HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Meridian G07
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/07/13 :  15:35:37  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Ohoy vänner,

Vid det här laget har min nya G07 puttrat i ca 60 timmar så det är väl ungefär hälften in i inbränningen som rekommenderas för spelaren??

Tänkte därför dela med mig några av mian upplevelser av ljudet så här långt.

Skulle vara kul och veta om det finns flera G-serie ägare i vårt långa land med liknande erfarenheter. Naturligtvis är alla kommentarer dock välkommna.

Nå, Vid första inkoppling blev jag lite smått förskräckt och skrämd för att det inte lät särskilt mkt bättre än min gamla Technics jag köpte 1994 för 4 lakan. Kanske var lite trött och stressad men så var det.

Nå, särskilt överraskad var jag kanske inte eftersom spelaren var kall och oinspelad men huvudintrycken då var att det lät platt, livlöst, en aning komprimerat och vasst i topparna. Basen var förvisso något jag initialt upplevde som mulligare och fetare än förrut. Samtidigt bättre från första sekunden än min gamla spelare. Men summa summarum lät det faktiskt kråka i helheten!!

Inte alls som spelaren jag lyssnade på på Ågrens!!

Nå, på inkokning sattes den och sen i Torsdags förra veckan har den varit påslagen och på snurr under dygnets alla vakna timmar. Sedan dess har min nya signal slang ochså dykt upp på posten. Purist Audio Musaus fick det bli att kopplas ihop med mina så vackert (på bild) lysande Satori ormar.

Än har jag tyvärr inte hunnit sätta mig ner på allvar och gå igenom skiva för skiva och lyssna in mig ordentligt på ljudkaraktären. Har dock lyssnat så pass mkt att jag nu kan dela med mig av följande intryck som är blandade.

Först och främst vill jag klart och tydligt konstatera att det är en HELT annorlunda ljudpalett som målas upp framför mig. Med palett menar jag karaktär, färg, perspektiv, djup och inlevelse. Börjar jag med basen upplever jag en ENORM förbättring kvalitetsmässig. BRÅÅÅD djup bas från de djupaste kolgruvorna i norrland som i vissa fall fick mig att faktiskt bli lite rädd för att mitt system slutligen visat upp kapacitetsgränsen för mitt v-rum rent akustiskt (ca 21 kvm). Det låter med vissa skivor helt enkelt nästan FÖR mycket bas. Hmmm.. flytta ut högtalarna lite till kanske jag måste göra! Står ju redan drygt 1 meter + från bakvägg. Vad göra?? Basen känns kanske en aning "frikopplad" från helheten alltså.

Detaljeringsgraden i basen är väldigt mkt bättre vilket innebär att man hör kontrasterna i baspartierna vilket gör det lättare att hänga med i takten. Musiken har alltså blivit tyngre, fläskigare och bra mkt köttigare.

Mellanregistret är intressant faktiskt eftersom jag ännu saknar den underbara luft som jag hörde på Ågrens när jag provlyssnade spelaren. Norah Jones röst är fortfarande en aning "platt" och släpper inte riktigt från högtalarna om man säger så. Ben Harpers röst däremot (Spår 3 på Fight for your Mind plattan) hör man däremot hur mkt bättre mellanregistret och manliga röster blivit. Rösten känns verkligen mer närvarande och skulle man blunda skulle man lätt kunna tänka sig att han satt i rummet och kvittrade. Röster är mer verkliga och levande vilket gör engagemanget större i musiken. Men ändå saknar jag fortfarande något. Längtar och längtar efter lite mer härlig luft kring rösterna. Än har jag inte lyssnat på Tom Waits men ryser vid blotta tanken på ljudet av den där whiskey pipan där hemma. Brukar hursomehelst vara en hygglig måttstock på röster gammle Tom.



Diskanten upplever jag fortfarande som aningens aningens påträngande i vassa partier. Men tillfällena då jag känner detta är långt färre än förrut. T ex så är S-ljud fortfarande en aning vasssa men detta hoppas och tror jag kommer att lossna med mer inspelning. Kanske typ 100 timmar till eller nått!! Detaljer finns det massor av och det känns inte som att något "göms undan" för mig på något vis. Detta är ochså något som är bra mkt bättre än förrut.

Upplösningen är exemplarisk även om det ibland känns nertonat eller "stummare" om man säger så. Jaa, det känns en aning stumt ibland faktiskt. Men detta hänger ihop med karaktären i utrustningen gissar jag. Men trots detta finns det fler mikrodetaljer och ljudbilden är väldigt mkt större. Lustig paradox egentligen?!?!

Kan det vara signalkablar och högtalarkablar som på nått vis "färgar" ljudet en aning? Kanske är detta något som ochså förbättras med inspelning? Hmmmmm!!

Summa summarum känner man inte alls igen sig i skivorna längre. Det är en så väldigt annorlunda ljudpalett som skickas ut till en att det faktiskt känns en aning "ovant" att lyssna då det inte alls låter som förrut. Detta både skrämmer och lockar!!

Samtidigt inser jag att jag nog levt med min gamla Technics lite "för länge"?? Jag är så van vid den ljudbilden att jag nu känner mig en aning vilsen i pankakan. Men för den sakens skull är detta inget negativt. Jag tror att det hanlar om invänjning. Kommer nog helt enkelt ta lite längre tid innan jag vant mig än normalt.

Nå, jag återkommer hursomhelst med en uppdatering av dessa intryck framöver när jag lyssnat mer!!

Hmmmm... för att sammanfatta behöver jag nog ochså "brännas in" en aning. Hehehe!!

Nå, hur många timmar rekommendar ni för en 31:årig Mahler fantast??


/Flyttad - Zalve

Edited by - Mahler on 2004/07/14 08:15:32

pewe
Member

335 Posts

Posted - 2004/07/13 :  15:50:28  Show Profile Send pewe a Private Message  Reply
Hej Mahler,

det var intressanta reflektioner! Just ovanan att höra ny, förhoppnigsvis bättre, utrustning är en rätt underlig känsla. Jag kommer ihåg när jag köpte nya högtalare (Audiovector) och bytte ut de gamla (Infinity Kappa 90). Jag fick bokstavligen talat en chock, ringde affären efter två dagar och sa att jag ville lämna tillbaka dem...Trots att de hade låtit mycket bra i affären när jag provlysnade. Men efter lång inspelning låter också mina AV härligt! Skulle absolut inte vilja byta tillbaka även om Kappa 90 var en bra högtalare. Just karaktären de emellan var så olika varandra att som lyssnare får man en smärre chock. Samma sak kan jag tänka mig mellan dina två CD-spelare, totalt olika. Meridianen är totalt olik Technicsen och jag kan lova dig att det bara blir bättre samt att du aldrig kommer att vilja "gå tillbaka"! Däremot tror jag man kan göra mycket med rätt signalkabel. Lycka till!

Pewe
Go to Top of Page

sampix
100.000-klubben

1808 Posts

Posted - 2004/07/13 :  17:57:09  Show Profile Send sampix a Private Message  Reply
Låter som det börjar ta sig nu
Jobbigt med nyinköpt elektronik/högtalare,.. man får alltid en chock över hur pass "dåligt" det låter ibörjan.

quote:
Upplösningen är exemplarisk även om det ibland känns nertonat eller "stummare" om man säger så.


Jag gissar på detta är signalkabelns verk. Puristaudio-ljudet är lite speciellt

Rekommenderar dig att göra en topic i "medlemmars system", så kan du fylla på dina iaktagelser där efterhand

kabelskitsnackare

Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2004/07/13 :  20:49:11  Show Profile Send Ayn a Private Message  Reply
Ja, denna tråd skulle passa bättre in både under "Hårdvara, recensioner" och "Medlemmarnas system"

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2004/07/13 :  21:09:37  Show Profile Send drkim a Private Message  Reply
Tänk på att även signalkabeln behöver spelas in - kan ta många timmar innan den låter som den ska.
Överlag så tycker jag ändå att du är en bra bit på väg - och det kommer bara bli bättre..
Grattis

Mvh
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2004/07/14 :  08:53:20  Show Profile Send MartinH a Private Message  Reply
Mahler, vad var det jag sa

Grejer som är nya kan förändras en hel del efter hand, jag kommer ihåg när vi packade upp Naims värstingspelare CDS3 i butiken förra veckan och jämförde mot den enklare CDX2 ( som är hur bra som helst ) och det var nästan så att man föredrog den billigare spelaren ?!?!

Men efter ett par dagars körnig så spelade den under Naimdagarna i Malmö BETYDLIGT mycket bättre än "lillebror", och jag vet att den kommer bli ännu bättre efter nån vecka till... Naim skriver i sina manualer att det kan ta upp till 5 veckor innan produkten är helt inbränd, så du kan nog vänta lite till av din spelare, och som nån sa, kablaget behöver minst lika mycket tid på sig !!

Trevlig njutning /Martin
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/07/14 :  09:32:59  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Jo!!

Det lustiga är att jag skrev recensionen igår med ett par strö minuters lyssning här och där. Hade då inte lyssnat koncentrerat någon gång men igår kväll fick jag tillfälle till det.
Körde en blandning av Hip Hop, Rock, Soul, Klassiskt, Jazz etc och jag blev nästan chockad hur bra det nu låter. Tom Waits röst var grov som svartaste sandpappret och bra mkt djupare och mullrigare och strävare än tidigare. (Did you hear the news about Edwaaaaaaaarrd!!!) Från skivan Alice! hehehe!!! KÖP KÖP!!! Den mullriga rösten kom ända nerifrån maggropen liksom och nackhåren reser sig i upphetsning!!

Och vilken harmoni i registrena. Allt spelar i symbios som i det bästa av äktenskap och inget register spretar eller sticker ut för mkt. Basen jag talade om ÄR faktiskt INTE för fet. Den är precis som den skall vara. Muskulös när det ÄR muskulöst på skivan. Satte på David Gray som närmast lät tunn och urlakad i jfr med t ex Tom Waits. Instrumenteringen var ljus och tunn tills plötsligt basen kommer in.. Och då jävlar hoppar man till i soffan. För du förväntar dig inte sådan bas mitt i det ljusa. Underbart!!

Så nu 60 timmar in i inbränningen låter det redan fantastiskt. Men lite mer luft saknar jag ännu. Det kommer nog på plats med tiden det ochså!!

Var faktiskt skönt att igår sitta ner i dryga 2 timmar och lyssna igenom och samla intryck. Sista dagarna har man varit trött och sliten och inte haft någon entusiasm alls i nya investeringen men igår "hittade jag rätt igen". Musikens helande kraft!!

Ja jösses vilken spelare man köpt men det finns ju ändå mer att hämta i den. Mycket mer förmodligen!!

Spännande tider!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/08/13 :  12:08:07  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Så var det dags för en liten uppdatering i ljudupplevelserna.

Ja nu har jag slutat räkna timmar av inspelning på burken eftersom jag troligtvis är uppe i runt 300 timmar vilket rimligtvis borde innebära att apparaten är ordentligt inkokt.

En rolig men "dyr" erfaranhet jag gjort av min investering är att upplösningen och renheten i ljudet är nått så in i hästväg mkt bättre att det lyser med ficklampa på de problem som tyvärr fortfarande finns i anläggningen här hemma. Vare sig det är akustiska problem eller en hårdvarufråga är ljudet så pass mkt renare nu att musiken faktiskt är för skarpskuren i flera fall. Blir jobbigt att lyssna på samma volym som förrut och sänker man för mycket så att vassheten försvinner försvinner ju samtidigt dynamiken vilket är trist. Vassheten till trots är detaljeringsgraden väldigt hög och många skivor låter helt annorlunda än förrut. Nästan som en helt ny skiva och helt ny ljudbild. Riktigt kul när man sätter på en skiva man inte hört på länge.

Mitt intryck är att diskanten är så klar och detaljerad att den ibland "slår i taket" på Kapporna som då blir vassa. Mitt intryck är helt enkelt att Kapporna inte klarar av den höga renheten på ett optimalt sätt. Och en sak är säker. Så här upplöst i diskanten och mellanregistret lät det ALDRIG med min gamla spelare. Då lät det endast vasst på mkt besvärliga inspelningar som t ex Metallicas St Anger. Hursomhelst skall jag försöka låna hem lite andra högtalare och jämföra.

Mellanregistret följdaktligen är underbart rent och torrt med bättre kropp och stuns och realism i röster. Efter att ha lyssnat på Mårten Design Miles 2 inser jag att det dock saknas lite värme i just mellanregistret vilket jag tillskriver högtalarna. Angie Stone låter liiite smalare än vad hon egentligen är om man säger så och hon skall låta allt annat än spinkig!! Shelby Lynne och Eva Cassidy låter dessutom i dynamiska utbrott nästan elektriska. Nå inte riktgt men jag tror ni hajjar.

Så nya högtalare är nog ett måste inom kort känner jag. Detta ljudet känner jag nämligen inte igen från Ågrens då jag lyssnade med Mi3 Signature och Arcam elektronik, Audioquest kablage och G07.

Basen slutligen är exemplarisk och många många snäpp bättre, tyngre, tydligare, torrare och mustigare. Detta är den stora styrkan i Kappa 600. Finns det bas i inspelningen levereras den utan tveksamheter överhuvudtaget.

Summa summarum kan jag nog konstatera att Meridian G07 är en fantastiskt neutral spelare som nog inte bör paras med elektronik och högtalare som redan har tendenser till vasshet och hårdhet. Men parar man ihop den med lite bättre högtalare och elektronik med en gnutta mer värme och kropp tror jag man har en kombination som är oslagbar i prisklassen.

Den spelar i en mycket hög division oavsett vilket register som tilltalare en mest.

-----------------------
Tabula Rasa!

Edited by - Mahler on 2004/08/16 14:56:01
Go to Top of Page

shaft
Member

524 Posts

Posted - 2004/08/15 :  13:12:12  Show Profile Send shaft a Private Message  Reply
Hej Mahler,
Du kan inte krydda med lite mjukare kablar istället för nya högtalare? Kanske blir billigare? Du har inte möjlighet att dämpa rummet en aning i diskanten. Har du kvar din gamla spelare och kan jämföra tillbaka? Det kan ibland vara en öronöppnare...
/Shaft
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/08/15 :  15:07:58  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Mycket mjukare kablar än AZ Satori och PAD tror jag inte jag vill ha eller hittar!!! :))

Dom är mjuka nog alltså!! Dessutom är Meridian ochså lite varmare i karaktären utan att bli "brittiskt" svampig. :)

Har dessutom jfr mycket med gammla spelaren vilket förvisso inte behövdes för att höra enorma skillnader i alla register.
Har levt med Technics i drygt 9 år så jag vet exakt hur den lät. :)

Som du kan läsa i mina övriga trådar är rummet under arbete. Skall tapetsera om, flytta bokhylla och lite annat kul så får man se. Men oavsett vad så är förmodligen nya högtalare på G. Ommöblering eller inte så kvarstår faktum att Kapporna i karaktären är en aning analytiska och ljusa i klangen. Med ökad upplösning blir följdaktligen kapporna än ljusare och upplösta och då krävs det mer av högtalarna för att hantera detta.

Men som jag sa till Sladd på hifi consult så är jag i stort nöjd med kapporna utom i diskanten och övre mellanregistret som är lite slankt och saknar "kropp".

Tack för tipsen annars.

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

shaft
Member

524 Posts

Posted - 2004/08/16 :  10:54:22  Show Profile Send shaft a Private Message  Reply
Hej Igen!
Kör själv med PAD och de är......mjuka ;-) Jag förstår hur du menar och det verkar ju vara Högtalaren som är "boven" Vad har du på önskelistan?
Tycker själv inte om för ljust ljud, men ibland så tar det ett par veckor innan allting sätter sig med kablar inspelning och allt. Fast du har ju många timmar på spelaren vad jag förstår. Hur går det om du bara sätter på en skiva och inte försöker lyssna analytiskt? Fast det är klart att är det helt "av banan" så är det ju svårt. Vad jag brukar göra när min anläggning är att köra med Densens DeMagic ljudspår som är 3 minuter. Då blir ljudbilden tvättad och klarare med mer definition. Dock ej mörkare som verkar var din preferens ;-( Skivan kan rekommenderas dock.
/Shaft
PS Fast visst är det konstigt att det ena ofta ger det andra......
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/08/16 :  11:32:20  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Håller helt med dig!!

Joo högtalarna har nog varit boven. Men nu vete fanken. I lördags kom jag hem med ett set nätkablar till cd och stärkare. Pang bom så verkar allt vara bättre på plats!!! Mindre vasshet, väldigt mycket mer klarhet och lugn och ro i musiken och detaljer som träder fram. Ja nu vete tusan om jag inte är nöjd!!

Antingen inbillar jag mig eller har något plötsligt hänt.

Va lustigt va??

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

shaft
Member

524 Posts

Posted - 2004/08/16 :  14:26:20  Show Profile Send shaft a Private Message  Reply
Se där , se där........;-)
Passa på att njuuuta (ett tag):-)
/Shaft
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/08/16 :  14:51:31  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Hur länge då??

Får ju lön om drygt en vecka !!! :)))

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

shaft
Member

524 Posts

Posted - 2004/08/16 :  16:30:02  Show Profile Send shaft a Private Message  Reply
Jag förstår.....;-)
Kom ihåg att ibland är bästa uppgraderingen en stadig Whisky!
/Shaft
Go to Top of Page

B Peter
Member

635 Posts

Posted - 2004/08/25 :  16:25:08  Show Profile Send B Peter a Private Message  Reply
Hej, intressant läsning! Det hade ju inte varit så roligt om du blivit missnöjd men du verkar trots allt ganska nöjd?

Jag skulle bara vilja lansera en hypotes, som bygger på egna erfarenheter. Hypotesen är den att det inte är fel vare sig på din cd-spelare, förstärkare, högtalare eller kablar. Jag chansar och gissar på att du har ganska kala väggar i lyssningsrummet? Kanske inte så mycket möbler och mattor heller? Det du då hör som är störande när musiken presenteras med mer information är inte ett systemfel utan otäcka efterklanger i rummet.

Skillnaden på rum i denna fråga kan vara rent häpnandsväckande. Jag flyttade en anläggning till ett rum som i sig har en trevlig akustik från ett rum som inte hade det. Rummen är lika stora men har lite annorlunda proportioner. Dessutom så har det bättre ljudande rummet mjuka strukturtapeter (tydlig struktur). Skillnaden mellan rummen är inte enorm för ögat men ljudmässigt är det en helt annan sak! Det som förr gav lyssningströtthet låter nu helt OK.

Skulle detta kunna stämma in på ditt rum, att det har "skarp efterklang"? (gör klapptestet, ett hårt klapp som svider i händerna och lyssna på efterklangen)
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/09/02 :  08:50:58  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
B Peter

Se följande av mina trådar för lite bilder av rummet förrut!
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31462&SearchTerms=,

Visst har du rätt i att akustiken är A och O och jag håller just på att pula hemma med lite ommöblering för att ta hand om dumma elaka reflexer på väggarna.

Har än så länge tapetserat om och flyttat bokhylla till vänster långvägg vilket tar hand om reflexerna på den sidan. Men nåja, den diskussionen kan vi kanske ta i länk tråden.

Gällande G07 blir jag fortfarande förundrad över att ljudet tycks bli lättare och lättare och mer och mer transparent och luftigt ju längre tiden går. NU har jag spelat säkert runt 400 timmar och man kan verkligen höra de minsta puttinuttigaste detaljer i musiken. Men största skillnaden (vilket säkert kan bero på bokhylleflytt) är att röster blivit mer realistiska och att musiken inte känns så "stirrig" och spretig lika ofta som förrut. Just därför börjar jag bli lite fundersam om jag eg. skall byta högtalare.

Suck!! MEN JAG VILL JUUUU!!!

Det är sååååå kul med nya investeringar!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Rob
Member

242 Posts

Posted - 2004/09/02 :  12:00:42  Show Profile Send Rob a Private Message  Reply
Sluta gnälla nu Mahler !!!

Pynta upp degen och var glad !!! Kapporna skall väck och något annat nytt och spännande skall in...

Tillgodose dina begär och shoppa loss ordentligt...

/Pelle
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/09/02 :  13:42:47  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Vad elak du är mot mina Kappor!!

Du fiskar bara efter god kaffe och en toppen gäst lyssning hemma hos Mahler!!

Och du är såklart välkommen!!


-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Merkurius
Member

1750 Posts

Posted - 2004/09/02 :  14:28:13  Show Profile Send Merkurius a Private Message  Reply
Jag har en 588, som för övrigt spelar riktigt bra. Jag håller helt med dig (Mahler) när det gäller basen. På den punkten är Meridian spelarna i en klass för sig, outstanding!

Edited by - Merkurius on 2004/09/02 14:29:12
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/09/07 :  11:59:20  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Ikväll skall jag testa G07:an med Rör stärkare och Mårten Design Miles 2!!!

Snacka om spänning i luften!!!

Är ute efter ett lite varmare ljud och är inte helt främmande för att byta högtalare och ev. förstärkare!!

Rapport följer !!


-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

nurfen
Member

484 Posts

Posted - 2004/09/09 :  09:32:42  Show Profile Send nurfen a Private Message  Reply
Nå..?

Sweetspot är överskattat!
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/09/09 :  10:27:22  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Ojj..

Ja just ja, lyssningsrapport!!

Ok, ljudet sög och var helt förfärligt utan upplösning, bas och dynamik. Fullkommlit svampigt och mossigt för att summera!! Diskanten skar som knivar i trummhinnorna och paralleller kunne dras till Psycho och en viss dusch scen.

Nå, dålig humor som vanligt när man fått för lite kaffe i sig!!

Men mer seriöst måste jag säga att det var en mycket glädjande stund för mig med tanke på att jag gått och oroat mig och funderat på om det skulle vara G07 som har en hård karaktär och att det är det som gör min anläggning lite busig ibland. Nu körde vi med EAR 899 (??tror jag??) och Mårten Design Miles2

Allt sammantaget måste man konstatera att ljudet var otroligt homogent med mkt bra tyngd i basen och klar och tydlig nyansering och kontrast i musiken även på lägre volymer som vi mest spelade på. Mina medlyssnare hörde direkt en stor skillnad i ljudet på G07 och den gamla cd-svarven (hmmm.. vad hette den nu?? :))

Skulle nog inte kunna säga att något register egentligen sticker ut särskilt mycket utan allt är där det skall vara. Tyngd i basen utan att ta överhanden, mjukhet och värme i mellanregistret utan att bli svampigt och mossigt. Exemplarisk upplösning och klarhet i registrena dessutom. Någon vasshet eller hårdhet var inte att tala om bortsett från vissa S-ljud från Sophie Zelmanis pipa vilket vi tillskriver inspelningen. Låter alltså samma oavsett utrustning och högtalare. Vi/jag kunde notera en viss mjukhet/bumlighet i basen och en aaaaningens luddighet men vi konstaterade alla att det förmodligen var ett akustiskt fenomen som alldeles säkert skulle försvinna med lite översyn av akustiken (mattor, bort med matsalsbordet! etc etc.

Underbar harmoni i registrena, musikalitet och vitalitet helt klart med klar och tydlig pondus i basen. Riktigt underbart klipp i basen som jag nu saknar i min anläggning. Nu är ju Miles ochså typ 2-3 divisioner över mina Kappor och Ear lika många divisioner över Amplfixen och jag tror det gör en hel del faktiskt. Låter helt enkelt mera oansträngt och löst och ledigt och sammanhållet och avslappnat med bättre elektronik!!

Men så skall det vara ju!! Bättre elektronik bättre ljud!!

Vad tyckte Rob då??? Som ju ochså deltog i hifi-stunden??

Allt sammantaget har jag fått en liten söt tand gällande det varmare "rör" ljudet. Men än vet jag lite om det. Förhoppningsvis får jag lyssna mkt mer på Arken i helgen!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Rob
Member

242 Posts

Posted - 2004/09/09 :  12:56:38  Show Profile Send Rob a Private Message  Reply
Fikat var gott !!

G07:an spelade byxorna av den gamla EAD:en... Fullständigt...

Du har så rätt så Mahler, det var allt en EAR 899... Det var t.o.m så att jag blev lite sugen på en sådan...

Det är bara att börja spara då !!

/Pelle
Go to Top of Page

Jonas@Ljudmakarn
Anställd Ljudmakare

238 Posts

Posted - 2004/09/21 :  20:06:51  Show Profile  Visit Jonas@Ljudmakarn's Homepage Send Jonas@Ljudmakarn a Private Message  Reply
Välkommen i den glada skaran av eridian-ägare!

//Jonas Ljudmakarn
http://www.ljudmakarn.se http://www.facebook.com/ljudmakarn

Edited by - Jonas@Ljudmakarn on 2004/09/21 20:08:03
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/09/28 :  10:55:41  Show Profile Send Mahler a Private Message  Reply
Glada Meridian ägare LJUD mässigt definitivt!!!

Ljudet i all ära men blir f-n tokig ibland när knapparna på fronten inte reagerar överhuvud taget!! T ex när man skall fram och byta skiva!! Trycker på stop med pekfingret! inget händer! Trycker en gång till lite hårdare med pekfingret!! Inget händer!! Trycker med tummen och håller inne en sekund!! Inget händer!! Trycker trycker trycker trycker snabbt!! Inget händer!! Har nu försökt stoppa skivan i typ 15 sekunder... Kontemplerar om jag skall trycka open/close för att få ut eländet men det är ju inte rekomenderat kanske! Trycker vidare och till sist stoppar skivan och jag kan trycka ur den!!

GrrrrrRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrrr!!!

Bygga musik maskiner kan man ta mig tusan idag men att fixa en praktiskt betjäning på dyrarare apparater är samma överallt!! Crap!!
Nå, ett plus iallafall till fjärren som i stort sett funkar toppen!! utom när CD-spelaren inte känner för att ta emot kommando!!

Kan detta vara ett mjukvaruproblem??????

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000