HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Om HiFiForum
 HiFiForum.nu - Nyheter och information
 Nu är det regelupdate på G................
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2007/09/17 :  16:04:12  Show Profile Send arcam a Private Message

Finns många bra inlägg här, dessa tycker jag är extra bra
som kan lyftas fram:

"Exempel över entusiastiska ägare till utrustning de älskar kan ju inte klassas som reklam, de förgyller ju forumet"

"Paragraf 5 är igentligen tillräckligt" (paragraf om reklam)

"Jag tror att alla paragraferna är tillräckliga
Att ha en egen avdelning för "reklam" löser nog inte problemet"

Jag tycker reglerna är bra som dom är.

Mvh arcam

Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/17 :  17:07:09  Show Profile Send Jamo a Private Message
Oj, nu är det drag i tråden!
quote:
Jamo:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ur min egen synpunkt så vill jag reglera reklamen för att inte bli störd av den när jag besöker forumet.
--------------------------------------------------------------------------------

Frågan är, vad är det du stör dig på? Eftersom reklambegreppet i det här fallet är otydligt, kan du beskriva rent konkret vad som stör dig (och eventuellt varför)?

Marc: Under den tid jag följt forumet (snart två år) så har det varit välgörande befriat från störande reklam. Detta är naturligtvis ett resultat av ett medvetet arbete från ägaren. Släpper man krafterna fria så är det väl bara en tidsfråga innan man får en ny "Ino-kampanj" som beskrivs i en annan tråd. Det som stör mej är inte reklamen som sådan, det är när den dyker upp jämnt och ständigt i allehanda trådar, ofta ganska omotiverat. Detta behöver, som jag nämnt tidigare, inte vara begränsat till reklam, det kan vara exhibitionister som tar varje tillfälle att berätta om sin utrustning, eller sällskap av hyllare av någon företeelse (ex.vis EKK) som kampanjar för sin tro. Detta handlar inte om rätt eller fel, det handlar om trivsel och otrivsel på forumet.

Många fina argument kommer fram i tråden, det är nog dags att begrava min idé om Reklamkanalen, det är andra grepp som ska till.

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/09/17 :  19:09:24  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Många bra synpunkter , jag läser och begrundar.

Tråden kommer att låsas på torsdagkväll, så passa på att komma med
era ideer..

PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

McEnroe
fd ARCshark, 100.000-klubben

1486 Posts

Posted - 2007/09/17 :  19:34:45  Show Profile Send McEnroe a Private Message
"Topic rödtextat".
Kunde man satt en sån varning i topic fönstret när det börja luta utför i tråden.Då vet alla som går in där att det är dags att skärpa till sig.Ser man ingen förändring på 3 dar låser man tråden konsekvent.Vinningen i det här skulle vara att man inte gick in och såg nya svar"dumheter".Som man då tvunget skulle behöva svara på
"Topic gröntextat".
Kanske mer lämpad för en reklamtråd i gränslandet för att spara medlemmar som absolut inte vill läsa reklam.Då går man inte in där.

I was talking to myself!
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/17 :  22:35:59  Show Profile Send Jamo a Private Message
En annan tanke dyker upp: Är problemet av semantisk art, att vi menar olika med ordet reklam, handlare tänker ett, forummedlemmar tänker ett annat, admin och moderatorer tänker ett tredje. Måhända vi kommer närmare en lösning om vi får enighet kring ordet reklam?

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

esl
Upptäckare! Mästar-Harry 2007, 200.000-klubben

2578 Posts

Posted - 2007/09/17 :  22:49:50  Show Profile Send esl a Private Message
Jag håller med fripps till 100%!
Kunde inte sagt det bättre själv!
Trivs kanoon på HiFi forum!!! (ingen reklam att tycka om forumet va??)

/esl

Innovare necesse est.
Det är ännu häftigare utan baffel.
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/09/17 :  23:08:33  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
quote:
En annan tanke dyker upp: Är problemet av semantisk art, att vi menar olika med ordet reklam, handlare tänker ett, forummedlemmar tänker ett annat, admin och moderatorer tänker ett tredje. Måhända vi kommer närmare en lösning om vi får enighet kring ordet reklam?


Mkt bra Jamo.

Särskilt viktigt är också sen att alla vet vad admin och moderatorer beslutar sig för att gälla (om det sker några ändringar från nuvarande paragrafer...)

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

ulfsan
Member

921 Posts

Posted - 2007/09/17 :  23:26:38  Show Profile Send ulfsan a Private Message
Kanske viktigt att detta inte blir ytterligare en "ryggdunkartråd" eller "kräkaursigkritiktråd".

Jag tycker att Marc, MatsT och Jamo har kommit med inlägg som kan vara föredömen.

Själv har jag just för första gången grundligt studerat reglerna för forumet. Tror att många gör som jag och godkänner utan att läsa igenom riktigt. Det har man ju lärt sig av Microsoft mfl . Hur skulle man annars hinna installera datorprogram...

Jag tycker faktiskt att reglerna är bra, tillräckligt tydliga och även i stort tillräckliga. Frågan är nog mer hur de ska tillämpas. Instinkt, förnuft och eftertanke räcker nog långt. Märker att det jag själv reagerat mot - t ex ojuste behandling av medlemmar från näringsidkare och andra medlemmar, avsaknad av avatar som säger att man är knutna till firma mm faktiskt redan finns reglerat... Går säkert att ge mkt fler exempel om man tänker efter.

Och tänka efter bör man ju göra innan man skriver ett inlägg (gäller ALLA - även mig själv naturligtvis). Ibland är man för snabb att kasta sig över tangentbordet, får nog erkännas...

Sen är det ju besvärligt det här med reklam och baktankar i inlägg. Frågan är om det inte nästan alltid finns ett (delvis dolt, personligt) syfte med de inlägg som görs. Man kanske vill hålla fanan högt för en produkt man äger med anledning av ev framtida försäljning eller man kanske bara vill dela med sig av sin entusiasm i syfte att hitta kompisar som tycker samma sak, som man sedan kan fortsätta odla kontakten med...

Ironi och finurliga formuleringar (där "motparten" inte vet om man blivit snällt klapppad eller fått en snyting) är heller inte så kul oavsett om de kommer från en företrädare för en firma eller från någon (självutnämnd ?) specialist. De leder mest till att man kammar hem snabba poäng i form att en person blir skrattad åt, men leder knappast framåt i positiv anda. Detta hittade jag inget om i reglerna här, men vad jag minns finns det på Eufonia (jag kan ha fel...)

....(mer tankar finns men det får räcka så länge)

Mvh / Ulf





Lyra Argo i -> Continuo/Cantus -> EAR834P -> Lavardin IT <- Auralic Vega <- SqueezeBox Touch <- Mac med Roon/Tidal
JMLab MiniUtopior/2 st Rel Storm III
Ihopkablat med Nordost Valhalla/Thor
Integrerat med Denon AVR-X4100W/JMLab Electra hemmabiosystem
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2007/09/17 :  23:48:02  Show Profile Send dwain a Private Message
jag greppar fortfarande inte problemet. Men så kanske jag är ung å naiv. Där finns en hope regler som är skrivna sen tidernas begynnelse Det är bara att följa dessa. Och säger nu admin att det är reklam och dessutom har en motivering så får man ju faktiskt foga sig efter det. Det är ju därför vi har moderatorer. Med andra ord. Reglerna är bra som dom är. Då kommer vi till tillämpningen. Okej det är inte helt lätt och man kan inte vara över allt och ha ögonen på allt. Så visst det blir ibland att missar görs. Men vem har inte lyckats shabla till det ibland?
Problemet är att man inte alltid vill foga sig efter vad moderatorerna vill och hävdar "men han fick ju göra si å hon fick ju göra så". Och då uppstår ett problem. Frågan är hur ska man tackla sådana problem som moderator? Kanske är det så helt enkelt att vi dom deltagare på detta forum helt enkelt får foga oss. Jag fogar mig i alla fall Sen vill jag åter igen påpeka att admins jobb är ingen enkel match. Det är som jag tidigare påpekat en hårfin linje mellan att lyckas eller att det blir en katastrof. Som jag sagt tidigare att var admin är ingen enkel match hade det varit det så hade väll alla varit admin


Nu hoppas jag detta är begrippligt annars är det väll bara jag som yrar i nattmössan

godnatt/dwain
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/18 :  19:58:43  Show Profile Send Jamo a Private Message
I tråden har det framkommit att uppsåtet ej är ett bra kriterium för bedömning reklam - inte reklam. Sedan har det framkommit att reklameffekten heller inte är något bra bedömningskriterium. Vad göra? En idé kan vara att släppa reklambegreppet helt och hållet och istället fokusera på varför vi inte vill ha reklam i överflöd (enligt mitt förmenande förekommer hela tiden reklam, i form av länkar till företags hemsidor, omnämnande av produkter, reportage från butiker och tillverkare, märkesforum för Linn och Ino och kanske även Rauna, fast vi drar gränsen för reklam ganska olika från person till person).

Ett förslag som kanske kan vara ett steg på vägen är att byta näst sista meningen i §5 (den som börjar: Reklam på andra ställen ...) mot något i stil med det här: "Upprepat propagerande från en eller flera medlemmar, som gör forumet otrivsamt eller som påverkar Hifi-marknaden, är ej tillåtet". Rubriken på §5 kanske också behöver anpassas.

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2007/09/18 :  22:27:02  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Även om jag också har vissa problem med att se vad som är problemet.

Jamo, jag tror du kan vara inne på något. När man tolkar lagtexter, som kan vara nog så snåriga, så brukar man ju se till intentionen med lagen.

§5 inleds med

Enträget propagerande för en viss produkt oavsett om man är knuten till ett företag eller inte blir i längden väldigt tråkigt och tjatigt.

Nu är ju en av grundpelarna i marknadsföring repetition (vid sidan av exponering), så just detta kanske är något som borde fördjupas.

§5 kan nog tjäna på att omarbetas eftersom hela rubriken och syftet buntas ihop till "reklam" och ingen vill ju bli anklagad för att "dela ut papper i brevlådorna" bara för man är sanslöst överförtjust lyrisk över någon pryls egenskaper.

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

MatsT
100.000-klubben

2457 Posts

Posted - 2007/09/19 :  08:08:48  Show Profile Send MatsT a Private Message
Kanske är det så att det räcker med någon mindre ändring i skrivningen som flera varit inne på och ett ökat tryck på användarna på efterlevnad. Kanske någon form av flaggning att tråden är på väg att spåra ur som någon var inne på.

Jag är personligen också rätt trött på allt gnäll som försigår och skulle uppskatta om toleransen mot gnäll minskar en aning. Självklart skall man ha rätt att framföra önskemål om förändring men när det övergår i tjat eller gnäll borde det dämpas/stoppas.

Kanske något i stil med :
Enträget propagerande för en viss produkt eller åsikt oavsett om man är knuten till ett företag eller inte blir i längden väldigt tråkigt och tjatigt.
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2007/09/19 :  09:22:58  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Funderade vidare och tycker kanske det är läge att separera...

en paragraf för reklam och där använda dagens §5 och en helt ny som tar tag i Propaganda, tjat, upprepningar och andra stämningssänkande åsiktsframföranden.

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

BosseBula
Klubbmästare eoJeud, 100.000-klubben

3057 Posts

Posted - 2007/09/19 :  09:44:11  Show Profile Send BosseBula a Private Message
Jag funderar på en extra paragraf, som iofs inte har med reklam att göra men väl trivselkänslan här.

* Acceptera att andra inte tycker som du och försök inte till varje pris övertala dom även om du vet att du har rätt.

Klubbmästare eoJeud - Kontakta mig eller Anton om ni vill bli medlemmar
Min medlemstråd
Go to Top of Page

iroise
Member

1753 Posts

Posted - 2007/09/19 :  11:17:13  Show Profile Send iroise a Private Message
Har inga nya förslag gällande reklam/marknadsföring utan gör som jag gjort tidigare dvs litar på Pac o de andra samt inte sätter alltför stor tilltro till alla tips som förekommer här inte utan källforskning. Ungefär som alla andra texter de är inte så värdefulla om jag inte vet vem som skrivit dem. Tycker forumet är väldigt trevligt o underhållande som det är.
Go to Top of Page

Marc
Member

759 Posts

Posted - 2007/09/19 :  22:54:26  Show Profile Send Marc a Private Message
Tycker det kommit fram många vettiga synpunkter i tråden.

Ju mer jag läser §5, dessto mer tycker jag att den egentligen borde räcka, eventuellt med någon av de föreslagna småförändringarna.

Däremot har jag ett förslag på en liten ändring i §3:

§.3 Medlemmars knytning till Företag
En medlem som jobbar för alternativt driver ett (hifi)företag skall skriva det i sin signatur under "User Profile".

Att jobba ett företag antyder att måste råda ett anställningsförhållande, medan att jobba för ett företag inkluderar även andra typer av anknytningar som kan vara relevanta i sammanhanget (t.ex. en externt anlitad säljare). Åtminstone som jag tolkar orden bör kanske tilläggas

Tranquil PC T2e -> HagUSB -> i2Digital X-60 -> Audio Aero Prima DAC 24/192 -> Acoustic Zen Absolute -> Berning ZH270 / Gryphon Callisto 2100 -> Acoustic Zen Satori -> Focal-JMlab Micro Utopia Be

Edited by - Marc on 2007/09/19 22:56:12
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/09/20 :  21:20:31  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
quote:
Många bra synpunkter , jag läser och begrundar.

Tråden kommer att låsas på torsdagkväll, så passa på att komma med
era ideer..

PG


Så ja, nu är det dax att stänga den här tråden.

Jag vill härmed tacka alla de som kommit med förslag, inte bara här i tråden, utan även de som har hört av sig via pm, mail och telefonsamtal.

Vi, admin/mods, uppskattar verkligen ert intresse för frågeställningen

Nu kommer vi att läsa och begrunda, så får vi se OM det behövs någon justering eller förtydligande av regelverket.

Vi åter kommer i frågan om en månad..

PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/10/26 :  20:20:55  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Sammanfattning av tråden, i allmänhet...

Efter att vi läst igenom tråden ovan, pm och e-mail, så är det bara att konstatera att hififorums medlemmar verkar vara rätt så nöjda med de regler vi har, generellt sätt.

Det som har framkommit är att det önskas en konsekventare tillämpning av regelverket, dvs, när det sker ett allvarligt övertramp, då ska det åtgärdas omedelbart utan något daltande.

Och det här kräver att vi får lite hjälp av medlemmar som meddelar någon av admin/mod om vi skulle missa något som håller på att balla ur, tyvärr kan vi inte vara överallt alltid i alla trådar och kolla allting som skrivs .

Men framför allt, det är vi medlemmar själv som i grunden tar ansvar för vad vi skriver, och ser till att ha en trevlig stämning här på Hififorum.



PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/10/26 :  20:42:27  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Av ovan kan ni se att det inte blir några större förändringar, men en förändring blir det.................

Den här förändringen hoppas jag kan föra forumet till nya nivåer.........

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/10/26 :  21:40:46  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Butikshyllan för tillverkare och handlare.

Det här är ett forum som riktar sig främst till branchanslutna, dvs. tillverkare och försäljningsställen för HIFI.
Här kan ni göra reportage om era egna produkter och trådar om tex lanseringar, demos samt andra aktiviteter ni håller på med.
Tillfälliga erbjudanden och/eller bildreportage från spännande besök ni gör passar också in här. Här kan ni ge all den information om era egna produkter som skulle betraktas som reklam på de andra forumen.

Ej branchanslutna medlemmar kan välja att starta trådar här om de önskar involvera handlare/tillverkare på ett sätt som kan uppfattas som reklam på de andra forumen. Förutom reklamregeln gäller de vanliga reglerna som vanligt.


Här är det lite större förändringar, som synes .

Det går bra för handlare/tillverkare att lovorda sina produkter, även andras för den delen , precis som innan, skillnaden är nu att det är tillåtet med en tvåvägskommunikation.

Medlemmar/presumtiva kunder kan även de starta trådar med frågor till handlare/tillverkare, och de sistnämda kan svara hur de vill, utan risk att bli anklagade för att göra reklam.

Som vanligt gäller det att det visas respekt gentemot varandra.

Givetvis är det inte tillåtet att smutskasta handlare/tillverkare, lika otillåtet är det att idiotförklara medlemmar/kunder .

Admin/mod har möjligheten att flytta trådar från övriga forum om vi anser att de börjar innehålla reklam, också är det bara att diskutera vidare under butikshyllan .


PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

BosseBula
Klubbmästare eoJeud, 100.000-klubben

3057 Posts

Posted - 2007/10/26 :  22:30:16  Show Profile Send BosseBula a Private Message
Låter ju alldeles förträffligt bra.

Klubbmästare eoJeud - Kontakta mig eller Anton om ni vill bli medlemmar
Min medlemstråd
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/10/26 :  23:17:59  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Bosse, det var ju förbjudet att svara i den här tråden, vi synes i morgon på mässan och korrigerar ditt uttalande.............

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000