HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Till de få av oss stackare som överlevt tills idag
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6794 Posts

Posted - 2007/10/02 :  21:53:59  Show Profile Send Bubbel a Private Message
soundbrigade det du skriver i näst sista inlägget gjorde att jag började fundera på hur man skulle hantera sk.ten och kom fram till att mitt jobb är att utbilda och inte vara någon sekreterare åt ungar som ändå struntar i allt man vill hjälpa dem med.

Att det blir sämre är inte konstigt ungar har inga krav på sig idag hemifrån där premieras oftast fritids sysselsättningen framför skolan och då lär sig barnen att skolan är inte viktig, oftast är det där föräldrarna gör fel.

Jag har sett elever provocera lärare som de inte gillar och samtidigt spelar de in händelsen på sina mobiltelefoner för att sedan redegera detta som sedan visas för rektor m.fl. Läraren har ju ingen chans att försvara sig då elevens rätt går före och skolverket ser det som sin enda skyldighet att företräda barnen oavsett hur det än är, skolverket är väl till för att skolmiljön skall vara så bra som möjligt för utbildning.

Nu vet jag att det finns de som blir arg på detta påståendet men det står jag för.

Allt blev helt fel när agan blev förbjuden som förälder har man inget yttersta straff längre att ta till. Att bara prata hjälper visst inte då barn är snabba att förstå att det blir inget straff som är kännbara.

Visst jag förstår att man skall inte slå någon men jag har fått ett par lusigar för att man inte skötte sig och jag kan inte se att jag blev sämre för det. Jag har ändå fått en modern uppfostran när jag växte upp på 60-talet där samtal om hur man skulle uppföra sig och vad som händer när man går för långt.

Tyvärr så kommer vi att få se mycket egotrippade ungdomar som struntar i sin omgivning för så länge de får sitt bryr de sig inte om andra.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2007/10/02 :  22:10:09  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Få har blivit bättre av att få stryk, men jag menar att föräldrarna har släppt allt ansvar.
Sedan är det ju märkligt att det på skolor i utsatta områden går många elever som aldrig fått grundläggande skolutbildning därför att de antingen kommit från länder där skolgång var omöjligt eller för att föräldrarna sett till att hålla ungarna borta från skolan. Så ska en stackars lärare skriva massa åtgärdsprogram för ungarna i 9:e klass, så de klarar sig till gymnasiet.
Och det är ju självklart att ingen unge kan läsa in 9 års matte på en termin, eller få ett G i svenska när han inte ens kan skriva sitt namn på sitt hemspråk.
Emellanåt blir man lyrisk när man sitter med elever som inte släpper ut en på rast förrän man förklarat så de fattar, fast man fått dra en halv universitetskurs i optik för dem, men när det bara är förvaring - DÖDEN.
Go to Top of Page

LeoArietis
Member

1953 Posts

Posted - 2007/10/04 :  19:48:18  Show Profile  Visit LeoArietis's Homepage Send LeoArietis a Private Message
När jag gick i småskolan (1-6) så var det i princip ingen som fick bilskjuts. (Vi fick inte cykla till skolan före årskurs 4 heller...)

Idag när jag åker förbi skolor på morgonen (med cykel!) så är det mängder med bilar som släpper av barnen. Alla dessa bilar ökar trafikfaran runt skolorna då de flesta skolorna inte har trafiksystem som är dimensionerade för allt detta skjutsande!

Men va f-n... låt kidsen gå/cykla till skolan så får de lite välbehövlig motion.

Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30125
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.27 sekunder. Snitz Forums 2000