HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Tunga namn som försvunnit.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Peg
Medlem i AÖ

536 Posts

Posted - 2007/09/11 :  13:36:38  Show Profile Send Peg a Private Message
Jag tycker att det verkar som om våra moderatorer har agerat enligt reglerna som finns uppsatta. De som inte gillar reglerna får lobba för att ändra dem på ett sansat sätt och inte bara kasta en massa skit omkring sig.

Det finns flera personer här på forumet som har tydliga intressen i diverse produkter och de får inte höja sina produkter till skyarna alltså måste detta hållas shysst och lika för alla. Mayro har måhända inget ekonomiskt intresse i la Mayro och säkert inga baktankar heller men efter allt missionerade så tycker jag att Pac's fråga är berättigad och ett tydligt svar på den hade förmodligen avstyrt det här.
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2007/09/11 :  13:59:32  Show Profile Send ztenlund a Private Message
(Inlägget är långt men jag hoppas ni orkar läsa och att det åtminstone ger någonting om hur jag/vi tänker i ett vidare perspektiv.)

Jag tar och "hugger" lite på Dans inlägg då jag precis som Micke Y tycker att vi bör försöka lyfta blicken lite för att det här ska kunna leda framåt.

Innan jag gör det så vill jag hålla med Micke om att till slut gröper allt tjafs ur stenen. Det måste finnas något som gör det värt att hålla på med det här och jag kan försäkra att magsura kommentarer, osanningsenliga anklagelser och andra fula saker inte hör till den kategorin. Vi försöker alltid att fokusera på det positiva men det finns en gräns när det negativa tar överhanden och man hellre kastar en yxa genom skärmen, för att sedan gå och göra något mer produktivt. De som inte förstår denna grundläggande mekanism tycker jag uppriktigt sagt synd om.

Nu betyder det här inte att man inte ska framföra sin åsikt om man tycker att någonting är fel. Det betyder däremot att man ska framföra sina synpunkter på ett respektfullt och underbyggt sätt.

Sedan får man faktiskt respektera att man inte alltid får som man vill. Det går inte att gå alla tillmötes, tyvärr. Ibland kan det faktiskt också finnas anledningar som inte går att offentliggöra, vi har ju ett förtroendeförhållande gentemot våra medlemmar. Om någon skickar ett mail eller PM så ska de inte behöva oroa sig för att detta ser dagens ljus öppet ute på forumet, det skulle vara fullständigt huvudlöst att göra så. Vi försöker dock alltid förklara hur vi tänker och varför vi gör på ett visst sätt, tyvärr så lyckas det inte alltid.




quote:
Har funderat på vad som skulle hända ifall man hade en policy som var helt tvärtom. Dvs, som forumsmedlem att man får skriva tills fingertopparna blöder att ....köp köp köp jag har hittat världens bästa CD spelare...eller typ att....vad du än ska köpa inom hifi så gör det genom Herr X i butik Y för han kan allt, har allt hemma, ställer upp 24/7 och är billigast.
Blir inte detta reglerat per automatik? Man sållar, tycker vissa saker verkar intressant medan andra tror man instinktivt är BS.

Visst, det kanske fungerar när en eller två personer gör det, men om alla med motiv får göra så?
De andra som inte är intresserade av att bete sig på detta sätt kommer då att bli undanträngda, de kanske också har något att säga? Tänk på hur det fungerar i skolan, mest högljudd vinner och de som inte är så till naturen sitter i ett hörn tysta. Är det verkligen så vi vill ha det? Jag vill åtminstone tro att så inte är fallet.

Sedan kommer problemet att om x propagerar enträget för produkt 1 så kommer sedan y och ska propagera för produkt 2, vad händer? Båda skriker tills de blir hesa och skäller på varandra, med bistånd från "fans" till respektive produkt, tills tråden är 50 sidor lång. Då kommer istället z och börjar vråla om produkt 3... Jag tror inte att det är ett fungerande koncept att släppa allting fritt vind för våg.

Att ändra utformning på regler och former för samtalet är däremot en annan femma, det ska man alltid vara beredd att göra om man ser att det finns saker som bör föranleda det.

quote:
Man skulle t o m kunna det i ett längre perspektiv. Duktig konstruktör tar fram en högkvalitativ produkt men fattas resurser för att marknadsföra den professionellt. Entusiast på hififorum snackar sig hes i 8 månader om dess utomordentliga förträfflighet. 3-4-5 kunder köper pga entusiasten och det blir pengar över till konstruktören. Kunderna är supernöjda (om man utgår ifrån det)och konstruktören ser att denna produkt håller. Nu med lite resurser går han till en reklambyrå som tar några snygga bilder, gör ett informationsblad, sätter upp en liten snygg hemsida. Konstruktören kommer tillbaka till PAC och vill ha en banner, finns med på bytikshyllan osv...

Jättekul om någon lyckas ta fram en bra produkt!

Nu kommer dock det stora MEN:

HiFiForum.nu är ett forum av entusiaster, för entusiaster!

Målet är att ge hifientusiaster en plats att mötas, inte agera lanseringsplattform för nya hifitillverkare/produkter/butiker. Om något lyckas med att lansera en produkt och vill ha en banner är ju det självklart kul, men att hjälpa dem för att få deras banner i framtiden är fel. Då har fokus hamnat på något annat ställe än entusiasterna, eller hur?

Bannerannonseringen har ett enda syfte, att finansiera de kostnader som uppkommer av forumets drift. Det är INTE att tjäna pengar.

Missförstå mig nu rätt, alla är självklart välkomna att kommunicera den information de har om produkter, tjänster mm i enlighet med gällande regler.

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/11 :  14:04:48  Show Profile Send ulf a Private Message
pacs skriver i sin tråd där LAMayrotråden "dödas":
"Att utnyttja en medlem för lanseringen av en ny produkt istället för att tillverkaren gör det själv gör att medlemmen riskerar hamna i en jävsits-"

Skulle Lennart "utnyttjat" Mayro för att lansera sin förstärkare. ? Jag som varit med i princip på hela Hifi resan kan bedyra att inget är mer felaktig och det är kränkande för både Lennart o Mayro. Efter det intyck Philipsen gjorde på mig o andra och sedan Lennart kom att laga Philipsen utövade jag och Mayro påtryckning på Lennart att han- med den dokumenterade kunskapen han har- skulle kunna bygga en modernare variant för vårt höga nöjes skull. Resultatet blev La Mayro prototypen gjorda på två frukostbrickor.Prototypen blev fantastiskt bra och vi delade med oss av vår glädje över att det blev så bra på detta forum. Jag o Mayro bad sedan Lennart bygga en "färdig" La Mayro och vi hade vissa önskemål om hur den skulle se ut. Allt återigen för att VI skulle få en bra förstärkare. Sedan har några till lyssnat på prototypen och därefter på eget bevåg kontaktat Lennart som då åtagit sig att tillverka några få exemplar till. Lennart har sedan lagt ner ett otroligt arbete (många många timmar) på något som får beskrivas som en entusiastprodukt där Lennart inte drivits av en önskan att tjäna pengar utan en brinnade önskan att se hur bra den "bortglömda" förstärkarkonstruktionen Philips model 1959 skulle kunna bli i modern tappning.
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  14:48:07  Show Profile Send jaejin a Private Message
Hur kommer det sig att bara Mayros användarkonto är stängt men inte Lenn art?
Ändå var det Lenn Art som valde först att gå ur forumet.

Vilken slump av moderatorerna

Go to Top of Page

Tobbe_L
Klubbmästare i AÖ

9028 Posts

Posted - 2007/09/11 :  14:59:33  Show Profile Send Tobbe_L a Private Message
Utan att veta så tror jag att Mayro bad om att få det stängt eftersom det står "Lämnat på egen begäran"

Jag är inte dum....
Jag har bara otur när jag tänker
Go to Top of Page

ulfsan
Member

921 Posts

Posted - 2007/09/11 :  15:04:20  Show Profile Send ulfsan a Private Message
quote:
Lenn Art, verkligen tråkigt att du gjorde det här valet. Jag kommer att sakna dig. Min dörr står alltid öppen och säger du till en stund innan så är kaffemaskinen igång också.

Mayro, det känns riktigt trist att du valt att inte hjälpa mig att sprida lite ljus runt jävssituationen du hamnat i. Du är inte den första som hamnat i en sådan situation och har själv anklagat andra för att ha varit i dem.
Vi har inte alltid sett samma saker och haft samma mål men jag trodde att vi var på väg över/förbi våra meningsskiljaktigheter efter våra senaste PM-växlingar.. Ditt agerande gör tyvärr att jag inte kan göra något annat än att hålla din tråd och användare stängd.
Nja, här har väl Pac skrivit varför; den ene är önskvärd och den andre är icke-önksvärd, eller....?




Lyra Argo i -> Continuo/Cantus -> EAR834P -> Lavardin IT <- Auralic Vega <- SqueezeBox Touch <- Mac med Roon/Tidal
JMLab MiniUtopior/2 st Rel Storm III
Ihopkablat med Nordost Valhalla/Thor
Integrerat med Denon AVR-X4100W/JMLab Electra hemmabiosystem
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2007/09/11 :  15:13:07  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
ztenlund: Reglerna är säkert helt bra som de är. Mitt inlägg var ingen kritik heller utan bara en tanke eller fundering vad som skulle kunna hända om man släppte tangentborden fria när det gäller reklam och propaganda. Grundtanken var att det skulle vara självreglerande men det är möjligen lite väl naivt tänkt....


Artphotography
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2007/09/11 :  15:37:18  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Dan:

Sådana forum finns redan för dem som gillar den typen av miljö de skapar.
William golding skrev boken.

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2007/09/11 :  15:54:45  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
William Golding enkelt uttryckt - starkast våld vinner över naturlig evolution....

Artphotography
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  16:02:00  Show Profile Send jaejin a Private Message
Bernt:

Detta skriver du.

Jag vill tacka för allt stöd som folk har visat på olika sätt här, via PM och telefon. Jag är positivt överraskad över allt gensvar efter allt det här eländet!

När jag läser de sista sidorna av tråden ser jag inga orimligheter från min sida,


MEN HERREGUD:

Jag skulle också bli väldigt överraskad om jag fått något stöd överhuvudtaget om jag vore du efter vissa av dina utlåtanden.

Om jag hade varit hemma hos en konstruktör och "lyssnat".
På en produkt som inte ens är klar och den konstruktören klart uttryckt detta.
Att endast slutsteget i en integrerad förstärkare spelades och inte heller var detta på hela högtalaren.

Sitter på ett öppet forum och uttalar mig som jag har "lyssnat" och "hört" och jämför den frispråkigt också emot en annan produkt. För att sedan bli helt avklädd av konstruktören med de påståenden som man yttrat.

Att du åter skriver att du inte gjort något orimligt.
Förstår ej?






Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  16:12:46  Show Profile Send jaejin a Private Message
TobbeL:

Mayro har ej skrivit att han vill få sin användare avstängd utan att han tackar för sig och lämnar forumet.
Att stänga av hans konto gjordes av pac och det gick väldigt fort.

Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2007/09/11 :  16:31:42  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Mayro har ju som sagt var varit i blåsväder vid åtskilliga tillfällen, tålamodsribban torde ha sänkts väldigt mycket sedan första blåsvinden. Third strike rule?

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2007/09/11 :  17:03:04  Show Profile Send svejk a Private Message
För ett tag sedan var det ett ordentligt ifrågasättande av ledningen för forumet om ekonomi bindning till branchen osv. Allt skulle upp på bordet och redovisas. Detta gjordes. Starkt gjort tycker jag.
Tar jag mig rätten att ifrågasätta får jag finna mig i att bli ifrågasatt, tämligen enkel logik.



pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/09/11 :  17:06:41  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
quote:
Mayro har ju som sagt var varit i blåsväder vid åtskilliga tillfällen, tålamodsribban torde ha sänkts väldigt mycket sedan första blåsvinden. Third strike rule?


Är det inte tvärtom ?
Om jag hade dragit igång scenariet jag skrev om hur läng hade jag fått hållas ?

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  18:27:11  Show Profile Send jaejin a Private Message
Pac:

Synd att du ej besvarar pm vilket du har satt själv som väg att lösa saker.Då får det bli här.

Direkt efter du skrev detta så skrev till dig i pm som du läste en kvart efteråt och ännu inget svar en vecka efter. Bra sätt att lösa saker.


Pac
Qoute: Tolka nu inte allt jag skriver så negativt som du gjort många gånger tidigare.



Till att börja med så är det en lögn. Har haft tydliga synpunkter vid ett tillfälle då du själv felaktigt flyttat en tråd. Detta bad du om ursäkt både i öppet forum och per pm. Fine.

Att du själv under denna tråden som varit sätter dig i en sits som gör att det påstående i själva verket håller på att realiseras är det bara du som kan stoppa.

Du som ägare av forumet borde föregå med gott exempel på i vilken ton saker skall diskuteras och sägas.

PAC: QOUTE
Tobbe, stämmer detta

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Mayro själv betalar samma pris som övriga La Mayro köpare för sitt ex.
--------------------------------------------------------------------------------



Är det exlusivt för en moderator att tränga in på privatliv på detta sätt?


QOUTE:
Att utnyttja en medlem för lanseringen av en ny produkt istället för att tillverkaren gör det själv gör att medlemmen riskerar hamna i en jävsits.


Vad är det för påstående? Kan du backa upp det eller ligger det bara ytterst personliga värderingar bakom detta?





Edited by - jaejin on 2007/09/11 18:29:39
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7709 Posts

Posted - 2007/09/11 :  19:08:13  Show Profile Send Micke Y a Private Message
jaelin

Både ztenlund och jag har bett om att vi skall lyfta blicken från
- Då sa den
-och då svarade den


Vi kan konstatera att några ser samma sak som vi medan du och Muse ser det från ett annat håll. Kan vi vara ense om att vi är oense men släppa det där? Vi riskerar att hamna i ett mycket långt resonemang som har mycket liten sannolikhet att kunna nå samförstånd.

Ibland måste man helt enkelt acceptera att domaren dömer även om man tycker att han har fel.

Om du däremot har förslag på hur vi kan ändra regler eller göra andra åtgärder så är mycket välkomna.

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

Muse
Member

1232 Posts

Posted - 2007/09/11 :  19:39:53  Show Profile  Visit Muse's Homepage Send Muse a Private Message
quote:
Ibland måste man helt enkelt acceptera att domaren dömer även om man tycker att han har fel.

Visst.. Men "domaren" är ju inte här och förklarar sitt och sina kompisars(linjedomarnas)beteende/domslut.

Som jag skrivit tidigare så kan jag förstå att tråden skapat förväntningar och/eller irritation.
Men igen, många har ju också varit väldigt intresserade och många har undrat.
Vad ska trådmakaren göra i en sådan sits?

Ett förslag hade varit att Pac tidigt gått in i tråden och skrivit något i stil med:
-"OK boys, kanske bäst att vi låser denna tråd till LA mayro är klar. I och med det så utesluter vi en hel misstankar om reklam etc. När förstärkaren är klar så kanske avtäckningen bör ske under Nyheter.."

Hade ett sånt inlägg skapat samma reaktioner?
Nej, jag tror inte det.

Och får man inga reaktioner från admin och mods under 8 månader så kanske det verkar som om trådens utveckling var OK
från deras håll?

Men bevisligen valde man en annan taktik, en taktik som uppenbart hade ett annat syfte.
Målet var väl att få bort intresset, förstärkaren samt predikanten?
Annars så kanske man hade använts sig av en taktik som jag nämde ovan?

Dali Euphonia MS5 - Consonance Droplet CDP 5.0 - LA Mayro(inom kort)
Go to Top of Page

nahoj
Member

1542 Posts

Posted - 2007/09/11 :  19:49:50  Show Profile Send nahoj a Private Message
Spekulera kan man göra i oändlighet
Efterklok kan man vara lika länge
Men det löser väl knappast något??

Min hemsida/Blogg
http://johanstephan.com/
Go to Top of Page

acebowler
Member

1178 Posts

Posted - 2007/09/11 :  20:51:31  Show Profile Send acebowler a Private Message
Jag nöter in en fundering angående denna förstärkare! Om den nu inte är färdig överhuvudtaget, varför jämför man den då och skriver spaltmeter med gott betyg då den i alla fall inte kommer att låta på det viset när den är klar? Att den enligt texten är en superbra förstärkare som slår det mesta redan i utvecklingsfasen klingar välan en aning konstigt, när någon som lyssnat och kommer med andra värderngar får till svar att den inte kan jämföras med X för att den inte är klar plötsligt!?... det snurrrrrar lite i huvudet där...

Betänk nu att detta INTE har att göra med någon uteslutning av medlemmar å dyl...


S

GM 70SE Nu kör vi!!

Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  21:08:17  Show Profile Send jaejin a Private Message
acebowler:

Det är en prototyp som folk har lyssnat på.

Den färdiga La Mayron är fortfarande under utveckling.

När åsikter yttras angående La Mayron i färdig version så förstår jag att det blir förvirrat då ingen ännu kan uttala sig om detta. Varav reaktionen.



Go to Top of Page

acebowler
Member

1178 Posts

Posted - 2007/09/11 :  21:36:11  Show Profile Send acebowler a Private Message
prototyp, ja. Jag hänger med i det resonemanget men inte hur det lagts upp på forumet... läs igen...

GM 70SE Nu kör vi!!

Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2007/09/11 :  21:39:47  Show Profile Send jaejin a Private Message
Sen kom jag på det att jag läste att La Mayro var egentligen ett arbetsnamn som verkar få stanna kvar. Att det kom ifrån Lenn Art som byggde Mayros förstärkare. Fyndigt.
Go to Top of Page

CarlssonH
Skämtsam

1265 Posts

Posted - 2007/09/11 :  23:09:19  Show Profile Send CarlssonH a Private Message
Jag är uppriktigt sagt ledsen över att det blivit en så infekterad stämning på forumet.

Jag personligen försöker följa de olika trådarna som skrivs av så många medlemmar med otrolig kompetens vad gäller konstruktion av apparater, musik, olika HiFi-märken och deras historia och dist. led över hela världen och som har en vilja att hjälpa varandra att hitta rätt i den förvirrade och ofta mystikomspunna "religionen" som vi tillhör.

Ofta blir det ju meningsskiljaktigheter när en sådan sak som en ny stärkares eller högtalares eller kabels fördelar/nackdelar ska diskuteras.

Jag tycker att "La Mayro-tråden" har varit intressant för det mesta och roas av Mayros resereportage.

Det är trist att tråden slutade som den gjorde men jag tycker inte om den smutskastning som nu pågår om vad som är/var rätt eller fel.

Jag vill ha tillbaka den stämning som varit tidigare i trådarna, där tonen stundom varit rå men hjärtlig och "påhoppen" oftast varit med glimten i ögat.

Just nu är det för många som tolkar och har rätt i allting och när jag läser i denna tråden är det som att sitta på jobbet (behandlingsassist.) och lyssna på tonårskillarna som bråkar och där alla ska hävda sin rätt.

A balanced diet is a cookie in each hand.
Go to Top of Page

Muse
Member

1232 Posts

Posted - 2007/09/11 :  23:16:17  Show Profile  Visit Muse's Homepage Send Muse a Private Message
Jag håller med dig CarlssonH.

Därför kanske det vore bra om Pac skrev sina funderingar om allt som hänt den sista tiden.
Det vi ser nu är svagt ledarskap där ledaren väntar på att situationen ska självdö.

Dali Euphonia MS5 - Consonance Droplet CDP 5.0 - LA Mayro(inom kort)

Edited by - Muse on 2007/09/11 23:17:05
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/09/11 :  23:18:23  Show Profile Send Jamo a Private Message
quote:
Just nu är det för många som tolkar och har rätt i allting och när jag läser i denna tråden är det som att sitta på jobbet (behandlingsassist.) och lyssna på tonårskillarna som bråkar och där alla ska hävda sin rätt.

Nja, möjligen, men också mycket reflektioner om vad som hänt, vad som gick snett, troligen med den goda avsikten att lära för framtiden, att få ett ännu bättre och trivsammare forum, och om möjligt undvika att sådana här haverier händer igen.

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000