M2Tech Hiface Evo. Det är en USB->AES-EBU länk. All audiodata tar den här vägen från datorn. Volymen kontrollerar jag med GLM-mjukvaran och USB->Ethernet dosan från Genelec. Så något egentligt försteg har jag inte längre. Använde tidigare ett Proceed AVP kopplat analogt till monitorerna innan jag fick Hiface Evo levererad. Det blev ett klart lyft att köra digitalt hela vägen istället.

Håller med dig om slutsteg, fast jag är fortfarande väldigt svag för superbyggen som FPB 700cx med flera. De tilltalar mig på ett härligt primitivt plan.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page

HerrD
200.000-klubben

1747 Posts

Posted - 2011/07/27 :  21:01:54  Show Profile Send HerrD a Private Message  Reply
Så har jag lånat och testat två Oyaide Tunami GPX. Gör underverk i en hifikompis anläggning, han kör numera Oyaide rakt igenom. Låter väldigt bra hos honom.

Hos mig upplevdes först en större närvaro och organisk, mindre konstlad återgivning. Efter lite längre lyssning kände jag att ljudet var lite "baktungt", bas och mellanregister fick mycket mera påverkan än diskanten. Den här karaktären gick igenom på allt jag spelade. Eftersom diskanten inte blev lika lugn och svart som andra register stack den ut och blev lite jobbig i längden.

Efter att ha kopplat tillbaka till orginal nätkablar kan jag konstatera att Adagios trimmade Vishnu var de enda som inte påverkade registren på ett obalanserat sätt. Vishnu med bättre Oyaidekontakter ligger nu högst på önskelistan. Alternativt blir det samma lösning som förra gången jag testade nätkablar: en strömregenerator. Då har strömkablar inte lika massiv påverkan.

The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.

Richard P. Feynman
Go to Top of Page
Page: of 50 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.59 sekunder. Snitz Forums 2000