HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Någon som kan projektledning?? Har problem...
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  00:05:45  Show Profile Send Mey a Private Message
Jag misstänker att det finns nog en och annan erfaren projektledare här, och kanske även en del chefer som förhoppningsvis kan dela med sig av lite goda råd till mig som är relativt ny i arbetslivet (sett i relation till medelåldern på forumet)

Problemet är följande; Jag arbetar för ett av sveriges största företag, som projektanställd för att utföra ett uppdrag, nämligen att bygga ett logistiksystem som skall hantera ett varuflöde internt på deras anläggning. För detta ändamål har maskiner inköpts, som jag har varit med och monterat. Detta skall styras via en sk. PLC (Programmable Logic Controller) som får sin information om vilka varor som skall hanteras via ett stort program köpt från ett konsultföretag som är specialiserat på just denna "nisch". Jag var med från dag 1 och satte upp kriterier för hur denna information skulle presenteras och gav en kort beskrivning av hur mitt system fungerade. Under resans gång stämde jag av med deras projektledare och fick veta att allt var under kontroll och att det inte fanns några frågetecken. Nu, 2,5 månader senare när det börjar bli dags att köra skarpa tester med riktiga data i systemet visar det sig att dom inte kan sortera informationen på det vis som krävs (tidigare har jag endast haft fejkade testdata att använda, och den har varit upplagd på "rätt" sätt), utan dom lägger bara in infon i den ordning som den skapas. Nu på måndag vill min projektledare starta skarpa tester, men problemet är att den som måste hjälpa mig genomföra en del ändringar i kopplingen mellan systemen inte har möjlighet att arbeta med detta förräns Torsdag nästa vecka. Först igår fick jag igång kommunikationen mellan systemen som legat nere i 2 veckor, som berodde på att tidigare nämnda konsultfirma hade ändrat ett antal viktiga parametrar i databasen utan att informera mig, och vid förfrågan kunde dom inte påminna sig om att ha gjort några ändringar som kunde ha betydelse för min del.

Så min fråga lyder helt enkelt; hur hanterar jag detta, att chefen vill att det skall vara klart på måndag nu när förutsättningarna har ändrats ganska väsentligt, samt att detta till stor del ligger utanför min kontroll? Projektet som helhet är försenat med ca. 1 månad pga. många orsaker och nu börjar det brinna i knutarna eftersom att HK vill se detta komma igång så fort det bara går.

Jag tar tacksamt emot alla konstruktiva tips och idéer, på hur jag skall ställa mig till detta, samt hur jag tacklar det enklast med minst blåmärken?

ryst
Medlem i AÖ

1470 Posts

Posted - 2008/04/09 :  00:19:35  Show Profile Send ryst a Private Message
Nu är inte jag någon projektledare men varit med i x antal oh sitter i 2 stor nu.
Kör med öppna kort, skiter det sig så är det inte mycket att göra. Bara att skjuta upp det så det blir rätt. Finns inget värre än när någon ska försöka mörka en försening.

______________________________________________
Sonos -> Classé Delta SSP-800 -> Classé Delta CA-M400 -> B&W 802D
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/04/09 :  00:44:35  Show Profile Send huzze a Private Message
Försök att få fram allt skriftligt du har och påvisa att du gjort vad du kunnat utan att kasta allt för mycket skuld på den skyldige. Tyvärr är din situation inte ovanlig (har varit med om det i ett flertal projekt).

Du nämner din projektledare och din chef. Är det samma person? Om du har gett korrekt feedback under resans gång så är det just projektledarens huvudvärk och inte din.
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/04/09 :  00:54:45  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Frågan är väl, vad är problemet...hitta den skyldige eller en lösning för att blir klar...

Jag läser mellan raderna att nånstans faller det på dig att fixa klart alltihopa, trots att du själv knappast är skyldig. Stämmer?

Kan detta lösas om du t.ex. arbetar 48 timmar per dygn fram tills deadline? Är du villig att göra det? Om inte klargör arbetstidslagstiftning max 48 timmar per vecka etc. Annars klargör din syn på saken, säg att det kan kanske ordnas och kräv rejäl kompensation för att du ställer upp och räddar något som du bevisligen inte själv skapat.

Att du är projektanställd spelar mindre roll, jag tror nånstans att dina överordnade har ett större problem än du, även om de kanske försöker bortförklara, det är deras ansvar.

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/04/09 :  01:05:20  Show Profile Send huzze a Private Message
och glöm inte bort att ha ryggen fri, annars kanske du åker på skulden. Vissa chefer blir chefer på mindre ärliga sätt.
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  08:53:03  Show Profile Send Mey a Private Message
Wow, vilken respons!

Chefen är detta fall även projektledare på min sida. Mjukvaruleverantören bytte ut sin projektledare för någon vecka sedan då den förra inte klarade av att fullfölja sitt åtagande.

Integrationen har varit ett sorgebarn, sedan allra första början. Jag har därför reserverat mig för detta under i princip hela resans gång när tidsplaner har diskuterats och förklarat att jag kan ha detta klart till datumet X eller Y OM databaskopplingen fungerar, men att utan den så går det inte att få någon större automation av systemet då den informationen är så pass kritisk.

Projektledaren på min sida är stressad över att få igång detta så fort det går men tyvärr förstår han inte någonting om de tekniska aspekterna utan vill bara se prylarna hoppa igång.
Han har kommit till en punkt att han inte bryr sig att det är någon annan som har klantat sig utan vill att jag ska lösa detta. Först i slutet av förra veckan gick det att diskutera med mjukvaruleverantören, innan dess skyllde dom bara ifrån sig och ville inte lösa problemen.

VD;n har varit lite mer sympatisk och förstått problemet, att det är något som ligger utanför min kontroll. Nu börjar även han bli stressad och vill få igång systemet då han förmodligen känner press uppifrån.

Ett annat problem, som har funnits med i bilden, men som inte har någon större påverkan på just detta problem var att jag fick vänta nästan en månad längre än planerat på att elektrikerna skulle komma och koppla in maskinerna och styrutrustningen, eftersom att dom fick en massa extrajobb på denna anläggning som var viktigare än detta.. En nedprioritering från projektledarens helt enkelt.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:15:25  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Projektledaren på min sida är stressad över att få igång detta så fort det går men tyvärr förstår han inte någonting om de tekniska aspekterna utan vill bara se prylarna hoppa igång.

Projektledare förstår sig på 3 saker i världen: leveransdatum, kostnader och kanske en bonus!

Men usch vilken soppa!

Vill du sköta det hela proffisionellt ställer du problemen, irritationen och grållet åt sidan och blir manlig - problemlösande! Gör vad du kan, lös det du kan, tänk frammåt. Det finns ALLTID lösningar.

Om du väljer den vägen skulle jag råda till att ta upp problemen, irritationen och grållet i efterhand, kanske ett bokat möte för just detta. Det är viktigt för din löneutveckling/cred, för att dom andra skall få veta och för att alla skal få en chans att lära sig men kanske också för din mentala ro/hälsa?

Har du rätt i sak (vilket jag självklart tror dig på ordet på) så bör väl databasen vara versionshanterad? Kräv dok på vad som skilde sig mellan dom två versionerna? Finns nån installationslogg? Använd den för att visa på din rätt. Som nån skrev ovan kan det vara klokt i att se till att din rygg är fri. Hittar du nått som tyder på din oskuld så spara undan filen som bevis. Oavsett man använder den eller inte, så är det skönt att tryggheten i form av bevis eller att vid diskussioner bara kunna hävda "Jag har ju filen lagrad själv här...".

quote:
Jag har därför reserverat mig för detta under i princip hela resans gång när tidsplaner har diskuterats och förklarat att jag kan ha detta klart till datumet X eller Y OM databaskopplingen fungerar, men att utan den så går det inte att få någon större automation av systemet då den informationen är så pass kritisk.

Trots att jag inte är insatt i hela problematiken tolkar jag detta som pudelns kärna. Projektet har krav på seriell tillverkning av just denna del. Har det andra företaget givit er en databas med halvsunkig kvalite - och bockat av att dom minsann levererat - för att sen smyga in en ny version med stora updateringar!??

Stå på dig!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:19:23  Show Profile Send huzze a Private Message
Ja men då är väl läget utrett och har du VD med på banan så...

Det som även är viktigt i projekt är att det SKA finnas en korrekt projektbeskrivning, en tidsplan med felmarginaler som även tar hänsyn till "vi kan inte göra steg 5 förrän steg 4 är klart".
Dessutom ska det vid projektets avslut skrivas en rapport för uppföljning och lärdom.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:22:45  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Om Ni inte får kontroll på datahanteringen och ett processflöde för hur förändringar skall ske i framtiden kommer Ni att stöta på samma problem igen. Lägg upp ett bra kommunikationsmatrial runt denna springade punkten och kalla din projektledare till ett beslutsmöte. Förklara att Ni mycket väl kan fixa ihop det(jajamen, det blir helgarbete!) så att det funkar nu men om de inte tar i grundproblemt kommer systemet att stanna igen. När det väl är förklarat så begär ett beslut och dokumentera det tydligt.

Tydlighet och transparens är A och O. Gör erat absolut bästa men låt din projektledare styra sitt projekt, gör det inte åt honom/henne.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:28:38  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
edit: skrev nedanstående samtidigt med Pacs inlägg, och är enig i detta om Projektledaren, som borde få köra sitt, men jag tycker allt pekar på att han/hon inte gör det alls.

-------

Jag får känslan av att detta är avdelningsVD,(man har väl startat ett bolag isf. en avdelning och då är det fint att vara VD.) men inte så mycket att säga till om egentligen....

Håller med Engelholm, det bästa man kan göra är att se framåt och ordna biffen, den Projektledare ni har verkar inte vara det heller, så ta det eventuellt direkt med VD oavsett vad jag skrev ovan. Se till att du blir ersatt för dina insatser, gärna bekräftat innan du lägger ner själ och hjärta.

Speca översiktligt allt som skall till från nu till att det "hoppar igång" i aktiviteter. Definera ansvariga och eventuella beroenden mellan dessa. Tidsuppskatta aktiviteterna, bryt eventuellt ner ytterligare. Då får du också en uppfattning om vad som överhuvudtaget är rimligt.
Sedan går du till VD:n, visar det du har gjort, gör en commit på dina actions och tider. Sedan kräver du att VD/Projektledare ordnar motsvarande commit från alla andra parter och säkerställer att de levererar.

Då har du visat dig konstruktiv och ger soppan en chans att klarna...


- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225

Edited by - Magils on 2008/04/09 09:32:18
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:31:01  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Tydlighet och transparens är A och O. Gör erat absolut bästa men låt din projektledare styra sitt projekt, gör det inte åt honom/henne.

Klok som en bok! Ta Pac's uttalande med mitt och Magils
quote:
se framåt och ordna biffen
...tillsammans så blir det nog bästa lösningen!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

staffann
Member

691 Posts

Posted - 2008/04/09 :  11:41:03  Show Profile  Visit staffann's Homepage Send staffann a Private Message
Jag tycker Pac kommer med goda råd.
Även Magils har goda idéer, men jag vill varna lite för att gå över huvudet på din projektledare. Jag tycker det känns säkrare att följa Pacs metod. Skriv gärna en tydlig rapport där du definierar läget, vilka alternativ som finns, för- och nackdelar med alternativet samt eventuellt din rekommendation. Försök sedan att få till ett möte med projektledaren och andra inblandade projektmedlemmar (kalla till ett möte eller be projektledaren att göra det). Försök få till ett beslut på mötet. Dokumentera beslutet - erbjud dig gärna att skriva protokoll från mötet. Protokollet kan du sedan distribuera till VD om det behövs. Kontentan är att försöka få projektledaren att ta ett beslut. Endast då kommer han att försöka ge stöd för att implementera det beslutet. Annars är risken att allt ligger på dina axlar.



Ovanstående är vad jag skulle göra. Hjälper inte det - om ingen vill lyssna eller ta något beslut så dokumentera i alla fall vad som sagts på mötet. Det tillsammans med din rapport kan vara bra att ha om det börjar diskuteras skuld. Jag får intrycket att just skuldfrågan verkar vara uppe och det är inget bra sätt att bedriva projekt på. Försök att driva på frågan utifrån nuläget men dokumentera också vad som händer så att du har underlag att försvara dig om det behövs. Försök dock att skjuta upp sådana diskussioner tills projektet är avslutat.

Audiovector M3 Signature, Naim DAC-V1, CD5x, NAC112x, NAP150x, Flatcap2x. Pro-ject 1 with Ortofon MC10 Super
Nordost Black Knight signal cable, Naim NACA5 speaker cable.
Old Vincent SV-233, Vincent CD-S3,Audioquest BedRock loudspeaker cable used as computer/bedroom sound system
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/04/09 :  11:43:59  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Det är aldrig bra att springa förbi några nivåer, det köper jag och viss försktighet skall alltid iakttas. Men som jag tänkte så har ju VD:n redan sprungit förbi projektledaren så därmed är ju kanalen öppen. Allt hänger ju på hur projektledaren agerar eller inte.

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/09 :  11:47:14  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Jag fattade att VD och projektledare var samma person.
quote:
Chefen är detta fall även projektledare på min sida.



Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  11:51:48  Show Profile Send Mey a Private Message
>Magils: Ja, det faller på min lott att göra klart detta. 48 timmars arbetsvecka har tillämpats under en längre tid. Problemet nu är att det inte går att lösa innan deadline iom. att jag är beroende av extern hjälp för att lösa denna del, och den hjälpen går inte att få innan Torsdag nästa vecka. Hade jag känt till detta problem tidigare hade jag kunnat få hjälpen tidigare men nu trodde jag att problemet hade blivit löst.

>Engelholm: Dom bytte hela databasen, när problemet uppmärksammades för min del lade dom dit en kopia av den nya, döpt till "databas_old" i ett naivt försök att få mig att tro att dom hade återställt allting. Har tittat lite i loggarna och dom är tyvärr ej kompletta från starten iom. databasbytet.
Mjukvaruleverantören har inte kunnat specificera skillnaderna, men jag lyckades hitta dom med hjälp av han som skrivit programmet som sköter kommunikationen mellan systemen.
Bla. hade namnet på databasen ändrats, en primärnyckel hade tagits bort, tabellernas egenskaper var återställda till default, m.m.. Allt detta är nu återställt men mycket av det har jag fått utföra själv. (vilket tar tid från det som jag egentligen borde ägna min tid åt.)

>Pac: Vems ansvar är dokumentationen kring denna hantering?
Jag har försökt dokumentera detta men får ingen förståelse från mjukvaruleverantören, dom tycker inte att det behövs. Dom tycker bara att det är en databas, och hur den fungerar är i deras perspektiv ointressant. Men jag känner att dokumentation är viktigt för framtiden, när ändringar skall göras.

Citerat från Engelholms svar:
>Trots att jag inte är insatt i hela problematiken tolkar jag detta som pudelns kärna. Projektet >har krav på seriell tillverkning av just denna del. Har det andra företaget givit er en databas >med halvsunkig kvalite - och bockat av att dom minsann levererat - för att sen smyga in en ny >version med stora updateringar!??

På denna fråga är svaret Ja, på alla punkter. Det är här det stora problemet ligger, att dom har en helt annan syn på saken.

Denna del av systemet är i sammanhanget en gäspning i förhållande till hela deras åtagande som handlar om drygt 3000 timmar á 1100:- per timme. Den info jag får från deras system är hämtad ur befintliga tabeller, så det enda dom har gjort är att spegla ner denna info i 3 tabeller som jag läser ifrån. Ingen info är skapad enkom för detta utan det handlar bara om "återvinning"

Som jag ser på saken nu handlar det mest om hur jag håller min rygg fri, för vem som bär skulden för detta är ju för mig tydligt men det hjälper oss inte framåt.
Jag vill ju lösa detta men tiden är knapp, hade jag vetat om att det var problem att uppnå den funktion jag önskade i mjukvaran hade jag kunnat lösa detta annorlunda, men det skulle varit känt tidigare. Det har tyvärr dykt upp krav på nya funktioner i mitt system som tidigare aldrig diskuterats. För någon vecka sedan blev jag tex. tillfrågad om hur man gjorde med emballagen. Jag blev paff och förstod inte frågan. Det visade sig då att operatörerna som använder mitt system skulle återrapportera hur många emballage som gått åt, vilket skulle ligga till grund för debiteringen mot kunden. Jag lyckades lösa detta på min sida, men mjukvaruleverantören är inte med på detta ännu, dom hade inte förberett denna funktion iom. att den aldrig diskuterats tidigare.

Jag är oerhört tacksam för all input, det är värdefullt när man sitter ensam i en organisation med 45000 anställda och inte får någon support på platsen där man arbetar.

Ska sätta mig nu och speca en rimlig tidsplan för att kunna lösa detta enligt den tänkta metoden, samt en reservplan för att kunna få igång verksamheten.
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  11:55:10  Show Profile Send Mey a Private Message
Engelholm: Projektledaren, som är min chef har formellt titeln Vice VD. Den riktiga VD:n har varit mer lyhörd för denna problematik, men han arbetar med lite andra saker i detta projekt och därför har vi inte haft så mycket naturlig kommunikation. Dock har jag vänt mig till honom, när problemen har växt sig för stora och Vice VD:n, tillika min projektledare inte tagit tag i problemen trots flera påstötningar.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/09 :  12:04:01  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Bla. hade namnet på databasen ändrats, en primärnyckel hade tagits bort

Som att bjuda hem sina bästa kompisar på mat, men inte berätta att man flyttat och bytt kompisar!



Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  12:07:19  Show Profile Send Mey a Private Message
Ja, och det bästa var deras svar "Vi tyckte inte att den behövdes"



Go to Top of Page

fripps
Member

652 Posts

Posted - 2008/04/09 :  12:31:06  Show Profile Send fripps a Private Message
Många visa svar.

Vad säger projektdefinitionen om vilka processer som skall stödjas? Hur mycket arbete la man ner på att göra en utförlig förstudie av dessa processer? Dessa saker kan vara vettiga att diskutera på ett "lessons-learned" möte efteråt men tillför inget just nu.

Mitt tips är att inte gå förbi din projektledare även om kanalen är öppen, detta underlättar inte för dig att få igenom din plan. Var noga med att speca förslag på lösningar på alla problem du identifierat och var realistiskt i tidplanen du sätter upp för att rätta till problemen. Förhandla aldrig med din projektledare om leveranstid på dessa problemlösningar om du inte med säkerhet kan svara upp till det. Om du pratar med din projektledare om viktiga saker i korridoren så skicka alltid ett mail till honom efterår med en listning på de beslutspunkter ni gick igenom. Samma gäller mot leverantören, ett telefonsamtal skall alltid följas upp av en skriflig korrespondens (speciellt när man är anställd i ett stort företag då politik i arbetet ofta upptar en för stor del)

Bara lite tips på vägen. Sist men inte minst, ha en riktigt positiv attityd till hur ni skall lösa det när du har möte med projektledaren. Diskutera inte vems fel det är utan bara lösningar

MVH

Fredrik

Advantage S1 -> Transparent Plus -> Bladelius Idun -> Transparent Plus -> Bladelius Grendel med kondensatorbank -> Transparent Plus -> Burmester B50

Medlem i ASO
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/04/09 :  13:25:16  Show Profile Send huzze a Private Message
Jobbigt och helt förkastligt att andra projektdeltagare MÖRKAR...
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  13:58:48  Show Profile Send Mey a Private Message
En annan leverantör som jag har anlitat mig av hade lite intressanta upplysningar; hans fru var IT-ansvarig på ett företag som hade köpt tjänster från samma mjukvaruleverantör, och dom hade i princip samma erfarenheter från det projektet som jag själv upplever. Dålig kommunikation och låg servicenivå var väl deras sammanfattning.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2008/04/09 :  14:00:47  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Tvi vale! Å för 1100 kr/h...

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/09 :  15:13:20  Show Profile Send Mey a Private Message
Igår när en kollega ringde tidigare nämnda mjukvaruleverantör, så försökte dom hitta lösningar genom att Googla... 1,5 timme ägnade dom till det, utan framgång... (hoppas att dom inte debiterar oss för det..)
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/04/09 :  15:22:44  Show Profile Send huzze a Private Message
quote:
genom att Googla
Förtroendeingivande *host* *harkel*
Go to Top of Page

TomasF
Medlem i AÖ

265 Posts

Posted - 2008/04/09 :  17:46:54  Show Profile Send TomasF a Private Message
Vet ej om du gjort det, men: maila omgående din projektledare (dvs i ditt företag) och ge din version, ocensurerad. Detta möjliggör för honom/henne att driva sin del av arbetet, bla ev. förhandlingar med motparten. Dessutom har du skriftlig dokumentation på din version, och på att du meddelat projektledaren fakta.
/Tomas F.


musikälskare
Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/04/13 :  16:03:55  Show Profile Send Mey a Private Message
Vill återigen tacka för alla goda råd, stora som små

Jag har nyttjat många av tipsen och fått lite ordning på projektet igen.
Min oro gällde mest kommunikationen med projektledaren men det visade sig gå lättare än väntat. Dock var jag osäker på om han verkligen förstod problemet, men våran IT-chef är helt införstådd i problemet, och har alla korten på bordet så där borde det vara lungt med tanke på hur tätt ihop dom arbetar.
Troligen så har projektledaren större problem att tänka på just nu då hela den stora mjukvaran "dyker" vid måttliga belastningar.

Vid diskussioner med mjukvaruleverantören visade det sig att det gick ju visst att lösa problemet ungefär som jag hade tänkt från början, med skillnad att jag måste ta hänsyn till ytterligare en parameter från databasen vilket inte är något större problem för min del.
Bättre sent än aldrig.

Får se hur detta avlöper, målgången kommer förhoppningsvis ske denna vecka.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000