HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Favorit snabbmat, djupfryst, burk osv.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

CarlssonH
Skämtsam

1265 Posts

Posted - 2008/04/14 :  12:06:32  Show Profile Send CarlssonH a Private Message
Varma Koppen, helst Kyckling eller Potatis/Purjulök.

A balanced diet is a cookie in each hand.
Go to Top of Page

henrickpettersson
Member

359 Posts

Posted - 2008/04/14 :  17:12:17  Show Profile Send henrickpettersson a Private Message
quote:
Findus 600g fiskgratäng med dillsås är en riktig höjdare. Mätt blir man också. En fördel till är att den inte innehåller så mycket konstigheter heller om man tittar på innehållsförteckningen (jämfört med andra fördigmatprodukter såklart)



hmm...det finns väl grader av hur illa det kan vara men jag tittad på innehållsförteckningen på en sådan där gratäng i affären det fanns modifierad stärkelse med som en ingridiens, dvs. transfetter eller att det finns en stor risk att det är ett transfett.

Sedan hittade jag några andra skumma saker E471, E472 och E472c, vet inte vad detta är, konserveringsmedel kanske.

Inga smakförstärkare iaf. det är positivt
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2008/04/14 :  21:06:03  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Soldatens ärtsoppa! Mums! Även Felix Ravioli och Findus klassiska fiskgratäng med dillsås
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2008/04/14 :  21:08:47  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
E471 och E472 är mono- och diglycerider av fettsyror och används som emulgeringsmedel. E472c borde vara centerhögtalaren i serien?
Go to Top of Page

henrickpettersson
Member

359 Posts

Posted - 2008/04/14 :  23:24:39  Show Profile Send henrickpettersson a Private Message
här sitter jag och muttrar över att jag hittar skumma ingridienser när jag har ett helt uppslagsverk med E-nummer i boken "den hemlige kocken" Dessutom finns det i boken förklaringar till vad de är för någonting och vilket användningsområde de har.

E450-Stabiliserings-, konsistens- och vattenbindande medel. Även bakpulver
E471-Emulgeringsmedel
E472c-Mono- och diglyceriders citronsyraestrar-Emulgeringsmedel

Så enkelt var det eller kanske inte
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2008/04/14 :  23:29:12  Show Profile Send ztenlund a Private Message
quote:
modifierad stärkelse med som en ingridiens, dvs. transfetter eller att det finns en stor risk att det är ett transfett.

Ehum, sen när blev stärkelse fett?

Det går säkert att ha andra synpunkter men fett är det väl ändå inte.

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

henrickpettersson
Member

359 Posts

Posted - 2008/04/15 :  21:45:43  Show Profile Send henrickpettersson a Private Message
quote:
Ehum, sen när blev stärkelse fett?

Det går säkert att ha andra synpunkter men fett är det väl ändå inte.



Sorry, blandade ihop det med att tillverkarna inte skriver ut "transfett" på innehållsförteckningen.

Det skrivs ofta "delvis härdade fetter" eller för den delen "modifierad" Vad jag har fått lära mig så kan det betyda att produkten innehåller transfetter men det är inte säkert att så är fallet. Läste och tänkte nog vad jag ville att det skulle bli.
Go to Top of Page

tober
Component.se

1318 Posts

Posted - 2008/04/15 :  23:43:34  Show Profile  Visit tober's Homepage Send tober a Private Message

Felix Gulashsoppa eller Findus köttsoppa funkar fint.

Även vanliga små paket med nudlar, lite bacon/svamp till och sen på med en massa chili. Enkelt och gott.

Färdiga pannkakor funkar också.

Färdig risgrynsgröt blir det också till och från.

Annars en vettig snabbmat på vägen hem är en kebab med bröd. Dock inte färdigmat att värma. =)


Driver sajten component.se.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7379 Posts

Posted - 2008/04/16 :  00:00:55  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Färdig risgrynsgröt blir det också till och från.

Färdig risgrynsgröt är mmmm..

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2008/04/16 :  07:57:12  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message
Snabbmat - det var länge sedan det var ett vanligt alternativ...

Men när det begav sig:

* Ärtsoppa på burk eller korv - snabbast och enklast, m a o godast per kronminut

* Felix ravioli - men den behövde blandas upp med en färsk tomat för att var ätbar; helst ska den gratineras med osttäcke i ugnen också för att hamna på en rekommendationslista

* Bruna bönor på korv; fast då behöver man ju lite falukorv el dyl för att få till middagen

En "favorit" annars är ju

* Kokta makaroner serverade med ketchup och ett glas mjölk!

"Favoriten" finns i en lyxvaraiant också:

* Kokta makaroner med riven ost

Något jag provat och som inte rekommenderas:

* Häll inte punschen direkt i ärtsoppstallriken för att spara in på punchglasdisken

Något som jag inte provat men som vann en snabbmatstävling i ett radioprogram en gång för länge sedan:

* En burk bullens pilsnerkorv + 1 påse potatismospulver; Värm korven i sitt eget spad, ta upp korvarna och blanda ut lagom mängd potatismospulver i korvaspadet. Kan vid lägerelden tillagas helt utan andra hjälmedel än kosnervöppnare; burken används som kokkärl och omrörning sker medelst pinne (skogs-).

Numera kokar jag STORA omgångar med olika röror (oftast tomatvariant) som fryses in i portionsförpackningar. När jag behöver lite mat snabbt tar jag fram en omgång och varierar med vad kylskåpet i övrigt innehåller - lite skinka, paprika, korv, oliver eller... Serverar med ris eller pasta.

mvh/ Jörgen G

edit:
Kom på att jag beskrivit hur man gör en sån där tomatröra för infrysnig i den här tråden: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65138&whichpage=2


Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.

Edited by - Jörgen_G on 2008/04/16 08:15:33
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/16 :  09:09:36  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
E471 och E472 är mono- och diglycerider av fettsyror och används som emulgeringsmedel. E472c borde vara centerhögtalaren i serien?

Tack för ett gapskratt tidigt på morgonen!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Mattias
Member

1671 Posts

Posted - 2008/04/16 :  10:30:25  Show Profile Send Mattias a Private Message

Nu går jag lite mot strömmen med ett OT inlägg.
Maten i dessa frysta förpackningar kan hända kan vara goda och så men man skall passa sig för att överkonsumera detta. Det är inte mycket i en sådan fryst matlåda som är bra. Företagen har inte lagt många kronor på maten ifråga och framförallt inte lagt någon energi för att göra det nyttigt. Se bara alla E-nummer på förpackningen. Däremot har man jobbat hårt med smakupplevelse. En liten varningsindikation kan ju vara priset på produkten.

Jag säger inte att allt är dåligt men det finns mycket dåligt inom detta område.

Vi hade hälsoundersökning på jobbet och en kille på jobbet som oftast levde på sådan mat (samt ingen motion). Han hade bland de sämsta värdena på hela företaget (>700 anställda) Han blev omhändertagen och satt på helt annan diet. Killen blev varnad i tid och lever nu på helt på hemlagad mat och mår mycket bättre.

Äter själv ibland sådana produkter för det är ju faktiskt ganska smidigt. Fisk i sås med potatismos brukar funka rätt bra.

/Mattias
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/16 :  11:19:00  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Är fullt på din sida, Mattias! På förra sidan skrev jag:
quote:
Märkligt! Jag har precis börjat läsa denna:
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9170373159



Tipset är att göra egen mat och frysa ner portionsförpackad eller 2-portionsförpackning. Använd så råa och naturliga råvaror som möjligt, gör storkok (t.ex. på söndagen) och ladda maskinerna för 10 portioner.

quote:
Fast naturligtvis finns det också dem som är starkt emot dem och skulle aldrig köpa sånt.

Jag gör det otroligt sällan och alltid under protest. Nån gång när jag jobbat över är det ett av få tillgängliga alternativ, men skulle jag jobba över oftare skulle jag ta med egen mat.




Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

drkim
Klubbmästare HKS

2647 Posts

Posted - 2008/04/16 :  11:56:39  Show Profile Send drkim a Private Message
Risgrynsgröt är ju oftast riktigt trevlig i "korvform" - tycker faktiskt att Euroshopper, Coops blåvita och änglamark är dom bästa...

En annan favorit är ju Lohmanders Bearnaise Original http://www.lohmandergruppen.com/product-2331-sv.html - den är faktiskt riktigt bra och är helt klart i närheten av hemgjord bea...

Pytt i panna funkar ju oftast och en och en annan fiskpinne och färdig schnitzel har väl slunkit ner oxå...

Men annars är ju alltid hemlagat att föredra...

Mvh
Jocke

Med vänliga hälsningar
Jocke


Mitt system! Maila mig!
Go to Top of Page

dmr
Member

222 Posts

Posted - 2008/04/16 :  13:58:27  Show Profile Send dmr a Private Message
... och deras HOT bea är ännu godare
http://www.lohmandergruppen.com/product-2339-sv.html

När vi ändå pratar sås så rular Jesses Deli Hollandaise -ligan!
http://www.jessesdeli.com/
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2008/04/16 :  17:59:57  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Engelholmaudio wrote:

Tack för ett gapskratt tidigt på morgonen!


Jag har mina ljusa stunder
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2008/04/16 :  18:11:23  Show Profile Send svejk a Private Message
Blodpudding kört i brödrosten är fint. Snabbt o fettsnålt!


pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

Claes_Ireland
Member

2146 Posts

Posted - 2008/04/17 :  16:34:40  Show Profile Send Claes_Ireland a Private Message
Här kommer en guide för att inte bli fet av snabbmaten.

1. 4-5 gånger högre halt av kolhydrat mot fett, i gram.
2. Omättade fetter är bättre än mättade.
3. Komplexa kolhydrater är bättre än enkla. Läs kolhydrathalt, ofta anges sedan av dessa är blah % socker, lite socker är bra, mycket kolhydrat är bra med lite socker alltså.

Nu är det här tvärtemot Atkins, men i linje med sund GI och gamla värderingar när det gäller kost.

edit: omättat är bättre än mättat, jag är jetlaggad.

Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back

Edited by - Claes_Ireland on 2008/04/17 16:47:13
Go to Top of Page

boombox
Member

759 Posts

Posted - 2008/04/17 :  17:29:16  Show Profile Send boombox a Private Message
quote:
Soldatens ärtsoppa!


Instämmer! Ett måste bland konserverna!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000