HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Vad hände med Morellos nya tråd?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

n/a
deleted

1623 Posts

Posted - 2002/07/18 :  00:16:06  Show Profile Send n/a a Private Message
Hej!

"Faktum" är 1st Mycket stort ord.
Är detta något som inses av användaren??


A
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2002/07/18 :  00:25:34  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Faktum är ett stort ord, håller med om det. Ändrar till att det är ett faktum att de hävdar detta. Jag är själv LTSare, och har inte varit med vid så många tester. Bara en DBT i syfte för Audioreview. Därför skriver jag "de", avseende de personer som är i testpanelerna.

Thomas



Edited by - Thomas A on 2002/07/18 00:27:3
Go to Top of Page

Tomas L
Member

54 Posts

Posted - 2002/07/18 :  09:15:59  Show Profile Send Tomas L a Private Message
Denna tråd tycks ha svårt att hålla sig ifrån ämnet blindtester, vilket Sladd tydligt har markerat inte är önskvärt på detta forum.

Jag är dock intresserad av länkar, rapporter och resultat av blindtester på internet, gärna i samband med "öppna" tester.
Go to Top of Page

Mikael2
Member

1431 Posts

Posted - 2002/07/18 :  10:12:25  Show Profile  Visit Mikael2's Homepage Send Mikael2 a Private Message
Hej Tomas

Visst får du redogöra för vad du ha funnit genom ett vad du kallar blindtest. Jag läste en del av den information som Thomas A skickade. Bara att beskriva tillvägagångssättet och metoden för att visa att det rör sig om ett vetenskapligt blindtest eller dubbelt blindtest fyller flera sidor.

Om du hävdar att du inte har hört någon skillnad i ett blindtest då ni har växlat mellan komponenter är väl knappast att kalla ett blindtest eller det kanske det är men metoden "bevisar" som sagt ingenting för andra men är det rätt metod för dig så ok.

Hursomhelst används ordet alltför ofta och upprepas det nog många gånger blir det väldigt tråkigt att diskutera här. Särskilt om vissa ständigt kräver ett "bäst-i-test-bevis" för dina ljudupplevelser.

Vissa kanske då inte vågar delge sina lyssningsintryck om de känner en risk för att bli påhoppade av "vad har du för bevis för detta" argument. Att känna sig som att sitta inför en domstol av fysiker och matematiker som hånar och pekar ut mig som en idiot med teknsika parametrar som jag inte förstår.

Denna känsla får bara inte infinna sig på detta forum för då råder det censur genom en rädsla av att göra bort sig och det är än värre än en borttagen tråd för mycket.


Go to Top of Page

DrMabuse
Member

307 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:00:10  Show Profile Send DrMabuse a Private Message
Herr Mikael2

"Vissa kanske då inte vågar delge sina lyssningsintryck om de känner en risk för att bli påhoppade av "vad har du för bevis för detta" argument. Att känna sig som att sitta inför en domstol av fysiker och matematiker som hånar och pekar ut mig som en idiot med teknsika parametrar som jag inte förstår"

Detta är orsaken till att DrMabuse uppträder lite trubbigt och under pseudonym. Moderatorer har mitt stöd.

DrMabuse
Go to Top of Page

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:03:28  Show Profile Send Morello a Private Message
Hej Mikael med flera.

Jag skulle inte skriva mer på det här forumet, men gör ett litet avsteg från det löftet.

För det första vill jag påpeka att den tråd sladd, i sin uppvisning av maktmissbruk, tog bort ingalunda handlade om något blindtest, utan var en kommentar till hans handlande ang. den tråd som hade rubriken "tävling". Denna borttagna tråd besvarades av bla. Niklas Nord, varpå även han, ehuru implicit, kritiserade sladds förförande. Jag uppfattar sladds agerande som en brist på att kunna bemöta kritik och ingenting annat. Vidare ställde jag minst en fråga till sladd, men den var kanske för svår att besvara, varför det kanske ansågs lättare att radera hela tråden och låtsas som om ingen hade frågat.
Den sista raden är naturligtvis en hypotes. Jag är inte intresserad av att undersöka den närmare.

För det andra så var tråden "tävling" inte någon invit till att diskutera testmetoder eller dylikt; det handlade bara om påannonserandet av en tävling från min sida. Tråden låstes, vilket fick konsekvensen att eventuellt intresserade inte kunde anmäla intresse.


Högaktningsfullt\Morello


"It was never supposed to be a hit. It was supposed to be a Joe Morello drum solo"

red.:stavfel

Edited by - Morello on 2002/07/18 11:09:4
Go to Top of Page

n/a
deleted

115 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:06:15  Show Profile Send n/a a Private Message
quote:

Vissa kanske då inte vågar delge sina lyssningsintryck om de känner en risk för att bli påhoppade av "vad har du för bevis för detta" argument. Att känna sig som att sitta inför en domstol av fysiker och matematiker som hånar och pekar ut mig som en idiot med teknsika parametrar som jag inte förstår.



Mycket bra förklaring Mikael2! Synd att Sladd inte gav den direkt då han låste tråden, istället för att skriva så "klumpigt" som han nu gjorde... Jag stöder således också ert förfarande i detta, om nu någon bryr sig?

>>femkanalshifi är oxå hifi<<
Go to Top of Page

Tomas L
Member

54 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:12:33  Show Profile Send Tomas L a Private Message
Micke, jag vill understryka en sak; jag har inte kallat mina egna provlyssningar för blindtester, det kan jag inte göra eftersom det var jag som kopplade...

Hela syftet med min provlyssning var att fastställa "hur mycket bättre" nya CD-spelare låter. Jag var helt övertygad om att det verkligen var en stor skillnad och lånade hem ett par spelare som var hyllade i en mängd tester. Jag måste erkänna att jag efter ett tag t o m började tvivla på mina egna öron. Jag bad därför även ett par bekanta med stort hifi-intresse att ta med sina egna testskivor för att komma förbi och lyssna. Tyvärr(?) så kom dom även till samma slutsats. Jag körde samma musik i två spelare samtidigt och upprepade gånger så misstog dom sig över vilken spelare de lyssnade på för tillfället. Detta var inte på något sätt avsett som ett blindtest, men efter ett par växlingar så kunde de inte säga vilken spelare som matade högtalarna. (eller hörlurarna)

Hela provlyssningen skedde under fyra dagar över midsommarhelgen för att jag skulle få maximal tid med spelarna. Jag testade olika kabelkombinationer, lyssnade många timmar med hörlurar, växlade fram och tillbaka (A/B) och lyssnade även i timmar på en spelare innan jag böt till nästa. Jag dammade (bokstavligen) även av min drygt 10 år gamal cd-spelare.

Jag kom till slutsatsen att skillnaderna mellan de olika spelarna var så liten att jag är mycket tveksam till jag skulle kunna skilja på dom om någon annan kopplade kablarna och att att jag därmed inte visste vilken spelare som var kopplad till vilken ingång på förstärkaren.

Detta gjorde mig intresserad av blindtester, ett område som jag aldrig har ägnat någon uppmärksamhet åt tidigare. Jag har dock hittat en hel del intressant information.

Jag har aldrig haft som syfte att blanda mig i en kabelrecension eller förstärkardebatt och ifrågasätta deras provlyssningar. Däremot så kommer jag att bidra med mina erfarenheter och åsikter i debatter som t ex gäller blindtester.

Min huvudprincip är att alla skall låna hem grejerna, lyssna själv och strunta i inlägg och tidningsartiklar.

quote:
Denna känsla får bara inte infinna sig på detta forum för då råder det censur genom en rädsla av att göra bort sig och det är än värre än en borttagen tråd för mycket.


I en annan tråd som nyss har startats om blindtester så har en kille avslutat sitt inlägg med "Du kan gärna svara privat pr email, om detta tas bort..."

Är det så vi vill ha det?
Go to Top of Page

markku
Vänta, jag har en mätning på det här...

934 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:27:29  Show Profile Send markku a Private Message
quote:


I en annan tråd som nyss har startats om blindtester så har en kille avslutat sitt inlägg med "Du kan gärna svara privat pr email, om detta tas bort..."

Är det så vi vill ha det?




Joda, det var jag, som skrev det. Lite på kanten, men jag känner till "läget" redan från gamla forum. Inte vill jag börja med någon form av mailinglist eller så där.

Burde kanske redigera originaltexten... hmmm... Hur som helst, meningen var inte att provosera moderatörer - eller andra forumister...

mvh
Markku

< More Signal, Less Noise. >
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:29:02  Show Profile Send Sanoj a Private Message
quote:
Tråden låstes, vilket fick konsekvensen att eventuellt intresserade inte kunde anmäla intresse.

Det går väl att maila dig om nån är intresserad...eller?


quote:
Jag tycker dock LTS har fått för mycket "skit" för dessa blindtesthistorier. Faktum är ju att LTS lyckas höra skillnader på det mesta (ex CD spelare och förstärkare) med den metodologin och kringutrustning som de använder

Det har jag faktiskt oxå lyckatsmed ...utan blindtest.
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:39:39  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Thomas L,

då har du kommit till samma slutsats som mig ang skillnader mellan CD spelare. Även om det finns exempel på CD spelare som kan skilja sig åt. Det som man kan lyssna på är kantslag, transienter. Där kan de avslöja sig.

Thomas
Go to Top of Page

Mikael2
Member

1431 Posts

Posted - 2002/07/18 :  11:39:44  Show Profile  Visit Mikael2's Homepage Send Mikael2 a Private Message
"Känner" jag markku rätt så befarar han att tråden lätt går överstyr när detta ämne diskuteras och tråden slutar i kaos och olämpligt uppträdande och raderingar blir nödvändiga.

Jag tycker att vi moderatorer har gett vår syn på de som hänt och eftersom vissa inlägg nu är borttagna tycker jag att vi stänger den här tråden inom kort då "alla" inblandade har kommenterat det inträffade och om det finns mer att tillägga så är ni välkomna per mail.


Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.66 sekunder. Snitz Forums 2000