Author |
Topic |
|
patst577
Member
409 Posts |
|
JonasY
Member
1019 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 07:42:00
|
Varför inte lämna in dem typ 1 ggr per år och sen använda ett vanligt slipstål? Det borde räcka om man inte lagar en fruktansvärd mängd mat! Så får man det perfekt gjort också ... |
Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP |
|
|
patst577
Member
409 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 08:35:35
|
Äsch, då kommer man ju bara stå där med en slö kniv när man väl behöver den... |
/Patrik
|
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 08:36:46
|
TORMEK!!!!! + en fin japansk sten, jag menar fiiiiiiiin
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
|
Anjin
Member
158 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 08:40:46
|
Jag har en en Spyderco!
Måste säga att den är toppen faktiskt. Kniven (jag använder bara en just nu) blir riktigt riktigt vass och det är väldigt svårt att misslyckas med att slipa den. Det ska tydligen gå att slipa allt möjligt annat med den också, så jag skulle se den som en säker investering. Bra pris måste jag säga - såg den i Svedala någon gång när jag fortfarande letade efter den och då gick den på 8-900kr.
JonasY: Var lämnar man in knivar i Stockholmsområdet? Låter som en bekväm lösning om man är sån. |
|
|
B-200
fd. asimov66
4687 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 08:59:04
|
Jag jobbar som kock och jag lämnar in mina knivar 1-2 gånger per år för slipning + underhållsslipar själv mellan de tiderna. Funkar bra för mig. |
.....Med reservation för subjektivitet och stavfel |
|
|
RuneStone
Member
1961 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 09:02:41
|
Jag har en bunt med "riktiga" klassiska runda slipstenar, du kan få köpa en sådan till ett fördelaktigt pris, dock inte så praktisk om man bor i lägenhet.
en sådan: |
"syftet är som sagt att efterlikna ett transistorsteg.." |
|
|
Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare
8011 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 10:41:24
|
Anjin: quote: JonasY: Var lämnar man in knivar i Stockholmsområdet? Låter som en bekväm lösning om man är sån.
Har ingen egen erfarenhet - men en kollega till mig lämnade in sina knivar hos Lagamati hörnet Odengatan X Västmannagatan och blev mycket nöjd med resulatet.
Dessutom finns Slipkliniken på Thorildsvägen plus några till. Men dem har jag ingen erfarenhet av.
mvh /Jörgen G |
Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system. Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen. |
Edited by - Jörgen_G on 2010/03/16 10:42:01 |
|
|
patst577
Member
409 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 11:55:22
|
en TORMEK skulle inte vara fel men då pratar vi både större prisklass och utrymmeskrav, inte kompatibelt just nu tyvärr...
Anjin: Känner du ett behov av de ultrafina stenarna? ~35 dollares mer men ska man ändå beställa så?
RuneStone: Tack för erbjudandet men tyvärr var det lägenhet här... |
/Patrik
|
Edited by - patst577 on 2010/03/16 11:57:40 |
|
|
Micke Y
100.000-klubben
7709 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 12:13:57
|
I stockholm har jag lämnat på knivar.nu i Bromma. Funkar kalas. Behövs bara slipas en ggr /år och sedan bryne ofta som tusan. Inte en slö sekund.
Micke |
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her. "Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan. |
|
|
drkim
Klubbmästare HKS
2647 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 19:49:11
|
Jag använder själv en OBH Nordica Pro Sharp, som väl mer ska ses som ett elektriskt bryne än regelrätt slip - otroligt nöjd är jag i alla fall, det är keramiska stavar som roterar och "bryner" eggen, helt lysande resultat varje gång - har dock varit med om knivar som varit alltför slöa för att kunna slipa, men kör du kniven hyfsat regelbundet, så håller den sig otroligt vass och fin...
Mvh Jocke |
Med vänliga hälsningar Jocke
Mitt system! Maila mig! |
|
|
bibl
100.000-klubben
987 Posts |
Posted - 2010/03/16 : 21:03:52
|
Har i många år använt mig av Fiskars knivslip. Den håller mina köksknivar, Zwilling 5 Star, fullt tillräckligt vassa. Brukar ta ungefär 20 drag genom slipen en gång i månaden och det räcker för mitt behov. Då funkar knivarna helt ok till kött, grönsaker osv. Den bästa investeringen dock är en magnetlist eller något annat som göra att eggen inte kommer i kontakt med något den inte bör, folk som har sina knivar i en låda tillsammans med en massa annan jox har jag inte mycket till övers för... |
|
|
|
Topic |
|