HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Nån som lyssnat på Tannoy DC10T?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2011/10/11 :  20:35:37  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
quote:
Hur ofta låter akustiskt musik tex. slankt,vasst och kallt? Och hur ofta låter högtalare tex. slankt,vasst och kallt ?
Sedan så säger de allra flesta tillverkarna att deras högtalare låter neutralt....


Men det är ingen rättvis jämförelse, ursprungshändelsen blir misshandlad X antal ggr innan den ens finns på skivan.
Det närmaste man kan komma är upptagning och uppspelning i samtid med den akustiska händelsen, då blir det iaf något så när fair play för de högtalare man spelar upp på.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..

Edited by - Goldfinger on 2011/10/11 20:38:27
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2011/10/11 :  20:53:36  Show Profile Send FBK a Private Message
Rättvis och rättvis, det är ju den jämförelsen man kan göra med de egna öronen. Misshandlad x antal gånger vet vi ju om, och det svåra är att hitta burkar som lyckas få till en någolunda kompromiss i ens egna öron så man njuter vettiga skivor lika mycket som med skivor som har misshandlats x antal gånger utan att öronen ramlar av. Det finns ganska gott om högtalare där ute som inte går att spela en hel del musik på utan att det kommer att göra ont på sidorna av huvudet.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

stegg
Member

109 Posts

Posted - 2011/10/11 :  22:04:31  Show Profile Send stegg a Private Message
Jag tycker absolut att man kan lita på dom öron man har för att välja sina burkar och apparater. Mätningar på den här nivån som DC10T befinner sig på, är egentligen helt ointressant. Jag tror ingeniörerna på Tannoy har gjort sitt jobb innan fabriken lanserar en produkt som denna.
Det är hellre en fråga om vad man själv har som ideal när man väljer sina grejer. Som nyfiken och vetgirig är det ju bra att man läser och hämtar intryck innan man sätter sig ned för att lyssna själv.
Om man däremot skaffar sig förutfattade meningar innan man lyssnar, är det ju bara meningslöst att fråga.
Go to Top of Page

Levator
Member

295 Posts

Posted - 2011/10/12 :  08:42:07  Show Profile Send Levator a Private Message
Jag tror att jag förstår frågan!
När man läser tester för att se vilka produkter som kan vara intressanta och ge mig den upplevelsen man vill ha, så gallrar man ut dom produkterna som kan vara intressanta sedan försöker man få mer information.
Problemet med tester är att man är hänvisad till testarnas rum kringutrustning och musiksmak och inta att glömma testarna själva.

Vi kan ju ta ett exempel, jag ville lyssna till Dynaudio 1,3 för jag hade läst att den var bra, sagt och gjort åkte till en mycket bra och exklusiv hifiaffärlite utanför Göteborgstrakten, det lät inte bra.
Var lite senare inne i en mindre affär i GTB, träffade där Björn Wiman och jag beklagade mig över Dynaudios dåliga ljud, han sa lite lugnt Hmm måste varit något fel, nu ska jag dema dom för dig, och jag är än i dag förvånad över hur bra dom lät när han demade.

Sedan när flera testare har samma åsikt jo kanske ska man dra öronen åt sig, men det finns ju många som tycker att flera av Cantons högtalare låter bra, inte jag! så deras åsikt stämmer inte för mig i detta fall.

Ska man åka 110mil så förstår jag att man vill fråga efter mer intryck, och då borde väl detta forum passa bra, om man vill ha medlemmarnas högst personliga intryck om vad dom tycker, vilket i mitt fall smäller högre än yrkestestare.
Go to Top of Page

stegg
Member

109 Posts

Posted - 2011/10/12 :  12:41:51  Show Profile Send stegg a Private Message
Quote:

Ska man åka 110mil så förstår jag att man vill fråga efter mer intryck, och då borde väl detta forum passa bra, om man vill ha medlemmarnas högst personliga intryck om vad dom tycker, vilket i mitt fall smäller högre än yrkestestare


Helt enig. Men då måste man fråga.

Jag har själv ägt ett par Canton för många år sedan som jag tyckte mycket om med den elaktronik som jag använde då, men efter ett tag ville jag ha en annan riktning på diskantområdet än det Canton leverade.

Nu, några år och apparaturer senare har jag mitt nuvarande system som har helt andra egenskaper.Jag känner att jag är gott framme för att nå mitt ideal när det gäller det ljud och karaktär som Tannoy presterar.
Om man seriöst frågar efter hur en apparat eller en högtalare låter, får man oftast svar här på forumet.
Om man hakar sig fast vid några recensenters ( inte alla) åsikter innan man frågar, är risken stor att man får korta svar.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000