HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Renovera huset - Omvärdering - Någon mäklare?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

McGyver
Member

1737 Posts

Posted - 2009/01/11 :  13:36:48  Show Profile  Visit McGyver's Homepage Send McGyver a Private Message
Jag håller helt med Nicks, gör ni detta så skall det vara för er egen skull!

Rent krasst, så har ni köpt ett hus när marknaden höll på att vända och just nu åker vi tyvärr nedåt på värdeskalan.

Att i detta läge göra en relativt stor investering, kontra husets värde, kräver en hel del för att banken över huvud taget skall ge ett lån.

Jag jobbar på en av våra stora banker (inte med krediter dock)och kreditkraven har blivit betydligt tuffare den senaste tiden!

Jag köpte min fastighet för ca.3år sedan och då gavs krediter
upp "till skorstenen" - idag är det helt andra kreditregler som tillämpas.

Gör detta för att det ökar er levnadsstandard och kostar er x-kronor i månaden som ni tycker väl motsvarar denna standardökning.

Har ni frågat en mäklare, som känner till er hustyp, vad han/hon tycker?

/R

The probability of someone watching you is proportional to the stupidity of your action.
- A. Kindsvater
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2009/01/11 :  14:18:42  Show Profile Send Mahler a Private Message
Hej McGyver!

quote:
Att i detta läge göra en relativt stor investering, kontra husets värde, kräver en hel del för att banken över huvud taget skall ge ett lån.


Exakt! Jo det är så jag ochså resonerar!! Därför jag ber om hjälp och råd här på forumet om hur jag på smartast sätt investerar en given mängd pengar i huset för renoveringar!

Jorrå, vi har pratat med 2 olika mäklare samt en energirådgivare.

Mäklare 1 (Mäklarhuset) trodde att vi förmodligen får tillbaka investeringen i omvärderingen! Men han var ändå liiiite tveksam ang. fönsterbytet. Men han trodde iallafall att det skulle gå vägen.

Mäklare 2 (Svensk fastighetsförmedling) trodde på att badrummet höjde värdet men var lite mer tveksam till fönsterbytet då vi redan har 2+1 idag. Samma mäklare som sålde huset till oss för övrigt.

Banken är förmodligen redan grönt ljus då vi hade möte med dom i torsdags! Får se i nästa vecka då dom haft "delegation" i ärendet!
Men vår banktjänsteman lät mycket positiv! Även om hon poängeta att vi efter renovering behöver en ny värdering på ca 1,9 mkr!

Håller självklart ochså med om övriga. Naturligtvis renoverar vi i första hand för att öka VÅR trivsel!! Vi tänker ju knappast sälja huset på ett bra tag!! Men vi måste hursomhelst tänka igenom den ekonomiska biten.

NÅ, i värsta fall får kanske inte HELA investeringen plats i den nya värderingen. Då får jag räkna lite olika scenarier med att vi höjer medlemslånet istället.

Men men!!

-----------------------
Tabula Rasa!

Edited by - Mahler on 2009/01/12 08:29:02
Go to Top of Page

Loopen
Member

621 Posts

Posted - 2009/01/15 :  19:52:44  Show Profile Send Loopen a Private Message
Hej där,

Jag köpte hur 1990 när det var som dyrast. Efter ett par år började jag renovera och då mest för att det behövdes och för att jag ville ha det mer som jag ville. För varje tusenlapp jag investerade i renovering så sjönk värdet med det dubbla. Visst var det surt och jag tror att de som köpt hus idag kommer gå samma öde tillmötes. Men idag 18 år senare har jag fått mina pengar tillbaka med råge fast jag har fortsatt renovera. Nu har jag gjort det mesta själv och jag har värderat om huset en gång för att få topplånen till bottenlån. En andra gång var banken villig att göra det samma utan värdering då de vet att jag investerat lånade pengar i huset och att jag gjort arbetet själv.

Det jag fick som besked av mäklaren när jag värderade första gången var att "lyxrenoveringar" såsom inglasade altaner, kakel och golvvärme, bubbelbad, bastu, osv. var det som genererade mest i värdeökning. T.ex. renovering av badrum med plastmatta ökade inte värdet så mycket då det ses som nödvändig renovering medan kakel och golvvärme anses vara lite förmer. Även nytt kök ringer gott i värderarens öron. Mäklaren frågan även vad jag skulle förvänta mig för värde!! Tja han kanske var snäll. Han tog ju ändå betalt så.....

Jag har direktel så några värmeråd har jag svårt att ge. Dock har min kamrat satt in luft/vatten då pannan rasade. Han är mycket nöjd. Tror det hamnade på runda svängar 80k.

Lycka till med renoveringen. Själv så får man väl snart börja om.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000