HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Till skiv bolag osv
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2007/12/10 :  19:59:41  Show Profile Send svejk a Private Message
Vi skäller/gnäller över taskiga inspelningar, vi har provat stödköp m.m här på forumet. Skrev ihop en liten kladd som kan mailas runt. Något händer kanske, åtminstone en liten påminnelse till eftertanke hos branchen. Har ni några mail adresser lägg upp dem. Vill någon ändra i texten, inga problem.


En vädjan från Sveriges audiofiler och musik älskare.

Vi som i Sverige är intresserade av musik med en god återgivning av inspelat material är tämligen trötta, många uppgivna. Varför? Jo över att inspelad musik blir sämre och sämre. Många skivor är så hårt komprimerade (för att passa radio och bärbara apparater) att uppspelning på en högupplöst hifi anläggning låter skräp. Vi köper mindre och mindre inspelningar på CD många av oss går över till vinyl formatet eller lagrar på datorn och spelar därifrån. Varför? Jo vi vill inte lägga 150-200 kr på en CD av undermålig kvalitet. Är CD skivorna av bra ljudkvalitet så handlar vi. Kan ta ett exempel. Lisa Miskovski senaste album har dålig ljudkvalitet. Det skrevs på forumen, bra skiva men låter vedevärdigt, mao få av oss köpte skivan. Om Sophie Zelmanis skiva skrevs det bra skiva med fin ljudkvalitet och många audiofiler köpte den. Kalla fakta Miskovskis skiva hade sålt mycket bättre om den varit ordentligt inspelad.

Vi som grupp är inte liten, ta bara medlemmar på olika hifi forum i Sverige någonstans runt 10 000 medlemmar. Detta är bara forum världen! Det finns troligen minst lika många till. En lågt skattad siffra är 30.000. En hifi mässa har alltid tusentals besökare. Vi är en köpstark grupp med ordentliga skivsamlingar. Vi har våra hifi anläggningar och skivsamlingar som vår stora hobby. Vi lägger stora summor på vårat intresse. Vi träffas mycket både privat, på mässor och via forum. Rykte om en CD med hög kvalitet, ljud och musikaliskt sprider sig fort och det syns säkerligen i eran statistik. Så vill ni ha upp eran försäljning lyssna på oss och gå oss tillmötes.

Så denna vädjan är underskriven av ca 30.000 konsumenter.


pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000