HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 QRS
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Transient Design
Member

287 Posts

Posted - 2007/12/19 :  09:37:28  Show Profile  Visit Transient Design's Homepage Send Transient Design a Private Message
Tja, jag för min del tycker det låter som en jättespännade idé att skapa en ny Scandinavisk design på QRS med böjträ och ljust skinn på front eller detaljer. Björk, detaljer frästa i Al (eller rostfritt) och lite detaljer i skinn (gärna ljust skinn med den "fluffiga" sidan uttåt) skulle jag utan problem kunna tänka mig hemma.

Jag tittade på Xavians högtalare i Malmö (och hos Akkelis) och blev ovanligt nog imponerad av detaljarbetet och att texen bakpå högtalaren var inbränt i en bit skinn. För när gjorde Sonus Faber en högtalare i böjträ med björk? Tror inte det är ett problem att folk skulle ta fel på det.

B&W jobbar ju mycket med böjträ i sina större modeller men har ett ganska tungt formspråk. QRS bör nog satsa på det lite slankare och ljusare intrycket.

Ett konkret förslag till QRS: Erbjud designstudenter som söker exjobb att få skapa eran hela nya designprofil. Om det blir bra så är det bara att köra och blir det inte bra så har ni i varje fall kanske fått lite nya ideer? http://www.xjobb.nu/

Mvh Lasse

www.transientdesign.se Distributör för AMR, iFi-Audio, Acoustic Revive, Leben, Line Magnetic, LAB12, Okki Nokki, Bryston, Kora, HANA och HiFimans hörlurar.
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2007/12/19 :  09:59:33  Show Profile Send Mahler a Private Message
Ja jag måste sälla mig till skaran som faktiskt tycker er design är helt OK faktiskt. Särskilt lyckad anser jag Venus och Supernova vara med träinlägg och lite roliga träslag att välja mellan.

Men visst kan man förstå att "trenden" idag luter mer mot fluff o lull än mest hifi/krona. Och visst är man själv ochså svag för sådana kriterier när man skall välja en ny högtalare eller elektronik, kanske mest gällande högtalare. Man försöker hitta mest hifi/krona kombinerat med ett utseende som håller i längden och som gärna får stå ut från allt annat på marknaden.

Jag resonerar så iallafall. Jag vill ha något som mina gäster hemma SER när dom kommer hem. Att jag tapat hoppet om att dom skall förstå vad riktig hifi är kanske är irrelevant men visst vill man ha en produkt som gärna får dra ögonen åt sig i positiva ordalag. Nån kommentar vill man ju ha på sin anläggning och om de inte förstår vad riktig hifi är kan dom ju alltid säga "wow snygga burkar".

Men återigen tycker jag att QRS design känns helt OK! Kanske inte ett under av fräsig design men funktionell, elegant och ren iallafall!! Inte en massa fluff och lull utan tanke på välljud! Inget som står ut för mycket men som ändå syns i vardagsrummet. Och framförallt som låter förträffligt!!

Personligen måste jag ochså säga att jag själv är svag för lite rundade former och kul materialval(Även om jag idag har sylvassa kanter på mina Marten Duke). Mårten Designs kolfiberlådor (Coltrane o Alto) anser jag vara något av det vackraste jag skådat med svart pianolack och valbara träfronter/toppar.

Nåja, finishen tror jag iallafall är det man noterar först när man tittar på designen. Spännande träslag och rätt glans. Men viktigast i slutändan, för en inbiten hifidåre, är till syvende och sist LJUDET! Och då skulle jag personligen inte ha svårt att köpa ex. Supernova eller Venus.

Om jag nu hade råd alltså!

"Likkistor"!! Näääää, kom in i matchen H & M!!


-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Mikaell
Member

1046 Posts

Posted - 2007/12/19 :  21:56:39  Show Profile Send Mikaell a Private Message
Design kostar pengar.
Jag tycker QRS kan stanna kvar i designen och koncentrera sig på att göra en produkt att vila öronen med istället för ögonen.
Go to Top of Page

Klingan
Nerikes Audiofiler

890 Posts

Posted - 2007/12/19 :  22:35:07  Show Profile Send Klingan a Private Message

Håller mig till den skaran konsumenter där både det ljudliga som det visuella är viktigt. Hoppas att ni hittar ett form och design uttryck som är både estetiskt vackert och nordiskt och med hög "WAF".
Go to Top of Page

f95toli
Member

4209 Posts

Posted - 2007/12/19 :  22:54:59  Show Profile Send f95toli a Private Message
En högtalare kan ju vara estetiskt tilltalande utan att vara "rund". Amphions högtalare Xenon och Creon3 tycker jag är bra exempel på snygg "nordisk" design.
Om man ska vara krass så tycker jag personligen att man som kund har rätt att förvänta sig både hög kvalité och bra design (även om det senare är subjektivt) när man kommer upp i de prisnivåer där QRS högtalare finns. Att estetiken spelar roll för en högtalare är väl knappast märkligt, när det gäller större golvare så talar vi ju ändå om "möbler" som är väldigt synliga i ett normalt vardagsrum (till skillnad från elektroniken som ju alltid går att gömma undan).

Go to Top of Page

Fluffy
Member

166 Posts

Posted - 2007/12/23 :  18:09:48  Show Profile Send Fluffy a Private Message
Visst är designen viktig, men en högtalare som QRS har "problemet" att den tillverkas i Sverige. Runda former med lack och läder kostar (vad dumt det lät) och ska det tillverkas i Sverige kostar det mer än i t ex Kina. Det får mig att fråga vad jag vill betala för. OK design och ett bra ljud? Eller vrålsnygg design och OK ljud? Ofta naggar ju designbudgeten på välljudsbudgeten, och jag väljer hellre alternativ 1.

Jag har hellre en svensktillverkad "likkista" (även om jag inte håller med i den åsikten) än en designorgie som är Made in Peoples Republic of China (vidarutvecklar inte pga forumets regler) som låter sisådär, men SNYGG, det är den!

Amphion har nämnts flera gånger, bra exempel på att det kan vara rktigt snyggt utan runda former tycker jag. Andra bra exempel är Xavian, Bc Acoustics och Marten. För några exempel.

---
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2007/12/23 :  20:18:01  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
En intressant fråga är vad runda former tillför ljudet.
Fördelen skulle vara att resonanser och stående vågor reduceras.
Är det hörbart?

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2007/12/26 :  12:07:23  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Björn Ola: Ja visst påverkar det men oftast kan man lyckas utmärkt om man bara tar med formen i beräkningarna från början.


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Fluffy
Member

166 Posts

Posted - 2007/12/29 :  16:50:35  Show Profile Send Fluffy a Private Message
Är det bara jag som ofta föredrar kantiga högtalare framför rundade skulpterade saker?

---
Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2007/12/29 :  17:47:23  Show Profile Send Adagio a Private Message
Naä, det finns flera riktigt snygga kantiga. Tex gamla avalon avatar, dom var både snygga, kantiga och relativt enkla. Vidare tycker jag att QLN Artec var en riktig höjdare rent designmässigt.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.59 sekunder. Snitz Forums 2000