HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Johans pryttlar, Dirac Dirac Dirac...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2007/04/30 :  10:46:46  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Din anlägning skulle vara kul att få lyssna på

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/04/30 :  12:53:09  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Duo står kvar där den står, vilket finns med i texten När lägenheten blir fixad (nångång) så ska jag plocka in rör alá ESL för att tämja resonanserna som är 2-3 st beroende på var Duo placeras.
Jag ska leka runt lite med placeringen igen när det är fixat men att ha den undanstoppad är det jag siktar på. Slutstegen ska in i racket så Aura o en massa blommor är allt som ska stå där framme.

Att beskriva hur det låter är banne mig inte lätt det Zalve nämner stämmer in klockrent men det finns såååå mycket mer. Ljudbilden är gigantisk o den går även runt en så allt ligger inte framför en. Men det låter ändå väldigt laidback. Medvetna fasfel snurrar runt i hela rummet vilket omedvetna även gör !! Jag har bla hittat att dom på vissa skivor har reverbet fasvänt, det ger en ganska udda effekt via WLM.

Man får väldigt mycket luft mellan dom spelande som gör att spelar man riktigt riktigt komplex musik så kan man hänga med utan att bli snurrig. En annan sak som jag bara kan göra med WLM är att blunda o lyssna vilket jag aldrig har kunnat förr !!

Och basen, vilken bas
Att ha en bas som är så pass stor att den inte behöver stöd från väggarna att spela låga hz är helt underbart. Det gör att jag även har bas när jag spelar tyst men den tar inte överhand när man drar på. Den ökar volymen jämt tillsammans med Auran o istället för att ta överhand eller att bli mullig så blir den fysisk !! Den greppar tag om en o skakar runt kropp o lyssningsfåtölj Drar man på riktigt riktigt högt som jag gjort ett par ggr då kan man inte ens fokuserar blicken

Att spela högt är en av dom få negativa sakerna. Vad man än petar in så kan man spela på tok för högt utan att det låter jobbigt. Det gör att man lätt blir fartblind ! Tar man det tillsammans med Duos egenskaper då är det faktiskt ganska svårt att låta bli
Enligt mätning så har jag -5 db vid 16 Hz o det är UTAN att ha korrigerat upp basen i dess lägre register. Den andra negativa saken är att ibland dras ljudbilden ut lite väl mycket. Bredd o djup blir sanslöst stor men finns det på skivan så


Så är jag nöjd o glad ?
Jo det är jag, WLM är den 100% högtalaren för mig o jag är från den här dagen så märkesbunden man kan bli




Från Auras bakkant till vägg är det 1.4 o från sidan till vägg 50 cm.
Lyssningspositionen är ungefär 2.3 ifrån linjen där Aura står.
Duo står inte så nära vägg som det visar utan det är ungefär 40 cm i mellan. Bredvid Duo till höger står soffor o Tv:n bla


FBK

Är du nere i södern nångång så är du hur välkommen som helst


*edit*
Stavfel

Edited by - johan.björklund on 2007/04/30 15:15:50
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2007/04/30 :  17:26:27  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
quote:
FBK
Är du nere i södern nångång så är du hur välkommen som helst

Tack! Har ju tänkt att ta en resa söder ut någon gång, så när det blir av så lär jag höra av mig

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2007/05/01 :  18:21:44  Show Profile Send nahoj a Private Message  Reply
Japp då har man just kommit hem efter en långhelg i Skåne.
När man ändå var i trakterna tänkte jag att en dagstripp till Trelleborg kan jag nog komma undan med.
Jajamen efter att ha spenderat förmiddagen ute vid Kåseberga började det att dra ihop sig för avfärd till Trelleborg.

Eftersom jag hade gott om tid och en lånad Mercedes från slutet av 60-talet kändes det helt rätt att puttra kustvägen från Ystad till Trelle, ett helt riktigt beslut skulle det visa sig då det var en mycket vacker sträcka.

Så väl framme hos familjen Björklund var jag på strålande humör efter denna tripp och helspänd på att få lyssna på WLM.

Har endast läst lite på nätet om detta märke så jag hade inga direkta förväntningar på högtalarna, brukar funka bäst då.
Innanför dörren var det ett lite skönt hallå allt väl?
Japp! själv då?
Kanon!

Slå dig ner i sweetspot, här e fjärrisarna
Du får sköta dig själv en stund om det är ok?

Tror inte jag flyttade mig från sweetspot mer än när det blev mat (tack för den Johan) varför skall jag berätta senare.
För jag får lov att återkomma om en stund med lyssningsintryck, måste samla mig lite till för att kunna förklara något sånär hur jag upplevde Johans system.

Vi hörs snart igen

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/02 :  00:55:39  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Du log ofta o länge så du tycktes trivas, precis som jag

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2007/05/02 :  08:53:30  Show Profile Send nahoj a Private Message  Reply
Jo jag kom på mig själv med att sitta o flina flera gånger och jag vet inte hur många gånger jag sa att det här är riktigt bra.

Jag hade med mig lite blandade skivor som jag har kört de sista gångerna jag provlyssnat något.
Lite brasilianskt med mycket blåsinstrument kombinerat med högt tempo och på de skivorna har jag ibland märkt att högtalare inte riktigt får fram det riktiga tempot o drivet så att känslan jag brukar få när jag lyssnar på dem uteblir och då stämmer det inte.

När jag lirade dessa hos Johan då kom den känslan som ett brev på posten, inte nog med att det spelade med en fantastisk snabbhet, precision o Djuuup.
Ljudbilden var så stor att det blev nästan löjligt.
Det här med ljudbilden var jag inte riktigt beredd på. Jag har aldrig varit med om något liknande, när johan satte på några låtar han själv kallade lite "skumma" då var det ljud precis överallt så man blev faktiskt lite snurrig, makalöst!

Man skulle ju kunna tänka att 2 x 18tum sub inte spelar sådär jätte rappt men det är helt fel fel fel, den spelar snabbt o den spelar djupt, när man sitter o vibrerar i stolen då är det djupt men det tappade aldrig kontrollen inte ens på riktigt höga volymer o då pratar vi HÖGA.

När det då åkte i lite lugnare musik i form av Patricia Barber då kom den där ljudbilden igen o bara svepte med mig in i musiken, Johan höll just då på att fixa mat i köket o jag satt själv o lyssnade.
Efter att första låten satt igång var väl meningen att jag skulle hoppa bland favorit spåren men jag kom helt av mig o bara lät skivan gå.
Som jag skrev tidigare så brukar musiken föra med sig en speciell känsla när allt stämmer men här var så mycket mer än bara den känslan (jag får gåshud bara jag tänker på hur det spelade) aldrig för har jag blivit så förförd av ett system som jag blev här.

Och det bästa av allt var nog att det kvittade vad för musik som matades i spelaren allt fungerade just lika fint.

Hoppas ni förstår något sånär hur jag menar, så svårt att förmedla en känsla i skrivande form.

Får även passa på att tacka Familjen Björklund för en mycket trevlig dag med bra musik o god mat, som vanligt känns det som att dagarna är allt för korta.

Kommer fylla på med mer text senare nu måste jag iväg.

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/
Go to Top of Page

kaffekoppen
Semesterfirare

1415 Posts

Posted - 2007/05/02 :  09:03:01  Show Profile Send kaffekoppen a Private Message  Reply
Det finns inga skäl till att inte 18" skall kunna göra sitt jobb, mindre element är ju inte snabbare per definition, de behöver bara röra sig längre för att flytta samma mängd luft. Jag är övertygad om att det var mäktigt :)

Ordförande LTS- bättre och informativare hemsida utlovas!
Jämför alltid själv - ingen annan har dina öron!
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/02 :  12:26:59  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Tack själv Johan, det är bara kul att träffa folk o nya friska öron är inte så dumt att kunna plocka in i bland.

Jag känner igen varenda rad Johan skriver o har själv genomgått processen som innehåller mycket När jag lade på Infected för att "dema" fasfel då skulle jag ha haft kameran framme. Jag lade även på Devin Towsends Terria som har så många pålägg o reverb man nu kan ha. Gitarr, sång ligger huller om buller i flera lager tillsammans med ljudeffekter som ofta hoppar runt i fas. Jag skulle ha haft kameran framme då med ;-)



quote:
Det finns inga skäl till att inte 18" skall kunna göra sitt jobb, mindre element är ju inte snabbare per definition, de behöver bara röra sig längre för att flytta samma mängd luft. Jag är övertygad om att det var mäktigt :)


Jag är inte den som säger bu eller bä för jag vet helt enkelt inte Men hade du frågat mig för 1 år sedan så hade jag kallat det galenskap. Men som du skriver så är tex slaglängden minimal när man verkligen pressar den. Givetvis så drar den igång rummet MYCKET lättare än med större golvare. Det i sin tur gör att den kan vara lite svårplacerad kanske men sånt kan man/ska man ju fixa.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2007/05/10 :  12:56:27  Show Profile Send nahoj a Private Message  Reply
Jaha om jag skulle skriva lite till då

Innan skrev jag ju väldigt gott om högtalarna, men det är ju inte en pryl som gör att helheten blir fantastisk utan hela kedjan måste ju stämma.

Och här måste jag återigen säga att Johan fått till det mycket bra.
Accuphase har alltid fått mitt hjärta att slå lite dubbelt eller ibland nästan stanna för den delen

Får nog döpa om det till Ahhhccuphase

Men pricken över i:et var ändå hans cd spelare Lector (vad den nu hette mer)
Känslan i den spelaren var nog bland det bästa jag sprungit på
Toppmatad med lucka av acryl som man sköt bakåt manuellt helt ljudlöst för att lägga i skivan o sedan smack på med Pucken med magnet för att fixera o dra luckan tillbaka igen.

Detta gjorde att jag kanske inte helt omedvetet bytte skivor lite fler gånger än jag hade behövt

Summan då: jo detta var ett i mina ögon o öron ett mycket välbalanserat system där allt verkade spela i harmoni, och man kunde lyssna på musik länge utan att uppleva någon lyssningströtthet
Även om man satt o småpratade och lyssnade på låg volym så uppskattade man ändå kvaliteten på musiken utan att känna sig tvungen att sitta i sweetspot och det är bra tycker jag!

Det var väldigt roligt att kunna lyssna till ett sådant system i hemmiljö.

Återigen tack till Fam. Björklund för en trevlig dag

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/

Edited by - nahoj on 2007/05/10 13:04:55
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/10 :  14:22:10  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Cd:n är en Lector CDP 7 TL med tillhörande PSU
En rördriven Italienare som är helt handbyggd ink drive. Dom har både stärkare o Dacar o andra cd spelare på sitt program.

Priserna i Sverige ligger till o med under priserna i Norge o i Europa faktiskt iaf när det gäller CDP 7.

http://www.docet-lector.com/010.htm
http://www.docet-lector.com/start.htm

Edit
Såg att 7:an nu är MkIII medans min är en MkII
Pris i Swedela ligger idag runt 26K vilket var ungefär vad jag betalade.


>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2007/05/10 21:22:54
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/05/10 :  22:13:49  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
vad kul du vet inte vad som skiljer mellan MK2 och MK3? *nyfiken*

Edit: såg precis att de hade riia med som hade passat din setup ypperligt johan

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel

Edited by - B-200 on 2007/05/10 22:16:04
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/10 :  23:32:39  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply


Jag vet inte alls vad som skiljer sig faktiskt, ska kolla lite.
Men det är väl nått internt antar jag.

Man kan beställa spelaren i 3 steg
1# Bara analog RCA ut
2# Digital utgång - vilken sorts väljer man själv SPDF / AES-EBU / opto Toslink or ST-II
3# Digital o balanserad utgång

Den jag har är en 2:a

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2007/05/10 23:38:21
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/10 :  23:36:52  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Det är DACen som är ändrad. Det sitter en 24 bits i den nya, jag har 20 bits i min. Jag har BurrBrown PCM-63 BB o den nya har en som heter 24 bit PCM-1704
Vem som gör sådana har jag inte en susning om

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2007/05/10 23:42:41
Go to Top of Page

plind
Member

1378 Posts

Posted - 2007/05/10 :  23:44:20  Show Profile Send plind a Private Message  Reply
Det är nog oxå BurrBrown En gammal välrenommerad DAC. Sitter i många finare maskiner.
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/10 :  23:53:01  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Tack för infon

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/05/10 :  23:55:21  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
grymt BurrBrown har man hört mycket om. Trevligt att kunna välja allt kring spelaren.

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/05/11 :  00:02:17  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Det roliga är att dom tar inte hutlöst betalt för tex AES-EBU eller ST-II utan det är nära på självkostnad med ett mindre påslag.

Dom gör även kit för självbyggare http://www.docethifi.com/


>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2007/05/11 00:03:30
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/10/02 :  20:47:10  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Hej hopp cykelstyre

Det händer saker hemma hos Björklund o det är f-n på tiden med
Vad som sker är att målaren är nu färdig ...........
Så vi har ett hem igen

Så det är ett jäkla jobb att få ordning på allt igen o jag är till o med musiklös för jag har börjat av sälja av mina stärkare o försteg.
Typiskt att det ska göra precis nu va

Iaf så ska jag vända musikdelen 180 grader o se om jag kan få till det. Det görs enbart av möblerings skäl o det bär emot. Men jag har ganska mycket akustifrämjande pryttlar som ska upp så med lite tur.
Sen ska allt flyttas igen för vi ska måla om vardagsrummet men det gör vi först om ett par veckor eller så.

Pix om ett par dagar

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

iroise
Member

1753 Posts

Posted - 2007/10/02 :  21:14:12  Show Profile Send iroise a Private Message  Reply
Kul att ni börjar komma i ordning, det hat tagit lång tid.
Go to Top of Page

Nykmark
Member

379 Posts

Posted - 2007/10/02 :  21:46:09  Show Profile Send Nykmark a Private Message  Reply
Hoppas allt blir kanonbra nu när det börjar ordna upp sig, det är ni värda efter allt strul!

Det är du som avgör om din anläggning låter bra!
Go to Top of Page

Jonne
Member

1102 Posts

Posted - 2007/10/02 :  21:49:46  Show Profile Send Jonne a Private Message  Reply
Va skönt att det är klart nu,du har väntat länge

Lycka till med akustik & möblering
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2007/10/02 :  21:58:05  Show Profile  Reply
Slit nu upp kameran ASAP och bjud på lite fräscha bilder

admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/10/02 :  22:36:44  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
trevligt, trevligt

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/10/02 :  23:50:35  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Tack för alla glada tillrop

Det är inte så mycket att visa än faktiskt, jag placerade frontorna som dom ska placeras o man lägger banne mig inte märke till dom. Det är 4,5 meter från deras bakkant till väggen bakom Och dom är uppryckta mot sidoväggarna.

Vad jag gör nu är bara lite tester med akustiken o tur som man har så trillade jag in på rätt spår direkt. Fast jag har inget steg att driva suben med för tillfället men jag överlever

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

BosseBula
Klubbmästare eoJeud, 100.000-klubben

3057 Posts

Posted - 2007/10/02 :  23:57:13  Show Profile Send BosseBula a Private Message  Reply
Alltid trevligt när man känner att det är ett hem man bor i.

Hoppas du kom in på just rätt spår direkt så du kan få njuta av musik till fullo igen.

Klubbmästare eoJeud - Kontakta mig eller Anton om ni vill bli medlemmar
Min medlemstråd
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.45 sekunder. Snitz Forums 2000